Genre: Fantasy / Horror
Geregisseerd door: Scott Stewart
Met onder meer: Paul Bettany, Dennis Quaid en Doug Jones
Bekijk via Prime Video
Plot Legion
"When the last angel falls, the fight for mankind begins."
Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vechten voor hun leven en zichzelf moeten verdedigen tegen engelen, gestuurd door God om de mensheid uit te roeien. Wat de groep niet weet, is dat deze bijbelse apocalyps er voor zorgt dat zij misschien wel eens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn, omdat één van de serveersters zwanger is, van de Messias...
Michael
Percy Walker
Howard Anderson
Gabriel
DonLeone
applaus graag voor de makers van de trailer van deze film, want die is geweldig, terwijl de film zelf minder boeiend is dan het ruiken aan de schimmel tussen je tenen
In het geheel een leuke film met een apart verhaal.
De mensen die bezeten waren zagen er goed uit.
Ook de engelen waren prima.
Het acteerwerk was ook redelijk goed.
3,5 ster
Teleurstellende horror/thriller met een degelijke (maar hier nogal verspilde) cast en een intrigerend (maar slecht uitgewerkt) concept. Na een veelbelovende eerste helft gaan belachelijke dialogen en misplaatst sentiment overheersen. Veel aktiescenes en special effects, maar deze zijn bepaald niet van hoog niveau. De film (die begint en eindigt als The Terminator) is vlot gemaakt en onderhoudend genoeg, maar inhoudelijk is het allemaal heel erg dun. Ik zet het superieure The Prophecy maar weer eens op...
eddyeddy
Verwachting was te hoog gespannen, kijkt prima weg maar jammer genoeg geen hoogvlieger.
TomG
Mijn eerste bericht!
De trailer zag er best ok uit. Mijn verwachtingen waren dan ook meer dan gemiddeld.
Ik wist niet wat ik echt kon verwachten van een van de hoofdrolspelers Paul Bettany als hardcore engel.
Het begin begon best aardig, alleen al snel begon ik mij mateloos te irriteren aan de toevalligheden. Een of ander restaurant, ver van de bewoonde wereld, waar allerlei personages toevallig samen kwamen.
De acteerkwaliteiten van Dennis Quaid en Lucas Black heb ik sowieso al niet echt heel hoog staan. Het leek wel of ze personages moesten spelen met een IQ niet hoger dan 70.
De scene waarin "Percy" en "Kyle" over een vuurwapen aan het praten waren, en daarna vanuit het niets overgaan over een schijnbaar emotioneel verhaal van "Percy''s kant kwamen.
Hierna ben ik maar gestopt met kijken..
Wat een afknapper.
DVD-T
Best een leuk verhaal. In ieder geval genoeg om wat mee te doen. Jammer dat het mist in de afwerking bij deze Legion.
De film maakt een goede start. De manier waarop Michael arriveert en ook de scènes daarna. Het geheel wordt lekker mysterieus gehouden en dat gebeurd dan een klein half uurtje. Ook de setting van een diner in de middle of nowhere sprak me erg aan. Daarna gaat het helaas snel bergafwaarts. Het verhaal wordt met de minuut minder interessant en ook is het erg jammer dat er vroeg in de film zoveel van het verhaal al weg gegeven werd. Deed echt afbreuk aan de film en ook zeker de sfeer die erg goed was. Sfeer is daarna compleet uit beeld verdwenen, en wat rest is een film die niet vooruit te branden is. Verhaal is totaal niet boeiend meer en op vele momenten zelfs saai. Steeds weer hetzelfde gezeur. Er leek geen einde aan te komen. Het misplaatste drama is hierin de boosdoener, en ook het vreemde verhaal verloop helpt hierin niet mee. Een beetje van de hak op de tak.
Verder zijn er veel, erg veel saaie shoot-outs die we al zo vaak hebben gezien.
