Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
April Booth
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Heeft de bios ook een Unlimited kaart? Daar hebben ze niet van terug he
Nee maar dat heeft de bioscoop in Sittard ook niet.
Wat kost een Unlimited kaart eigenlijk ?
18 Euro per maand bij de Pathe, alleen voor 3D betaal je wel 2,50 of 1,50 als je nog een brilletje over hebt van de vorige keer.
Dat zou voor mij niet echt lonen want ik ga hooguit 1 a 2 keer per 2 maanden naar een film. Voor dat bedrag zou ik ook 4 keer per maand (iedere dinsdag want dan kost de film maar 5 euro) naar België kunnen gaan
Leland Palmer
... maar dat kost je dan wel een vermogen aan brandstof? Want je woont niet in België neem ik aan dan?
Jonesy
Waarom hoor ik op de commercials dany trejo niet? word weer lekker commercieel feestje van gemaakt.. Begin me zo onderhand ook beetje te ergeren aan de gejatte oneliners. Zal wel erg stoer overkomen voor de doorsnee biosbezoeker bij deze film, maar als ik "God has mercy I don't"hoor denk ik gelijk aan de spaghetti western.
Tuurlijk ik ga deze flim kijken, maar ik ben gewoon zo bang dat het vervelend word. omdat zoveel dingen al eens eerder zijn gedaan in andere (voornamelijk dus cult, spaghetti italiaanse) films.
Dat zal wel de kracht achter rodriguez en tarantino zijn maar ik vind het allemaal steeds minder "VET"worden.
druchiimaster
yeyo
ik zeg niet dat je niet mag reageren maar je praat alsof ik lange nietszeggende dialogen super waardeer etc. en ik zeg alleen dat dat niet het geval is en dat de dialogen alleen maar betrekking hebben op het verhaal
Wat heet vermogen, afstand voor mij naar de Bioscoop in Sittard is ongeveer 10 KM en de afstand naar de Bioscoop in Maasmechelen is ongeveer 22 KM.
Kun je ook gelijk in België tanken want dat scheelt (10 tot 15 cent per liter) ook weer t.o.v. Nederland
yeyo
Ja het was niet per se op jou bedoeld hoor, eerder een algemene bemerking. Tarantino heeft een enorme invloed gehad op hedendaagse filmmakers, die pogen om gelijkaardige gevatte discussies in hun films te verwerken. Sommige mensen hebben de neiging om dergelijke dialogen meteen briljant en gevat te noemen, al klinken de gesprekken in films van Rodriguez (of Ritchie) soms nogal geforceerd.
druchiimaster
yeyo
in dat geval ben ik het helemaal met je eens
excuus voor het ongemak
Ik woon trouwens nog dichter bij Duitsland (mijn dorp plakt letterlijk aan Duitsland) dan België. Daar tank ik ook bijna altijd maar daar ga ik wel nooit naar de bioscoop
Vreselijk gewoon dat ze (ze zijn zeker niet de enige die het doen, ze zijn wel de enige die ik goed kan verstaan
) alles synchroniseren.
q jones
jij bent degene die deze discussie liever voert op deze site en niet persoonlijk. ik reageer dan ook enkel en alleen op hoe jij reageert en wat je schrijft. wat jij schrijft is bijna altijd : ik had dit verwacht en dat is het niet en daarom vind ik dit slecht, slecht en nog eens slecht.
maar als jij het niks vindt is het dan meteen slecht ?
ik vindt het dan ook moeilijk inschatten om uit een geschreven reactie op te maken hoe en wat je precies bedoeld en als ik om een uitleg vraag komt er vaak hetzelfde te staan. hierdoor heb ik een bepaalde indruk over hoe jij films bekijkt. generaliseren haat iedereen maar leer er mee leven iedereen doet het en iedereen haat het
ik weet ook echt wel dat jij op de hoogte bent van een heleboel zaken maar een hele boel recensie's over deze film zeggen ong wat ik er van vindt. oke ik heb het een halve ster hoger gegeven omdat ik echt genoten heb van deze film. maar in principe qua verhaal etc zit het allemaal wel oke.
kijk er zit bijna geen verhaal in maar ik vind juist met die subplotjes dat er tenminste nog iets van gemaakt is en de onzin versterkt. omdat het anders echt onzin is en dan denk ik dat het te flauw gaat worden.
en toch blijf ik erbij zover ik me kan herrineren is het ook zelfs bij from dusk till dawn pas net over de helft dat de actie begint en bij de desperado serie is het ook echt niet om de minuut knallen.
reageer er gerust op maar mijn reactie geef ik dan mondeling. zodat miscommunicaties sneller weggewerkt zijn en het zoizo wat vlotter verloopt ( gezien je reacties hou je wel van dingen die vlot verlopen en actie)
Nee voor veel mensen is het dan wel leuk, maar ik vind het gewoon slecht en ik weet zeker dat er ook mensen zijn die het met mij eens zijn. Met een recent is ook niet altijd iedereen het eens dus met mij ook niet. Ik vind het ook fijner via MM omdat ik dan rustig op mijn gemakje kan nadenken over mijn feedback.
Je reactie irriteerde me in die maten, dat je net deed of je me helemaal doorhad maar je weet totaal niet hoe en waar ik op beoordeel. Nou dan denk ik dat ik een super mens ben want ik generaliseer bijna nooit, en van mijn mogen mensen gerust over mij generaliseren behalve als het over film gaat, is nogal een gevoelig onderwerp bij me
Vind jij, er zijn ook zat recensies die het met mij en NW eens zijn. Een recensie is ook maar een mening en geen richtpunt dat het perse zo is.
Duidelijk een meningsverschil waar ik niks aan wil en hoef te veranderen. Ik vind het gewoon allemaal te sloom gaan en in een film als deze moet vaart zitten, de dialogen vond ik ook vrij saai. In het geval van PT, FDTD en Desperado is dat niet. Er zit ten eerste meer actie in en een vlot tempo. Ten tweede de dialogen in die films zijn niet saai en Desperado en FDTD is toch echt meer schieten dan wijsheid hoor.
Oke dan geef jij mondeling een reactie en dan type ik mijn feedback wel weer terug
Q Jones
ok duidelijk maar geef er dan aub geen ''proffesionele draai '' aan
mijn complimenten voor je review
Wat bedoel je met ''proffesionele draai '' nu begin ik mij af te vragen of jij wel recensies leest. Het is namelijk zo dat de meeste recenten hun mening geven, hoe kan je een film uberhaupt beoordelen zonder dat je je mening laat meespelen.
Q Jones
ik vond deze film heel goed.
ik vond persoonlijk het verhaal wel goed en goed onderbouwd.
en machete vond ik echt een geweldig personage.
@ q jones
hoe kun je nou zeggen dat ze the network weg konden laten?
dat is toch echt een belangrijk deel van het verhaal.
en sorry dat ik het erbij moet halen, maar hoe kun je de dialogen uit deze film slecht en saai noemen en de dialogen uit de expendables geweldig en grappig?? dat snap ik dan echt niet.
en je ziet liever een hersenloze actiefilm zeg je. en dat je dan constant actie ziet. ik heb echt in the expendables zitten wachten tot er is een keer actie kwam, daar was ook alleen op het begin een beetje en dan ergens in het midden van de film en op het einde ofzo. en daartussen was een poging tot verhaal waar die film totaal de plank mis sloeg. en from dusk till dawn is nou niet echt constant actie hoor, en in planet terror ook niet.
ik ben het wel met je eens dat steven seagall zijn beste film rol heeft
@ druchiimaster
ik heb ook echt kunnen genieten van deze film.
Nee vind ik niet, heb jij het er uitgediept in voor zien komen en weet je er nu meer over, het speelt vooral af op de achtergond en als het er niet inzat miste je niks. In mijn ogen was dat uiterst positief geweest en was er veel meer vaart in de film gekomen.
Heel simpel de dialogen in deze film waren ook verschrikkelijk saai en nietszegend. Ze nemen zichzelf ook allemaal veel te serieus met de dialogen, dat was in The Expendables totaal niet het geval. Daar zat een lekker luchtig sfeertje in en was het allemaal erg grappig. Ik vond trouwens dat er genoeg actie in zat integdeel tot Machete.
Nou veel meer actie dan in deze film, plus daar was de toon luchtiger en kwam het allemaal niet zo gefoceerd over. Ook waren de dialogen daar niet saai in en overheerste ze de film niet.
Naomi Watts
Die oneliners waren wel van een enorm infantiel niveau ja
Oke maar ik ben nu even het verband met Machete kwijt
Die oneliners waren wel van een enorm infantiel niveau ja
Heb je het nu over Machete of over The expendables. Als je het over Machete hebt ben ik het zeer zeker met je eens, volgens mij waren alle oneliners al een keer gebruikt. Machte don't text vond ik dan nog wel enigszins grappig maar dat was de leukste
Robert de Niro
Jah dat was hem kon de link zo een twee drie niet leggen bedankt

