Buried (2010)
Geregisseerd door: Rodrigo Cortés
Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez
Releasedatum: 25 november 2010
Plot Buried
"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."
Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...
Paul Conroy
Jabir (stemrol)
Dan Brenner (stemrol)
Alan Davenport (stemrol)
Linda Conroy (stemrol)
Pamela Lutti (stemrol)
Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)
Special Agent Harris (stemrol)
911 Operator (stemrol)
State Department Rep. (stemrol)
Seifer
- volgens mij omdat hij ervan schrok in de totale stilte, dat dacht ik tenminste.
Nee toch? hij schrok liet de mobiel vallen en deed het geluid per ongeluk weer uit.
mer1973
Blijkt maar weer, dat je geen sterren cast en miljoenen nodig hebt om een topfilm te maken.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
1. om de batterij te sparen, anders is zie zo op en ben je totaal ondbereikbaar
2. tja kan ik eigenlijk alleen maar mee instemmen, hoewel ik 't wel een aparte afwisseling vond en t niet echt vond storen.
3. omdat hijzelf nogal verbaasd was en 't ook niet meteen doorhad wat er nou aan de hand was
1. He? Het schermpje was toch echt de hele tijd aan + dan nog eens die aansteker er bij. Ik zou het alleen begrijpen als de backlight van het scherm op 0 stond.
cm_punk
Wat een tergend spannende film.
Zoals boven beschreven zitten er minder punten in de film en klopt niet alles even hard maar dat wordt allemaal ruimschoots goed gemaakt doordat de film gewoon verschrikkelijk bedrukkend en spannend wegkijkt.
Tering, die laatste scene kon ik bijna niet meer aan.
Zeer origineel en spannend. Dikke 4
Je verwoord het goed. Ik sluit me het meeste aan bij deze persoon.
Deze film blijft nog wel ff in me achterhoofd. Zeker een aanrader
gijsvogel
Lastig geval.
De film an sich is eigenlijk prima te pruimen... soort en met spannend, verveelt niet echt en door alleen in de kist te blijven wordt een goede sfeer voor de situatie neergezet.
echter loopt de film voor mij stuk op de almaar groter wordende berg met aparte dingen waardoor het allemaal zeer ongeloofwaardig wordt, en hij mij op den duur zelfs ging frustreren.
Maar hij blijft toch interessant en spannend genoeg om te blijven kijken tot er uiteindelijk een te verwachten einde volgt.
Zoals al gezegd barst het van de aparte dingen.
Het moet wel de man zijn met de langst werkende zippo die ik ooit gezien heb ten eerste.
Verder weet ik niet wat voor borrel hij in zijn heupfles heeft, maar in de scene met de slang die 'ineens' uit zijn broekspijp komt vliegt het in de fik als benzine.
Die slang kan blijkbaar wel via ruimtes onder de grond wegkomen terwijl het naar binnen stromende zand toch echt doet vermoeden dat de kist is ingegraven.
De Breaklight die hij als eerste heeft gaat uit, terwijl die dingen volgensmij een brandduur hebben van rond de 14 uur...zou best kunnen dat ie er al een tijdje ligt natuurlijk
nouja, noem maar op... de slang, het zuurstofvraagstuk, de overdreven gefrustreerde reacties aan de telefoon terwijl je toch echt maar beter een beetje kalm kunt blijven om iets te willen bereiken, het gebruik van de zippo icm het licht van de telefoon... het wordt allemaal een beetje teveel van het verkeerde...
onvoldoende 2*
Zandkuiken
Zoals verwacht een knap gemaakte prent, die anderhalf uur blijft boeien ondanks het karige plot. Buried is spannend, vakkundig in beeld gebracht en geldt gek genoeg als één van de beste Irakfilms die ik al heb gezien. Reynolds is niet meteen een enorm acteertalent wat mij betreft, maar doet het hier meer dan behoorlijk als gewone vent.
Goed dus, maar mijn verwachtingen werden nu ook niet overtroffen. Écht bijzondere cinema is dit voor mij niet, maar wel entertainment van de bovenste plank. Sterk einde ook.
legian
ik kan me herinneren dat als 't stil is die telefoon afgaat en daar schrikt hij van, en daarna zet hij hem weer op stil.
legian
na een tijdje gaat het scherm op standby en dan geeft het geen licht meer, weet niet hoe het bij jou zit maar zo zit het zover ik weet bij elke telefoon
Toen ik las
Niets bleek minder waar! Vanaf het begin heeft de film een erg claustrofobische sfeer die je zelf ook vrij snel begingt te voelen. Een maat waarmee ik de film keek, werd er zelf helemaal zenuwachtig van. Het 'simpele' gegeven word zeer sterk overgebracht en de diverse telefoongesprekken wisselen van erg zenuwslopend tot erg shockerend, zoals het telefoontje van zijn baas! Als je in zo'n situtie komt te zitten en er uit weet te komen zou je die man toch direct op gaan zoeken en zijn schedel in slaan? Dit geeft overigens ook wel heel erg de Amerikaanse manier van zaken doen weer, overal tegen in dekken en nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Erg bizar en mensonwaardig!
lanki101