Enige interessante wat dan nog overbleef was dat het engelen waren die de mensheid hadden overgenomen. . Toch blijft al dat wapen gekletter wel vermakelijk, maar is het na het sterke eerste half uur vooral doorbijten tot het einde. Cast was trouwens voor een deel goed op dreef, en deden Bettany, Quaid en Dutton het erg leuk. De rest was een complete miscast, vooral de uitstralingsloze Lucas Black.
Leuk, maar niet een film die blijft hangen en faalt op vele punten en rammelt het verhaal aan alle kanten.
vluchtheuvel
Vond het wel een aardige ontspannende film , niet echt een topper maar toch wel boeiend
Niet serieus nemen.
Want anders kom je bedrogen uit.
Toch is het lastig, om na een toffe eerste helft, de serieuze ondertoon te ontkennen. Het reli-sausje en bijkomstige moraalplotjes passen minder goed in het lekkere popcorn vermaak wat de film tot dan toe was.
Redelijk.
Insignificance
Niet bij na denken en dan is het, nou ja, nóg een hele idiote film. Best een aardig concept, maar verder dan apocalyptisch lawaai afgewisseld met gruwelijk saai drama komt het niet. De plot is een kaartenhuis dat meer vragen dan antwoorden oplevert. Nu hoeft niet alles verklaard te worden, maar enige structuur zou wel fijn zijn. Het is hier ver te zoeken. Engelen met machinegeweren, verzin het maar eens. De heilige aanval had soms meer weg van een plattelandsguerilla met een gedrogeerde tegenstander.
Stewart lijkt maar wat te doen, in de ijdele hoop dat zijn associatie (kwaad verpakt in goed) en zijn visuele technieken (wat dat betreft heeft hij een mooi CV) effect hebben. Niet echt. Zo'n aankomst van de ijscoboer, leuk, sterk, nú gaat het gebeuren, maar dan knallen ze hem gewoon neer. Weg effect. Ook zijn trucjes, zoals de stemvervorming, de tollende hoofden, zijn nauwelijks sfeerverhogend. De gezwollen muziek is zelfs erg irritant, helemaal als Gabriel geïntroduceerd wordt. Bummer. Erg dreigend wordt het nooit, ook al omdat er op krampachtige wijze iets van een verhaaltje op poten wordt gezet, maar hoe het nu precies zit? God only knows. Als laatsgenoemde iets zat zal zijn, is het deze film. Ik wel in ieder geval.
Prudh
Een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Een kruising van een zombiefilm met wat actie, maar dan bijbels. Even lijkt dit nog wat te worden. Ook al zijn de dialogen stupide, onsamenhangend en onlogisch, als er vanuit het duister een ijscotruck komt aangereden dan wordt er toch sfeer geschapen. Koplampen zijn even de enige verlichting in de woestijn en het deuntje dat normaal menig kinderhart sneller laat kloppen is nu juist ijzingwekkend. Als vervolgens ook nog een enorme freak uitstapt is de pret compleet. Jammer dat die van belachelijk korte duur is. Bam knal pets, ijscoman dood. En meteen vallen de lelijke CGI op. Wat is er toch mis met make-up?
De film verzandt vervolgens in een ongeïnspireerde thriller. De spanning is weg, net als het laatste beetje geloofwaardigheid. De mensheid is bezeten door engelen en dít is het beste wat ze kunnen? Buiten een beetje wachten op, tja, waarop eigenlijk? De tweestrijd tussen de engelen Michael en Gabriel is eveneens bespottelijk. Stereotiepe macho's met grote vleugels (volgens de geluidseffecten zijn die van metaal, niet van veren). De plot wordt afgeraffeld alsof de schrijver geen zin meer had in dit project. Wat een bagger. Dit had een stuk spannender en sfeervoller gekund en gemoeten.
TinkerTex
Reacties op deze film waren niet echt positief. Ik heb me daarentegen kostelijk vermaakt. Bij vlagen behoorlijk creepy – dat enge oude vrouwtje in het begin – en vette actie. Het einde was lame, maar verder heb ik me prima geamuseerd.
