Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 20 mei 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Ghost Writer
"Read between the lies."
Wanneer de succesvolle Britse ghostwriter (Ewan McGregor) ingehuurd wordt om de memoires te schrijven van de voormalige premier van Groot-Brittannië Adam Lang (Pierce Brosnan), is dat de kans van z'n leven. Althans, dat zegt de agent van de schrijver. Tijdens de opdracht stuit hij echter op heel wat geheimen, waardoor de ghostwriter verstrikt raakt in een web van politieke intriges.
The Ghost
Roy
Richard Rycart
Stranger
sofripa
Leuke film. Maar niet bijzonder. Pierce is en blijft een eindbaas.
Wat is dat: een eindbaas?
JigSaw_Doll
Geen action pumped film, gewoon volgen en zien wat er gebeurt, en het blijft boeiend tot het einde. Houw ik wel van.
JacoBaco
Een eindbaas vind je vaak aan het einde van een level of juist aan het einde van het spel. Net hoe je het bekijkt
sofripa
Dank, maar wat is de relatie tot de film? Brosnan is premier in deze film. Weinig eindbazerig aan. Tenzij Balkenende dus ook een eindbaas is (aargh
Dutchgreens
erg veel sfeer in deze film, goed geacteerd en behoorlijk realistisch!
alleen jammer dat íe dood moest! was wel een goed einde, dat wel.
Dooz
Hm sorry, vond hem niet zo geweldig. Wel aardig, niet bijzonder .
Pete_033
Ik vond het een goed verhaal. Het wordt alleen op een 'trage' en mysterieuse wijze gebracht. Als dit je niet ligt is de film niks voor je. De film straald echt vakmanschap uit!
lesleymuijres
Vond het al met al een goede film. Geen sterke spanningsopbouw, de nadruk lag meer op het mysterieuze. De cynische dialoog tussen Ghostwriter en sleutelfiguur was er vermakelijk.
JakobFugger
Boeiende trhiller, die net geen 4* verdient. De film heeft wel een goede sfeer. Een mysterieuze sfeer. Het is wel echt een verhaalfilm en als je daarvan houdt, is deze film het kijken absoluut waard. Alhoewel er nog meer in had gezeten.
Bietrie90
Als je hem de eindbaas vindt vrees ik dat je het einde niet goed gesnapt hebt..
JacoBaco
Dat zei roebftb. Waarop sofripa vroeg, wat is een eindbaas? En daar gaf ik antwoord op, maar dat had geen betrekking op Pierce Brosnan. Ik begrijp dus ook nog steeds niet waarom hij hem zo omschrijft.
pedro1946
Het gesloten wereldje van de politiek met al zijn coruptie en intrige komt hier weer eens naar voren, voor de rest zeker geen hoogvlieger.
mar0z
Een erg meeslepende film.
Ik zat erin tot het einde,
maar ik vond het einde een beetje simpel.
Door het einde was het verhaal van de film uiteindelijk wat mager.
Maar ja, ik heb toch de hele film genoten.
Nakkie13
Ik vond het tempo lekker en de sfeer zeer goed.
De scene op de ferry is zeer spannend.
Goede acteurs, Polanski, Brosnan en McGreggor.
Cool.
limelight73
bladerunner63
de zoveelste overgehypte film dit jaar .... en dit wint prijzen ? dat zegt genoeg over het huidige niveau van films....triestig.
Embie
Ik vond het een erg spannende film. Er hangt een constante spanning over de film heen, zoiets als sluimer bewolking. De film is erg goed opgebouwd, de spanning wordt steeds groter naarmate de film vordert.
de plaatsen en de omgeving geven de film iets extra drukkens mee. De rollen zijn ook erg goed vertolkt. Ewan mcgregor is erg overtuigend.
ik vond het eind ook erg onverwachts, waardoor de film extra goed is.
Kortom, een erg goede en spannende film. Het kijken zeker waard
mnrk
Een prima film van Roman Polanski met een net zo prima cast met natuurlijk Ewan als uitschieter
Voor de rest sluit ik me bij Embie aan.
