• 9.381.030 stemmen

The Cabin in the Woods (2011)

Horror / Komedie | 95 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Drew Goddard

Met onder meer: Kristen Connolly, Chris Hemsworth en Anna Hutchison

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot The Cabin in the Woods

"You think you know the story."

Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.

Marty Mikalski

Holden McCrea

Jules Louden

Richard Sitterson

Wendy Lin

Daniel Truman

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Stop The Truman Show en The Evil Dead in de blender en je krijgt deze film! Niet helemaal geweldig, maar het kijkt wel redelijk goed weg desalniettemin. Het spannendste vond ik toen die ene quasi-chick aan een opgezet wolvenhoofd ging lebberen. Dus echt veel horror heeft het niet helaas. De scenes met de crew die het hele plot bestuurt vond ik trouwens redelijk bespottelijk. Wat een apen waren dat!

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Deze film staat toch wel in mijn "Top 10 Van Films Die Nooit Gemaakt Zouden Moeten Zijn".

In het begin zag ik er de humor nog van in, maar naarmate het einde vorderde werd mijn wanhoop groter en groter.

Een echte afrader.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

TheBigGreenday schreef:

avatar van jippie2010

jippie2010

Niet vaak dat de Amerikanen een film beter begrijpen dan wij Nederlanders... (IMDb 7.2)

avatar van mikey

mikey

grapje?

avatar van Atomaster

Atomaster

Vond hem geweldig. Je basic-horror film enorm opgeleukt met een crew, enorme hoeveelheid monsters en humor. Zo mag ik ze graag zien.

avatar van rsc

rsc

dat deze film in de top 100 staat met 1263 stemmen.. ik vond het meer humor dan horror maar ok..

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Deze film staat op nummer 1 in alle lijstjes van beste horror film uit 2012. Het jaar 2012 zal dan wel de boeken in gaan als een erg matig jaar voor de horror film, want dit is een middelmatige horrorfilm. Volstrekt niet eng, eerder lachwekkend zo vergezocht als het verhaal is. Tjonge, wat een ontknoping die niemand zag aankomen! Who cares, het liet mij allemaal koud. Het is inderdaad eerder humor a la Scream.

avatar van filmamator

filmamator

Zeer betreurenswaardig dat ik de film niet zonder voorkennis heb gekeken. Nu was ik al op de hoogte van een mogelijke 'rare' plotwending en de daadwerkelijke wending kwam dan ook voor mij minder als een verrassing dan ik had gehoopt, wat natuurlijk erg jammer is.

Maar dat doet niets af aan de film, het lag immers aan mijzelf. De film doet in eerste instantie denken aan een clichématige tienerslachtiflm à la 'I know what you did last summer'. Maar vanaf het begin kun je eigenlijk al voelen dat er meer achter zit, iets vreemds. Om de plotwending nog heftiger over te laten komen hadden ze in het begin niet zoveel moeten laten zien van wat er werkelijk gaande is. Dit had dan in mijn ogen voor een nog zwaardere klap gezorgd die den kijker nog meer zou verassen dan dat nu was. Personages waren ook te oppervlakkig. Maar dat is evenzo een klein minpuntje. Met de uitdrukking op: -je. Daarentegen was het verhaal uiterst origineel. Complimenten aan de bedenker van dit (toch wel) humoristische en eigenaardige verhaal. Zo ook mijn complimenten aan de cast die goed werk afleverde, allen kwamen zij overtuigend over. Leuke link werd er ook gelegd naar de 'vijf standaard personages in slachtfilms' en de offering.

Kan niet wachten op het volgende werk van deze regisseur.

avatar van Dikkerd

Dikkerd

The Cabin In The Woods begint als een standaard horrorfilm zoals we die de afgelopen jaren al veel zijn tegengekomen. Daarna komt de film vlot op gang en wordt het concept nieuw leven ingeblazen, wat me verraste. Helaas krijgt de film een twist die wel erg over-the-top is en ook niet erg goed is uitgewerkt.

Het zag er na eenderde van de film veelbelovend uit; jammer van de vreemde twist, want hier hadden ze met een realistischer plot in mijn ogen een hele sterke film neer kunnen zetten. Het acteerwerk is redelijk en de film is op sommige momenten (in het eerste uur) aardig spannend. Richting het einde wordt het meer komisch en bombastisch. Wel grappig om Siggourney Weaver even snel geld te zien verdienen in haar korte rol.

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Am I on speakerphone?

