• 9.378.285 stemmen

Tron: Legacy (2010)

Sciencefiction / Avontuur | 125 minuten

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / India / Verenigd Koninkrijk / Mexico / Japan / Canada

Geregisseerd door: Joseph Kosinski

Met onder meer: Jeff Bridges, Garrett Hedlund en Olivia Wilde

Releasedatum: 26 januari 2011

Plot Tron: Legacy

"The game has changed."

Wanneer Sam Flynn (Garrett Hedlund) nog jong is, verdwijnt zijn vader Kevin (Jeff Bridges), een computerprogrammeur. Zo'n 20 jaar later krijgt Sam bezoek van Alan Bradley, een oud-collega van zijn vader. Alan beweert dat de vader van Sam nog leeft en vermoedt dat hij terug te vinden is in diens vroegere arcadehal. Sam hecht niet veel geloof aan dat gegeven, maar gaat toch op onderzoek uit. Wanneer hij een verborgen kamer vindt, wordt hij opgezogen in een virtual realitywereld. Samen met Kevins vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een gevecht terecht van leven en dood. Ze moeten zien te ontsnappen uit een cyberwereld die niet alleen heel geavanceerd blijkt te zijn, maar ook heel erg gevaarlijk.

avatar van Blekkerstifte

Blekkerstifte

Gisteren gaan bekijken en vond hem zwaar beneden de verwachtingen. Droog onsamenhangend verhaal dat nooit echt wist te boeien, terwijl ik wel houd van dergelijke concepten. Was uiteindelijk blij dat de voorstelling afgelopen was.

De acteerprestaties waren tevens van twijfelachtige kwaliteit, geen enkele acteur bracht een persoonlijke meerwaarde aan het personage waarom hij/zij precies die rol nu moest spelen, geen beleving at all. Jeff Bridges als computericoon was op zich wel een grappige keuze, The Dude is nooit veraf:

"man, you're messing up my zen-thing"

"radical, man"

Maar laat het duidelijk wezen, deze film hoefde hij niet toe te voegen aan zijn oeuvre.

Audio-visueel ook zwaar overroepen. De soundtrack is helemaal niet zo denderend zoals vele laten uitschijnen, maar de daft punk-hype verkoopt natuurlijk wel goed.

De computeranimaties zijn algemeen bekeken wel van aanvaardbaar niveau, maar om te zeggen dat het een waar 3D-hoogstandje is... seen MUCH better

Conclusie: teleurstellende film, jammer genoeg

jordkaka

Qua muziek en grafische effecten vond ik hem echt geweldig. De 3D effecten moest ik ff aan wennen, want de laatste keer dat ik naar een 3D film was geweest was Spy Kids 3D. Daarna hele toffe effecten, het verhaal was wat mager, maar heb me prima vermaakt. 4*

avatar van Koerok

Koerok

Kijkwijzer 12 jaar. Klopt dat of is het overdreven? Wil er event. heen met m'n zoon van 9.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

In de states rated als Parental Guiding dat kan dus prima. Zit wat sci-fi geweld in en wat mild taalgebruik. In Brazilië moet je bvb. 10 jaar zijn, kan best hoor.

avatar van Koerok

Koerok

Naomi Watts schreef:

Het leek me ook al wat overdreven. Dank voor de info!

avatar van Titus9

Titus9

dit is zeker een goede film.

maar hetgeen wat mij het meeste bij blijft is de muziek, deze vond ik geweldig.

avatar van AHWA

AHWA

Ik ga er vanavond naartoe, dus ik ben erg benieuwd!

avatar van 009

voor een film in zijn genre is hij echt nog goed,
véél beter dan bv Transformers ...

leuke computerbeelden,
en zalige acteerprestatie van Charlie Sheen... Hilarisch!!

vond dat de soundtrack te weinig elektronisch was,
vond de klassieke stukken niet echt nodig...
Die BRRR...BRRR. van Inception komt er ook in voor

avatar van Amel M.

Amel M.

009 schreef:

en zalige acteerprestatie van Charlie Sheen... Hilarisch!!

Wow, die versie had ik ook willen zien

Ik vond de verhouding van actie/verhaal goed om een Franchise te herstarten, deed me denken aan de opbouw van de eerste Matrix. De acteerprestaties waren zeker niet slecht en dat hippie sfeertje rond Jeff Bridges was fantastisch. Dat gecombineerd met de lekkere soundtrack en top CGI maken het voor mij een "bijna perfecte" film.

jordkaka

Charlie Sheen heb ik niet gezien?

avatar van maerk

maerk

jordkaka schreef:

Charlie Sheen heb ik niet gezien?

