Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
louisvf
Volgens mij is Danny hier eigenlijk gewoon zijn personage van in Desperado aan het overdoen of niet?
Nu ja, voor mij geen probleem
yeyo
]The Expendables neemt zichzelf (ondanks het vele geouwehoer) soms juist te serieus, i.t.t. deze Machete, die echt nergens (!) serieus te nemen is. Kom op zeg, lijkt me toch overduidelijk. Dan heb je mijns inziens niet helemaal goed zitten kijken, maar oké.
Ik heb deze film nog niet gezien, maar als hij qua stijl enigszins vergelijkbaar is met het andere werk van Rodriguez, snap ik best wel wat Q Jones bedoelt. In tegenstelling tot Stallone die gewoon leuk actievermaak wil creëren, is het overduidelijk dat Rodriguez wel degelijk grotere ambities heeft. Hij neemt zijn werk soms overdreven serieus. De talloze knipoogjes, het streven naar een pulp 'ervaring', het over the top geweld.. je ziet dat het erg is ingestudeerd , in plaats van dat het 'natuurlijk' tot zijn recht komt. Waardoor ik zijn films wat geknutseld vind overkomen.
But I'll just have to wait and see, ik ben hoe dan ook erg benieuwd naar deze film.
Nu ja, voor mij geen probleem
Hij doet bijna elk personage die hij ooit heeft gespeeld aan het overdoen
wimnoot
Behalve in de arthousekraker Sherry baby.
Zijn rol in de arthouse kraker Sherry Baby vind ik anders van een enorm hoog niveau. Speelt vaak de stoere mexicaan, niet zo vreemd met zijn appearance. Maar zijn CV heeft echt wel meer om het lijf dan dat.
Leland Palmer
Q Jones
Jij kan het het beste weten want jij bent diegene
Naomi Watts
Jup. Waar je huilsmiley voor nodig is snap ik niet echt. Je zou wel heel omslachtig proberen een punt te maken ofzo.
matisch
Nou ik vond er in Machete toch meer een serieus ondertoontje in zitten. In The Expendables was alles gewoon lekker cheesy en lomp
ligt dit nou aan mij of spreek je nu jezelf tegen??
Machete (2010) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl
Weer 4 sterren. De recensies zijn goed.
wimnoot
Ik zal het even uitleggen. Niet zo lang geleden verkondigde jij dat Trejo toch wel heel veelzijdig is en zijn CV meer inhield dan alleen stoere Mexicaan. En vanochtend praat je mij na, en zeg je precies het tegenovergestelde.
Die emotie smiley geeft weer hoe zwaar je weer eens door de mand valt. Snap je?
Naomi Watts
Dat hij veel dezelfde rollen speelt zegt nog niets over het feit dat je helemaal geen diversiteit op heel je CV hebt, wat jij dus opperde. Maar nuance schijnt niet je sterkste punt te zijn.
Hij doet bijna elk personage die hij ooit heeft gespeeld aan het overdoen
Nee, dit is gelukkig wel genuanceerd.
Ps: Jij mag het laatste woord hebben, ga ik mijn zaak weer even runnen.
Fok! is ook positief met 4 sterren.
FOK.nl / Reviews / Film: Machete / FOK!frontpage - frontpage.fok.nl
Ik had hem vanavond willen zien, maar dat is uitgesteld
Nu weet ik niet wanneer ik nog tijd heb.
Fok! heeft niet eens The Expendables gereviewd. Dat viel me wel tegen.
Maar ik probeer eigenlijk niet zo veel recensies te lezen, totdat ik de film zelf heb kunnen kijken.
DiDa
Geen Belgische release voor Machete!!!
Belgische Release Machete - 9lives - Games Forum
Ik vind dit echt belachelijk! Vinden ze het straks gek dat deze film veel illegaal gedownload gaat worden. In bv de Kinepolis in Belgie hebben ze bijna 30 zalen met een heel variabel aanbod (bekende tot minder bekende films) en dan komt Machete met zijn grote cast niet uit. Belachelijk!
Jawaddedadde
Volgens datzelfde forum zou de BE release 17 november 2010 moeten zijn (staat op pagina 2). Info zou van Benelux distributeur komen. Nou, hopen maar
En pats..........................weer 4 sterren:
Machete – Robert Rodriguez | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
Q Jones
ligt dit nou aan mij of spreek je nu jezelf tegen??
ehm nee volgens mij niet
Uit een review van Film-O-Rama:
Grootste verrassing van de film is echter Steven Seagal, die een werkelijk fantastische rol neerzet als de opperschurk. Het is zijn beste rol in jaren, en vooral vanwege het feit dat hij nu voor het eerst "the dark side" omarmt.
Gewoon een keertje verliezen in een gevecht, vind het best memorabel hoor
Naomi Watts
Dat gevecht was behoorlijk teleurstellend. Hoe Seagal dood ging sloeg echt nergens op.
TrickySmalls
Zoals eerder gezegd kan hij weer eveneens niet met een zwaard omgaan.
druchiimaster
q jones zegt bij oceans
hier ben je toch wel degelijk aan het generaliseren en dan nog wel extremer dan dat ik het deed. het is niet eens dat ik denk dat ik je door heb ofzo. Of ik weet hoe jij film kijkt. integendeel zelfs ik vind het alleen extreem vreemd hoe jij soms films slecht beargumenteert( of bepaalde dingen) maar bij films waarbij dat slechter gedaan wordt het daar de hemel in prijst.
generaliseren doe ik ook bijna nooit ( denk ik ) het is alleen dat iedereen het toch wel onbewust doet.
ik lees net als jij reviews en heb op die van the lovely bones al eens reactie gegeven en die feedback krijg je nu ook van bas te horen ( oke wel iets uitgebreider maar komt op t zelfde neer )
de discussie over de film bespreek ik wel met je

Machete Kills
2013