Sjoerdow
Legion heeft een aardig plot, wat helaas niet goed word uitgewerkt. Het één en ander aan uitleg ontbreekt en daarnaast verdwijnt het spannende sfeertje van het begin als sneeuw voor de zon.
De actie is zelden echt prettig gefilmd, en er word beneden niveau geacteerd (afgezien van Bettany). Vooral van Quaid en Black had ik meer van verwacht, maar beiden doen het erg pover. Dat is jammer, want na respectievelijk Flight of the Phoenix en Friday night lights dacht ik dat deze heren wel wat in hun mars hadden.
Quaid sukkelt met zijn wisselende accent, terwijl Black zijn zinnen te vroeg opdreunt.
Tyrese gibson staat er een beetje lomp bij en speelt zichzelf; de stoere no-nonsense neger met een mysterieuze achtergrond. Die rol had hij ook al in Death race en 2fast 2furious. Niks nieuws onder de zon dus.
De film zelf begint aardig, helaas zien wij geen nieuwe dingen naast de actie die je in de trailer al ziet. Erg teleurstellend.
Tja, verder zijn de overige karakters niet boeiend en vrij dommig, en is er aan het einde van een bevredigende climax geen sprake.
2,5 ster
Minotaures
Bij deze had ik geen hoge verwachtingen, behalve dan dat het vermakelijk genoeg was om eens te zien. Dat was gelukkig wel geslaagd.
Leuk maar vage titel. Waarom moet deze nou per se Legion heten? Zo lijkt het meer op één of ander Romeinse film.
Opzich zou het wel een leuke film zijn geweest als ze wat meer aan een ander soort verhaal, personages, outfits, wapens, etc. hadden gedacht.
Na het lezen van het verhaal vond ik het wel wat hebben, maar na de film te hebben gezien werd het helaas ingezakt. Je zou bijna kunnen zeggen dat het ietsje op The Terminator's verhaal klikt.
Locatie was wel mooi op beeld en bijzonder afgelegen. Ookal is dit niet de enige film met een snackbar/dinner als locatie waarin er actie in voorkomt.
Wat wel jammer was waren de hoofd- en bijfiguren. Maar met zulke personages had ik rekening gehouden, aangezien het om een wegrestaurant ging en de klanten allemaal aparte mensen en geen helden zijn.
Wat nog wel goed was waren een aantal doodscène's en actie stukjes. Concept van de Engelen Gabriel en Michael was wel een leuke toevoeging. Alleen vond ik dat 'door engelen het overnemen van mensenlichamen' jammer. Dat mochten van mij wel Demonen wezen en wat hardere oorlog in voorkwam tussen Goed en Kwaad. Een beetje in de stijl van Constantine. Maar de kwade oma was wel tof!
Leuk voor een avondje, meer niet.
You wanted to live like a man
No you're gonna die like a man
Legion is vooral een film dat barst van de potentie en er soms wat van uithaalt.
Vooral het eerste half uur is nog wel te doen, er heerst een lekker mysterieus sfeertje en de actie is gewoon vet. Het moment met het omaatje zorgt voor veel vermaak en de eerste golf van vijanden zorgt ook nog voor enige spanning. Ook de sfeer is hier aardig neergezet.
Waar de film toch vooral de fout in gaan zijn de rustige momenten, bijna elk dialoog tussen de personages bevatten gepredikte zinnen over hoop, liefde, goed, kwaad, god, vertrouwen etc. etc. Mijn openingszin zegt genoeg lijkt me.
