• 9.375.897 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez

Releasedatum: 25 november 2010

Plot Buried

"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."

Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...

Paul Conroy

Dan Brenner (stemrol)

Alan Davenport (stemrol)

Linda Conroy (stemrol)

Pamela Lutti (stemrol)

Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)

Special Agent Harris (stemrol)

911 Operator (stemrol)

State Department Rep. (stemrol)

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Erg goeie film.

De film blijft van het begin tot het einde erg spannend, en je blijft je afvragen hoe het afloopt, het einde is dan ook erg verrassend!

avatar van undercuver

undercuver

Goede film!
Alleen jammer dat er inderdaad wat kleine dingetjes niet kloppen!Het zuurstof is op en dan woed er nog een grote brand met die slang? Zijn baas belt hem terug twerijl anderen zijn nummer niet konden vinden?
Keigoed einde!Niet zoals je verwacht en dat is juist zo goed!

avatar van dragonmaster

dragonmaster

helaas niet wat ik ervan had verwacht : misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen. goed acteerwerk van Reynolds. maar de vele onwaarschijnleekheden maken deze film voor mij ongeloofwaardig. het einde doet de film echter wel recht aan.

avatar van StanleyCVSG

StanleyCVSG

Toffe film!
Beklemmende sfeer, en dat voor anderhalf uur lang naar 1 decor kijken gaat zoals vaker aangegeven niet vervelen! Reynolds speelt geweldig en ook de mensen aan de andere kant van de telefoon vind ik prima voice-acting geven.
Wel ff een vraagje, ik weet niet of ik dit gemist heb in de film of dat het gewoon niet klopt: Op een gegeven moment zet hij zijn telefoon op ringtone ipv vibrate, maar aan het einde van de film wordt hij gebeld en staat zijn telefoon weer op vibrate... is dat nog in de film voorgekomen en heb ik dat gewoon gemist of is het een foutje?

Mijn eindoordeel: 3,5*

avatar van mitchie90

mitchie90

Erg goede film!

Ik was erg benieuwd naar de manier waarop de makers dit verhaal boeiend hebben geprobeerd te maken. Ik had verwacht dat één decor zou gaan vervelen, maar dit deed het totaal niet. Het einde had ik niet zo verwacht, en dat is ook weer een pluspuntje voor deze film.

@ StanleyCVSG

Op een gegeven moment zie je dat hij op een paar knopjes drukt, waardoor de telefoon

weer op de vibrate stand komt.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

En daar sluit ik mij bij aan, behalve dat ik het einde wel redelijk op die manier verwachte.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Buried.

Mooi uitgewerkte claustrofobische film. Niettemin vond ik het toch een tenenkrommende kijkervaring. Reynolds acteert prima, maar zijn gedrag zorgde voor de ene frustatie na de anderen. Waarom heb je in godsnaam het licht van je zuurstofvretende zippo nodig om te kunnen bellen? Iedere keer als het licht van zijn gsm aan ging, deed 'ie ook zijn zippo aan. WHY? Is dat de reden dat de film 'mystery' als genre erbij heeft gekregen?

De telefoongespreken die hij voert waren ook vrij frusterend. Net als de scene met de slang. Totaal overbodig en uitermate suf.

Allemaal aspecten die ervoor gezorgd hebben dat ik de film niet meer serieus kon nemen en hierdoor werkte de film voor mij niet meer. Het scheelde ook weinig of ik had de film afgezet. Toch maar blijven kijken, maar verder niet meer positief verrast. Op het einde na.

Hier had veel meer ingezeten. 2.0*

avatar van Waku

Waku

Razendknap en origineel gemaakte film.

Anderhalf uur durende thriller met eigenlijk slechts 1 hoofdpersoon en op 1 lokatie.

En tocht blijft "Buried"boeien van begin tot eind.

Uiterst zenuwslopende,benauwende en claustrofobische finale.

3.5*/4*

avatar van Keane1983

Keane1983

Super gave en aangrijpende film.

Spannend van het begin tot het eind. Ik vindt het heel erg knap dat de makers het is gelukt om een film die 1,5 uur duurt en maar in een ruimte afspeeld...zo spannend kan maken.

Acteerwerk is top en alles komt bij mij heel erg realistisch over.

Bij de gedachte alleen al!!!!

Van mij een dikke 5.0*

Zeer zeker de moeite waard om deze te gaan kijken.