Michael Sheen.

avatar van Skrean

Skrean

Hele toffe film, beste 3d effecten waren trouwens te bewonderen in de trailer van Tranformers drie voor aanvang van de film. Deze film heeft geweldige actiescenes, coole sets, mooie voertuigen en een killer soundtrack. Ga ik sowieso nog een paar keer checken.

jordkaka

Bij mij waren er 3D effecten te zien van de trailer van Pirates of The Caribbean.

avatar van wessey

wessey

grafisch een sublieme film kan voor deze tijd niet beter. De 3d-effecten kwam hier echt goed uit, ik kreeg er zelfs kippenvel van.

Ik vond in tegenstelling tot anderen dat er zeker wel een sterk verhaal in zat. zeker voor disney.

in het midden was het verhaal wat saai maar daarna maakte het een hoop goed.

het is wel een echte bioscoop film de effecten zullen je niet zo wegstralen als dat het in de bioscoop doet . Dus door dat en de lichte sleur in het midden van het verhaal 4 sterren. Verder echt een goede film.

O ja Daft Punk rocks !!!

avatar van artwarrior

artwarrior

getverdemme wat was die garrett hedlund slecht!!! weer dat overcocky/confident geacteer. jammer vind dat zo bleegh in films de laatste tijd...gaf me echt het avatar-gevoel, daar was t precies zo....het goedkope vader-zoon-sentiment was ook minder.........nu de positieve punten....ontzettend mooi gemaakte film en de soundtrack van Daft Punk was fenomenaal....de muziek pakte zo goed de sfeer en klonk vet 80s.....jammer dat disney zoveel geld heeft gestoken in deze film en er dan zo een slechte hoofdrolspeler ingooit.....2 sterren voor de mooie beelden en de fenomenale soundtrack....

avatar van Amel M.

Amel M.

Hehe, als erfgenaam van Encom mag hij best cocky zijn, hoort bij zijn rol.

avatar van spaantje

spaantje

ik heb gister deze film in de bios bekeken en moet zeggen: wat een topper , valt helemaal in mijn genre Scifi!!! En de muziek was echt geweldig!!! wat een film !!

avatar van AHWA

AHWA

Film ziet er prachtig uit qua design en kostuums, er had meer ingezeten wat de 3D betreft, maar het zij zo. Alleen het verhaal - of de hele film zelf- neemt zich een stuk serieuzer dan het eerste deel, daar zat veel meer humor in, dat vond ik wel jammer.

Toch is de muziek geweldig, de actiescenes zijn dik in orde en The Dude in een halve ochtendjas rond zien lopen brings back memories.

Niet zo goed als het eerste deel, maar nog steeds dik in orde.

avatar van syntagma

syntagma

Fantastische ervaring om deze film in Imax 3D gezien te hebben. We zijn inmiddels wel wat gewend, maar dit zag er toch echt wel weer superstrak uit met al die neonlichten etc. Hele dikke soundtrack ook van Daft Punk, past prima bij de sfeer van de film en de tracks knallen in de Imaxzaal ook echt hard. Natuurlijk kun je er opmerkingen bij maken of dingen in twijfel trekken (ik dacht bijv. 'Hoe komen ze daar aan boontjes en een gegrild varken om te eten?') maar de hele ervaring op zich geef ik zeker 4 sterren. Dit is wel een film om straks op Bluray aan te schaffen.

avatar van pethunia

pethunia

Zeer fraaie beelden als geheel en daarmee een prettige bioscoopbeleving. Fijne (retro) muziek van Daft Punk. Verder ook mooie '80'er jaren verwijzingen. Acteerwerk matig. Karakters vrijwel allemaal 2D (daar helpt geen 3D brilletje aan) en meerdere te weinig aan bod gekomen. Plot niet verrassend genoeg om vernieuwend te zijn.

avatar van Marc de Wit

Marc de Wit

Gave film qua effects en muziek.

Filmisch gezien is het helemaal niks natuurlijk.

De enige scene die op mij echt indruk maakte was de slotscene.

Hoe Quorra het daglicht en de zon bekijkt ...... fenomenaal.

Hiermee komt ze in 1 klap in mijn favoriete actrices lijstje !

avatar van pethunia

pethunia

Marc de Wit schreef:

De enige scene die op mij echt indruk maakte was de slotscene.