Dit werkt behoorlijk op de zenuwen en richting het einde blijft er eigenlijk vrij weinig meer over vanhet sfeervolle concept. Er zit totaal geen mysterieusheid in en je krijgt het standaard riddeltje over het goed, kwaad, vergiffenis en genade voorgeschoteld in de laatste 5 minuten.
brabusRUS
Sorry, we are out of business
Dennis Quad en vooral Paul Bettany waren de enige pluspunten van deze film. De rest van de acteurs boeide mij niet heel erg veel. Al dat melodramatisch gedoe werd echt irritant. Vooral Lucas Black was slecht. Welke snotaap heeft deze waardeloze acteur gecast?
Inderdaad veel potentie maar weinig mee gedaan. Het eerste uur vond ik goed, zoals de scène met de oma en Ice-cream truck, maar daarna wordt het allemaal rustig. Ook verwachte ik meer actie na het zien van de eerste 50 min. Ook het script is niet echt denderend.
Ook raar dat de oma dat kind niet kon doden. Zij kon het veel makkelijker en sneller doen, dan een heel leger er op af sturen. Just saying...
Justinw
Nee, dit was hem niet.
Legion wil veel zijn, maar buiten een paar leuke filters is het weinig bijzonders. Overbekende opbouw, een paar engelen die vechten en de wereld gaat naar de k****. De acteurs die hieraan meedoen heb ik toch wel betere rollen zien spelen. Het horror gedeelte is ook niet veel soeps en brengt geen leuke kills mee.
klapgeest
Mijn eerste bericht!
Tja, al een tijdje bekijk ik de meningen van verschillende critici/liefhebbers (waarvoor dank) en ben erachter gekomen dat smaken écht verschillen
Ik ben geen kenner op het gebied van acteurs en hun disciplines - mijn berichten zullen inhoudelijk dan ook het algehele gevoel/beleving en de balans tussen verwachting en werkelijkheid omvatten.
Voor wie erop zit te wachten:
Met een kleine twijfel (geen zin in zware/moeizaam te volgen bijbeldialogen) toch maar op vrijdagavond Legion gekeken. Het bleek een makkelijke film te zijn, echter.... verhaallijn behoorlijk overdreven en de spanning erin proberen te houden door zo lang mogelijk onduidelijk te blijven. kansloos!
En toch ben ik niet in slaap gevallen - er waren een aantal special effects die mij zeker bekoren. Gelukkig waren deze momenten goed verdeelt over de gehele film.
2 sterren van mij!
Film Fan
In het begin beloofde deze film nog wat moois te worden maar hij kakte eigenlijk vrij snel in. Hier en daar waren de dialogen nog wel aardig maar het was allemaal te weinig om er een goed film van te maken. De scene met de oma was nog aardig gemaakt maar dit was ook het laatste wat mij aan deze film kon boeien. Weer 100 minuten van mijn kostbare kijktijd af, zonde.
M.Goodkat
Ik had er toch veel meer van verwacht, met Paul Bettany, Dennis Quaid en Tyrese Gibson erin spelend..
Nu ik had mij vergist, pas op, het is een goeie film die zeer makkelijk wegkijkt maar de 2 andere acteurs die in feite 'de hoofdrol' zijn in de film trokken werkelijk op geen k*****...
Vooral die jongen, wie heeft hem toen gecast?
Toch in ieder geval een zeer vermakelijke film voor een zondagmiddagje zeer simpel uit te kijken.
Krijgt toch van mij 2.5/5* voor de moeite..
gizmo_o
Ik heb niet veel met het geloof ansich, maar de verhalen zijn met regelmaat mooie vertellingen. Het lijkt me dan ook dat er best iets moois op het wikke doek gebracht kan worden o.b.v. hiervan.
Helaas is dat Stewart niet gelukt. De film begint stoer en wat onheilspellend, maar deze sfeer zakt na pak 'm beet de eerste 45 minuten aardig in. Ik vind Bettany als Engel iets te stoer, zijn gezicht staat 100 minuten lang op 1 stand. Het script is ook niet altijd even logisch, e.g. Jeep ziet op een gegeven moment een soort van 'zandstorm' op ze afkomen, maar dat vindt hij blijkbaar de normaalste zaak van de wereld en gaat verder met sleutelen aan de auto zonder zijn vrienden te waarschuwen...
