Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
Pelagatti
Vervelende personages en bovendien slecht geacteerd. De film wordt eigenlijk pas interessant bij de twist naar het einde toe. Al met al had er meer ingezeten. Matige horrorfilm.
Fryce
Heerlijk verhaal en dit vervolgens op mooie wijze in beeld gebracht.
phaselocked
Vandaag nog eens voor een 2de maal bekeken, en ik blijf dit een hedendaags meesterwerk vinden.
Ik begrijp dat sommige mensen op het begin denken dat het een flutfilm is en een 1/5 geven. Maar als je de film uitkijkt en het concept doorhebt, moet je als filmliefhebber deze film gewoon appreciëren en goed vinden.
De scene met de liften is gewoon schitterend, niet omwille van de gore, maar het is gewoon geniaal in beeld gebracht en het is zo absurd dat het gewoon echt kicken is als (horror)filmliefhebber. Kreeg er een apart gevoel bij dat mij echt dit zeggen "wow dit is vet".
In mijn ogen heb je geen idee waar cinema om draait als je deze gewoon gaat afkraken tot 1.0 of flutfilm. Gewoon mijn mening uiteraard
Metalfist
Gisteren nog eens herzien, laatste keer was in de cinema, en aangenaam verrast dat de film nog altijd als een huis overeind is blijven staan. De vele knipogen, het hele concept, Fran Kranz, ... Heerlijk stukje cinema en één van mijn favoriete horrors tout court.
Confusie
Ging hierin zonder te weten wat precies te moeten verwachten. Toen de clip van Mike J. maar dan zonder het funky dans segment begon zakte de moed mij aardig in de schoenen. Laatste waar ik op zit te wachten is een afgezaagde zombie slasher. Toen de twist kwam werd het voor mij dus al een stuk interessanter. Enkele leuke ideetjes en vage wezens passeren de revue. Een horror film deze dagen slaagt voor mij voornamelijk als het eens iets anders doet. En dat doet deze film wel redelijk, in mijn beleving.
Roger Thornhill
Tjonge jonge wat een verschillen in waardering hier, sommige mensen "vatten" de grap, andere mensen gooien hun DVD het raam uit, en er zijn zelfs mensen die klagen dat de film misschien nog wel wat zou zijn geworden als ze die mannen in de witte jassen hadden weggelaten en je gewoon wat lekkere zombie-kill-afslacht-standaard-Evil dead-meets-Cabin fever-rip-off-afgezaagde-cliché's had overgehouden. Voor mij persoonlijk geldt dat een film als deze verklaart waarom ik zo van films houd: grappig, intens, kleurrijk, doordacht, en vooral eindeloos inventief, hetgeen ik al hoopte met Joss Whedon (die bij mij sinds Firefly en Serenity op een klein voetstukje staat) aan het stuur. Sowieso scoort deze film bij mij al vier sterren, en vanwege de briljante rol van Richard Jenkins (Lin: "Do we pipe it in or do you wanna do it orally?" Sitterson: [closes eyes] "Ask me that again - only slower. . .") komt er nog een half sterretje bij, en als ik dan zie wie er op het einde van de film met haar zwarte handschoentjes ook nog haar opwachting maakt is het genot compleet. Wát een leuke film. "Yes, you had Zombies. But this is Zombie Redneck Torture Family. Entirely separate thing. It's like the difference between an elephant and an elephant seal."
Trouwens, de Blu-ray is uitgebracht door DFW, en die specialiseren zich normaliter in bare-bones-uitgaves, maar op déze release staat naast een commentaartrack van Joss Whedon en Drew Goddard nog meer dan twee uur aan interessant bonusmateriaal – gaat dat zien.
- 11922 berichten
Goddank iemand die de film wél vat. Maar ik begreep uit de reacties op DVD.nl dat de DFW-uitgave veel te wensen overlaat op technisch vlak, o.a. blokvorming bij de donkere scenes en DFW heeft er vaak ook een handje van om te kloten met beeldformaten. Wat waren jouw ervaringen?
