• 9.374.498 stemmen

Geregisseerd door: Dan Pringle

Met onder meer: Ziad Abaza, Scot Williams en Darren Morfitt

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot K-Shop

In een Zuid-Engelse badplaats wordt de Kebabzaak van Salah's vader regelmatig bezocht door gewelddadige jongeren die zich in de badplaats te buiten gaan aan vreet- en zuippartijen. Nadat zijn vader is gedood bij een uit de hand gelopen woordenwisseling met dronken woestelingen, neemt Salah de zaak over. Salah's walging en verachting voor het dronken tuig dat zijn zaak bezoekt, neemt steeds meer toe. Zijn lot wordt bezegeld als hij in gevecht raakt met een agressieve dronken klant die daarbij de dood vindt. Salah heeft opeens een probleem. Hoe komt hij in hemelsnaam van het lijk af...

avatar van perceived

perceived

Synopsis klinkt interessant en de trailer is ook niet verkeerd.

sinterklaas

Klinkt een beetje als Green Butchers...

Geinig horrorfilmpje....

We volgen kebabverkoper Salah... Döner is natuurlijk het liefst gegeten voedsel als je een flinke slok op hebt, dus moet de man zich elke avond koesteren tegen dat dronken gespuis... Maar nadat zijn vader is omgekomen door zinloos geweld begint zijn geweten drastisch af te nemen en neemt hij onherroepelijke maatregelen tegen het terreur... Nouja, hoe die dat doet, dat kan je wel raden.

En zo krijgen we een zeer amusant horrorfilmpje voorgeschoteld. Het had echter wel even wat goorder gemogen, maar het idee is natuurlijk fantastisch... Had eigenlijk ook niet kunnen misstaan voor een Nederlands project... Kapsalon mensenvlees... Jarenlang heeft de man ongestoord zijn vlees geserveerd bij de frietjes of op een broodje... Maar hoe lang het geheim blijft is nog maar de vraag. Het levert ook enkele fraaie pyschologische momenten op... Neem bijvoorbeeld dat moment wanneer hij zijn verhaal verteld aan een van zijn gevangenen... of what about dat hele absurdistische gebeuren rond die eendenpak. Het misdaadthema komt ook een beetje naar boven drijven en ook zijn uiteindelijk tegenstanders zijn niet misselijk... echter wekt hij ook interesse op bij een jeugdbende.

Nee, ik heb me wel vermaakt met deze... onder het genot van een dönerschotel.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

sinterklaas schreef:

Geinig horrorfilmpje....

ik heb me wel vermaakt met deze... onder het genot van een dönerschotel.

En, heeft het gesmaakt of zat er een 'bijsmaakje' aan?

avatar van vranque

vranque

Bruut maar simpel. Teveel van hetzelfde. En ook niet bijster goed neergezet. Het had in het begin wel wat en er wordt ook enigzins acceptabel geacteerd voor zover mogelijk maar het heeft het gewoonweg niet alles bij elkaar.

Delicatessen was natuurlijk een mooie inspiratiebron

knusse stoel schreef:

En, heeft het gesmaakt of zat er een 'bijsmaakje' aan?

Eetlust nam juist toe...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Gewoon een leuke Britse film waarin zelfs de humor niet ontbreekt, let wel, 'zwarte humor'. (sarcasme voert nu en dan de boventoon)

Volgens mij is er trouwens een groot verschil tussen het uitgaansleven hier en in deze stad (vermoedelijk Brighton). Als ik het vergelijk met publiek in onze uitgaanscentra op vaste wal dan lijken het daar wel loslopende zwijnen maar ik vermoed dat men in de film wel wat zal overdrijven. Hoop ik voor degenen die na het stappen van de jeugd de deuren openen voor hun jongvolk thuis.

