• 9.373.163 stemmen

Met onder meer: Sean Pertwee, Kevin McKidd en Emma Cleasby

Releasedatum: 21 november 2002

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Dog Soldiers

"Six men. Full moon. No chance."

Een team Britse soldaten, op training in de Schotse wildernis, vindt een gewonde Special Forces kapitein en de overblijfselen van zijn team. Ze komen er achter dat er weerwolven actief zijn in het gebied. Ze moeten zich voorbereiden op flink wat actie aangezien het de komende nacht volle maan is...

Sgt. Harry G. Wells

Pvt. Cooper

Cpl. Bruce Campbell

'Spoon' Witherspoon

Pvt. Joe Kirkley

Pvt. Terry Milburn

avatar van jipt

jipt

Het is een geen topfilm! Maar ja voor jou wel, wees er blij mee.

Minotaures

Enig idee of deze op Blu-ray uit zal komen of al uit is?

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Fijne uitzondering op horror gebied. Eindelijk eens een film waar de personages in een situatie komen, en hierop gewoon zo goed mogelijk proberen te reageren, ipv de meest achterlijke keuzes te maken, en te gaan vechten als ze moeten vluchten en andersom. Een verademing dus, dat je gewoon een paar gevechtsklare militairen ziet die een ''last stand'' maken. De personages zijn ook geloofwaardig genoeg in hun rol. De film is weinig pretentieus, maar weet zeker te vermaken. Zo heb ik een aantal keer hardop moeten lachen. Mooiste moment vind ik het vuistgevecht van die soldaat tegen de wolf, schitterend en absurd tegelijk. Helemaal los gaat ie, mooie manier om te gaan.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Onlangs herzien en de film verdiend eigenlijk best een voldoende

Vervelen doet het nooit, er zit een lekker tempo in en bovendien ook een dosis leuke, Britse humor. De special effect's daarintegen vallen wel een beetje tegen.

Een leuke film voor de zaterdagavond tussen het bier en de pinda's. Ik verhoog van 2,5* naar 3,0*.

Kevin13

Toch even melden dat de weerwolven niet uit de computer kwamen .

Minotaures

In totaal zijn er trouwens 3 - en geen 5 - wolven aanwezig. Poster geeft er 5 op en ook de familiefoto in het huis. Maar uiteindelijk zijn er meer 3. Erg jammer.

En... hoe weet je dat?

Zijn er sowieso al 5
Kapitein en die Vrouw zijn er alvast 2 en in de scene waarin zo'n wolf hun auto bespringt verliest die daarbij een poot in de eind scene zien we drie hele weerwolven dat maakt het totaal dus al op 6 van die dingen volgens mij werden een aantal ook afgeschoten meer dan 5 dus zeker

Minotaures

Ik kan wel daarover discussiëren, maar ik weet niet of je daarin in de stemming bent. Want ik kan mijn argumenten goed bewijzen door je naar de film te verwijzen.

Kevin13

Je hebt de weerwolven geteld tijdens het bekijken van de film? Hoe doe je dat...

Minotaures

Hoe ik weet dat er 3 zijn: aan het einde van de film verzamelden de wolven rondom de sergeant in de keuken. Je kon duidelijk zien dat er 3 in totaal waren, voordat de sergeant de boel liet knallen.

Maar toch is het raar, want zoals ik zei; zie je een foto van de familie, de Uath's dacht ik, die in dat gebied voor eeuwen woonden.

Denk eraan dat ik kapitein Ryan hier niet meetel, want ik heb het puur over de orginele wolven.

En op juhnzun te komen, kunnen de wolven enkel stervelijk worden gemaakt door het gebruik van zilver. Een voorbeeld hiervan is van de getransformeerde kapitein Ryan. Het 'neerknallen' is dus onjuist, want ze kunnen niet gedood worden door normale salvo's, enkel hun op afstand houden.

De film brengt wel verwarring op het aantal, want een goede voorbeeld zou je kunnen stellen bij het einde. Spoon werd door 2 wolven overmeesterd, de sergeant werd in de toilet door 1 wolf aangevallen en Cooper werd in de badkamer ook door 1 aangevallen, maar zoals ik zei is dat een beetje verwarrend.

