Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
YouDrunkGoHome
Jammer dat de film zolaag scoort hier, gelukkig word die op imdb wel een stukker beter op waarde geschat. Ik heb namelijk erg genoten van deze film. Orgineel, vlot, grappig en goed geacteerd. 5 sterren
dennislaport
had geen flauw idee naar wat ik ging kijken, enigste dat ik wist was een film over een hut in een bos...........
Eindelijk weer eens een leuke horror film, zeker geen standaard tiener horror film.
Horror/SF/Actie het gaat allemaal goed samen in deze film
Liefje12
Ja ik vond het wel een aardige film. Maar had er toch meer van verwacht! Het ging allemaal een beetje snel en daar werd het niet echt spannender op. Maarja vond het wel leuk om toch allemaal dingen uit anderen horrorfilms voorbij te zien komen.. Meer dan 3 sterren is die in mijn ogen echt niet waard.
Smugmarty
Geef mij maar The Walking Dead!
@Robbedoes.... helemaal eens Walking Dead is rete goed en ook nog eens in te beelden
Uier
- 2006 berichten
Er komen een paar zombies voor in TCITW, maar verder gaat die vergelijking nergens over.
ThaMovieVoter
Deze film begint als een ordinaire teen horror, maar eindigd grandioos.
FLX500
+ orginele trailer die je warm maakt
+ leuke verhaalllijn ( eerste 30 min )
- na 30 minuten tegenvaller
- onlogische opbouw , spot drijven met clichés in horrorfilms
- onrealistisch en echt wel ver gezocht...
- humoristisch en saai en dat voor een trailer waar de spanning vanaf spat...
ik was zeer teleurgesteld na het kijken van deze film. Zeker omdat de trailer me een kijk gaf op een uniek verhaal met spanning, horror en mysterie... NIET DUS !
TomPSV
Het verhaal sprak me wel aan en dus besloot ik deze film te gaan kijken. Het eerste uur ging nog wel en was zeker vermakelijk. De laatste 30 minuten slaan wat mij betreft nergens op en zijn ook nog eens erg over de top. Het was een gedurfde wending, dat wel. Voor mij verpest het echter de hele film. Jammer, het begon zo goed.
dwid
Nou, zonder veel 'in te lezen' deze film gekeken.
Wat een f*ck film, is mijn eindconclusie.... Begon leuk, ouderwets met een vleugje SF, prima so far. Het volgende aspect waren zombies,het gevoel zakte, maar later steeg het toch weer.....en toen kwam 'het laatste deel' pfffff nog nooit zoveel moeite gehad een film uit te kijken...
Bagger ! Volgende keer toch maar weer beter inlezen...
blablabla89
Laat ik maar beginnen met hetgeen dat goed is aan de film. Goed is de ongekende originaliteit van de film. Hoe krijgen ze het verzonnen om een soort allesomvattende horrorfilm te maken. De ironie waarmee dit gepaard ging beviel me wel. Echter tegelijkertijd vormt dit de valkuil. Eigenlijk wordt het hele horror genre, en de daarmee gepaard gaande clichés in het bijzonder, op de hak genomen. Het meest sprekende voorbeeld hiervan is misschien wel op het laatst wanneer blijkt dat er telkens dezelfde 5 typen mensen geofferd moeten worden aan ‘de goden’ wat natuurlijk een dikke knipoog is naar het feit dat in elke horrorfilm dezelfde personages voorkomen Ook het gas dat ingespoten werd om het groepje zover te krijgen dat ze zich gaan opsplitsen vond ik een geweldige vondst.
Ik vind het heel origineel van de makers dat ze iets gedaan hebben met die allom bekende horrorclichés door er een verhaaltje omheen te breien maar in mijn ogen was het niet serieus te nemen als een echte horrorfilm. Die scene waarbij uitgezoomed wordt op dat ondergrondse stelsel en een soort Tetris verschijnt met alle favoriete horrorpersonages is toch op zijn minst een beetje lachwekkend? Doordat de cynische ondertoon zo nadrukkelijk aanwezig was kon ik me nauwelijks inleven in het verhaal dat zich wel serieus wil neerzetten. De makers van Scary Movie zullen balen dat zij dit niet verzonnen hebben want als comedy had het goed kunnen werken. Ik denk dat ze met dit concept veel beter die richting op hadden kunnen gaan want het begeeft zich nu in een soort grijs middengebied waardoor het geen van beiden echt is.
