• 9.379.424 stemmen

The Cabin in the Woods (2011)

Horror / Komedie | 95 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Drew Goddard

Met onder meer: Kristen Connolly, Chris Hemsworth en Anna Hutchison

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot The Cabin in the Woods

"You think you know the story."

Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.

Marty Mikalski

Daniel Truman

avatar van MGoody

MGoody

Onderhond schreef:
De keuze om vanaf de start al het meeste uit de doeken te doen is barslecht, vooral omdat het niet eens geweldig origineel overkomt. Het concept wordt naar het einde wel iets interessanter, maar dan is de film al véél te ver heen.

Precies dit. En dan vervolgens ook nog eens de onwijs slappe cast. Wat een waardeloze film... Ik bleef kijken omdat ik wou weten wat erachter zat, maar kom op... Offeren aan goden? What a load of crap.

De enige reden dat ik 0,5 erbij geef is voor Weaver.

avatar van Theunissen

Het eerste uur vond ik zeer matig (ook best cliché wat uiteindelijk wel een reden had) en had veel weg van een flauwe combinatie van The Evil Dead VS Cube. Maar het laatste half uur vergoed veel en geeft de film een zeer goede wending wat het absoluut ook nodig had want de film was letterlijk en figuurlijk dood aan het bloeden. Dat verrassende laatste gedeelte was boeiend, zat visueel fraai in elkaar en was zeker origineel. Wat mij betreft hadden ze dat laatste half uur wat langer mogen maken en het eerste uur (zeker de eerste 40 minuten waren tenenkrommend slecht) mogen inkorten. De cast was niet echt geweldig (met name Chris Hemsworth was diep triest) maar met name de sukkel Fran Kranz deed het nog goed en eigenlijk ook Richard Jenkins. Al met al stond ik op het punt om deze film een onvoldoende te geven maar zoals gezegd vergoedt het laatste half uur veel en krijgt de film toch een voldoende van mij.

avatar van james_cameron

Onwaarschijnlijke maar vermakelijke horrorfilm, die een originele draai weet te geven aan de Evil Dead-achtige opzet. De twee verhaallijnen lopen helaas niet zo lekker naast elkaar en komen pas laat in de film bevredigend samen. Beide verhaallijnen hadden ook absoluut beter en verrassender uitgewerkt kunnen en moeten worden. Gelukkig maakt het prettig gestoorde laatste half uur een hoop goed.

avatar van koerie

koerie

shit en ik heb hem na een uur uitgezet ! dus het mooiste moest nog komen dan ???

avatar van HenkMul

HenkMul

Het cliché van de slasher wordt hier op de korrel genomen, in stukken gehakt en door de zelfbewuste mangel gehaald. Er blijft een flauw residue over waar vooral tieners, met een voorliefde voor ironie van het slechtste soort, prat op zullen gaan. Joss Whedon had er beter aan gedaan om een moordfestijn te maken zonder zelfbewuste troeven en meer van dat soort quatsch.

Door de introductie van het meta-narratief wordt elke vorm van spanning de kop ingedrukt. In de slashers van weleer weet je ook in welke volgorde negers, jocks, nerds, rondborstige wijven en maagdelijke boekenwurmen worden doodgemaakt. Maar daar is dan tenminste nog een anticipatie op het wanneer en hoe. The Cabin in the Woods navigeert je echter plichtmatig, als in een computergame. Zonder enige verrassing en op de loer liggende vrees. Een spel met belabberde humor, CGI en dito kills, dat ook nog eens een metafysische wending in petto heeft. Lomp. Al met al een potsierlijk potje postmodernisme van een beroerd kaliber.

avatar van Barry83

Barry83

Deed me beetje denken aan de Truman Show, alleen nu in de vorm van een lekkere slasher. Lekkere film die goed wegkijkt, zeker het einde is erg goed vind ik. Want net als je denkt dat de film als een kaars uitbrand begint deze juist! Sterk gedaan. Alleen het daadwerkelijke einde viel me dan wel weer beetje tegen, daar hadden ze meer mee kunnen doen. Voor nu 3 *

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Pak Nightbreed van Clive Barker, giet hier een saus van Friday the Thirteenth, Hellraiser en

neem vervolgens "The Hunger games" als toetje en je hebt Cabin in the Woods.

