Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Koen De Bouw, Werner De Smedt en Blerim Destani
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 3 juni 2010
Plot Dossier K.
Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Erik Vincke en Freddy Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.
Eric Vincke
Moeder Naomi Waldack
Advocaat Waldack
Veni Vidi Film
Een topper!
Enige minpuntje vond ik het laatste slachtoffer........................als we over eer praten dan kan ik die actie van De Vincke niet rijmen. Daarbij komt nog dat het in het buitenland plaatsvind, waar (volgens mij) een buitenlandse agent geen bevoegdheid heeft.
Wat de commentaren betreft, alles op het conto van de Belgen te schrijven is me ook wat teveel van het goede. Deze film is een coproductie.........Eyeworks en de Tros waren erbij betrokken, dus deze chauvinist is ook een klein beetje trots
dvdfreak123
Goeie film
Een van de eerste belgische films die me deed denken aan een holywood film.
Onze belgische cinema is er dan met de jaren ook op vooruit gegaan en dat zie je in dossier k.
Verhaal boeit van het begin tot het einde, acteerprestaties van onze belgische acteurs waren ook goed maar geen toppers.
Allesinds een film die je eens moet gezien hebben.
skipy05
Veel minder dan de Zaak Alzheimer/ Film was goed voor 1 keer te zien. Verhaal viel mee. Acteurs waren redelijk. Muziek was echt slecht in de film. Stoorde mij meerdere keren.
_Casper_
goeie spannende thriller, zat ook een lekkere vaart in. Echt een aanrader om te zien!
3.5 ster
TMP
Redelijke film. Maar een willekeurige aflevering van Flikken is minstens zo goed. De film wordt nergens echt heel boeiend en de hoofdrolspelers worden ook niet enorm uitgediept. Een vermakelijke Vlaamse film, maar je mist er niks aan.
MARCUS CORVUS
vind hem wat saai. nederlandse films toch beter, spannender..
wimaroca
Een goed gemaakte crimi,
mooi gefilmd,goed geacteerd,vooral ook door Werner De Smedt
orbit
- 12092 berichten
Prima misdaadfilm van Vlaamse makelij! Zit uiteindelijk nog best ingenieus in elkaar ook.. goede acteurs voor de rollen.
orbit
- 12092 berichten
vind hem wat saai. nederlandse films toch beter, spannender..
Wat een raar statement.. Ten eerste ken ik weinig Nederlandse misdaadfilms van dit niveau.. verder, waarom zou je vergelijken?
nightbreed
@ Marcus: Ik vind alleen 'Van God Los' beter, nu we toch aan het vergelijken zijn, en 'De Dominee' vind ik ongeveer even goed als deze film.
Welke Nederlandse films in het genre misdaad vind je beter dan?
Even over deze film: Goed vermaak met zeer redelijk acteerwerk. Alleen jammer dat de film naar het einde toe een beetje ontspoord.
Aardige misdaadfilm waarin de Albanese onderwereld in Antwerpen centraal staat. Het verhaal is vrij standaard en kent zeker geen grote verassingen. Ook de uitwerking is niet bijzonder origineel en de film probeert vaak op een Hollywood-thriller te lijken. Wat overblijft is gewoon aangenaam kijkvoer, redelijk spannend en een aantal goeie actie-scenes.
The One Ring
Best een fijne thriller. Spannend en onderhoudend genoeg, zonder ooit echt bijzonder te worden. Aanvankelijk leek het niet meer dan een aflevering van een televisieserie als Baantjer te worden, maar er zit genoeg duisternis in het verhaal om er meer van te maken en daarmee raken de hoofdpersonen ook meer betrokken bij de zaak dan in een gemiddelde detective. Meer dan in het boek zelfs, dat ik een aantal jaren terug las en dat na één derde nog maar weinig overeenkomsten heeft met de film (al blijven de thema's consistent hetzelfde). Het is alleen jammer dat het nooit meer wordt dan een vaardig gemaakte thriller. Een hoogvlieger is het niet. Niets te klagen, maar ook niet om in het bijzonder te prijzen.
Muyo
Uitstekende misdaad drama over de Albanese / Gaba clans en de politie die er alles aan doet om deze clans op te rollen.
Er is over duidelijk in beeld gebracht hoe er verraad en ontucht ontstaat.
Wie er wel en wie er niet te vertrouwen zijn.
De banden en verliezen zijn heel goed in kaart gebracht !
Geweldige film, vol spanning, list en bedrog.
Een echte aanrader !
3,5 ster.
marcelvkan
Goede film!
Misschien iets aan de lange kant... Maar dat is niet heel hinderlijk.
Genoeg wendingen in het verhaal!
Genoten . 3 . 5 *
TV-krimi.
De degelijkheid en visuele flair kunnen nauwelijks verbloemen dat het hier een uiterst flauwe hap betreft. Een Belgische misdaadfilm die soms wanhopige Hollywoodiaanse trekjes kent. Een en ander laat zich smaken als een doorsnee TV-krimi, waarbij slechts het camerawerk en de lange speelduur het verschil maken. Ook het acteerwerk en het verhaal zijn soms zeer matig.