Keane1983
Voor een horror film is deze wel erg orgineel, plotholes en voorspelbare situaties daargelaten.
Acteerwerk is prima en in mijn ogen niet storend, sfx lagen er (met namen richting het einde) er toch wel erg dik bovenop.
Soundtrack en score zijn dik in orde en de schrikmomenten zijn goed net als de gore er voldoende in voorkomt.
Het verhaal is onderhouden, vernieuwend en onvoorspelbaar. Vergelijkingen met andere films maken heeft ook geen zin. Mensen die zeggen dat het allemaal te ver gezocht is.......zucht!!! Ga E.T. kijken of zo net zo geloofwaardig!!!!
Er zit voldoende vaart in het geheel en bleef daardoor ook boeien.
De film barst van de cliches, maar volgens mij is dat ook de opzet van de makers gezien ze er met humor mee omgaan.
Persoonlijk vind ik het geen thriller/horror maar meer een Comdey/Horror.
Kortom een erg leuke, spannende en verfrissende film die mij zeker in dit gerne heeft weten te vermaken en verrassen.
Van mij een 3,5*
Gang_Star
Lange tijd is deze horror/thriller hard op weg om een gemiddelde film te worden in het genre. Hoewel het niet saai is, is het echter wel standaard. Hoewel de 'killers' geen meerwaarde hebben, halen ze ook niet het bloed onder je nagels vandaan. Maar naar het einde toe wanneer de 2 in de lift stappen en al die monsters daar zijn veerde ik al bijna op. Een grote verassing die volgde toen het daarna ook echt los ging.
Vanwege de laatste 20 en 30 minuten scoort de film net iets hoger bij mij.
Will1973
het huis doet me aan evil dead denken, maar echt eng en spannend wordt het niet.
misschien was de film beter als ik drank op had, helaas nuchter bekeken.
waylonneke
Ik vond het een uiterst belabberde film, waar nauwelijks enige spanning in zat, ook het plot is niet helder.
Ik heb de film een halve ster gegeven omdat ondanks dat het horror was gewoon eerder lachwekkend was.
mixmaster
meer een horror/komedie dan een horror/thriller , deze film.
het is allemaal wel aardig maar nergens is de film echt leuk of echt eng.
het is echt zo'n film met vanalles en nog wat doorelkaar , doe er een slap aftreksel verhaaltje van ''evil dead'' bij , en klaar.
nee , ook ik had hier veel meer van verwacht.
Thomas83
Misschien wel de beste parodiefilm die ik heb gezien. Zeker wat betreft films die de draak steken met het horrorgenre. The Cabin in the Woods is behoorlijk genadeloos en volledig in zijn spot., en toont aan dat een parodie ook doordacht kan zijn en niet per se van vrij achterlijk niveau a la de Scary Movies hoeft te zijn. Waarmee ik niet wil beweren dat het geen melige film is geworden waarin nog een hoop te lachen valt, als je de film op zo'n manier wilt bekijken. De slechte acteurs en effecten en standaard uitwerking van alles maken het misschien nog effectiever, of dat nou bewust is gedaan of niet.
Ook wel bijzonder hoe er makkelijk geschakeld wordt van echte lachmomentjes naar een wat meer serieuze horrorbenadering. Het oog voor detail, ook in visueel opzicht, is heel aardig, en heerlijk hoe het vriendengroepje effectief op allerlei manieren gemanipuleerd en aangestuurd wordt. Het had allemaal nog wat onvoorspelbaarder kunnen zijn als niet al vanaf het begin duidelijk was dat de hele boel geregisseerd werd, maar die keuze zorgt wel voor die fijne schakelmomenten steeds.