Behoorlijk over de top (waardeloos) verhaal wat van links naar rechts gaat maar zeker voldoende fantasie heeft en duidelijk door meerdere pêrsonen is geschreven.....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had hier helemaal iets anders van verwacht, maar ik had het verhaal ook niet gelezen waar hij over ging. Toch vond ik het wel een aardige horror en het einde vind ik zowiezo al heel geslaagd, teminste eens niet een einde dat alles toch weer goed komt. het is dan wel behoorlijk wat fantasie en onzin maar dat mag ook met dit soort horror vind ik. Zeker een kijk beurt waard. en de 3d versie lijkt me helemaal prima.

avatar van Profect

Profect

Heb na het zien van de trailer enorm getwijfeld of ik de film wel moest kijken, hou namelijk niet zo van dit Genre. Maar ben blij verast. TIs toch niet wat je verwacht en het heeft mij continu geboeid.. Je zag gelijk aan het begin dat er meer achter zit dan je normaliter voorgechoteld krijgt. Heb de film met plezier bekeken!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke verfrissende film met een origineel verhaal. Redelijke acteurs en aan het eind komt Sigourney Weaver ook nog om de hoek kijken. Special FX zijn ook goed. Ik heb ervan genoten en hoop op een vervolg. 3,5 ster

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Wat een domme film zeg. Dom verhaal, slechte acteurs (en een wel heel lelijke "hoer"), zombies, onzin, blablabla. Je kunt je tijd echt wel beter besteden.

avatar van clockwork72

clockwork72

Wat een ontzettende weirde film was dit zeg, nog nooit zoiets gezien. Begint als een heel cliché horrorfilm maar tegen het einde aan wordt de film compleet over een andere boeg gegooid. Had tegen het einde aan de hele tijd van die what the fuck momenten. Op een of andere vage manier heb ik me er toch ontzettend mee vermaakt, al is het alleen maar omdat de film compleet anders is dan ik had verwacht.

avatar van KURRIE

KURRIE

Eerst uur is een afkooksel van films die we al 20 jaar zien...

Laatste halfuur over-the-top horror met mooie special effects!

2 sterren...

avatar van paul83

paul83

KURRIE schreef:

Eerst uur is een afkooksel van films die we al 20 jaar zien...

Laatste halfuur over-the-top horror met mooie special effects!

2 sterren...

Dat is ook de volledige bedoeling van het eerste half uur. Jij hebt het dus ook niet begrepen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Heerlijk verfrissende horror-comedy, die op een leuke manier afrekent met de welbekende cliches in dit genre. Blijft onderhoudend en verniewend tot het eind. Ik ga er niet te veel over vertellen en verklappen, maar kan deze film adviseren aan de mensen die ook hun buik vol hebben van al die standaard cliche-horrorfilmpjes.

avatar van akira124

akira124

Inderdaad op sommige vlakken verfrissend. Helaas ligt het humor gehalte iets te hoog waardoor de spanning te vaak weg ebt

avatar van Shinobi

Shinobi

Sommige mensen hebben blijkbaar niet door dat Cabin in the Woods zo een beetje alle standaard horrorfilm clichés op de hak neemt en dat wordt echt uitstekend gedaan in deze film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Shinobi schreef:

idd en het ligt er toch behoorlijk dik op.

avatar van J.20.RN

J.20.RN

Ik hou niet zo van horror films en had deze film ook niet zo voorgesteld met zombie's en dergelijke.