Ik ging er al vanuit dat er in deze film veel moralistische dialogen zouden zitten en dat klopte ook, maar soms geheel 'out of the blue'. De filmmuziek was gelukkig niet onaardig.
Leuk om te zien dat Engelen elkaar ook afmaken en hierbij goed met hun tijd meegaan: machinegeweren, pistolen etc.
Nu ik gisteren Clash of the Titans heb gezien, weet ik eigenlijk niet wie we liever als God zouden moeten hebben: Zeus of God (of gewoon lekker niemand). Misschien iets voor een volgende film: God vs. Zeus: The Endless during War.
O ja, mijn cijfer: 2*.
Typische apocalypsfilm waarbij de rode draad al vast ligt. Groepje mensen dat vecht tegen de rest van de wereld (wat er nog van overschiet). En dan maar wacht wie er eerst afvalt en hoe. Legion is op dat vlak niet veel slechter dan vele films, maar zeker ook geen uitschieter. Leuk om een keer te zien, maar daar blijft het ook bij.
Mambanda
Erg saaie film, zeer lange aanloop naar wat actie. Geen hoogstaand acteerwerk en verder allemaal heel erg matig. Idee is leuk maar te slecht uitgewerkt,. Ook onwijs voorspelbaar allemaal, maar leuk om een keer te kijken.
Jaegelsch
Het begint wel aardig. Maar helaas: hoe verder de film vordert, hoe belachelijker het wordt. Het blijkt uiteindelijk meer een actiefilm te zijn. De scene met de oma en de ijscoman zijn wel aardig goed trouwens, maar daarna ontaardt het in een belachelijk tafereel. En wat er nou zo bijzonder aan die baby is, blijft ook compleet onduidelijk. Erg jammer, want het zag er in het begin wel veelbelovend uit vond ik.
gr.jske
Legion toont een religieus beeld over het strijden voor leven en dood. De hoofdrolspeler is Paul Bettany als een engel die Michaël heet. Helaas vond ik het een redelijke tegenvaller. Ik had namelijk aan de trailers en beschrijving gedacht dat dit een horror/fantasy film was. Nou, dat horror kan je wegstrepen want het is meer actie. Ik heb hier redelijk van genoten qua actie en het bevat een paar akelige scènes die niet voor kinderen zijn. Het acteerwerk, met Bettany er niet bij getelt, was ronduit verschrikkelijk slecht. Maar gewoon die meid die zwanger is was slecht, haar vriendje was slecht, die zwarte was redelijk maar gewoon vooral die meid was pruts. Te slecht voor woorden! We hebben ook nog een moeder, vader en dochter waarvan de moeder en vader goed speelde en de dochter ronduit slecht. Dus tja het acteerwerk was niet veel goeds. Qua spanning: niet echt veel aan. Een paar akelige scènes die me echt de kriebels gaven zoals dat engelenkind of dat Bettany zijn vleugels eraf scheurt. En Doug Jones was ook verdomd eng! Ik ben een grote fan van hem. Hij heeft gespeeld in films zoals Hellboy en Pan's Labyrinth. Maar kortom: Legion was een redelijk filmpje. Iets wat je totaal niet serieus moet geven dus ik geef deze film een 3!
voskat
Ongelooflijk slecht gemaakt gedrocht. Des te treuriger is het dat er een paar leuke ideetjes in zitten (oma). En des te verbazingwekkender is het dat Dennis Quaid en Paul Bettany hieraan mee hebben gedaan.
De dialogen zijn potsierlijke opeenstapelingen van drieduizend keer uitgekauwde actiefilm-cliché's. Als dat nou ironisch was bedoeld, vooruit... maar dat was dus helaas niet het geval.
