- Home
Releasedatum: 19 november 2009
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Couples Retreat
"It may be paradise... but it's no vacation."
Het huwelijk van Jason en Cynthia dreigt op de klippen te lopen. Om hun relatie te redden boeken ze een vakantie-met-huwelijkstherapie op een paradijselijk tropisch eiland. Een dure grap, daarom halen ze drie andere stellen over om mee te gaan, om zo groepskorting te kunnen bedingen. Maar die blijken ook aan de therapie te moeten deelnemen.
timbo_
Niet al te best. De introductie van de personages is nog best aardig en ook de eerste praatsessies zijn nog vermakelijk. Daarna schiet de balans al snel in negatieve richting door. De yoga scene is te flauw voor woorden en ook het daarop volgende verhaaltje en de zwakke en moralistische climax zijn gewoonweg niet leuk genoeg. Ondanks een aardig begin dus niets bijzonders en weer één van die dertien in een dozijn komedies. Echt vervelen zul je je niet maar daar is dan ook wel alles mee gezegd.
wwelover
Het verbaasd me toch wel dat deze film zoveel kritiek krijgt, ik vond het namelijk een zeer aangename komedie. Gewoon lekker achterover hangen en genieten van de veelal licht flauwe humor, maar wat verwacht je anders met Vaughn. Het verhaal is ultra cliché, maar daardoor niet minder grappig, het zijn de standaard relatie dingen die leuk worden neer gebracht. En so what dat ze scoren met simpele humor en goedkope grappen, als er maar gelachen kan worden. Maar het is dus niet een film voor iedereen.
Leuke cast, Vaughn is altijd geinig en Bateman is een zeer getalenteerde acteur en Malin Ankerman en Kirsten Bell, zijn super leuk.
zi2iz
Het had wat kunnen zijn, alleen een aantal punten verpesten voor mij de film.
- alle goede grappen zaten al in de trailer
- saai; de eerste anderhalf uur waren vrijwel letterlijk te zien in , ja alweer, de trailer. Het was alsof ik een film nog een keer kijk, en dan het soort film die het niet waard is tweemaal te kijken. Het einde was nog een verrassing, voor zover er van een verrassing kan worden gesproken in een typische happy ending setting en sfeer.
de mooie vrouwen en het prachtige natuurlandschap wist mijn aandacht vast te houden. Als ik geen abonnement op de bios had, dan had ik het super zonde van mijn geld en tijd gevonden.
booyo
Wat een verschrikkelijke film is dit! Ik lees dat sommige mensen het grappig vinden, maar waar dan? Mij is geen enkele grap opgevallen, behalve een paar die de plank missloegen.. En eigenlijk is het enige dat er in deze film gebeurd de vele irritante onenigheid tussen de karakters, en er zijn een hoop hele saaie praatsessies. Nee als dit een komedie is heb ik dat geheel gemist! En die dikzak is nog wel het allerslechtst haha..
1*, die 0,5 erbij voor Veronica Mars
Matig, maar doenbaar als tussendoortje.
Film duurt wel een beetje lang, standaard euvel bij veel van die Amerikaanse comedies. Veel hebben ze niet te vertellen, en zo dicht is de grappendichtheid nu ook weer niet. Minder filler zou filmpjes als deze best goed doen.
Zaten wel wat leuke zaken in. Vooral een aantal geinige "eigentijdse" zaken, zoals de maffe PowerPoint. Verder aardige standaard humor die weinig echt te lachen bracht, maar vooral voor een luchtig sfeertje zorgde.
Maar de echte redding is eigenlijk het heerlijke luilekker eiland. Zo putje winter is het wel verlekkerd kijken naar luxe en helblauw water. Qua feelgood zat dat in ieder geval helemaal goed.
Had betere acteurs verdiend, wat snedigere grappen en en snedigere editor, maar as is blijft het wel aardig om een keertje gezien te hebben.
Angrod_Pallanén
Aardige romkom.
'Couples Retreat' is absoluut niets bijzonders. Vaughn & co heeft een paar leuke grappen, maar meestal zijn ze geforceerd en voorspelbaar. De relatiezijde van het verhaal is echter wel goed, en er zit wat herkenbaars voor iedereen in.
Mooie plaatjes en een altijd fantastische Bell.
3,0
Couples Retreat heeft inderdaad veel potentie, maar haalt daar gewoon te weinig uit. De film heeft hier en daar zijn leuke kanten, onder andere de yoga les bijvoorbeeld. Maar de film duurt eigenlijk te lang en er zitten gewoon teveel serieuze/niet leuke momenten in, waardoor deze film toch niet meer dan een gemiddelde simpele komedie is.