Film vonden wij wel leuk en boeide wel, vandaar een 7+!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Begon goed maar kon het gewoon niet vasthouden. Twee uur is te lang voor het verhaal, de interesse voelde ik wegebben. An sich goed acteerwerk, leuke passages en de beelden waren goed. Maar het kon me nergens echt raken.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

De volgorde is verkeerd: het is misdaad/horror. Genoten van deze film: er wordt echt goed in geacteerd en het script is prachtig. Een persoon balanserend tegen het gekke aan dat in eerste instantie gestopt wordt door een vrouw met oog voor perspectief. Ik vraag me alleen af of de korte tussen stukjes van Engelsen die zich "amuseren" wel geacteerd zijn. Het ziet er levensecht uit. Een originele misdaad/horror film die het kijken waard is. Een excuus als "ik was dronken geldt niet". Dat weet ik uit eigen ervaring. Gewooon kijken en opletten waar je een broodje kebab besteld.

avatar van mixmaster

mixmaster

Het eerste half uur was goed, helaas zwakt het daarna af.

Een film die me wel redelijk vermaakt heeft, dus een middelmatige film voor mij.

avatar van Brabants

Brabants

Deze film begon echt sterk en straalt binnen het genre een goede sfeer uit. Helaas lijkt ieder voorval een slechts een herhaling van zetten en is de speelduur dan ook niet echt rechtvaardig om het verhaal uit te kunnen zitten. Het einde was sowieso slap. Niettemin vrij aardig.

avatar van joolstein

joolstein

Deze kebab-schotel, euh... film smaakte goed genoeg. Maar net zoals de kebab van twijfelachtige allooi was is dat deze film ook. Het blijkt namelijk een sociaal drama verpakt als horror-film. Een variatie op Sweeney Todd? En als de elke weekend laveloze binge-drinkende massa het te bond maakt, neemt Salah net als Charles Bronson het heft in eigen handen. Echter waar die man met een smakend wraakfilm goed uitpakte. Verlies deze film zijn focus, er komen geen nieuwe ideeën of invalshoeken, waardoor steeds maar weer die dronken mensen zien. Personages als de vrouw uit het hotel en het latere hulpje (jeugdbende?) in de winkel worden zeer slecht uitgewerkt. Zoals ook dat misdaad-gedeelte met de club-eigenaar. Terwijl andere er niet toedoende zaken juist veel aandacht kregen. Jammer! Voor de regisseurs is dit zijn eerste lange speelfilm en het is een aardig debuut. Echter Dan Pringle mag wel leren dat korter en bondiger soms beter is. Want nu voelde de film als herhaling en soms was het slepend saai.

avatar van bart007bond

bart007bond

Die tussenbeelden zijn volgens mij echt.

Zie je ook in programma's als zon zuipen ziekenhuis.

Wat een mafkezen als ze dronken zijn.

Ik gelukkig nooit.

avatar van Noodless

Noodless

joolstein schreef :

Kan je hierin wel volgen. Zat volgens mij meer in gezien het concept. Degelijk, maar overstijgt de middelmaat uiteindelijk niet. 6/10

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

joolstein schreef:

Eens met je recensie. Begon erg sterk de eerste 40-45 minuten, maar daarna zakt de film behoorlijk in en krijgen we er een aantal minder interessante plotwendingen voor terug.

avatar van Boeikens

Boeikens

Misdaad/horrortje met een politieke boodschap.

Simpel uitgewerkt maar wat langgerokken, waardoor na een redelijk goed begin de film wat begon te slepen. Persoonlijk had ik liever meer de horrortoer gehad met meer gore hakwerk. Hier draaide het meer uit op drama/misdaad.

avatar van shrink

shrink

Het idee is heel goed van de film. Ik zou ook gek worden van al die Engels die na het stappen bij je komen shoarma eten. Jammer genoeg is de film op een gegeven moment niet meer heel goed. Jammer.

avatar van perceived

perceived

Leuke Indie en prima regiedebuut van Dan Pringle. Vond het best een fijne mix van sociaal Drama en Horror. Helaas wat aan de lange kant waardoor het wat veel van hetzelfde wordt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Kon me wel vermaken met deze film van een totaal onbekende regisseur en met dito cast. De film komt allesbehalve rommelig of cheap over. Misschien aan de iets lange kant en daardoor zitten er wat dode momenten tussen n lijkt zo wat van z'n sterkte te verliezen. Toch laat ie vooral een positieve indruk achter en wil ik dat ook nr m'n score doortrekken met een mooie 7/10.

avatar van Phantasm

Phantasm

Begin was goed, maar daarna zakte het toch wat in, duurde net wat te lang.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze film is me heel goed bevallen. Had er eigenlijk niks over gehoord maar kwam de film op Prime tegen. Zo nu en dan weten die Britten toch een aardig horrorfilmpje te maken. K-Shop is me zeker niet tegen gevallen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

de bijna twee uur vlogen voorbij , eerlijk gezegd tot mijn verbazing weten ze het tot al die tijd boeiend te houden .

De politiek ondertoon was erg goed ,en zette zelfs een beetje tot nadenken.

De britten staan om hun dronken wangedrag bekend . En dat word hier maar weer eens duidelijk .

Er staat hier horror/misdaad , maar drama mag ook een deel van de beschrijving zijn.

Je gaat niet snel meer hetzelfde kijken naar een Broodje

avatar van Shinobi

Shinobi

"That's the best fucking kebab I've ever fucking had."

Dit lijkt bijna een documentaire rondom het uitgaansleven in Engeland.

Na de gewelddadige dood van zijn vader besluit Salah om zijn kebabzaak over te nemen. De zaak liep al slecht en de dronken klanten maken het er niet beter op. In een vlaag van verstandsverbijstering neemt Salah het heft in eigen handen door eerst het recept van zijn kebab te modificeren.

'K-Shop' kun je zien als een misdaaddrama overgoten door een horrorsausje. Het is grappig om de beelden van het uitgaanspubliek te zien om vervolgens over te schakelen naar de kebabzaak zelf. Het is duidelijk te merken dat het geheel doordrenkt is met sociaal commentaar. Daarbovenop maakt de zwarte humor het helemaal af.

Het is alleen jammer dat Dan Pringle een nogal karig verhaal voorschotelt. Buiten de initiële opzet gebeurt er namelijk weinig bijzonders meer. De geïntroduceerde personages maken geen impact en de focus lijkt op een gegeven moment volledig weg te zijn, zonde.

Al met al een redelijke film, maar de speelduur is klaarblijkelijk te lang voor dit concept.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Het gegeven is niet nieuw dat mensenvlees beland op de menulijst van een eetgelegenheid. Alleen zijn in K-Shop een specifieke doelgroep de dupe, nl het uitschot van o.a. het uitgaansleven. De film is qua speelduur wel te lang, maar blijft wel je aandacht houden. Er wordt een goed beeld geschetst van het luidruchtig Engels uitgaansleven. Leuk om gezien te hebben.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sympathiek exploitatiefilmpje. Subtiel is 'K-Shop' (2016) allerminst, maar ik vind 't wel een vondst om vanuit de groezelige setting van een kebabzaak onderwerpen aan te snijden als marginalisering en discriminatie. Of zoals Salah (Ziad Abaza) en zijn hardwerkende vader continu het mikpunt zijn van verschillende vormen van intimidatie en vernedering. Tussen de regels is de film ook een ironische kritiek op het problematische alcoholgebruik waar Groot-Brittannië om bekend staat. Zo treffend in beeld gebracht met archiefmateriaal van jongeren die dingen slopen, vechten, kotsen of anderszins strontlazarus over straat zwalken. Het geeft 't effect van een niets of niemand ontziend barbarenleger dat continu de publieke ruimte over probeert te nemen, ten koste van de kleine ondernemers die gewoon hun bestaan proberen op te bouwen. Tegenover zoveel uitgaansgeweld worden de kannibalistische praktijken van Salah bijna sympathiek. Toch is het jammer dat het hoofdpersonage in 'K-Shop' (2016) een tikkeltje clichématig blijft als een doorgedraaide alleman in zijn strijd tegen een onrechtvaardige wereld. Nooit écht intimiderend of kwaadaardig, maar als een lichtelijk hysterische psychopaat.

Originele film! Hoofdrolspeler speelde sterk!