Dy.
Cinemaniak
Inderdaad, het acteerwerk was niet bepaald overtuigend te noemen in deze film. Nou is dit in dit genre niet eens zo cruciaal en toch viel het me bij deze film op en vooral tegen. De hoge score vat ik niet helemaal
Denk dat wij nog veel kunnen leren van onze zuiderburen..
Na het zien van deze film? Ik betwijfel het... maar wellicht dat er hier weer meer misdaad films op tv moeten komen, dat dan weer wel
missl
Ik vind het wel een spannende film met een goed verhaal. Het eind wordt wel een beetje makkelijk gebracht.
sjonnie40
Zeer goeie film , einde had ik anders verwacht maar zeker een film om te kijken
Elineloves
Werner De Smedt is één van mijn favoriete bekende Vlamingen. Heb hem voor het eerst gezien in 'Flikken', jaren geleden, en toen was ik al meteen weg van hem. Sympathieke, goed uitziende vent met fijne humor. Echt veel werk heb ik nog niet van hem gezien, maar wat ik heb gezien was prima. Koen De Bouw vind ik ook een leuke man, van hem had ik dan ook hoge verwachtingen. Genoeg redenen om Dossier K. een kans te geven.
Een vleugje Baantjer, een snufje Flikken en nog een flinke mix aan ingredienten die je ook in andere politieseries- en films gezien hebt. Hoewel Dossier K. soms vrij Amerikaans aanvoelt, is dit nergens een minpunt. Nergens écht verrassend, soms zelfs een tikkeltje onorigineel en voorspelbaar. Máár, het is met liefde gemaakt, dat straalt er vanaf. Fijn camerawerk, een sterk plot en bovengemiddelde acteurs. Mijn grote Werner verwachtingen waren niet helemaal uitgekomen, hij was soms zelfs een tikkeltje niet-grappig. Koen was duidelijk degene die de film wist te dragen.
Dossier K. is een 2 uur durende film die onderhoudend genoeg is en zeker niet de minste politiethriller is.
timbo_
België leverde met De Zaak Alzheimer en Loft de laatste jaren enkele uitstekende thrillers af. Dossier K. is helaas een paar niveautjes minder. De film is spannend en onderhoudend genoeg maar is tegelijkertijd niet veel meer dan een kruising tussen Baantjer, Flikken en tientallen andere politieseries. Dossier K. is een prima tussendoortje maar daarmee is ook alles wel gezegd.
harm1985
Wederom een zeer degelijke film van onze zuiderburen, leek bij vlagen wel een vervolg op De Zaak Alzheimer, maar dat komt denk ik door de hoofdrolspelers. Verhaal wordt goed opgebouwd en na de tussentijde climax heeft de film nog genoeg vaart om de twistplots die volgen behapbaar te houden. Acteerwerk is als vanouds goed, heeft ook een deel te maken met het Vlaams. Prachtige taal echt, klinkt zangerig in de oren en elke zin is haast poëzie. Trek ik veel beter dan plat Amsterdams. Enige minpuntje is de dood van Linda, het deed me niet veel en er wordt in het vervolg ook niet veel meer mee gedaan.
david bohm
Onderhoudende misdaadfilm met degelijk acteerwerk. Het ziet er allemaal prima uit en het verhaal is redelijk spannend. Weinig opzienbarend allemaal waardoor niet veel zal beklijven.
Onze Zuiderburen leveren wel structureel betere films af dan in dit kikkerland het geval is, is mijn mening. Het zou kunnen dat de inteelt clan van BN'ers eenvoudigweg te weinig talent heeft maar elkaar in standhoudt door mekaar de baantjes toe te schuiven. Actualiteitenprogramma's en docu's vind ik op de Belg meestal ook beter.
2½ sterretje
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Kortzichtige kort-door-de-bocht-onzin.
JDSsmetje
Cinemaniak
Genoeg, ik heb ze helaas niet geteld...
harm1985
Tja, een programma als Basta zie ik 'ons' niet snel maken, vooral de eerste 3/4 afleveringen en het item over Kalfke Willy waren briljant. Het enige programma wat wij daar tegenover kunnen stellen is Keuringsdienst van Waarde, maar dat is dan weer gespeend van elke vorm van humor.
Maar goed, we dwalen af. Wat Nederlandse films betreft: het is niet geheel toevallig dat Loft, een remake van een Vlaamse film de meeste Rembrandt nominaties krijgt. De overige kritiek wat BN-ers betreft valt wel mee, alleen Alles is Liefde zat tot de nok vol met BN-ers en dat was best een leuke film.
Er zijn heus wel goed Nederlandse films, die van Alex van Warmerdam bijvoorbeeld, alleen die vinden het grote publiek niet zo. Wij kijken liever naar Costa!

Het Tweede Gelaat
2017