Hoe Quorra het daglicht en de zon bekijkt ...... fenomenaal.

Hiermee komt ze in 1 klap in mijn favoriete actrices lijstje !

Ik vind 't bijna genant om te zeggen dat dit feitelijk wat flauwe einde mij ook het meest deed van de film..

avatar van rico_defender

rico_defender

De film was opzichzelf weinig aan maar ik ben in Amersfoort geweest in de bioscoop met D-Boxx Seats. Nou als je dat probeert waardeer je de film veel meer. Bij de arena scene die motoren. Check het in D-boxx. De stoelen bewegen mee met de film. Wat je vroeger had in Dolfinarium dat de stoelen mee bewogen bij een film. Nu maar in de bioscoop. Dat maakte van Tron een geweldige film. Ook bij enkele vechtscene's bewoog de stoel mee met de camera standpunten.

Wie nog meer geprobeerd in Amersfoort of Heerhugowaard?

avatar van Xextreem

Xextreem

om eerlijk te zijn vond ik het begin "wanneer hij de computer betreedt" veel beter als de rest. De rest erom heen was tja nou niet zo echt boeiend. Het verhaal moest over tron gaan maar schijnbaar heb ik dat helemaal gemist. Was meer een kind verhaal die zijn papa zoekt. Nou oke snap dat ze graag wat willen "tweaken hier en daar" maar dit was niet echt waar ik op hoopte de visuele effect heeft de film voor mij gered. Was zeer mooi, maar dat is ook echt alles. 2 voor acteer werk voelde de klik niet tussen vader en zoon ook al waren ze "20" jaren niet meer gezien vond ik het nogal vlakkerig. De verhaal was nogal slordig. Geen diepte. Wie is tron? wie is die knaap? oja hij werk bij een computer bedrijf. En dat is alles. Ze proberen door de film heen uit teleggen wie wat is maar dat moet je toch even over nadenken wat hij nou precies bedoelde. Op het einde was meer dat onze rambo pap in een keer meer kon doen dan we dachten zeer slap om de rest "zo te laten merken" dat pap waardeloos is en niks meer kan. Iedereen zijn mening. Dit is voor mij niet herhaal baar.

avatar van m1701

m1701

Zeer aangename en vermakelijke film!

Jammer dat ze de 3D effecten niet beter benut hebben.... daar had VEEEL meer in kunnen zitten.

Had eigenlijk niet echt een idee waar de film over gaat en de trailer laat er gelukkig ook niet veel van zien. Dus film heeft me aangenaam verrast.

Vooral het "raster gevecht" met die machines in het begin was geweldig om te zien! Maar ook tijdens bezoek aan "Suze" was t erg mooi....

Wat een TOP muziek hebben ze gebruikti n deze film!!! Dit pas echt perfect.

Acteerwerk van "Sam Flynn" vond ik ook erg overtuigend.

Visueel is deze film echt heeeel erg mooi! Alleen het einde wat matig.

avatar van anacondas

anacondas

mooie film, de effecten en het geluid waren geweldig,

het verhaal had misschien wat meer in gezeten maar

al met al de moeite waard om te kijken. 4,0

avatar van m1701

m1701

jordkaka schreef:

bij mij ook!!! Dat was echt heel gaaf om te zien!! Ben benieuwd naar die film....

avatar van 3din

3din

Simpel verhaal, maar de 3D effecten met het cat/mouse gebeuren was geweldig. Spannend!

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Tron Legacy is zeer goed, gewoon gemaakt voor 3D. De film heeft foutjes (flaws) maar het neemt niet weg dat het een fantastische Sci-Fi film is, visueel echt een pracht voor ogen. En die Soundtrack, echt prachtig mooi, Daft Punk is back.

Te ondergewaardeerd deze film, ik heb de oude tron vroeger gezien en in feite is de nieuwe tron visueel net zo goed of zelfs iets beter.

Het is niet alleen qua special effects fantastisch, de visuele vormgeving en sfeer is fenomenaal, voor mij al de film van 2011 en in mijn top10.

Ik kijk al tijden niet meer naar film en game recensies en het werkt, ik kom steeds betere films en games tegen terwijl veel de grond in worden getrapt.

avatar van Fast-V

Fast-V

Het verhaal mag mischien aan de simpele kant zijn, maar jongens vanaf het moment dat de film begon werd ik er ingezogen! Die prachtige beelden en die monster soundtrack van daft punk is gewoon de perfecte chemie! Deze film ga ik zeker nog vaak terug zien! Een aanrader!