Zo'n acteur als Jenkins met zijn wat cynische voorkomen is ook erg geschikt voor een rol als deze, en de rest is op de vaak wat vervelende stoner na prima gecast. Op het einde is het alle remmen los, met als hoogtepunt de scènedat alle liften tegelijk opengaan en de verschillende monster massaal de aanval inzetten, met een enorm bloedbad tot gevolg.
Of het nu bloed en gore, sfeer of humor is die je zoekt in de film, van alles kun je in elk geval wel een beetje wat vinden, en door de gelaagde uitwerking is het denk ik wel een film die een vrij breed publiek aan kan spreken. En anders is het nog altijd leuk om de vele horrorfilmverwijzingen er tussenuit te pikken. Ik twijfel tussen een dikke 3.5 of een 4.0, maar vanwege de originaliteit toch maar dat laatste.
rensiev
Werkelijk waar niet te geloven dat deze film nog zo hoog scoort, wat een bagger! Begin loopt aardig zoals 13 in een dozijn, maar daarna steil bergafwaarts. Zombies zijn zielig en het eind is werkelijk lachwekkend! Zonde van de tijd.
Kimsel**
De slechtste ma echt de slechtste film dat ik ooit gezien heb, wat een fake ongeloofwaardige film zonder enige inhoud!
the new guy
Absolute top! Ookal wist ik niet waar ik naar keek. Ik heb me stuk gelachen, heb me kapot geschrokken en heb me verbaasd. Fantastisch, vooral de grappen.
Elineloves
Ik vind het altijd wel grappig wanneer mensen bij een film als deze serieus over geloofwaardigheid gaan beginnen.
In het plot lees je immers al: 'Het oplezen van een spreuk uit een dagboek.....' en als je de trailer hebt bekeken en de vogelscène hebt gezien weet je ook genoeg lijkt me.
SunChaser
Heerlijke film, beetje evil dead, beetje hunger games, beetje the box.
John Milton
Bijzonder hoeveel mensen de 'bedoeling' van de film totaal missen... Ik vond het zeker geen meesterwerk, maar als revisionistische horror was hij absoluut geslaagd. Hij neemt het genre uiterst effectief op de hak.
meningen hierboven van Kimsel en Robiiiin92, als je een film afzeikt, doe het dan goed. Vertel ons waarom de film slecht is. 'slechtste film die ik ooit gezien heb' is nogal abstract en als je het niet beargumenteert neemt niemand boven de 15 je echt serieus. Maar als je hem echt slecht vind en je hebt daar goede redenen voor dan hoor ik ze graag! Misschien heb je dingen gezien die ik gemist heb...
Daan258
Eindelijk weer een nieuwe leuke en aparte horror film.
Ik vond het een erg leuk verhaal vooral voor een horror film ( het verhaal vond ik een klein beetje lijken op The Truman Show en The Tournament).
Lekker spannend, aardig wat gore en af en toe ook wel een leuk schrikmomentje en blijft ook zeker boeien van het begin tot eind.
Het einge kleine minpuntje vond ik toch het aller laaste stuk van de film dat er opeens een hand uit de grond komt (wtf) de film was zoiezo wel allemaal een beetje overdreven maar het laaste stuk was toch wel een beetje te. dat hadden ze van mij wel net wat anders mogen maken.
Verder een prima horror film.
Een dikke dikke 3,5*
Arnforpresident
Niet bepaald wat ik ervan had verwacht! Het verhaal is op zich wel origineel, maar misschien niet zo goed uitgewerkt. Het was jammer dat je in de eerste 15min al ergens een idee had hoe het allemaal in elkaar zat. Voor een horrorfilm was hij ook totaal niet eng.
Heb me wel vermaakt met deze film, 3* is op zijn plaats.
Inderdaad
Tonypulp
maar als revisionistische horror was hij absoluut geslaagd. Hij neemt het genre uiterst effectief op de hak..
the new guy
Wat jij omschrijft is toch precies de hele bedoeling van de film. Eigenlijk is je hele reactie positief, en dan geef je 1.5 ster?
O, en die ondergrondse tetris, dat is het op de hak nemen van de film Cube. Check die maar eens.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student