Naomi Watts
Over Machete, van The Expendables waren het er teveel om op te noemen die tof waren. Je hebt mijn cijfer bij The Expendables toch wel gezien
Q Jones
Ja zeker weten ik vind het altijd fijn om met mensen om te gaan die The Expendables wel kunnen waarderen, in mijn vrienden groep zitten ze altijd over die film te zeiken en alleen ik en een vriend vinden hem leuk. Maar die vriend van mij durft hem om de een of andere reden niet te verdedigen en laat zich nogal makkelijk overhalen. Blijf alleen ik over tegen 13 man uit mijn vrienden groep. Oh films leuk vinden is zwaar

TrickySmalls
Oke maar ik ben nu even het verband met Machete kwijt
Dat je eveneens hier de dialogen als snel 'saai' bestempeld.
Q Jones
Ik wil niet heel veel zeggen maar je bent nu appels met peren aan het verglijken
Q Jones
Nou ik vond er in Machete toch meer een serieus ondertoontje in zitten. In The Expendables was alles gewoon lekker cheesy en lomp
$pecial
Hmm ben best benieuwd, maar ik zie nergens de echte hoge cijfers worden uitgedeeld met een goed onderbouwende recensie.. al is een 4.0* van een aantal users niet verkeerd!
Van de week hopelijk aan de beurt om in de bios te zien! Verder ga ik me nog niet in de film verdiepen, wil zo min mogelijk weten en hopelijk word ik verrast..
TrickySmalls
Murphyus
Ik verwacht erg veel van deze film, zal wel druk gaan worden hier bij de Schouwburgplein zaterdagavond, al helemaal met die C1000 actie van 2de kaartje gratis, maar het is het allemaal dik waard.

Machete Kills
2013