De tropische locatie en de leuke vrouwelijke hoofdrollen zorgen er overigens wel voor dat je de film lekker kan uitzitten, ben benieuwd of dit ook zo was geweest als er een andere setting was voor de film. Leuk om een keer te zien, maar meer ook niet.
Jimbooo
Ik wist al vooraf dat deze film niet veel belovend zou zijn. Op zich had ik daar niet zo heel veel gelijk in. Ik moet zeggen dat de film me nog enigszins meeviel.
Waar ik me erg aan ergerde was het feit dat iedereen er maar mee instemde om, toch redelijk, gedwongen mee te gaan naar het "Couples Reatreat"-eiland. Maar goed, daar kom ik dan nog wel overheen. Het hele gebeuren op het eiland vond ik wel amusant. De film werd voor mijn gevoel ook niet te langdradig en het keek allemaal lekker weg.
Het einde heeft mijn score zeker 1 hele ster doen zakken . Het feit dat het boze stelletje, nadat ze elkaar de huid vol hadden gescholden, elkaar in de armen vliegt vond ik werkelijk niet te pruimen Veel te cliche en voor de zoveelste keer gekopieerd.
Over het algemeen bood deze film niets nieuws en vond ik de acteerprestaties ook niet van erg hoog niveau.
Elineloves
Toch gaat er nog een half punt vanaf. Deze film duurt ten eerste veel te lang, en het zit vol met momenten die grappig zouden moeten zijn maar bij mij geen enkel lachje tevoorschijn kon toveren. Leuke acteurs, het idee is leuk.. maar nee, dit is het echt niet.
Naomi Watts
Vaughn en Favreau samen in een film, daar ben ik altijd wel voor te porren. Swingers was leuk en Made vond ik geweldig. Die heb ik inmiddels al twintig keer gezien. Al delen ze veel te weinig komische momenten.
Best wel vermakelijke humor maar zoals vaak bij mij, wel een beetje een hit or miss verhaal. Helaas vaker een miss dan een hit. Vaughn vertolkt weer een praatgraag personage maar jammer genoeg heeft hij niet zo veel leuks te zeggen als normaal. Favreau is dan wel weer leuk als childish en puberaal mannetje en kristen Bell en Malin Akerman zorgen toch wel voor wat visuele pracht. Beiden horen toch zeker in mijn hollywood top 10.
Leuk tussendoortje maar het mag van mij wel met wat meer edge en spunk. En dat opgeklopte sentiment mag ook wel een tikkeltje minder.
Zandkuiken
Ach ja, me nog redelijk mee vermaakt. Couples Retreat doet heel veel fout, maar dat wordt voor mij toch nog goedgemaakt door een aantal leuke grappen. Het geheel kijkt vlot weg en zo'n paradijselijk eiland brengt je in vakantiestemming.
Vince Vaughn vind ik altijd wel grappig, hoewel ie duidelijk al beter voor de dag is gekomen dan hier. Hetzelfde geldt voor een Jason Bateman, maar zelfs in mindere doen krijgen die mannen mij nog mee. Jon Favreau en de 700 kg wegende Faizon Love wisten me ook best te overtuigen.
De vrouwelijke zijde moet het hier eerder hebben van de looks. En met de wondermooie Kristen Bell zit je uiteraard goed. Malin Akerman doet het overigens ook niet slecht en wist me nu en dan aan het lachen te brengen.
Een film die soms hopeloos sentimenteel is, veel te lang aansleept en compleet mislukte grappen bevat. Maar 't ging er bij mij wel in. En inderdaad SpinPSB, een prent die begint op de tonen van Modern Love doet in ieder geval iéts juist. 2,5 sterretjes.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Zwaar ondermaatse romcom die, ondanks de potentievolle cast voor een komedie en het onderwerp dat afgezaagd is doch potentie heeft met de juiste uitwerking, toch nergens grappig weet te worden.
Het sleept maar wat voort en duurt overduidelijk te lang.
Beloki
Eens met Actionfreak, de film is over het algemeen niet grappig. Hij kijkt lekker weg, maar is bepaald niet bijzonder. Zonde, want met deze cast had er veel meer in gezeten.
B.