Geen enkel personage roept ook maar een greintje sympathie of interesse op, maar dat is ook niet vreemd. Ook aan hen is geen enkele aandacht besteed door de schrijvers.
Jammer, jammer, jammer. Religieuze horror is zo'n mooi uitgangspunt, maar er wordt te vaak te weinig mee gedaan. Dit is een stompzinnige actiefilm waar alleen sommige puberjongens niet bij hoeven te gapen.
Mislukking.
Jammer, want het concept had best goed uitgewerkt kunnen worden. De Hughes broertjes hadden hier vast veel meer mee gekund.
Maar nu blijft het dus bij wat boeiende ideetjes en een kleine voorliefde voor (post)apocalyptische films. Eigenlijk gaat het al redelijk snel mis, de scene met het omatje valt redelijk snel door de mand. Slechte CG en érg pover camerawerk zorgen ervoor dat de actie niet overkomt, de rest van de film komt dat euvel nooit meer teboven.
Ook het acteerwerk is absoluut droevig. Geen idee waar ze deze B-acteurs vandaan gehaald hebben maar het leek echt nergens op. Nu hielpen de cheesy dialogen ook niet echt mee, maar toch.
Visueel af en toe nog wel aardig en het concept vond ik ook best potentieel hebben. Maar de uitwerking zuigt, en dan blijft er maar een redelijk pover filmpje over.
evolved
goeiendag,
deze film verdiend echt beter ...
juist zoals priest allebei goeie films ...
maar zoals ik al bij priest zette probeer tegenwoordig maar eens origineel te zijn
ik vond hem niet slecht en het jongetje en de ijscoman+ oud vrouwtje vond ik super fantastisch !!!
hopelijk brengen ze er meer uit, maar andere zouden het natuurlijk niet willen
wees gewoon niet zo negatief en bekijk de films tegenwoordig gewoon voor de vermaak...
origineel zijn is te moeilijk dezer dagen elke film trekt weleens op een ander !!!
maar daarvoor moet je hem niet gaan afkraken...
er zaten goeie acteurs in en vond het wel een leuke film
maar kies voor jezelf wat je er van vind ...
told you once and i will tell you again : try it before you buy it
grtz
Hier had eigenlijk meer ingezeten maar ondanks dat vond ik het nog best een vermakelijke film om naar te kijken. Zeker het eerste gedeelte van de film was best aardig en zaten er een aantal leuke dingen in zoals het oude vrouwtje en natuurlijk de geweldige ijscoman inclusief deuntje
Het verhaal was best leuk gevonden (misschien wel wat cliché) en de uitvoering ging ook nog wel. Verder wist de film me best te boeien en te vermaken maar echt spannend werd het helaas nergens en het laatste gedeelte van de film vond ik eigenlijk erg matig. Wat ook matig was, was de cast. De cast kon nergens overtuigen (met als dieptepunt toch wel Kate Walsh) en de dialogen waren vaak tenenkrommend. Visueel zag het er best aardig uit en er zitten ook best een aantal aardige scenes in maar deze film had eigenlijk beter verdiend.
moviemafketel
- 19752 berichten
Altijd jammer bij dit soort films is dat je door het plot te lezen erg veel zin krijgt om hem te gaan zien, maar vaak teleurgesteld wordt door het uiteindelijke resultaat. Het is allemaal zo standaard en fantasieloos. Kom eens met wat nieuws in dit genre. Het is allemaal wat te saai en amateuristisch. Had wat meer van de hemel willen zien en een soort God-figuur die toch de aanstichter van dit alles was. Meer special effects waren ook wel meegenomen geweest. Het is nu vooral een voortkabbelend verhaallijntje waar je het einde al wel van kan raden. Weinig verrassend. Jammer, had zeker meer in kunnen zitten.
Donkerwoud
Leuk uitgangspunt maar de uitwerking laat net iets teveel te wensen over. Het is wel lekkere over-the-top nonsense die van begin tot eind vermaakt.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus