Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
April Booth
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Deze film is op veel vlakken bewust troep. Het brengt immers een ode aan de exploitatie film. En daar zit pas troep tussen, je moest eens weten.... Dus die slechte edits zijn expres. Een gelikte montage zou nergens op slaan.
En die eindscene was meesterlijk. Maar blijkbaar ben je niet op de hoogte van de geweldige zelfoversxhatting van Seagal. Die werdt hier prachtig op de hak genomen. 'this is nothing.'
wimnoot
is helemaal niets mee! maar ik dacht dat MM een grote NL-movie site was, maar bij elke beetje film zie ik steeds de zelfde namen weer opduiken met over het algemeen discussies met de zelfde welles nietus gesprekken (is wat onontkomelijk is bij films natuurlijk, want het gaat om smaken, en die verschillen) maar sommige namen nemen meteen een stelling in om daar vanuit eens flinkt te gaan discuseren. nou is dat ook niet erg, maar ik kom het constant tegen, en dan gaan mijn ogen weer rollen, en denk ik: daar zijn ze weer!
en bij Machete was ik het even zat en zeg ik er iets van, mag toch...
een vrij platte, niets extra's toetevoegen film met een zwak verhaal en matige acteurs en opgehemelt wordt alsof het een wereld film is.
want hij ziet er zo leuk uit! net zo als die andere films van tarantino en deze meneer. onder het mom van, elke matige film gewoon schieten als dit soort films en je hebt een prachtfilm.....?
ik had het idee dat ik naar een lange "coca-cola-zero" reclame zat te kijken. en nu zijn Trejo en Seagal ook opeens geweldige filmsterren!
Trejo heeft een mooie kop, maar meer is het niet! en Seagal doet wat hij altijd al heeft gedaan, alleen elke film komt er een kilo'tje of 3 bij.
en de gene die ik eigenlijk helemaal niet snap is mijn zelf persoon?
waarom gaf ik een 3?

Ik begrijp ook nier waarom je na je eerste relaas toch besluit een soort van review/ mening te geven over de film. Want als iemand daar op reageerd dan krijg je dezelfde wellus/nietus gesprekken waar jij zo'n hekel aan hebt. Het lijkt mij dat je zelf ook al een aardige stelling hebt ingenomen door te zeggen dat Rodriguez en Tarantino (even kijken hoe jij het ook al weer zei) elke matige film zo schieten als dit soort films en je hebt een prachtfilm.
En lees vaker dat seagal erg dik geworden is, maar mensen blijven zijn jaren 90 films gewoon leuk vinden. En over Trejo heb ook al zat negatieve dingen gelezen. Dus dat klopt ook niet.
thunderball
Idd, dat zat tegen het geniale aan.
VOORAL omdat het zowel een knipoog naar het explotatiegenre is EN naar heel het imago en eigendunk van Seagal. Voeg daar bij dan ook nog de grote vrees en waarschijnlijkheid dat Seagal ZELF het nog serieus heeft bedoeld ook en de scene is hierdoor een instant klassieker!
ralfsjam