Een beetje een tegenvallende film, die nooit echt grappig wil worden, ook niet echt verveelt, maar te slap is voor een echt leuke komedie. Vaughn is wel aardig, evenals de grote dikke neger, die zijn leuke momenten heeft. Bateman daarentegen vind ik echter een ontzettend irritante acteur en ook hier is hij niet grappig en weet hij totaal niet te overtuigen.
Het grootste pluspunt van de film is echter het eiland. Tjonge jonge wat een ontzettend mooie locatie is dat zeg. Ik kreeg spontaan zin in de vakantie toen ik dat eiland zag. Helaas wordt er verder niet zoveel uitgehaald en in het in zijn geheel een ietwat teleurstellende film.
Leland Palmer
Bora-Bora; zucht... daar moet ik ook heen!
Tsjah, op visueel vlak een regelrecht pareltje dankzij dit prachtige eiland. Ongelofelijk wat is het daar mooi. En ja...
... dat is dan ook direct het grootste pluspunt van de film.
Was te verwachten, al kijkt deze Couples Retreat ook gewoon lekker weg (ook geregeld door de mooi geschoten plaatjes) en kent de film genoeg grappige momenten en leuke personages.
Die vrouwen in bikini zijn mooi, Jon Favreau was het grappigst en de tijd vloog om. Soms nog wat flauw en bijzonder wordt het niet echt, maar ik heb me vermaakt.
Matige comedie in een mooie setting. Veel genante momenten, maar nergens echt heel grappig. Jean Reno is mis-cast, en dus echt nergens grappig. Het geforceerde einde om ieder koppel weer verliefd naar huis te sturen zien we maar liefst vier keer!!
Pat B
Ik vond dit een hele slechte film. Ik had zelf het idee dat de acteurs allemaal een slechte dag hadden, Vaugn & Jean Reno zijn toch wel toppers van formaat maar slaan hier de plank mis!
Het verhaal is mager maar ook nog eens ontzettend traag. Sommige scene`s duren zo ontzettend lang dat je de film of wel uit wil zetten of door wil spoelen. Ik noem o.a. de scene`s dat de koppels bij de therepeut zitten of b.v. de scene met die haaien. Daarna wordt het nog erger! Hoe lang onze vince we niet over die haai blijft door "zeiken" Niet grappig! Totaal niet! Bovendien kon ik niet zien dat het haaien waren want zelfs me buurmeisje van 8 jaar is beter met special effects!
Het einde is natuurlijk voorspelbaar maar dat is nog niet eens zo erg. Het is wel erg zoet en lief allemaal, ik vond het niks. En dan die Jean Reno. Man man, je vraagt je echt af waarom hij die rol uberhaupt aannam!
Deze film had de relatie problematiek veel beter in beeld moeten brengen. Je weet wel, van die pijnlijke momenten die je zelf ook hebt meegemaakt in een relatie. Het had wat zout in de wonden moeten strooien maar dat deed het niet. Het bleef braaf en saai, enkel het resort was mooi om te zien en de scene waarin de dames in ondergoed moesten staan was misschien ook niet verkeerd. Overigens kwam aan het einde van die scene mijn enigste lach moment toen die zwarte kerel z`n broek naar beneden moest doen.
Ik las in de begin credits dat Vaugn deze film zelf gemaakt had. Nou dan is het toch wel een mislukking helaas. Laat hem maar gewoon wat acteren want dit was een komedie zonder grappige momenten.
Erg flauwe 13 in een dozijn cliché film. De film staat betiteld als een komedie maar de enige persoon die grappig was, was Carlos Ponce (Salvadore). De Yoga scene was het enige echte leuke stuk in de film de rest was gewoon flauw en saai. Met een cast zoals in deze film had men een betere en een leukere film kunnen maken.
Aapje81
Geen geweldige film maar de leuke bijrol van Jean Reno maakt wel wat goed. Daarnaast komt Vaughn in deze film goed over en Malin Akerman blijft natuurlijk prachtig. De rest is inwisselbaar.
Redelijk.
Fran
- 1953 berichten
Wel een geinig verhaaltje in een prachtige setting. Op zich is de gehele film niet zo origineel inclusief het einde maar hij kijkt wel lekker weg. Vince Vaughn vond ik in zijn rol wel heel overtuigend overkomen en om hem moest ik wel het meeste lachen. De sexyoga en de scene waarin het zoontje van Vaugn zijn behoefte doet in een modeltoilet in een winkel vond ik de grappigste stukjes van de film. En voor de romantici is de scene op het feest wel erg leuk om te zien. Maar over het algemeen blijft het allemaal erg gemiddeld.
Tonypulp
Komedie zonder punch.
Vince -ik ben altijd sarcastisch- Vaughn, weet me normaal wel te bekoren, hou wel van z'n gevoel voor humor. Hier is het echter zo slap gebracht allemaal, waar zijn de scherpe opmerkingen? Waarom gaat het niet verder dan wat luchtigheid..
De voorspelbare yoga scene was misschien nog wel 't leukst van allemaal, moet je voorstellen.. Maargoed, de cast weet er gewoon weinig flair aan mee te geven. Enkel Vaughn is af en toe tof, de rest is volledig verwaarloosbaar.
Geen geslaagd komedie, kijkt makkelijk weg maar de écht leuke momenten zijn op één hand te tellen, en dat is te weinig.
david bohm
Best origineel idee voor een komedie dat redelijk wordt uitgewerkt door de acteurs van dienst.
Niks bijzonders deze film, maar dat had ik ook niet verwacht. Ster van de film is voor mij de yoga leraar. Voorspelbaar en een beetje jammer is het cliché einde, alles komt goed.
2½ sterretje
maxcomthrilla
Redelijk
Het concept vond ik eigenlijk wel leuk. De uitwerking laat helaas wat te wensen over. De humor is niet bijster origineel in het eerste deel van de film. Ik had liever wat meer oefeningen gezien dan praatsessies. Eigenlijk zat ik al snel te wachten op het moment dat de koppels hun geluk zouden gaan beproeven op het feesteiland. Een beetje jammer dat zo `n moment dan ook nog onnodig lang gerekt moet worden door oponthoud in de vorm van vervelende ontmoetingen en onderlinge onenigheid i.p.v. samen de stoute schoenen aan te trekken zonder een hoop ( gebruikelijk ) gedoe.
Desondanks heb ik mij zeker niet verveeld. Een 2,5*
Dtracedriver
Ja echt een goeie film mooi kijken voor je bijna op vakantie gaat haha
RooieBloemkool
Wat een kutfilm. Vince Vaughn kan ik bij deze ook aan het lijstje eenzijdige acteurs voegen.
tommykonijn
Eerlijk gezegd verwachte ik er al niet veel van, maar toch besloot ik het een kans te geven. Het grootste pluspunt aan de film zijn de locaties op het eiland. Deze zagen er prachtig uit. Maar dan heb ik eigenlijk al het voornaamste genoemd. De humor is erg cliché en de film verloopt erg voorspelbaar. Daarnaast is het acteerwerk van de gehele cast eigenlijk niet echt goed. Ook kon ik er bijna niet om lachen. Scenes zoals bijv. die yoga cursus zijn grappig bedoeld, maar imo eerder vervelend. Een van de leukere scenes was die waar Guitar Hero gespeeld wordt. Zo zitten er nog enkele vermakelijke stukjes in, maar écht grappig werd het niet. Al met al is het toch een typisch Amerikaanse komedie. Soms kan ik die wel waarderen, maar in dit geval was het iets té 'gemaakt' allemaal.
jippie2010
Er zitten een aantal acteurs in die je of leuk vindt, of irritant...
Ik vond ze leuk
Goed sfeertje, leuke komedie, maar inderdaad wat te lang, en hij kakte tegen het einde wel degelijk wat in. Zonde!
Toch heb ik me prima vermaakt *3.0
StevenMighty
Ik vond de acteurs ook wel allemaal leuk, net als de film zelf.
Veel stukjes waar ik om kon lachen zoals dat stel met hun powerpoint presentaties en de stukjes met Salvadore
Een leuke komedie, niet meer of minder.
3,5 sterren
Glennekeeeee
de teaser op tv zag er leuk uit en met Chef net gezien te hebben wou ik wel meer van de acteur achter favreau zien. spijtig genoeg is de film niet echt een topper te noemen. op zich vond ik favreau er nog wel als beste vanaf komen, bij hem zaten nog een paar geslaagde moppen maar voor de rest viel er amper te lachen. de film blijft teveel in hetzelfde hoekje ronddwalen en het onderwerp dat ze aanvatten nemen ze naar mijn gevoel ook te serieus en overschaduwd de hele film.

Universal aangeklaagd door acteur wegens racisme in 'Couples Retreat'

We Bought a Zoo
Komedie / Drama, 2011

The Time Traveler's Wife
Romantiek / Drama, 2009
eilandgetrouwd stelwaterfallyoga tahitifeestjecouples therapy liefdebeautiful womanscheidendivorceetropical post-credits sceneduringcreditsstingerretailfrench polynesia