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

Beklemmende film die anderhalf uur blijft boeien. Vooral het laatste stuk dat het zand de kist binnenkomt en de tijd echt begint te dringen vond ik echt zenuwslopend.

avatar van ace leader

ace leader

Ik had eigenlijk meer van deze film verwacht. Het verhaal is erg goed maar het is vrij simpel uitgewerkt. Het acteerwerk is erg goed van Reynolds maar de film wordt uiteindelijk eentonig en af en toe saai. Je kan bij deze film gelukkig af en toe in slaap vallen zonder dat je al te veel mist.
De scène waarin Reynolds zijn vinger moest afknippen is ook niet veel nieuws en niet schokkend genoeg (en totaal overbodig).
Het einde was dan wel erg goed dus vandaar net een voldoende.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Puthenaer schreef:
Ik denk dat de slang heel goed in de film paste. Hij kroop nl door een opening (naar buiten??) wat eigenlijk het 'zuurstofverhaal' oplost. Als die slang idd naar buiten is gekropen door een gang, dan heb je dus goede aanvoer van verse lucht. En die terroristen wilden toch niet dat ie snel doodging? Die wilden geld en als je iemand in een luchtdichte kist stopt, kun je vrij snel fluiten naar je centen.....En waarom zou je 'm dan nog een gsm, zaklamp en aansteker meegeven???

Voor iedereen die de slang en de aansteker overbodig vinden in de film, staat hierboven de reden beschreven. En dan is de film toch geniaal bedacht?

avatar van zorro

zorro

vraag me af hoeveel deze film heeft gekost zal niet veel zijn een kist plus wat zand deze film kon mij totaal niet boeien

avatar van ace leader

ace leader

zorro schreef:

Geschat zo'n 2 miljoen dollar.

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Ja heb hem zitten kijken maar wel beetje simpele film. Je ziet maar 1 man. Beetje goedkoop lijkt mij. Wel leuk om een keer gezien te hebben. 2 sterren

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Ryan Reynolds zijn salaris zal al wel minimaal 2 miljoen zijn

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

zorro schreef:

Ik vind het dan juist weer erg vet. Van te voren was ik wel benieuwd of het zou blijven boeien, gezien het gebruik van maar 1 locatie.

Nog eens even over nagedacht, er waren idd een paar dingen die ik minder goed vond:

1. Dat gaf hierboven ook iemand aan, hoezo een aansteker gebruiken als je telefoon ook licht geeft?
2. De scene met de slang vond ik enigszins overbodig en alleen maar tijdvullend.
3. Het gesprek met zijn bedrijf, met de taperecorder. Dan gooi je toch meteen de haak er op ipv dat je die vragen gaat beantwoorden of niet?

avatar van Ninto

Ninto

Wat een kut film. Wel goed gedaan allemaal. Maar over goodfeel-movies gesproken... kan mezelf wel ophangen.

avatar van legian

legian

Charlie Cheese schreef:

1. om de batterij te sparen, anders is zie zo op en ben je totaal ondbereikbaar
2. tja kan ik eigenlijk alleen maar mee instemmen, hoewel ik 't wel een aparte afwisseling vond en t niet echt vond storen.
3. omdat hijzelf nogal verbaasd was en 't ook niet meteen doorhad wat er nou aan de hand was

avatar van hoogie35

hoogie35

Anderhalf uur kijken naar een knakker in een kist, heb hem wel uitgekeken, maar vond het eigenlijk niks, zonde voor de tijd. Op zich zaten er wel spannende stukjes in, maar niet genoeg en ging nog dood ook, stumper !!!

avatar van lagaiske

lagaiske

En na lange tijd komt plots een slang uit zijn broek gekropen?
Wtf?Lag die gedurende de eerste uren in een diepe winterslaap ofzo?
Gelukkig maakt het slot van de film veel goed!!!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende thriller die je ondanks de beperkte locatie je op het puntje van je stoel/zetel houdt.
Persoonlijk vond ik het einde enorm geslaagd, Brenner was helemaal niemand op het spoor, het was gewoon de bedoeling om Paul hoop te geven tot de laatste minuut .
Voor mij de beste film van 2010 die ik tot hiertoe zag.

avatar van toetje1977

toetje1977

brucecampbell schreef:
Voor mij de beste film van 2010 die ik tot hiertoe zag.

Wat je over het einde vertelt dat klopt niet Eerder in de film heeft ie het namelijk over iemand die hij uit een soortgelijke situatie heeft gered, Mark White. En die vind hij op het einde dus wel, waarmee hij dus wat dat betreft wel door de mand valt. Hij heeft waarschijnlijk nog nooit iemand gered. Brenner belt Paul uiteindelijk, hij kan onmogelijk weten dat die kist vol loopt met zand... Daardoor is het einde dus extra dramatisch, omdat Brenner juist Mark White vindt...

Maar dat het een vette film is, daar ben ik het volledig mee eens. Een keer wat anders, en het wist mij zeker die anderhalf uur wel te boeien.

avatar van vidrus

vidrus

Wat een ontzettend slechte film, ik heb vol verbazing alle enthousiaste reacties gelezen.
Ik heb hem van begin tot eind uitgekeken omdat je toch telkens bleef hopen op enige progressie. Daarnaast is de complete film een samenhangsel van onlogische gebeurtenissen.

bij deze:

- Waarom zou je in hemelsnaam iemand begraven als je er losgeld voor wilt hebben. Hier heb totaal niets aan, het duurt minimaal 2 uur voordat je met 4 man een gat gegraven hebt waar zo'n kist in past. En dan heb ik het nog niet eens over het uitgraven. Zet hem op een stoel in je garage met een camera op z'n neus en een mes aan z'n keel. Dan loop je ook niet het risico dat je per ongeluk een acteur in je kist hebt liggen die wel weet hoe je gps moet gebruiken.

- Probeer eens voor de grap een blackberry van arabisch terug te zetten naar engels

- Waarom zet hij de telefoon weer terug op trillen nadat hij hem eerst op de ringtone heeft gezet nadat die man aangaf dat hij zo de accu kon sparen.

- Hij probeert eerst uit alle macht die kist stuk te krijgen of in ieder geval een plank, wat niet lukt. Later kregen we een luchtaanval (dit kost tienduizenden euro's maar dat is natuurlijk het eerste wat je doet bij een reddingsactie, waarvan trouwens wel duidelijk wordt dat deze reddingsacties daar nauwelijks slagen) en breken de latjes als luciferplankjes.

Kortom, zeer slechte film met een waardeloos einde. Ik hoopte trouwens wel dat er buiten de kist gefilmt zou worden dit had de film stukken beter kunnen maken.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Wat een tergend spannende film.

Zoals boven beschreven zitten er minder punten in de film en klopt niet alles even hard maar dat wordt allemaal ruimschoots goed gemaakt doordat de film gewoon verschrikkelijk bedrukkend en spannend wegkijkt.

Tering, die laatste scene kon ik bijna niet meer aan.

Zeer origineel en spannend. Dikke 4

avatar van gratis

gratis

vidrus schreef:

bij deze:

Soms moet je een film gewoon kijken zonder alle scenes te analyseren.....

avatar van gratis

gratis

Goede film, zeker omdat er maar één persoon in speelt. Hij vertolkt zijn rol echt goed. Ik geloofde hem vanaf het begin tot eind. Ook mooi om te zien dat hij uiteindelijk toch zijn vinger eraf snijdt om zo zijn gezin veilig te stellen van zijn belagers. Hij verwachtte toen waarschijnlijk al niet meer uit die kist te komen .

3,5 ster omdat de film me erg verraste

avatar van legian

legian

vidrus schreef:

- tja ik denk dat wij (westerse mensen) er anders over denken als hun, ze hebben daar veel meer verschillende methoden omdat soort dingen af te handelen dan simpelweg iemand ergens in een garage dumpen. en een beetje creativiteit kan geen kwaad lijkt me.

- ooit van geluk en toeval gehoord, daarnaast als je ermee bekend bent en je de menu's een beetje kent kom je al een heel eind.

- volgens mij omdat hij ervan schrok in de totale stilte, dat dacht ik tenminste.

- ik kan niet uit ervaring spreken en betwijfel als jij dat wel kan maargoed, het is nog vrij lastig om een plank te breken laat staan als er een grote hoeveelheid druk op word gezet doormiddel van aarde.
bij een explosie komt er aardig wat energie vrij wat er mijn inziens best wel voor kan zorgen dat die kist stuk gaat, dus zo gek vond ik dat nog niet.

dat laatste ben ik 't niet mee eens, de kracht van de film zit em juist in het feit dat je de hele tijd alleen maar in die kist zit.

avatar van demonski

demonski

Topfilm!!! Dat je als acteur 1,5 de spanning weer vast te houden, top!!!

Daardoor zeker 4 sterren waard!

avatar van Seifer

Seifer

Een goede film, die goed laat zien dat je niet naar dat soort landen moet gaan. Ook al zijn je bedoelingen goed, je krijgt stank voor dank. En het is ook zo pijnlijk dat wanneer je in een kist ligt, dat je dan ontdekt dat eigenlijk niemand om je geeft, en je werkgever zelfs je contract ontbind om zijn eigen hachje te redden.. Je zou hierdoor haast spontaan overlopen naar de vijand.