Gewoon een geweldige komedie-horrorfilm die je moet zien. Wel een zeer lage score hier, ondanks de originaliteit van de film en de goede uitwerking daarvan.

avatar van Ralf81

Ralf81

The Cabin In The Woods scoort voornamelijk hoog op originaliteit, waaraan binnen het horrorgenre een grote behoefte was nadat alle horrorformules wel zo'n beetje zijn uitgekauwd. Normaal moet ik het niet zo hebben van horror in combinatie met komedie (eng kan niet grappig zijn!) maar hier vind ik het toch wel geslaagd. Dit komt met name door de knipoog naar het genre en de hele opzet, waarop ik niet verder zal ingaan om niets te verklappen. Veel clichés komen voorbij, waaronder spiegels en sexende pubers.

Klein beetje meer aandacht voor de personages, so you care who lives and who dies, had de film in mijn ogen absoluut goed gedaan.Wat ik van het einde moet denken weet ik nog niet helemaal (plotwending was niet heel verrassend), maar met de aftiteling kwam ik tot de conclusie een bijzondere film te hebben gezien die zeker in het rijtje thuishoort van horrorfilms van de afgelopen jaren die je moet hebben gezien! Origineel is hij absoluut. Maar of het beste is, zoals blijkt uit diverse lijstjes, daaraan durf ik te twijfelen.......

avatar van flurp4

flurp4

"The Cabin In The Woods scoort voornamelijk hoog op originaliteit, waaraan binnen het horrorgenre een grote behoefte is." My God..... moet kennelijk gauw een andere hobby gaan zoeken. Vond het een aardige wegkijker, maar verder nogal niksig.

avatar van AlineLawine

AlineLawine

Tja. Hoe moet je een film als deze beoordelen? Eigenlijk is het gewoon een bijzonder slechte film waarin alle clichés van het genre gladjes worden overgedaan en al je vermoedens (domme blondje dies first, daarna haar vriend, het roodharige meisje blijft als laatste over, etc.) één voor één worden bevestigd, maar dat is ook juist de bedoeling van de film. Ik had in de overwegend zeer positieve recensies van deze film al gelezen dat de film begint als een dertien-in-een-dozijnhorrorfilm over een groep tieners die naar een afgelegen gebied gaan en daar op de meest gruwelijke wijze worden afgeslacht, maar dat op een gegeven moment een plottwist plaatsvindt en het verhaal compleet wordt omgegooid. Nu was dit inderdaad ook wel het geval - maar het kan niet gezegd worden dat deze plottwist compleet onverwacht kwam. Integendeel - de allereerste scene van de film laat al een witte control room zien met in witte jassen gestoken wetenschappers achter schermen, waardoor je als kijker al meteen het idee krijgt dat er meer aan de hand is dan een psychopatische moordenaar in een blokhut. Plottwist, oké, maar onverwacht? Nou, nee.

Al met al wel een zeer vermakelijke film die inderdaad - gelukkig - een andere kant op gaat dan de meeste horrorfilms over een groep tieners in de rimboe, maar die toch niet een dermate verrassende en ingenieuze plottwist heeft als de meeste recensies deden vermoeden. De eindscene was compleet over de top - iets wat op zich wel past bij de rest van de film, maar het laat de kijker wel enigszins ontgoocheld achter.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na Tucker & Dale vs Evil weer een nieuwe film die iets leuks doet met de horrorclichés. Als je niet weet wat voor film je gaat kijken, wordt je aan het begin leuk door de makers op het verkeerde been gezet. Daarna volgt een film die eigenlijk niet anders omschreven kan worden dan een remake van The Evil Dead. Alle uitgekauwde clichés en personages komen voorbij, alleen jammer dat men daar net iets te lang mee doorgaat zonder echt iets leuks te doen. De scènes met Richard Jenkins en zijn collega zijn wat dat betreft veel leuker. Am I on speakerphone? Uiteindelijk werkt de film naar een flinke over de top climax. Wederom een erg leuk gegeven, uitvoering was jammer genoeg gewoon ok. Het had op sommige momenten misschien net iets scherper gekund, maar het geheel werkt wel.

3,5 sterren.

avatar van fritsje

fritsje

horror met een vette knipoog !lachen om de genrecliche's en leuke rolletjes van ervaren echte acteurs heb mij prima vermaakt.

avatar van notsub

notsub

Overduidelijk een film als geen andere en dat waardeer ik enorm. Dat de start nogal erg clichématig is ben je aan het eind al lang weer vergeten. De film maakt van het bizarre verhaal een gigantische achtbaan en gooit er een bijzonder spektakel tegen aan. De amusementswaarde neemt naar het einde alleen maar toe. Er wordt flink buiten de genregrenzen gerommeld en zo ontstaan dus de leukste creaties.

avatar van the flash

the flash

humor en zeer origineel verhaal (zoeits als the cube) zo zouden er meer moeten gemaakt worden

avatar van toikinn

toikinn

Matige actie / horror die nooit echt tot zijn recht komt.