Dat gebeuren met de armen afhakken van weerwolven heeft volgens mij een vertragende zin, want als het goed is herstellen ze van hun wonden, hoe kan je anders verklaren dat je daarna elke wolf zag met 2 handen en geen 1 met 1 hand?

Kevin13

Lijkt me verkeerd te denken dat alle weerwolven zich verzamelden bij Wells.

Tjah
dat er op het einde drie om de sergeant staan wil nog niet zeggen dat het er ook maar drie in de film waren net zo min zegt die foto niks

Minotaures

Bij films heb ik geleerd dat met wat we te zien krijgen is waar we mee moeten doen, vandaar.

Minotaures schreef:

Kan klopen voor somige films dat er zelfs in de kleinste details wel een betekenis zit

maar denk niet dat dit is met deze film

meende trouwens ook dat die vrouwelijke bioloog vertelde dat de pack bestaat

uit een alfa man alfa vrouw en beta man en 4 andere ?

aangezien ze die dingen bestudeerde kan bijdeze denk ik ook aangenomen worden dat er wel meer dan 3 waren

juhnzun

Wat ik me echter afvraag

aan het begin van de film zien we een man en vrouw zitten na wat bla bla geeft ze hem een zilvere pen ?

even later worden ze aangevallen door zo'n wolf vervolgens wordt er ingezoomt op deze pen

wat heeft dit alles te betekenen

Kevin13

Dat was geen pen maar een zilver dolkje. Dat op het eind gebruikt word door Cooper in het gevecht met Ryan.

avatar van raptorjeroen

raptorjeroen

het is een leuk film, ik vind dat de karakters best leuk maar die vrouw had ik wel snle door dat is wel jammer

Kevin13

Was denk ik ook wel de bedoeling. Haar verhaal over hoe ze de soldaten redde klopte niet plus dat toen Ryan veranderde en uit dat raam sprong je ook nog eens haar wonde kon zien.

Minotaures

Wanneer was ze verwondt dan? Ik dacht dat toen Terry door de keukenraam meegenomen werd zij haar hand snee door een stuk glas met een wolfhaar. Het was redelijk een tijdje geleden en de kwaliteit die ik ze gezien heb zijn niet al te best. [YouTube film en een videoband]

Kevin13

Euhm.. Het is duidelijk dat je Dog Soldiers dringend nog eens moet herbekijken want ze zegt het in de film zelf...

avatar van Grindpad

Grindpad

hoe dan ook:

een goeie film!

grimmig, mooi geschoten, stijlvol, leuke cast

Minotaures

Zeau, da's een snelle reactie

Zodra ik hem ergens zie liggen op Dvd, neem ik hem mee. Maar ik sta tussen Dvd en Blu-ray te twijfelen.

avatar van Grindpad

Grindpad

kevin13 was nog sneller!

• 1931 stemmen

Na het vermakelijke Doomsday en het goede The Descent van Neil Marshall verwachtte ik hier ook wat van, maar dit is duidelijk het minste werkje van de beste man.

De introductie is clichématig en het oogt soms iets te goedkoop. Maar dit hoeven geen erge struikelpunten te zijn.

De cast verpest het eigenlijk voor mij. Qua acteren is het een zooitje, ook al heb ik slechter gezien.

Ook begon het gelul, geschreeuw en af en toe stommiteiten van de soldaten me al snel de strot uit te hangen en zat ik te juichen voor de weerwolven en of dat nou de bedoeling is..

Uiteindelijk boeide het me helemaal niet meer wat er nou zou gebeuren en wou ik er gewoon snel doorheen komen, en dat is al helemaal niet goed.

Kevin13

geschreeuw en af en toe stommiteiten van de soldaten

Leg eens uit?

Kevin13 schreef:

Leg eens uit?

Geen zin in..?

Kevin13

De film misschien eens bekijken want dat geschreeuw zal ik blijkbaar gemist hebben.

• 1931 stemmen

Mag je doen, want dat geschreeuw heb je dan inderdaad gemist.