• 9.383.601 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Michael Booth

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wimnoot schreef:

Als jij bij mij zou werken, was je nu werkeloos! Snotneus!

zag ik aankomen!

avatar van wimnoot

wimnoot

ralfsjam schreef:

zag ik aankomen!

Even serieus, wat mankeerd er aan de discussie's die hier de afgelopen tijd gevoerd zijn, behalve dat het (in jou visie) steeds dezelfde mensen zijn? De gesprekken gaan over het naakt, (m)exploitation, Tarantino en Rodriguez, het is niet oftopic o.i.d?

Rosicky

Heerlijke kolder. Helaas kan Rodriguez niet voorkomen dat de film zo nu en dan een beetje stilvalt, maar in het geheel is 'Machete' erg vermakelijk. Veel bloot, veel vuurgevechten en een ontketende Danny Trejo. Lekker hoor.

JacoBaco

Veel vuurgevechten? Volgens mij heb jij een andere film dan ik gezien? Nee geintje, ik heb echt een hekel aan die opmerking. Maar even serieus, ik vind niet dat er veel vuurgevechten in de film zitten. Tijdens de laatste 10 min van de film, maar verder?

Rosicky

Vuurgevechten, gevechten met vuur, gevechten met messen, mensen zonder hoofden in gevechten, ach, maakt het uit hoe ik het noem?Machete zit retevol met Ass-Kick.

JacoBaco

Maakt niet uit hoe je het noemt, maar je vergeet wel gevechten met tuin- en ziekenhuis gereedschap

Mja, Touché

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Reinbo schreef:

Ik kan hier met gemak uren over lullen, maar zal 'm eerst moeten herzien om weer het een en ander te ontdekken.

Heb je dat onderhand niet al lang gedaan?

Leland Palmer schreef:

Dat vind ik geen realistische eis, die je stelt; als het maar zo ''ziek'' mogelijk is, en dan? En dat ga je ook niet meer meemaken met een film uit Hollywood; dat weet je ook wel.

Meteen ook de reden dat dit soort projectjes van Rodriguez, Tarantino etc. allemaal maar half werk zijn.

Nooit sex, politiek incorrect enzo. Geen echte exploitation.

JacoBaco

Dus je vindt de film niet eerbetoon waardig.

@kos:

Dat ben ik met je eens. Dat was ook mijn insteek, maar gister bij mijn herziening van Death Proof vroeg ik me toch wel af of deze heren nou Exploitation proberen te maken of juist een ode doe naan het genre waar ze veel affectie voor hebben. Ik was altijd overtuigt van het eerste en dan doen ze het niet helemaal goed, maar denk nu toch echt dat het meer met dat laatste te maken heeft. Dan vind ik het wel weer geslaagd. Al blijft het een interessant discussiepunt vind ik.

JacoBaco

Ik denk niet dat het rendabel is om een echte exploitation film te maken. Het zal mij niets verbazen als dat een belangrijke rol speelt. Robert Rodriguez zal het ongetwijfeld graag willen, maar het gebeurd niet. Ik hou het op een ode. Aan de andere kant worden er ook films als Titanic 2 gemaakt, maar ja, dat levert ook geen stuiver op zou je zeggen. Kos moet maar gewoon The Toxic Avenger weer een keertje opzetten ofzo.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geniaal.

Een shitload aan infantiliteit (de verstopte mobiele telefoon aan het begin), geniale vondsten (Seagal als badguy en de dunne darm-scène) en een hoop testosteron gebundeld tot 1 fantastische film. Toch zitten er wat trage momenten in, die niet altijd even interessant zijn qua verhaal, dialogen of acteerwerk. Aan het eind heb je toch een beetje het gevoel dat er meer in had gezeten, maar verder echt een topfilm.

Als je er op let heeft Machete eigenlijk vrij weinig tekst. Trejo zal nooit een Oscar winnen en zowel Trejo als Rodriguez weten dat. Maar stoer kijken, dat kan ie.

4 sterren en een gegarandeerde DVD-aanschaf. Ik heb het gevoel dat je deze film nog meer gaat waarderen als hem vaker ziet.