De makers van de film weten volgens mij ook niet echt welke kant ze op willen gaan met de film.

Ik had gezien alle positieve reacties er veel meer van verwacht. Ondanks het voorgenoemde geef ik het toch een voldoende voor het acteren.

2.5* (6.0)

avatar van leatherhead

leatherhead

Had veel beter gekund dit.

Het idee was opzich leuk en goed verzonnen alleen is het de uitwerking die nog heel wat te wensen over laat. De zogenaamde humor stond mij totaal niet aan en was allerminst grappig. Dat in combinatie met een flink aantal clichés en stront irritante personages zorgde voor behoorlijk wat irritatie. Tweede helft van de film was in ieder geval iets vermakelijker hoewel de special effects wel weer niet om aan te zien waren.

Toch erg jammer, komen ze met een leuk, interresant idee aan maar weten ze vervolgens de film zo erg te verkloten dat er weinig van over blijft. Snap ook niet waarom deze nog redelijk hoog staat op MM.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Ik val in herhaling, maar ik snap mensen niet. Echt niet. Dit is zo'n zeldzaam goeie horrorkomedie....

avatar van jippie2010

jippie2010

BlueJudaskiss schreef:

Same here.... maar ik heb er vrede mee zolang mensen hun score maar onderbouwen, en dat gebeurt de laatste tijd in ieder geval wel

avatar van The Messiah

The Messiah

Wat een slechte film! En wat een misleidelijke trailer! Wat een belabberd slecht verhaal!

Noem je dit horror? of komedie? schei toch uit! de eerste 30 minuten gingen wel, maar het werd steeds gekker. het verhaal is in mijn ogen zo slecht en er zit geen moment geloofwaardigheid in. op een gegeven weet ik niet meer of ik naar dawn of the dead, the ring of scary movie zit te kijken?? normaal geef ik niet zulke lage cijfers, maar hier kan ik niet anders...

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Best aardige film. Leuk bedacht, niet om achterover te vallen van verbazing. 2,5 sterren is wel genoeg.

avatar van Jeffie

Jeffie

The Cabin in the Woods..

Heerlijk cliché, en toch ook weer niet, met een dikke vette knipoog naar hét genre.
Ik zou geen andere manier weten om het te omschrijven.
Ik vond de film best goed; geen hoogvlieger, dat ga ik absoluut niet beweren.
Maar voor mij is deze film als horror-komedie zeker geslaagd!
Er zitten momenten bij waarop ik toch wel gelachen heb, bijvoorbeeld: het moment waarop ze naar die kerel van het tankstation bellen: "Am i on speakerphone ?" =)
Of, de kerel die de ganse film loopt te mokken dat hij toch liever een Zeemeerman had gezien ipv The Buckner Family, en dan op het einde vermoord wordt door zijn Zeemeerman . Hi-la-risch !!

Waar ik ook wel mee heb 'gelachen' is hoe alles in deze film cliché is, om cliché te zijn, het druipt er gewoon van af, dat dit over-the-top-horrorcliché moest zijn.
De blondine die gewoonweg achterlijk is, ja zelfs gewoon dom is een understatement.
De rest van de cast die hun typetje goed speelt.

De moorden vind ik ook nog best cool, de ene grootte "zombie" die mensen opjaagt en vangt met zijn berenklem , COOL!
Verder niets speciaals qua moorden, niets al té grafisch (toch niet naar mijn mening), maar wel leuk om naar te kijken.

De inhoud van de film is zoals ik had verwacht..
Een verhaallijn van 13 in een dozijn, het horror-gedeelte dan toch:
5 jongeren die in een afgelegen hut een nacht gaan doorbrengen.
De hut bevindt zich midden in een bos, ze gaan met een camper, en op weg naar hun eindbestemming komen ze, oh jawel, langs een tankstation met een nare "uitbater" . Hoe verrassend
De plot-twist die daarna komt, vind ik dan wel weer interessant. Deze kwam voor mij persoonlijk ook niet echt te vroeg, omdat ik het best leuk vond om te zien hoe Sitterson en Hadley zich amuseren met alles in "goede banen" te leiden .
Ook de zaken die ze doen rondom dit alles de pronostiek, de feestjes, ... best te pruimen.
Het einde is dan weer maf, de verwijzingen naar de verschillende genre-films vliegen je om de oren.
Ik vond de berenklemdude wel wat weg hebben van Leatherface, toch zijn vettig onverzorgd uiterlijk, zijn manier van handelen en lopen.
Daarnaast zie je nog een pinheadlook-like passeren, de clown die lijkt op die van IT , het hele gegeven van de Cube, en toch miste ik nog enkele helden..
Voor mijn part hadden ze Freddy, Jason, Michael Myers, en de hele bende ook de revue mogen laten passeren, maar dat was misschien weer té geweest ?

