• 9.379.389 stemmen

The Cabin in the Woods (2011)

Horror / Komedie | 95 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Drew Goddard

Met onder meer: Kristen Connolly, Chris Hemsworth en Anna Hutchison

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot The Cabin in the Woods

"You think you know the story."

Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.

Marty Mikalski

Holden McCrea

Jules Louden

Richard Sitterson

Wendy Lin

Daniel Truman

avatar van navles

navles

Echt een gave film !alleen zit nog ergens mee misshien weten jullie het! In het begin liet het meisje ( de hoofdrolspeelster ben ff naam vergeten toch een zo een schets zien van een professor ? toen zei die vriendin je moet hem vergeten geneukt etc etc.. en op het allerlaatst toen Signorey Weaver iets tegen haar zei over 'virgin'antwoorde dat meisje ook heel raar zoiets van me a virgin ? dus mij vraag is, is eigenlijk niet Marty de virgin ? thnx

avatar van Shadowshift

Shadowshift

Ik zou de film heel graag gaan zien. Maar ik vroeg me af of er veel gore in zit.

Ik moet mijn vriendin altijd meeslepen naar horrorfilms. Ze kan tamelijk veel aan,behalve Saw/Hostel toestanden. Dus is hij normaal of is het aan de extreme kant?

groetjes

avatar van rep_robert

Mijn vriendin heeft zich ook vermaakt met de film en houdt ook niet van horror. Er zit wat bloed in, maar wel op een verantwoordelijke(geen martelporno) manier dat je er niet van walgt. De komische noot blijft overheersen.

voskat

Het is inderdaad absoluut geen Saw of Hostel. Ga er rustig heen met vriendin.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

navles schreef:

Zij moet de Virgin zijn maar is geen maagd. We work with what we've got. Ze komt het dichtst in de buurt van de maagd.

avatar van revengeyo

revengeyo

niet wat ik ervan verwacht had, maar begrijp goed dat veel mensen deze film z'on hoog cijfer geven. Voor mij was hij veel te bizar.

avatar van Neder0001

Neder0001

Hij begon wel lekker, waarbij het verhaal anders is dan je gewend bent en dat is dus positief. Echter vond ik hem afzwakken in de tweede helft... en met name het einde kwam zeer gerushed over op mij.

Daardoor gewoon weer 3*. Je kunt je ermee vermaken maar verwacht geen super goede film.

avatar van _Casper_

_Casper_

Leuke wegkijk horror met een grappige twist op het ''standaard'' horror verhaal!

zeker leuk om te zien!! ik twijfel tussen de 3 en 3.5 sterren maar geef em dan toch net 3.5!!

avatar van Emrof

Emrof

Eindelijk weer eens een horrorfilm met een originele invalshoek, zeker de moeite waard!

avatar van zerodopa

zerodopa

Byna iedereen geeft deze film >3 sterren. Kan is groot dat ik de hele feeling of gimic whatever heb gemist. Maar ookal bedoelde ze het satirisch of met een grote knipoog te bregen. Het sprak (mij) totaal niet aan. VIer jongeren gaan in een bos oe hoe oeh..beetje aanschouw werk. grof spektakel aan t einde klaar. JAMMER!

Elineloves

Fijne, maffe film! Echt helemaal mijn ding. De acteurs waren leuk (al was die blonde wel echt het minst van het stel) het verhaal was maf en het was hier en daar nog lekker creepy ook!

Alleen ontiegelijk jammer dat er twee verschrikkelijke meiden achter ons zaten, die telkens 'OH MY GOD' en 'SO GROSS!' door de zaal moesten schreeuwen. Nog jammerder dat ze vrijwel om alles, ja letterlijk alles, of het nou grappig of spannend was, als twee op hol geslagen paarden moesten lachen/giechelen. Het was dat mijn vriend over mijn knie aaide en me 'rustig' probeerde te houden, want ik stond op het punt om me om te draaien en die gillende keukenwijven een flesje naar hun hoofd te gooien als ze niet snel stil zouden zijn. Jammer dat zoiets je bioscoopervaring (bijna) in de weg kan staan.

Nou, ondanks die aanstelsters heb ik wel geprobeerd om optimaal te genieten van de film, want dat is hij zeker waard. Ik was sowieso blij om Jesse Williams te zien (Dr. Avery van Grey's Anatomy, cutie!) en Chris natuurlijk. Het begon vrij cliché; tankstation, akelige bediende, verlaten eng huisje.. maar gelukkig werd er al snel iets origineels van gemaakt. Het tempo is hoog, er valt genoeg te lachen (ook voor de 'normale' mens onder ons die niet om elke scheet lachen) en ik vond het acteerwerk nog vrij goed ook, wat een verrassing was. Ik was even bang dat de 'stoner' steeds meer weg zou zakken in een stereotype lulhannes, maar gelukkig maakte hij ook nog een ontwikkeling door.

De kills waren gewoonweg tof te noemen. Op een gegeven moment vraag je je wel af wat voor een absurde kant het verhaal op gaat, maar ook dat is komisch, alle verschillende monsters en wezens. Heerlijk origineel en erg goed in beeld gebracht (Die bloederige gang met die liften, waar kennen we dat van? )

Het slaat gewoon helemaal nergens op en dat maakt de film zo geweldig! Die kerels met hun weddenschap, het feestje, hoe de wezens iedereen op brute wijze te grazen nemen.. Héérlijk! Al vond ik die clown wel echt eng hoor, als ik in dat verhaal had gezeten weet ik zeker dat ie mij te grazen had genomen.

