Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
dulcinea
En laat dat nou net de doelgroep zijn waar het team zich op richt.

Als met die humor de typische Joss Whedon humor wordt bedoeld dan zit het voor mij zeker goed! Ga hem morgen kijken en ben heel benieuwd, ben absoluut geen horror freak en net daarom lijkt deze me wel de moeite omdat er 'meer' inzit.
Elineloves
ik denk dat ik binnenkort ook eens een film gaan maken héhé, hoe zwakker de film des te hoger je scoort.
Ik wens je veel succes. Benieuwd of jij ook zo'n creatieve film kan maken.
Ja dat heb ik ook gezien maar dat ze op imdb een 8 geven voor een horror dan mag je er zeker van zijn dat het een dikke nul is. Ik kan veel voorbeelden opnoemen van horrors dat slechte resultaten krijgen maar toch echt goed zijn.
Amerikanen houden van dit soort films he, het is die typische humor;) en die valt ook bij veel mensen in de smaak. Ik vraag me alleen af of deze mensen wel smaak hebben haha;)
Snap jij jezelf nog wel?
chillout
vond deze film echt zeer zwak, echt niet mijn ding.
je bent voor of je bent tegen, bij mij dus het tweede.
voskat
je bent voor of je bent tegen, bij mij dus het tweede.
Voor/tegen lijkt me in dit geval ook nauw verwant met "ik snap 'm"/"ik snap 'm niet".
maxroelofs
Wel aardig.
Cabin in The Woods is een film waar ik erg lang naar uit gekeken heb. Scream vond ik dan wel niet zo goed, Cabin in The woods klonk een heel stuk interessanter. Toch verliest de film op sommige punten voor mij zijn credits om als echt goede film te kunnen worden gezien.
Allereerst moet ik zeggen dat ik het echt een geweldig verhaal vind. Het is natuurlijk al vaker gezegd maar om dit te bedenken moet je wel echt over een enorme dosis creativiteit beschikken. Wanneer de film begint word je al meteen met je neus op de feiten gedieuwd, ze zitten een een soort reality-show. Een enorme misser als je het mij vraagt. De spanning is al meteen al helemaal weg. De scène waarin de ''dwaas'' het draad ontdekt wordt hierdoor ook compleet inhoudsloos. Ik snap dat ze in de film niet voor de spanning gaan alleen als je er helemaal niks mee doet dan terwijl dat makkelijk had gekund dan vind ik dat jammer. Vervolgens komen de zombies. Heerlijk dat sfeertje, ik ben sowieso al een fan van zombies dus hiermee was ik aangenaam verrast. De clichés werden ook hierbij weer erg mooi naar voren gebracht. Jammer alleen dat iedereen al zo ontzettend snel dood gaat. Voordat je twee keer adem kan halen is ''de maagd'' als laatste overlevende al in gevecht met een zombie. Ze hadden het toch wel wat langer uit mogen rekken, ook hier had wat meer spanning bij gemogen. Vanaf dat ze in de lift zitten is het al een stuk leuker. De monsters zijn in grote aantallen en allemaal stuk voor stuk geweldig bedacht.
Jammer dat het allemaal zo ontzettend leeg blijft. Een geweldig script alleen als film zou het nog wat extra's moeten bieden. Humor is iets waar ze er veel van in hebben proberen te stoppen alleen slechts weinig grappen komen eigenlijk tot zijn recht. Spanning ben ik reeds op ingegaan.
Acteerwerk was slecht, ik kan er eigenlijk niks meer van zeggen. De ''dwaas'' was de enige die goed speelde, hij leek trouwens ook wel erg veel op Adrian Brody.
Erg jammer want wat ik ik deze film graag een hoog cijfer gegeven.
elfredro
Er zitten echt rare mensen op MM soms
Mensen dat jammer genoeg niets snappen, bedoel je dat met rare mensen?;)
Ik heb vandaag nog moeten lachen met de review van "the cabin in the woods" op cinema (atv, tv antwerpen) voor al de geen die deze film echt top vonden zouden de review eens moeten zien... Voor mensen dat in Nederland wonen, paar dagen geduld en hij staat op het internet.
Hopelijk begrijp je een expert beter, alhoewel dat betwijfel ik Robert;)
orbit
- 12092 berichten
Mensen die hun aanwijzende voornaamwoorden niet uit elkaar kunnen halen zal Robert in elk geval met minder aandacht lezen denk ik
chillout
nee dit zeker niet verhaal is echt wel heel eenvoudig je moet gewoon voor dit soort type van films zijn, het 'zombie/fantasy sfeertje' ik heb het iets moeilijker om me daar in te laten meeslepen.