Metalfist
Niet enkel de blu-ray trouwens, de 2-Disc Edition DVD heeft ook de 2 uur aan extra's
Roger Thornhill
Ja, ik had ook al op een paar sites gelezen dat de recensenten aldaar niet helemaal tevreden waren met het beeld, en wanneer zoiets gesignaleerd wordt door "professionele" ogen die getraind zijn op het opmerken van onregelmatigheden, wie ben ik dan om iets anders te beweren?
Dat gezegd hebbende, staan er inmiddels toch redelijk wat DFW-DVD's in mijn kast, en hoewel daar zelden extra's bij zitten valt het mij juist op dat zowel beeldkwaliteit als aspect-ratio daarbij steeds goed verzorgd zijn. Zo ook hier: van slechte beeldkwaliteit had ik niets gemerkt (maar dat kan misschien ook komen doordat ik de film op Blu-ray en niet op DVD heb gekeken), en de aspect-ratio is keurig 1:2.35, mooi breedbeeld dus. Zoals gezegd, professionele ogen oordelen misschien anders, maar ik vind het een prima transfer.
Overigens, zie ook Metalfists bericht hierboven; ik heb zelf de Blu-ray, maar misschien kan híj zeggen of hij op zijn DVD iets gemerkt heeft van blokvorming bij de donkere scènes.
Metalfist
Ik heb de film ongeveer een week geleden eens opnieuw gezien, maar kan me eerlijk gezegd niets herinneren van slecht beeldformaat of onduidelijk beeld. Ik ben weliswaar niet 100% zeker dat ik de DFW uitgave in bezit heb (ik veronderstel van wel, want het is de slipcase release die gewoon in België is gekocht), maar niets op aan te merken in ieder geval.
Langs de andere kant heb ik net als Roger Thornhill ook niet al te veel kaas gegeten van dit soort onregelmatigheden. Al is het me bij andere films (Franse films die worden uitgebracht door Limelight onder andere) wel opgevallen dus... Voor mij ook een goede transfer.
voskat
Inderdaad. De reacties hier vormen een komedie op zich.
Blijkbaar kunnen sommige kijkers satire niet herkennen als het niet met een grote poep-pizza in hun gezicht wordt gedouwd.
RJRuitenbeek
Ik noem het anders:
Wanstaltig, smakeloos, gestoord, ziek, volslagen idioot, krankzinnig, belachelijk en absurd.
- 11922 berichten
volslagen idioot, krankzinnig, belachelijk en absurd.

NYSe
Ik noem het anders:
Dat is nogal een heftige reactie. Waarom als ik vragen mag?
horizons
Vooral de woorden wanstaltig, smakeloos en ziek passen niet bij deze film. De rest zou je er met een positieve draai op kunnen toepassen.
Notabene een van de weinige moderne films die in het horror genre worden geplaatst die ik leuk vind. (Ik vind dat hedendaagse gore & bloed gedoe helemaal niets).
RJRuitenbeek
Ik heb er eerlijk gezegd weinig aan te voegen, of het moeten woorden zijn van gelijke strekking.
Maar ik zal iets toelichten.
Hoe een aantal personen van het gezelschap verwondingen oploopt en vervolgens gewoon vrolijk doorlopen en rennen, personage van Chris Hemsworth bijvoorbeeld [hij wordt doorboord]. Dat vrouwtje bijvoorbeeld wat alle kanten op wordt gegooid en geslingerd door een demoon en vervolgens gered wordt door een van de vrienden [de laatste twee overlevenden], die op de een of andere manier ook aan een zekere dood miraculeus ontsnapt is, hij werd ook al zwaar gewond meegesleurd, maar verslaat zijn belager toch nog. Dat is gewoon echt slecht. Vervolgens lopen en rennen ze ook gewoon weer verder...