Ik snap dan ook niet waarom mensen deze film dan klasseren als "Extreem Slecht", "Top 10 van films die nooit uitgebracht moesten worden", ...

Wanneer je een beetje van het horror-genre houdt, merk je toch al snel dat deze film gemaakt is om:
1. een eerbetoon te brengen aan het geliefde genre, zij het door het intussen voor sommige al uitgemolken verhaal, zij het door helden te laten voorbij komen.
2. de spot te drijven met het genre, door alles zó cliché te brengen.

Volgens mij, en ik kan volledig mis zitten, hebben de mensen die dit als slecht bestempelen, de film met de verkeerde mindset bekijken.
Wanneer je een goede horror wil zien, zit je hier verkeerd, wanneer je goede horror-komedie wil zien, dan is deze film prima !

Van mij krijgt deze film een 3.5*, en dat is dik verdiend!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

The Cabin In The Woods begint anders niet zo slecht: het concept is jatwerk van The Truman Show, maar dan in een horrorjasje gestoken. De combinatie werkt eigenlijk niet: ik vind enkel de scènes van de tv-crew de moeite, maar de film is kijkbaar.
Na verloop van tijd verliest de film echter de pedalen wanneer heuse godenonzin erbij getrokken wordt: de hele set-up van domme-tieners-in-een-hutje speelt geen rol meer en alles wat dan nog volgt is te slecht voor woorden.

Richard Jenkins en z'n maatje kunnen lange tijd de boel staande houden door een paar droge opmerkingen, maar kunnen een catastrofe (ah ja) niet vermijden.
De domme jongvolwassenen zijn dan weer niet zo'n succes. Enkel Chris Hemsworth en 'the Whore' zijn min of meer geloofwaardig in hun rol. Anderzijds is de nerd dan weer een misser die je niet voor mogelijk houdt... tot Sigourney Weaver nog een cameo blijkt te hebben!

Verder is het allemaal wat slapjes. Tuurlijk, het bloed komt langs alle kanten en enkele creaturen zijn nog wel redelijk vormgegeven, maar als zelfs een horrorleek als mezelf geen enkele kill inventief vindt, dan schort er toch e.e.a.

1,5

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Ik vond hem vooral heel voorspelbaar en niet zo geweldig.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Heerlijk filmpje!

Kan je best met zo weinig mogelijk voorkennis gaan zien. Zelf dacht ik dat dit een soort Evil Dead/Cabin Fever-achtige film zou worden, dus verwachtingen waren laag. Maar bleek een heel andere richting uit te slaan. Begon al bij de eerste scène: dacht eerst naar de verkeerde film te kijken, tot de titel dan in beeld komt.

Kortom, vanaf het begin had de film mijn aandacht en weet je als kijker reeds meer dan de hoofdpersonages. Wordt uiteraard al snel duidelijk dat ze de speelbal zijn in een wreed spel, maar pas op het einde (Sigourney Weaver (!), nog zo'n verrassing die ik niet zag aankomen) wordt de ware toedracht duidelijk.

Heel frisse en creatieve kijk op het horrorgenre en dus zeker geen klassiek alledaags horrorfilmpje. En hoe langer de film duurt hoe interessanter het wordt. Liters bloed, vele bizarre creaturen en leuke plotwendingen. Hier en daar inderdaad nog aardig wat humor.

Erg goed.

avatar van Beertje45

Beertje45

Veel spanning is er niet aanwezig, echter het raden naar het hoe en waarom maakt de film heel aardig. De cast brengt het er heel goed vanaf, de zombie's oogden heel aardig, maar de cgi kon wel wat beter bij momenten. Je hoopt tijdens het kijken toch wel dat de boosdoeners hier niet ongestraft mee wegkomen. De film is heel anders dan ik had verwacht, zo'n titel doet eerder denken aan een suffe slash and stalk film.

avatar van eka81

eka81

je houd ervan of helemaal niet.... niet mijn ding denk ik. ik hou van humor en van horror, maar niet van combinatie hiervan..ik kan me wel voorstellen dat mensen hiervan houden...ik ga niet stemmen op deze...