Op zich nog best een aardig filmpje.

avatar van gauke

gauke

Met hoge verwachtingen aan de, denk ik, meest gehypte film van de laatste maanden begonnen en dat is vaak zo: dan valt het resultaat bijna altijd tegen. Want zo uniek, innovatief, risicovol, ironisch, cynisch en zenuwslopend (en dat wil heel wat zeggen, want ik lig zo onder zeil) vond ik 'm überhaupt niet. Zowel de logica als de humor waren ver te zoeken en volgens mij zaten er 'n paar fikse gaten in het plot. Absurd, gek, extreem en liters bloed, dat wel, de sfeer is vertrouwd en indringend en veel cliché's worden gepersifleerd. Maar alles bijelkaar: geen vlees noch vis gehalte.

avatar van wimnoot

wimnoot

Die hype heb ik gemist denk ik, en bij elkaar gezien is de film gewoon lollig. Ik ben benieuwd waar jij gehoord hebt dat de film uniek, innovatief, risicovol, ironisch, cynisch en zenuwslopend was. Ik denk dat met dat verwachtingspatroon iedere film tegen valt.

avatar van gauke

gauke

wimnoot schreef:

Waarschijnlijk heb je gelijk, maar dat poetst dat verwachtingspatroon nog niet weg.

avatar van wimnoot

wimnoot

Gewoon nog een keer kijken zonder verwachtingspatroon....

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Mijn verwachtingspatroon was juist dat ik een standaard amerikaans horrorfilmpje ging kijken en dan was dit toch een behoorlijk positieve verrassing.

avatar van Phoenix

Phoenix

Hehe, Whedon even terug naar z'n vertrouwde wereldje met hetzelfde soort Evil Incorporated als in het laatste seizoen Angel. Blijft altijd vermakelijk hoe hij al die oude, muffe zooi in een moderne, zakelijke setting zet. Die scène met de speakerphone is nu al een klassieker en het moment dat alle liften open gaan mocht er ook wel wezen.

Toch mist de film een beetje de ziel van Whedon's andere werk. Hij heeft (of geeft Goddard) niet genoeg de tijd voor character bonding en daardoor blijft het allemaal wat oppervlakkig.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ligt natuurlijk ook aan de erg korte tijdsperiode die hij heeft om de personages op te bouwen. Firefly had 14 episodes van 40 minuten, Angel had er 111 en Buffy had er zelfs 145 waardoor je natuurlijk veel meer character bonding kunt doen dan in een film van 95 minuten. Ik vind dat het hem eigenlijk nog erg goed afgaat eigenlijk.

avatar van dnnyy17

dnnyy17

Vond het bij vlagen zeer slecht, bij vlagen matig en bij vlagen zeer sterk. Ook toch wel met een tintje humor. Half puntje erbij voor het aparte verhaal.

avatar van joffrey19

joffrey19

Serieus een geniale film, ging er zonder verwachtingen of trailers in. Maar t

begin verraden al snel dat dit geen standaard horror flick was.

De horror generatie zoals die was, wordt afgemaakt en in een nieuwe setting gegoten.

Acteer werk was niet heel erg geweldig, toch krijgt 5 sterren vanwege de cultuurshock en de fantastische twist.

avatar van Robbedoes020

Robbedoes020

Geef mij maar The Walking Dead!

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Totaal andere verwachting van deze film maar het pakte in mijn ogen prima uit. Moet wel eerlijk zeggen dat ik geen moment echte spanning (suspense) heb gevoeld, en dat miste ik wel een beetje. Maar verder natuurlijk gewoon genieten voor de horrorliefhebbers onder ons. Veel verwijzingen naar films als Evil Dead, Cube, Hellraiser en de standaard Aziatische horrors.

Ben het wel met de opmerkingen eens dat het 2e deel veel leuker en vermakelijker is dan het 1e deel van de film. Maar het einde maakt alles echt goed, vind ik. Wat een genot als je duidelijk kan zien dat scriptschrijvers, regisseur en producent zich even helemaal hebben kunnen uitleven...