En als op het einde het verhaal duidelijk wordt, dan kom ik uit op de woorden die ik in mijn vorige post heb geschreven. Ik heb de film uitgekeken, maar op het einde tijdens de scene dat de demonen vrijkomen was de neiging heel groot de film af te zetten. Dit kun je toch niet menen dacht ik. Origineel? Het zal best, maar niet minder.. zie laatste regel van mijn vorige post.
Maar zoveel mensen zoveel smaken. Ik heb veel positieve tot zelfs zeer positieve recensies gelezen. Het zal wel, maar aan mij is het niet besteed.
Roger Thornhill
En ik maar denken dat je het ironisch bedoelde... Vooral omdat sommige van je kwalificaties ("volslagen idioot", "belachelijk", "absurd") erop lijken te wijzen dat je het verhaal gewoon vormtechnisch slecht geconstrueerd en ongeloofwaardig vindt (in de trant van "mensen die ondanks levensgevaarlijke verwondingen gewoon blijven doorlopen"), terwijl je met andere meer inhoudelijke termen serieus lijkt te bedoelen dat de makers hiermee een soort misselijkmakende exploitatiefilm hebben afgeleverd – hoe moet ik zware woorden als "smakeloos", "gestoord" en "ziek" anders interpreteren? Nee, ik kan me voorstellen dat je hier helemaal niets aan vindt, maar om een dergelijk perspectief op een luchtige film als deze los te laten lijkt me buitenproportioneel.
kevinverwijst
een woord: Briljant! en dat is een woord die nooit genoemd wordt met horror in dezelfde zin. (op Exorcist na). Vond hem gewoon verfrissend, een verademing tussen al die andere horror rotzooi die ze ons voorschotelen. Ik vond hem geweldig!
Ty_00n
Horror/Thriller? Meer horror/comedy lijkt me.
Ik heb me er zeker wel mee vermaakt.
fluppebxl
Nog beter bij de tweede kijkbeurt, zelfs al wist ik al wat komen zou. Neergaan toen ze rook door het huis spoten om de protagonisten het lumineuze idee te geven "hey, laten we opsplitsen"
Behoorlijk meta allemaal, je moet er wel wat voor zijn, maar hoe kun je die scène waarbij allemaal monsters tegelijkertijd de lift uitstormen + het bijhorende gorefest nu niet hilarisch vinden? Pure pulp dit, heerlijk!
Ricardos
Nee, wij vonden dit helemaal niks. Wel onze genre, maar het verhaal sprak ons gewoon niet aan. We vonden het maar een vreemde film...
Donkerwoud
Clever hoe het steeds speelt met het verwachtingspatroon van de kijker door overbekende stereotiepen te gebruiken voor een plot dat zoveel gelaagder in elkaar steekt. Je weet vanaf het begin niet waar al deze onzin uiteindelijk toe gaat leiden. Daarmee slaat het misschien iets te ver door in zijn eigen absurditeit, maar óók dat heeft zeer zeker zijn eigen charme. Misschien wel één van de meest creatieve Amerikaanse horrorfilms van de laatste jaren.
- 11922 berichten
Leuk: gister voor de zesde keer gezien - deze keer met mijn moeder - en na een wat tegenvallende 5e keer nu alsnog weer kleine nieuwe grapjes ontdekt. Het blijft lachen met Cabin in the Woods.
killerbeez71
Persoonlijk wilde ik deze film 2 sterren geven, maar mijn hond kon het niet door zijn strot krijgen en dus ging er een halve ster af.
psycholamp
- 1960 berichten
Persoonlijk moest ik wel lachen om jouw reactie, maar mijn kat lachte niet mee en dus hebben we besloten elkaar maar even niet meer te zien.