P.S. wat een brijante move van Seagal, ik riep al jaren dat hij een bijrol moet accepteren in een grote film in plaats van de hoofdrol in zijn direct-to-DVD bagger. Ik weet zeker dat hij het einde van de film zelf zo heeft bedacht

JacoBaco schreef:

Dat begin ik mij ook te realiseren. Want Tarantino en Rodriguez zijn ehct enorme fans van het genre, en als ze echt exploitation wilde maken dan kunnen ze dat ook wel. Echt exploitation maken gaat ook erg lastig als triple A director zijnde denk ik. Je kan dat bewustzijn maar beter laat dan nooit krijgen toch .

avatar van andrehoek

andrehoek

Zag van de week Machete nog even in actie in Desperado. Navajas toen, Machete nu. Doe mij Navajas maar. Vond Machete echt troep! Er komen leuke acteurs opdraven en dat het een over-de-top film zou worden was wel duidelijk, maar dat het van zo laag niveau zou zijn? Er komen scenes voorbij waar de tranen in je ogen schieten en dat is echt niet van het lachen.

Daarnaast is Trejo te oud. Deze film had 10 jaar geleden al gemaakt moeten zijn. Ondanks zijn status als ex-crimineel en ex-boxer zie je dat de man niet meer een van de jongste is. Dat Trejo een hoofdrol verdient zal niemand tegen spreken, maar ik had het graag wat eerder zien gebeuren.

Moet wel toegeven dat Rodriguez geniaal bezig is. Gezien de reactie's hier en op IMBD wordt deze film erg goed ontvangen en als je met troep een hit kan maken dan verdient dat ook een diepe buiging...

Ik heb me werkelijk de ballen uit de broek gelachen. Geniale film. Voldeed zeker aan al mijn verwachtingen! Aanrader voor liefhebbers van het genre!

avatar van Fayerin

Fayerin

andrehoek schreef:

jamaar, wáárom vind je het dan troep?

behalve dat Trejo 10 jaar eerder had moeten worden gecast voor zo'n rol.

JacoBaco

Die man is bijna 70 ( nu 66 jr.), zeg maar gerust 30 jaar geleden.

avatar van yeyo

yeyo

Tja, toen zat hij waarschijnlijk nog in de bak.

Klopt!

A child drug addict and criminal, Danny Trejo was in and out of jail for 11 years. While serving time in San Quentin, he won the lightweight and welterweight boxing titles. Imprisoned for armed robbery and drug offenses, he successfully completed a 12-step rehabilitation program that changed his life.

Tegenwoordig biedt hij hulp aan verslaafden jongeren etc.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wimnoot schreef:

is helemaal niets mee! maar ik dacht dat MM een grote NL-movie site was, maar bij elke beetje film zie ik steeds de zelfde namen weer opduiken met over het algemeen discussies met de zelfde welles nietus gesprekken (is wat onontkomelijk is bij films natuurlijk, want het gaat om smaken, en die verschillen) maar sommige namen nemen meteen een stelling in om daar vanuit eens flinkt te gaan discuseren. nou is dat ook niet erg, maar ik kom het constant tegen, en dan gaan mijn ogen weer rollen, en denk ik: daar zijn ze weer!

en bij Machete was ik het even zat en zeg ik er iets van, mag toch...

een vrij platte, niets extra's toetevoegen film met een zwak verhaal en matige acteurs en opgehemelt wordt alsof het een wereld film is.

want hij ziet er zo leuk uit! net zo als die andere films van tarantino en deze meneer. onder het mom van, elke matige film gewoon schieten als dit soort films en je hebt een prachtfilm.....?

ik had het idee dat ik naar een lange "coca-cola-zero" reclame zat te kijken. en nu zijn Trejo en Seagal ook opeens geweldige filmsterren!

Trejo heeft een mooie kop, maar meer is het niet! en Seagal doet wat hij altijd al heeft gedaan, alleen elke film komt er een kilo'tje of 3 bij.

en de gene die ik eigenlijk helemaal niet snap is mijn zelf persoon?

waarom gaf ik een 3?

avatar van grid8400

grid8400

Gisteren in Pathe Arena gekeken.
Wat een ontzettende bout film !!!