MrDN
Heerlijke creatieve en originele horrorfilm. Wat een geweldig script heeft Joss Whedon toch weer geschreven. Schitterende dialogen leuke personages en bizarre wendingen.
ibendb
Een beetje een teleurstelling, maar ook een verassing.
The Cabin in the Woods is origineel, creatief en heeft een erg goed script. Hoewel alle horrorclichés de revue passeren, worden ze op de een of andere manier in de zeik genomen. Daardoor mag je de film niet al te serieus nemen, want anders zal het je niet bevallen. De film is in de eerste driekwartier totaal niet spannend of eng, maar eerder mysterieus. De gore was er bijna niet.Het was allemaal zoeken hoe alles in mekaar zit. En op het einde wordt alles duidelijk.
Over het einde gesproken: Dit is eigenlijk over-the-top gore en bloed. De hel breekt los en de puzzelstukjes vallen in mekaar. Het feit dat ze eigenlijk mochten kiezen hoe ze zouden vermoord worden is best wreed. Op het eind zie je alle wezens waardoor ze konden gedood worden en worden ze allemaal vrijgelaten. Op dit moment verliest de film zijn geloofwaardigheid, maar is het eigenlijk ook een goede, onverwachtse twist. En dat met die goden was ook vergezocht en werd al ongeveer in het midden verklapt waardoor de spanning er wat uit is.
Het acteerwerk is niet bijster goed, maar dat is ook eigenlijk niet echt nodig voor een filmpje als dit. Het gene waar het om draait is de originele verhaallijn. Verder zijn de regie, camerawerk en al de rest goed. De film is geen standaard horrorfilmpje, en dit is net een plus- en minpunt. Het einde is net iets minder als gehoopt en de gore is verrassend goed (op het eind dan).
alfredh
Zwakke film zonder meer. Biedt geen enkele meerwaarde. De makers denken met een post modernistische invalshoek zeer origineel te zijn? Komaan zeg, dat hebben we nu toch allemaal al een keer teveel gezien, niet? Ik zou zeggen, laat zulke dingen aan Tarantino over en probeer zelf eens gewoon een klassieke horrorfilm te draaien zonder die vermoeiende tongue-in-cheek humor, zonder die artificiële plot-kunstjes die alleen maar een quasi onpeilbare leegte nalaten. Die Joss Whedon is gewoon een overjaarse puber die blijkbaar in geen twintig jaar een horrorfilm heeft gezien.
Ik zat zoals sommigen anderen op dit forum ook te wachten op enige spanning of een grote twist of zo maar noppes. Na eigenlijk best een interessante aanloop zakt de film na een half uur als een pudding in elkaar. Een sterk scenario? Nee hoor, simpelweg luiwammeswerk. Postmodernistische schrijverij is zowat het eenvoudigste wat je kan doen , en zeker in het horrorgenre.
dulcinea
Het over the top laatste stuk van de film vond ik dus net geweldig, wilde ik eigenlijk best meer van zien. Ik ben zelf geen echte horrorkenner of liefhebber dus als er al verwijzingen naar andere films inzaten heb ik die zeker gemist, de film begint heel cliche wat uiteraard ook de bedoeling was met een aantal nietszeggende personages, ik hoopte gewoon dat enkel de nerd het zou overleven
Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij hoe snel de kijker weet dat er meer aan de hand is, langs de ene kant heeft dat onmiddellijk mijn interesse gewekt omdat je weet dat het meer is dan een doorsnee slasherfilm, langs de andere kant had zo'n twist misschien meer impact gehad als je dit als kijker pas later te weten komt? Ben er zelf niet echt uit wat beter zou werken.
De schrikmomenten zijn wel goed, m'n man sprong meerdere keren omhoog uit z'n stoel
Al bij al een originele en vermakelijke horror met misschien iets teveel cliche momenten voor mij, en wat zoveel mensen dan over the top vinden was voor mij het leukste stuk van de film, ik had ze liever veel sneller naar beneden zien gaan
schumacher
Zalige film; is een horror komedie waar idd vooral de komedie vooral telt.
Laatste 20min over the top maar dat hoort er net bij, vond ik net leuk.
Het is dus ook absoluut geen film zoals saw of hostel, de film zelf is dus geen slashfilm of martel film. (er zat een klein beetje slash in maar een gore film is het absoluut dus niet).
Wie deze film niet een beetje goed vind heeft het gewoon niet goed begrepen
Er zaten schrik momenten in de film maar het is hen niet gelukt om me effe van mijn zetel te doen springen, bij anderen dan weer wel
Wat een lompe, zielloze en belachelijke vertoning.