De filosoof
Ik vond deze film erg tegenvallen. Sommige critici en ook de film zelf (“You think you know the story. Think again”) prijzen de film omdat het alle horrorclichés neemt maar die dan op zijn kop zet, maar voor zover de film clichés op hun kop zet vond ik die ‘nieuwe’ ontwikkeling niet bijster interessant of toegevoegde waarde hebben en bleef de film vooral een verzameling van eindeloos veel clichés c.q. elementen uit andere horrorfilms. De film is niet echt spannend of eng en de film wordt wel een horrorkomedie genoemd vanwege het meta-niveau waarop wordt gereflecteerd over allerlei klassieke horrorfilms, maar grappig werd het eigenlijk ook niet. De Scream-serie is dan een stuk grappiger en vermakelijker.
voskat
Ik noem het anders:
En? Hoe smaakte de pizza?
Fonzzz002
Als tiener was ik dol op slasher horrorfilms, maar op gegeven moment werd ik ouder en was ik er klaar mee. De clichés begonnen mij zeer te storen, met name de domme keuzes van de hoofdpersonages & hoe grotendeels van de films dezelfde formule gebruiken. Ik hoopte dat Cabin in the Woods de horrorfilm zou zijn die mijn interesse voor horror terugbracht, zeker na de lovende dingen die zowel critici als het publiek erover te zeggen hadden. De film sloeg echter niet aan.
Cabin in the Woods is een ode aan de cliché horrorfilms, met name een sterke verwijzing naar The Evil Dead. Wat Cabin in the Woods anders doet dan de cliché horrorfilms is dat er een absurd verhaal omheen word verteld: er is een betekenis gegeven aan de clichés waar horror zijn handen vaak aan vuil heeft gemaakt. Op papier klinkt het grappig maar naar mijn idee voegt het weinig toe: onlangs dat de reden dat ze naar een hut gaan & monsters tegenkomen anders is dan bij andere horrorfilms is grotendeels van de film nog steeds het ‘cliché domme tiener horrorverhaal’ waar al zoveel films over zijn.
Het concept biedt mogelijkheden voor humor maar voor mij zaten er weinig scenes in waarbij er echt spraken was van humor. Er zit bv een scene in waarin het personeel geld zet op wie er als eerste doodgaat. Met vrienden kan het grappig zijn te voorspellen wie er als eerste doodgaat in een horrorfilm maar wanneer mensen op echte mensenlevens geld zetten, alsof het een spel is, heeft het iets duisters waar ik niet om kan lachen. Als je een liefhebber bent van zwarte humor, of geen genoegen kan krijgen van cheesy horrorfilms dan kan The Cabin in the Woods heel grappig zijn, maar voor mij werkt het niet. Ik wil niet zeggen dat niets aan de film grappig is. Er zitten hier en daar wat aardige stukken, met name de scene waarin ze gingen splitsen kon ik waarderen. Het zijn echter te weinig grappige stukken om mijn aandacht erbij te houden.
Het laatste wat ik wil aankaarten is “de plottwist”. Ik heb van meerdere hoeken gehoord dat er een onverwachte plottwist in voorkomt die de hele film op z’n kop zet. Om eerlijk te zijn: ik snap niet precies wat er onverwachts aan is. De trailer geeft een sterke hint dat er iets niet aan de haak is, vrijwel gelijk zodra de film begint word dit bevestigd. Aan de hand van de gegeven informatie vond het niet lastig om te raden wat er later in de film ging gebeuren. Het had me niet gestoord als de film niet probeerde er een onthulling van te maken. De laatste twintig minuten komen daarentegen heel.. ‘onthullend’ over. Maar er valt niets te onthullen als je in de eerste paar minuten al hebt laten zien wat er aan de hand is. Het is pas in de laatste vijf minuten dat er een extra motivatie bovenop word gegooid die ik niet zag aankomen, maar niets wat voldoende is om het als een “plottwist” te aanschouwen.
Onlangs dat de film me niet is bevallen zitten er zulke absurde stukken in het verhaal dat het mijn nieuwsgierigheid wist te prikkelen. Hier en daar een grappig stukje, maar de film word overschaduwd door een concept dat, naar mijn idee, niet veel toevoegde aan het horrorverhaal dat ik nooit meer hoef te zien.

American Utopia

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student