mijn ideale beeld zou zijn dat iedereen zijn mening/ review geeft op een film! met zijn voor en na delen van de film. en dan als er een discussie losbarst, ze dat prive via prive berichten doen....
zodat , als ik interesse heb ik een film, hem hier opzoek, en dan vrij snel kan zien wat verschillende mensen ervan vinden. en niet vier pagina's met in mijn ogen, oninteressante dingen over bepaalde acteurs uit die film. nu moet ik door 12 pagina's scrollen om door alle Naomi's, reinbo's, rep_robert's en ander soort jacoboco's gezever te komen. geef je mening en en discuseer verder over Trejo's gevangenisleven uit de jaren 80 op je prive afdeling!
hou deze site overzichtelijk, en je discussies kort of prive.
maar, ik zal wel niet moeten zeuren en misschien opzoek naar een andere Movie-site. (ik kan soms gedachtes lezen)
maar nu stop ik, want anders gaan mensen zich aan mij gelul ergeren, als ze dat al niet deden...
Wat een onzin Ralfsjam, blijf dan maar gewoon weg als het je niet bevalt. Alles wat er hier staat is juist de bedoeling van MovieMeter. Als je alleen recensies wilt lezen druk je toch op de meningenknop. Neem aan dat je er wel bekend mee bent?
Met andere woorden, je argument raakt kant noch wal.
Montorsi
hou deze site overzichtelijk, en je discussies kort of prive.
Doe jezelf in dat geval een plezier en druk dan gewoon op de 'meningen' knop, krijg je keurig op een rijtje wat mensen er van vinden.
wimnoot
Je hebt helemaal gelijk! Die gasten zijn echt helemaal gek!
Maar ehm... Je weet dat er een meningen knop bestaat toch? Als je daar op klikt lees je (als het goed is) alleen reviews en geen gezever.
jacoboco!!!!
hou deze site overzichtelijk, en je discussies kort of prive.
Dat zijn nu net de inhoudelijk interessante verhandelingen die je van de broodnodige achtergrond info kunnen voorzien die je nodig hebt om deze op waarde te kunnen schatten. Maak jij in het vervolg niet meer van die domme opmerkingen over slechte montage. : P
JacoBaco
@ralfsjam:
En als je mij nog 1x jacoboco noemt, krijg je een machete in je nek.
TragieStar.*
Jacoboco
Vind het wel een nieuwe leuke grappige naam voor je
ralfsjam
tja, daar moet ik mijn fout in erkennen. was vergeten dat er een meningen knop op zat. stom! scheelt zeker een hoop ja, ondank ik daat ook de Reinbo's en jacobuco's tegenkom. maar leest een stuk rustiger. wel leuk om te zien dat veel van jullie echt non-stop op deze site zitten! al buiten geweest vandaag? zou maar gaan, morgen gaat het weer regenen! een van de laatste zomerse dagen jongens! of is de gehele zomer aan jullie voorbij gegaan? (grapje)
Als je een beetje vent was had je a Machete? That is nothing.' gezegd.
fappie
- 2005 stemmen
De montage is inderdaad niet slecht, maar er valt wel iets over te zeggen. Rodriquez heeft het toch ook zelf gedaan of niet? Kan me dat gedeelte met Jessica Alba nog wel herinneren. Volgens mij zag ik wat jump-cuts. Niets verkeerds aan natuurlijk, maar toch.
@ralfsjam:
En als je mij nog 1x jacoboco noemt, krijg je een machete in je nek.
Harde baas
Ik vind het persoonlijk leuker om op MovieMeter te zitten dan die publieke sites als Hyves, Facebook, Twitter e.d.. Waar het vooral berichteverkeer is tussen mensen die je ook al in het dagelijkse leven ziet.
Vooral vanwege het forum en de discussies zit ik op MM. Het brengt je toch samen he, die passie voor films
Overigens doen we allemaal genoeg hoor, je hoeft alleen maar in het voetbaltopic te kijken en je ziet al staan dat we bijvoorbeeld regelmatig voetbalwedstrijden bezoeken. Om maar iets te noemen hehe.
nakada
En aan het aantal stemmen van jullie te zien, zien jullie ook nog wel eens een film !
JanDahler
hou deze site overzichtelijk, en je discussies kort of prive.
LOL!! dit gaat nergens om
Jack Sparrow
Aardige film. De knipoog naar de exploitatie films is goed gedaan.Goeie one-liners en prima rol van Danny Trejo. Hij is dan natuurlijk ook perfect gecast in deze rol. Ook mooie (bij)rollen van vooral Jessica Alba ,Michelle Rodriguez , Robert de Niro en Cheech Marin(kerk scènes zijn erg sterk.) Het einde is wel erg chaotisch en daardoor erg onoverzichtelijk. Te druk en niet mooi gemonteerd. Zelfs voor een knipoog had dit beter gekund, vooral in de overzichtelijkheid van alle mensen op het scherm. Nu is bijna niet te zien wie wie is. Het is allemaal wel aardig, niet meer niet minder. Er had meer ingezeten. Ik miste een beetje de (zwarte) humor in deze film. Er valt best wel wat te lachen maar het is ook veelal wat flauw en zelfs wat aan de serieuze kant . Dat haalt toch een beetje de vaart uit de film. Daardoor neemt de film zichzelf onbewust toch ietwat te serieus en verdwijnt het knipoog gedeelte naar de achtergrond. Dit vind ik bij Planet Terror beter gelukt. Ondanks deze wat (kleine) tekortkomingen is het een fijne film geworden met wederom een erg sterke soundtrack! Robert Rodriguez blijft originele films maken en veel dingen zelf doen. Dat is zo en zo een erg sterke kracht van hem.
Rosicky
Was het trouwens ook niet zo dat Brittany Murphy eigenlijk een rolletje hierin had? Of hebben ze die scenes achterwege gelaten na haar overlijden?
Rosicky
Nee, dat was bij the Expendables zo.
Zeker? en is ze daar dan dus helemaal uitgeknipt?
yacoub
Een van mijn favorieten van 2010 naast inception! Machete kan ik blijven kijken zonder te vervelen.
Leland Palmer
Zeker? en is ze daar dan dus helemaal uitgeknipt?
johanvankessel
Ik vond het en supergoede aktie film. Deze is een aanrader, zeker als je van koppen af hakken houd.4,5* van mij.
mcdaktari
Dit is toch best wel een goeie film, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht maar het sprak me toch wel aan ondanks dat Danny Trejo totaal niet kan acteren, maar heb me toch aangenaam vermaakt bij Machete. Het enige nadeel voor mij was dat Seagal er in mee deed. [EDIT kapp: gescheld verwijderd] Jammer dat ze daar geen andere acteur voor hebben genomen. Dat was wel een nadeel om af en toe tegen die vette harsus van hem te moeten kijken maar ondanks dat vind ik het toch zeker 3,5 ster waard.
de kardinaal
Een spektakel voor het oog!! Magistrale actie.
Ik geef lekker vijf sterren voor nu.
Zwakke momentjes zullen er wel zijn geweest maar ik kon ze niet ontdekken omdat de film één gigantische bal vermaak was voor mij.
En dat is waar ik uiteindelijk toch voor ga.De beste "bagger" die ik ooit in mijn leven heb gezien!!

Machete Kills
2013

David Thewlis (Lupin) heeft geen interesse in terugkeer naar de 'Harry Potter'-franchise

Is 'Marty Supreme' waargebeurd? Zo verschilt de film van het échte verhaal

In de ban van 'Unfamiliar' op Netflix? Deze series stream je nu

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990