Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
April Booth
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Jammer genoeg was de trailer leuker dan de film. Goed, de film kent enkele magistrale momenten, maar dat is het helaas dan ook.
deGVR
Ik heb Machete nu pas één keer gezien en ik kan nog niet beslissen welke nu beter is: Machete of The Expendables. De twee beste films van het jaar!
Leuk dat ze veel dingen uit de trailer ook in de film hebben verwerkt en een beetje dat Grindhouse sfeertje erin hebben gehouden.
Overigens: Steven Seagal deed het best wel goed en hield zich staande tussen een aantal goede acteurs. Is dit de wederopstanding van Steven?
Vooral het laatste stuk met Steven Seagal dat 'ie dat kapmes in z'n buik op en neer wiebelt is geweldig.
Leuke spoof met zowel subtiele grappen als overdreven grappen en overdadig geweld.
Machete don't text!
_Casper_
Ik vond dit echt een geweldige film, Leuk verhaal en hele toffe actie. De actie was echt top, niet TE over de top precies goed gewoon. De film verveelt geen seconde en is gewoon 1 groot feest om naar te kijken. Echt een aanrader!
dikke 4*
Bramm14
Leuke film met humor en overdreven actie.
Wat ik ook leuk vond is niet de spot op steven seagal maar op lindsay lohan die als crackh de auto in wordt gegooid en hier in de film haar gewone leven eigenlijk speelt afgezien van de wapens.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Niet de spot óp, maar de spot ván... net als Paris Hilton is Lindsay Lohan zich volledig bewust van haar imago en heeft geen moeite met wat zelfspot, zoals ook in deze film. Respect.
'Machete don't read Q Jones's commentary, Machete Improvises'
TrickySmalls
Q, "You can't handle the truth!" is pas een lekkere one-liner.
Q Jones
Dat sowieso niet en die oneliner van Seagal was wel het slechste van allemaal, en zijn dood gaat voor mij part de geschiedenis in als de slechte film dood ever.
Vascago
Heerlijke film weer. Na The Expendables weer een erg fijne actiefilm met acteurs van de oude stempel en de oude mannetjes mogen er best nog zijn qua stoerheid enzo. Alleen Seagall is onwijs slecht. Maar eindelijk Danny Trejo eens in een hoofdrol en het is er 1 die op zijn lijf geschreven is. Michelle Rodriquez en Jessica Alba zijn altijd goed in dit soort films. Fahey is net als in Planet Terror weer erg cool.
De film begint heerlijk en blijft ook erg lekker al wordt het heel iets minder door wat zijplotjes maar dat mag de pret niet drukken.
Het einde is geweldig op de dood van Seagall na, want dat sloeg nergens op. De sfeer in de film is uitstekend, evenals de soundtrack.
Martijnnn
aaah dat was toch fantastisch. Past precies in een film als dit!
Q Jones
Nee dat vond ik echt zo dom en kinderachtig. Het was echt pats boem ja dood terwijl hij eerst nog loopt te brabelen its nothing, wat was uberhaupt de reden dat hij zechzelf dood maakte
Filmkriebel
Echt jaloers op jullie... Hier in België slaan ze Machete dus blijkbaar over. Balen is dat!
Kom je hem toch mooi effen hier kijken. Wel snel doen want ik denk dat hij hier niet lang zal draaien.
JamesB009
Een heerlijke goede slechte film. Hij had heel slecht kunnen zijn, maar gelukkig is de uitvoerig perfect gedaan en het acteerwerk is ook heerlijk.
Bioscoopwaardig? Dat moet je echt zelf bepalen, ik had hem ook rustig thuis kunnen zien, maar is de bioscoop heeft deze wel een extra dimensie.
peterjohn
Wat betreft geweld al dan niet in combinatie met humor, zeer goed. Het verhaal vond ik een stuk minder,, weegt dat zwaar in het genre van deze film? 1 ster minder daarom 3.5..
cheerzz peterjohn.
Lexcoaster
Allemaal erg vermakelijk en pretentieloos, met over-de-top actie en humor. De cast heeft er duidelijk lol in en de film ademt een lekker western sfeertje uit. Toch heb ik het gevoel dat er meer uitgehaald had kunnen worden.