Iedereen waarschuwt zo "onwetend" mogelijk de film in te gaan, maar waarom is mij een raadsel. Whedon en Goddard hebben het meeste na een goed kwartier toch al verklapt. De keuze om vanaf de start al het meeste uit de doeken te doen is barslecht, vooral omdat het niet eens geweldig origineel overkomt. Het concept wordt naar het einde wel iets interessanter, maar dan is de film al véél te ver heen.
CitW is duidelijk een poging tot een horror comedy, maar gaat pijnlijk onderuit. Zowel op horror als comedy vlak. Qua horror is er eigenlijk gewoon helemaal niks te beleven. Beetje lachen met genreclichés (maar niet of een leuke of frisse manier, gewoon weer hetzelfde riedeltje). Verder zijn de scares erg droevig, zijn de zombies verre van overtuigend en zullen we over het CG gespuis later in de film maar gewoon zwijgen.
De humor faalt zo mogelijk nog erger. Na Avengers was mij al duidelijk dat die TV-spielerei van Whedon mij gestolen kon worden, maar dit was beneden alle niveau. Vooral die stoner was niet te pruimen, geweldig ongrappig en gewoonweg storend. Tot voor een week geleden kende ik Whedon niet, nu vind ik het één van de grootste wantalenten in de filmwereld. Het enige waarin hij uitblikt is onkunde, zowel op vlak van script, humor als regie.
Verder nog een arsenaal aan vervelend (en niet eens cliché-vervelende) personages, inclusief de prutsers in de controlekamer. Eén en al droefheid dit filmpje, met als kers op de taart Weaver die op het eind nog opduikt. Nooit zoveel zin gehad om een zaal uit te lopen geloof ik.
Mnee, dit gedoe haalt het niet. Dat Whedon maar lijker voor z'n TVpubliek kunstjes blijft doen, maar verder gewoon uit mijn bioscoop blijft. Goedkope, rommelige en vooral totaal ongrappige onzin. Hij mag hoogstens een idee bedenken, daarna gewoon weer oprotten. Goddard bakt er trouwens ook helemaal niks van, ze zijn elkaar waard.
Ergste is nog dat ik hier best zin in had. Dat gebeurt me zowat één of twee keer per jaar bij een bioscoopfilm. Triestig als dit dan het resultaat moet zijn.
0.5*, en da's zeker nog 0.25* teveel.
En toch verbaas ik me dat je hier zin in had. Want dit is een best voorspelbare reactie/recensie van jou
ASman
Toen ik Onderhond zijn naam bij de updates zag verschijnen, had ik al het gevoel dat deze film weleens voor het eerst op MM beenhard afgekraakt zou worden
Smaken verschillen, dat is net het mooie aan film
Bij een film die ik graag zie kan ik net zo goed genieten van een slechte recensie ( als hij goed geschreven is natuurlijk) als van een goede.
Ik heb hier ook best zin in. We zien wel wat het wordt.
Want?
voomzap
Ook al verschillen onderhond en ik soms behoorlijk van mening aan het stemgedrag te zien, vrees ik een fiasco... comedy? Heb er verder zo min mogelijk over gelezen en keek hier erg naar uit, maar comedy binnen dit genre is echt zelden een goedwerkende combinatie voor mij. Ook het feit dat de film zo verschrikkelijk hoog scoort op IMDB doet het ergste vermoeden.
In ASman's tekst vind ik anders ook geen echte reden. Zie zelf in ieder geval niet in waarom een door iedereen als verrassend bestempelde horror mij bij voorbaat al niet zo liggen.
blackcat13
Onderhond vind een film niet goed? Ik wilde graag naar deze film, maar heb nu toch besloten deze over te slaan
maar om even serieus te blijven, je kritieken hebben mijn enthousiasme wel doen dalen Onderhond want de negatieve kanten die je opnoemt zijn vaak wel punten die een film voor mij doen tegenvallen (zoals de humor waar je het over hebt, vaak erg storend). Daarnaast vond ik Whedon's regie in Avengers ook niet echt geweldig, hoewel ik de film wel heel goed vond maar dat lag niet aan de regie. Maar zoals zovaak ben ik het waarschijnlijk helemaal niet met je eens, ben over het algemeen niet zo kritisch dus ga ik deze film gewoon uitproberen en we zullen zien.
Ach ja, het blijft Amerikaans he
M-vld
Echt een afschuwelijke film! nog geen halve ster waard al krijg ik er geld bij zou ik um nog geen 2e keer willen zien! heb m vrijdag in de bioscoop gezien pure tijd verspilling snap niet dat ze zoiets mogen draaien.. had ook meer weg van een science fiction. Me vriendin was in slaap gevallen en ik bleef maar van ellende kijken omdat het steeds belachelijker werd van zombies tot slangen en een eenhoorns hoe verzinnen ze het..
soom

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student