Een goede film, die goed laat zien dat je niet naar dat soort landen moet gaan. Ook al zijn je bedoelingen goed, je krijgt stank voor dank. En het is ook zo pijnlijk dat wanneer je in een kist ligt, dat je dan ontdekt dat eigenlijk niemand om je geeft, en je werkgever zelfs je contract ontbind om zijn eigen hachje te redden.. Je zou hierdoor haast spontaan overlopen naar de vijand.
Mee eens goede film, soms wat mindere stukjes in de film.
joepke22
goede film!!
zeker het kijken waard. Je kan je eigen ook inbeelden hoe jij het zou doen daarom maakt het zo'n boeiende film.
Heb er van genoten.
4.5
Goeie film wel, wel apart dat je gewoon 1.5 uur naar een man in een kist aan het kijken bent. Maar het blijft boeiend en spannend
Thorak
De 95 minuten vond ik zelfs zo voorbij gegaan, wat dat betreft had de film nog iéts langer mogen duren.
dionycle2008
Het knappe was dat de film je aandacht 95 minuten weet vast te houden. Verder zaten er wat foutjes in. verwacht geen topprestratie maar een vindingrijke film.
Thorak
Ja ik vraag me nog steeds af hoe hij nou dat 911 nummer had kunnen bellen. Die kun je inderdaad alleen maar vanuit desbetreffende staat bellen, dat word ook zelfs nog verteld. Net als dat je in Nederland 112 belt, je word dan ook direct naar de hulpdiensten in je eigen stad doorverbonden.
Waarschijnlijk is het er alleen maar in gestopt om de kijkers op het verkeerde been te zetten. Wij hebben dan ook een redelijke tijd gedacht dat er iets heel anders aan de hand zou zijn. Zowel dat er een grap met hem uitgehaald werd, dat hij helemaal niet onder de grond zou liggen aangezien de gsm gewoon werkte, dat hij niet in Irak maar in Amerika was, en meer van dat soort theorieën hadden we al kijkend bedacht.
tboezem
Ontzettend slim en spannend gemaakte film, en met alle kritiek over de slang en de zippo ben ik het oneens.
Wel heb ik een vraag: Waarom gebruikt hij in godsnaam niet de GPS op zijn telefoon? Het signaal werkt, dus hij kan zo zien waar ie is... Ik bedoel kom op man. En ook niemand aan de andere kant vd lijn kon dat verzinnen ofzo?
Ook lijkt de hoogte van de kist gedurende de film te wisselen. Aan het begin zien we namelijk dat hij amper omhoog kan met z'n hoofd, of hij zit al tegen het dak. Later lukt het redelijk om te zitten, en bij die scène waar zand naar binnen komt lijkt de kist opeens twee keer zo hoog.
Overigens was ik wel positief verrast door het einde.
Leuke film om een keer gezien te hebben, geen uitblinker verder.
Erwin39
Leuke en aparte film. Heb hem Maandag zitten kijken. Nog nooit eerder een film gezien waar maar 1 acteur in speelt. Maar goed,een film om maar 1 keer te kijken
TimF
Een man in een kist, het uitgangspunt stond me een beetje tegen. Ik zag de dramatische gezichten van de huilende vriendin, de dappere FBI-agenten en een saaie zoektocht al voor me. Maar wat goed gedaan! Van dit alles krijg je niks te zien. De film blijft in de kist en houdt nog de aandacht vast ook.
Vanwege enkele ongeloofwaardigheden lang getwijfeld tussen 3* of 3.5*
Ik geef een 3+
maar zeker kijken!
tboezem
In de film is het duidelijk dat het om een Blackberry gaat. Diegene die wordt gebruikt heeft toch echt wel de mogelijk om gps te gebruiken om (bijvoorbeeld via google maps) te bepalen waar je bent.
snoes92
Ik vind t wel een beetje raar dat ie een Blackberry kreeg en geen oude Nokia.. Verder vond ik het een matige film, ik bleef wel geboeid maar om nou te zeggen die wil ik nog een keer zien zeg ik nee.
Pkunk
Als het goed was afgelopen had ik 4* gegeven. Nu het slecht afloopt heb ik alleen maar een heel naar gevoel overgehouden aan de film. 2*
tboezem
Ik wil je stem niet bekritiseren, maar je wil dus zeggen dat je het een goede film vond, maar dat je door de slechte afloop voor de hoofdpersoon zo 2 sterren van je stem afhaalt?
kiezel
Wat een rukfilm, dit is gewoon een opstapeling van compleet ongeloofwaardige, onmogelijke en overdreven scenes. Dikke B-film, ik begrijp al die goeie kritiek absoluut niet.
kiezel
Topfilm, serieus? Deze film hoort een realistisch beeld weer te geven van het gevoel begraven te zitten maar de opstapeling van onrealistische zaken is absurd. Het plaatje klopt niet,
hessel
Film die toch best boeit, ondanks je verwachtingen als je jezelf klaarstoomt voor een film over een man in een kist. Einde is leuk gevonden, maar ik had iets spectaculairders verwacht....3*
John Lee Hooker
Wat vind je er allemaal zo onrealistisch aan?
Djaxx
Echt een goede film, mooi gemaakt en @ kiezel, als je zulke opmerkingen maakt mag je die ook even staven graag.
4 sterren en dikke aanrader. Tijd vloog voorbij!

Vijf films buiten het horrorgenre die evengoed als griezelijk beschouwd kunnen worden

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Kongen av Bastøy

De Helaasheid der Dingen
Drama / Komedie, 2009

Brothers
Drama / Oorlog, 2009
isolatiecoffinrace against timeburied alivehorroroverlevingterrorismedangercell phonewoestijnsurvival horrorpsychologicalpost-credits scenecaptivitychases and racesmind and soulconfined one locationtwist endingone actor movieunhappy endinglack of oxygen