M.Goodkat
Geweldige film die zeer goede opbouwing heeft qua spanning =)
Prachtige locatie's trouwens, cape cod =')
4.0/5.0*
yeyo
Polanski is een meester in spanning te creëren en laat meteen zijn vakmanschap zien in de openingsshot, waar een BMW op de ferryboot blijft staan. Ook al gebeurt er niets speciaal in die scène, toch weet Polanski door perfecte timing en de mysterieuze soundtrack meteen de juiste sfeer op te roepen.
Het verhaal handelt over een naamloze 'ghost writer' die de memoires van een Britse ex-premier in boekvorm moet verwerken. De gelijkenis met Tony Blair is treffend, zo worden er parallellen gelegd met zijn navolging van George Bush in 'the war on terror'. Al speelt het politieke aspect uiteindelijk geen prominente rol, The Ghost Writer is een Hitchockiaanse (of gewoon Polanskiaanse?) thriller die door dreigend camerawerk, grauw kleurgebruik en het optimaal in beeld zetten van de kille locaties enorm veel suspense veel te creëren. Polanski weet weer maar eens de paranoia van een protagonist die niemand meer kan vertrouwen goed te beklemtonen. De film blijft deze suggestieve toon behouden en is totaal gespaard gebleven van geweld of actiescènes.
De rolverdeling is ook prima: McGregor weet als cynische, nuchtere schrijver de film ook wat (zwarte) komedie mee te geven en Brosnan is perfect gecast als apolitieke opportunist.
De film blijft door het audiovisuele, met name het effectieve camerawerk, voortdurend boeien maar schiet al bij al toch tekort. Er kan niet verhuld worden dat het inhoudelijk niet meer voorstelt dan een doorsnee politieke thriller, die de eigenzinnigheid en het occulte van Polanksi's betere films mist. Het einde voelt erg afgehaspeld aan, waardoor het kortom gewoon geen film is die lang bijblijft.
Mornixuur
Helemaal eens met de voorgaande reactie. Persoonlijk vond ik hem zelfs helemaal niet spannend en erg voorspelbaar. Eeen van de mindere Polanski's.
GGG
Tsja, onderhoudende film. Niet echt de thriller die ik voor ogen had... Wel aardig om te zien maar daar blijft het ook echt bij. Erg oppervlakkig allemaal. Geen verzamel dvd in ieder geval.
johan_sb2
spannend tot het einde, verdomd goed sfeertje
gauke
Ontzettend sfeervolle thriller, die inderdaad aan Hitchcock doet denken.
Elke scene heeft een onheilspellende sfeer en roept een unheimisch gevoel op.
Het is steeds bewolkt en vrijwel altijd heel slecht weer.
De locatiekeuze is ook perfect, met het markante grote huis op het eiland.
De muziek van Desplat is subliem. Ook die doet erg aan Hitchcock films denken.
Het verhaal is uiteindelijk net wat te mager, waardoor het na afloop een wat onbevredigende nasmaak geeft. Maar daar had ik tijdens het kijken geen hinder van.
Alle clues worden de ghostwriter wel erg op een presenteerblaadje gegeven. Hij vindt toevallig de envelop met foto's, samen met alle namen en telefoonnummers die hij nodig heeft...
Hij gaat even op onderzoek uit op het eiland en de eerste de beste die hij tegenkomt komt met extra verdachte informatie...
De rol van Pierce Brosnan is maar matig uitgediept. Hij heeft ook maar betrekkelijk weinig screentime. Ik had ook een beetje het gevoel dat hij niet zo in de film paste.
De film werkt toe naar een climax die er wezen mag. Had alleen toch liever gezien dat de ghostwriter niet was vermoord.
Een recensie waar ik het helemaal mee eens ben.
Threeohthree
Leuke film. Maar niet bijzonder. Pierce is en blijft een eindbaas.
Dacht dat ik de enige was die dat woord gebruikte. Maar inderdaad hij blijft de man, ondanks dat hij maar weinig in beeld komt.
eldorado
Beetje trage weinig bijzondere film.Beetje suf , weinig spanning maar de acteurs maken het net dragelijk

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Carlos
Biografie / Misdaad, 2010

Un Prophète
Misdaad / Drama, 2009
londen, engelandciagebaseerd op boekwar crimesmassachusettspolitiekauteurmartha's vineyard