Nét wat meer actie en over-de-top geweld, en wat minder randzaken hadden de film goed gedaan. Ook de 'eindbattle' had bloediger gekund, zoals in Rambo. En Machete had van mijn part ook best wel wat meer met die minigun op z'n motorfiets kunnen doen, dan hij uiteindelijk doet.. De sterfscène van Steven Seagal sloeg overgens ook nergens op..
Toch blijfen er meer dan genoeg coole momenten over om van deze film een erg coole nonsensfilm te maken. Leuk, 3,5*.
FritzzTheCat
Een woord: Top entertainment (nou ja, twee woorden dan).
Rodriguez heeft waargemaakt wat hij beloofd heeft. Ondanks de afwezigheid van een sterk plot of een intrigerende verhaallijn is het in mijn ogen zijn beste film ooit. De actie druipt van het scherm, de oneliners zijn niet aan te slepen en het bloot is bijzonder functioneel...en dat alles met een "fout" sausje waarmee alleen de besten wegkomen.
Ook de bijrollen voor Seagall, Johnson en De Niro waren geweldig. Heerlijk hoe men zichzelf parodieert.......
Trouwens, de vergelijking met The Expendables gaat mijn inziens helemaal mank. Waar Stallone's vehikel zijn best doet om serieus te zijn, laat Machete het niet eens toe serieus genomen te worden....Must See !!
Bla
Hij kon Machete makkelijk alsnog doden maar besloot dit niet te doen omdat Machete hem dan achterna zou komen in de hel. Daar had hij geen zin in.
Geniale film! Af en toe dubbel gelegen. En zijn oneliners zijn WEL vet.
Mister Movie
Wat een topper!
Veel beter dan het toch wel tegenvallende The Expendables...
Courtes
Ik weet niet wat het is met zulke films , maar ze liggen mij gewoon niet.
had hetzelfde met inglorious bastards , waar deze film me aan humor enzo ook wel wat aan deed denken
Denk een combinatie van over de top actie met humor ofzo , en die véél te gladde hollywood saus eroverheen
kon er eigenlijk de hele film niet echt om lachen , terwijl mn vrienden en mensen naast me de billen uit hun broek lachten
en dan ook nog lindsay lohan die in het begin van de film in de problemen zit (, als soort verwijzing naar haar problemen in real life ) , vond ik beetje goedkoop scoren in de hype rond haar persoon op dit moment .
Zag je ook al bij de vma awards.
toch nog wel een klein +1 tje voor de niro en die amerikaanse mexicaan , haha
Martijnnn
Eigenlijk is deze film 3 sterren waard maar dat is +1 omdat het joch van spy kids er in zit en +1 omdat Steven Seagull dood gaat 5 sterren!
Hoeft zeker niet onder te doen voor Planet Terror, al is de verrassing er wel een beetje af.
fappie
- 2005 stemmen
Ik weet niet wat het is met zulke films , maar ze liggen mij gewoon niet.
Zag je ook al bij de vma awards.
toch nog wel een klein +1 tje voor de niro en die amerikaanse mexicaan , haha
Ok, kan hoor. Maar ik vind Inglourious Basterds toch wel een ander soort film.
Bla
Robert de Niro die versneld moet inburgeren op zijn Mexicaans wordt gewoon een outfit en een hoedje gegeven en hij is Mexicaan.
Machete die letterlijk elke vrouw in de film krijgt.
Hele kleine dingetjes als de surveillance-screens in de kerk die in de vorm van een kruis staan.
Om over de oneliners maar niet te spreken.
Geweldig.
Dat is gewoon een sneer naar Seagall zelf en de grootspraak waar hij met name in de jaren 80 om bekend stond. Bovendien huodt hij door seppuku te plegen de eer aan zichzelf.

Machete Kills
2013

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Duitse Netflix Original 'Unfamiliar' is een kijkcijferhit: 'Kon niet stoppen met kijken'

In de ban van sensatie 'Heated Rivalry'? Zo stream je vergelijkbare series

Jason Momoa tekent voor hoofdrol in verfilming van succesgame ‘Helldivers’