Ik zal wel een shitload aan commentaar krijgen nu, maar ik snap niet dat iemand dit goed kan vinden.

Death proof vond ik beter te pruimen dan deze prul.

Ik snap dat het een B film / grindhouse uitstraling moet hebben, en dat het een cult status film moet uitstralen, en volgens mij geven mensen dit een 4* om zich te "onderscheiden" ofzo, maar je kan toch niet serieus menen dat dit goed is?

2* voor Michelle, maar was gewoon slaapverwekkend saai dit.

Ik heb 1 keer moeten lachen om de opmerking van de dokter naar de assistentes toe:

Nurse: "I can feel your eye balls all the way up in my utoris"

Doc: "Just be glad you don't feel them in your colon"

grid8400 schreef:

en volgens mij geven mensen dit een 4* om zich te "onderscheiden" ofzo?

Besef je nu eigenlijk wel wat je zegt? Want in feite zeg je dus dit: Als ik naar een Chinees restaurant ga en dan Nasi met Babi Pangang bestel dan doe ik dat niet omdat ik het lekker vind, maar gewoon om mezelf te onderscheiden.

avatar van thunderball

thunderball

Idd slaat die opmerking nergens op.

Wanneer je de (serieuze) commentaren bij deze film leest, begrijp je toch wel dat mensen deze film gewoon leuk en goed vinden?

Kan jou smaak niet zijn, maar van een ander dus wel.

Mss moet ik het omdraaien en wil jij je onderscheiden van de rest door de film af te kraken. Is net zou krom geredeneerd als wat jij doet.

avatar van Reinbo

Grappig eigenlijk dat er bij deze en Expendables allemaal boze en verwijtende opmerkingen worden geplaatst naar mensen die m goed vinden. Geeft blijk van een ontzettende kleinburgelijke visie op film.

Naomi Watts

Inderdaad, maar dat zie je wel vaak terug trouwens. Je ziet ook dat veel arthouseliefhebbers bvb. niet meer kunnen genieten van pretentieloos vermaak. Die hebben zo de behoefte alles dood te analyseren, dan hou je vrij weinig over.

avatar van Reinbo

Ik analyseer graag dingen door, maar dan wel binnen de context. Daarnaast hou ik gelukkig ook nog van pretentieloos vermaak. Een soort dat gelukkig weer in opkomst is. Want te lang was het vaak of vol pretenties of inpiratieloos.

avatar van rep_robert

Ach soms is het gewoon te verschrikkelijk voor woorden. Deze user heeft bij bijna elk American Pie deel een soortgelijk overgeanalyseerde lap tekst staan waarbij die de boel afkraakt op het gebied van cinematografie en zo. Sommige mensen snappen het gewoon niet. Dat je het niet goed vind oké, maar kom dan niet met zaken aanzetten die totaal niet van belang zijn in een bepaald genre.

American Pie (1999)

Naomi Watts

Zelfde hier zolang je maar binnen de context blijft inderdaad. Klassiek voorbeeld was bij Salt, waar de film cinematografische hoogstandjes verweten wordt. Gaat wat te ver m.i.

edit: wat rep hier boven zet bvb.

avatar van andrehoek

andrehoek

Fayerin schreef:

jamaar, wáárom vind je het dan troep?

behalve dat Trejo 10 jaar eerder had moeten worden gecast voor zo'n rol.

Begrijp me niet verkeerd. Dat ik Trejo te oud vind is niet een reden om deze film als troep samen te vatten.

Dit is troep, omdat werkelijk niks goed is aan deze film. Vind het prima dat er een jaren 70/ 80 retro-pulp-gevoel wordt nagestreefd, maar probeer wel het niveau iets hoger te houden dan in vergelijking van toen.

Montage is verschrikkelijk, dialogen zijn er niet, geluids- en visuele effecten slaan nergens op en maar te zwijgen over de slot-scene met Steven Segal...

Het beste aan deze film vond ik (behalve de lekkere wijven) Don Johnson, maar ook dat wordt afgeraffeld.