Verder ook genoeg humoristische knipogen, zoals die vent die op het einde toch vermoord wordt door die zeemeerman.

Ik had een 3.5* gegeven maar hoe meer ik er over nadenk hoe beter de film is. Toch naar de 4.0*? Of toch nog dat ene halfje.. Nee, die bewaar ik tot een herziening. Denk ik. Dikke 4.0* voor nu.

avatar van rep_robert

Jammerder mag wat mij betreft genomineerd worden voor Moviemeter woord van de maand

Elineloves

Ik maak altijd mijn eigen vocabulaire, vraag maar aan Brix.

avatar van lordmars

lordmars

had echt grote verwachtingen van deze film, maar nu ik hem gezien heb zijn die verwachtingen op een teleurstelling uitgelopen.. in het begin is het allemaal nog wel goed te pruimen maar richting het einde is het meer lachwekkend dan eng ofzo. vooral het einde deed me in de lach schieten! nee dit is 1 keer kijken en snel vergeten.

avatar van davincstyle

davincstyle

Elineloves schreef:

Wil me hier toch wel bij aansluiten.

Het was indd een erg vreemde maar wel originele film, idee was erg leuk verzonnen!

Heb toch wel genoten van de aanwezige gore en de zombies/monsters!

Een 3,5 voor the cabin!

lordmars schreef:

Toch flink veel lui die de film niet helemaal begrepen hebben, merk ik wel.

Elineloves schreef:
Het begon vrij cliché; tankstation, akelige bediende, verlaten eng huisje..

Je begrijpt wel dat de Ancient Ones het precies zo eisen, toch?

avatar van Verbal

Verbal

Viel me tegen; weinig tot geen spanning. Deed me denken aan The Truman show maar dan in een horrorvariant; zet een aantal mooie jongeren in een verlaten boshut en laat wat monsters op hun los die worden geregisseerd vanuit een studio of zoiets. Tenslotte raakt men de macht over de monsters kwijt en wordt het een kolderiek bloeddorstig feestje van zombies, gremlins en andere fantasiemonsters. Hulde aan de techniek, onvoldoende voor de spanningsopbouw. 1.5 ster slechts.

voskat schreef:

Je begrijpt wel dat de Ancient Ones het precies zo eisen, toch?

Nu wel, maar die eerste paar minuten niet natuurlijk.

Verbal schreef:

Het gaat dan ook niet om de spanning in deze film. Je schijnt het toch te snappen gezien je tekst, maar die laatste zin klopt dan weer niet

Elineloves schreef:

Nu wel, maar die eerste paar minuten niet natuurlijk.

Maar wel dat er vanaf minuut 1 dingen niet kloppen en dat het horrorgenre eigenlijk te kijk wordt gezet. Door wie of wat is eigenlijk de enige vraag en is wat mij betreft eigenlijk niet eens heel belangrijk.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Iedereen hier zeikt de film af, maar ik zie toch 8.0 op IMDb... Dubbele reden om de film te gaan zien dus....

Elineloves

Iedereen hier? Als in; op MovieMeter? Ik zie toch voornamelijk bovengemiddelde cijfers hier hoor.

avatar van Theunissen

DiskjockeyEast schreef:

Iedereen hier zeikt de film af,

Kan dat niet was netter/hipper zoals "Iedereen golden showered de film af"

avatar van JustMike

JustMike

avatar van CSIFBISD6

CSIFBISD6

Net de film gezien tijdens de eerste voorstelling in België.

The Cabin in the woods is heel mooi gemaakt, de special en visual effects zijn heel goed gedaan.

Het is een leuke film om eens te zien te hebben maar is naar mijn zin veel te overdreven/over the top. De laatste 20 minuten heb ik mij kapotgelachen omdat het er gewoon over gaat. Het einde had van mij wat realistischer gemogen.

Al bij al krijgt hij toch een voldoende van mij.

avatar van chel

chel

Vreselijkste, slechtste film die ik ooit heb gezien

avatar van marcelp

marcelp

Beetje weirde film maar verhaal is absoluut origineel !

avatar van elfredro

elfredro

Deze film is echt waardeloos...Raar maar waar deze film scoort wel vrij hoog!

Als je graag kijkt naar een komedie-horror zal dat zeker wel in je smaak vallen.

Maar ik als horror liefhebber, geef deze film een 0,5! 0.5 voor the special effects.

Ik weet jammer genoeg al langer dat een horror film dat hoog scoort meestal echte rommel is, ik denk dat ik binnenkort ook eens een film gaan maken héhé, hoe zwakker de film des te hoger je scoort.

avatar van elfredro

elfredro

DiskjockeyEast schreef:

Ja dat heb ik ook gezien maar dat ze op imdb een 8 geven voor een horror dan mag je er zeker van zijn dat het een dikke nul is. Ik kan veel voorbeelden opnoemen van horrors dat slechte resultaten krijgen maar toch echt goed zijn.

Amerikanen houden van dit soort films he, het is die typische humor;) en die valt ook bij veel mensen in de smaak. Ik vraag me alleen af of deze mensen wel smaak hebben haha;)