Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Masatoshi Nagase, Youki Kudoh en Screamin' Jay Hawkins
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Japans
Releasedatum: 24 november 1989
Plot Mystery Train
Een jong Japans stel met een obsessie voor het Amerika van de jaren 50 reist naar Memphis om Graceland en de Sun Studio's te bezoeken. Twee vrouwen die elkaar net ontmoet hebben besluiten een hotelkamer te delen. Een stel vrienden heeft na een vervelende dag ook nog een nacht waarin het allemaal uit de hand loopt. De verhalen komen allemaal samen in een vervallen hotel.
Mitsuko
Johnny
Will Robinson
Charlie
Man in Diner
Deze film wordt op 21 augustus op dvd uitgebracht in NL.
blabla
- 2070 berichten
De enige Jarmusch (tot nu toe) die het voor mij niet doet.
Net herzien, van 2,5 ster naar 4,5 ster, onbegrijpelijk dat ik deze film niet goed vond, vraag me af in wat voor een stemming ik was toen ik 'm de eerste keer zag ? Moet niet al te best zijn geweest.
Opnieuw een schitterende Jarmusch. Bizarre, maar vooral humoristische typetjes, mooie, steeds terugkomende samenkoming van de verhalen en natuurlijk de prachtige muziek van o.a. Roy Orbison en natuurlijk Elvis...
Deze film is niet aan mij besteed...helaas..
Zachery Glass
Ik heb me opnieuw geamuseerd met Jarmusch ... alweer een verkreukelde buurt, ernstige conversaties over Japanse pruimen ... zeg nu zelf
Er wordt nogal wat afgewandeld in Jarmusch-films, wat vergelijkbaar is met het tempo in z'n films
Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor verweerde hotels
svennv
Heerlijk sfeertje... verkreukelde buurten inderdaad wat het geheel afmaakt.
Leuk hoe de verhalen door elkaar heen lopen.
youri_bonito
"Errevis, Carre Parkins"
Prachtig, maar niet de beste Jarmusch. Zat zeer veel humor in en ik vond het feit dat alle personages (zonder elkaar werkelijk te ontmoeten) bij elkaar in de buurt komen, zeer goed gedaan.
Snap ook wel waarom mensen deze film wat minder vinden. 4*
Chr.s
Sterke film die helaas niet de gehele speelduur weet te boeien. 3,5*
krang74
Erg goede film met heel soms een zwak momentje. Maar toch blijft hij boeien en wil je weten wat er gebeurt. Dus blijf je kijken !!
Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor verweerde hotels
Ik ook. Mooi decor is dat, die afbladderende muren en lampen die naar beneden komen vallen. Twee hotelmedewerkers die daar al sinds mensenheugenis lijken te zitten en hier en daar een spoor van betere tijden.
Alweer een erg mooie Jarmusch. Vol met leuke humor, sfeer, observatie en warmte. Met scenes van een minuut die grappiger zijn dan sommige komedies van twee uur. Fijne film.
maurice74
Heb die Jarmusch-box bij Van Leest voor 40 euro gehaald. Had alleen Night on Earth al, die geruild voor een Aziatisch horrorfilmpje (Phone).
Mystery Train als eerste gekeken, omdat ik binnenkort naar Memphis ga.
Geweldig om te zien hoe alles uiteindelijk bij elkaar komt in een vervallen motel. Het decor is de door neon verlichte spookstad Memphis waar de geest van Elvis Presley alles en iedereen achtervolgt.
Het eerste met het Japanse stelletje is het sterkst. Daarna zakt het een beetje in met die Italiaanse dame. Het einde is dan weer geslaagd.
danuz
Wederom een erg fijne Jarmusch. Telkens krijgt hij het voor elkaar om die Amerikaanse sfeer vast te leggen, het folk gevoel.
Mooi gespeeld met verschillende verhalen die in elkaar overlopen, voelt wat cliché soms, maar de sfeer maakt er iets speciaals van. Hoe je eerst door het oog van twee buitenstaanders Memphis te zien krijgt, en zo langzaam acclimatiseert en het gevoel te pakken krijgt.
Muziekkeuze was erg passend en de rijders langs verschillende afgebladderde gebouwen waren prachtig. Jarmusch blijft ook hier weer op mooi 4* hangen.
fabbyke
Mijn 4de film uit de Jarmusch box en hij is tot nu al zeker zijn geld waard geweest. Jim Jarmusch weet altijd een goede sfeer te creëren en daarom houd ik zo van zijn films. De film is toch heel simpel gemaakt maar het blijft echt de volle 113minuten boeien. De scenes met de vrouwen vond ik het minste van de film maar met die twee aziaten en zeker op het laatste met zijn drie doed de film zeker goed. Niet Jarmusch zijn beste maar toch weer een goed filmpje.
boerenpummel
Beste wat ik voorlopig heb gezien van Jarmusch, vooral het laatste verhaal en het samenkomen van de verhale op het eind is geweldig.
Freud
Alweer een heerlijke film van Jarmusch, ik vind voorlopig gewoon al zijn films geweldig
thomzi50
- 1991 berichten
Wisselvallige maar bovenal geslaagde film. Het eerste filmpje met de Aziaten was veruit het sterkste, maar ook in de overige filmpjes weet Jarmusch een aangename sfeer te creëeren. Het is geen Night on Earth, maar Mystery Train is zeker de moeite waard.
Down_By_Law
Wederom een kunstwerk van Jarmusch. Vaak heel komisch en boordeval memorabele momenten. Acteerwerk is ook prima, vooral van een jonge Steve Buscemi. Tweede film van Jarmusch waarin Screamin' Jay Hawkins' 'I Put A Spell On You' gebruikt wordt (na "Stranger Than Paradise", 1984). Let ook op de stem van de radio-DJ, want die is namelijk van Tom Waits - een van mijn grote muzikale helden.
Down_By_Law
Het is moeilijk om zijn stem níet te herkennen natuurlijk
Daar zit wat in
Mescaline
Mooie film! die rustig aan begint en rustig de tijd neemt om de personages te laten zien aan de kijker.. en daar hebben ze in deze film zeker goed aan gedaan!
We zien natuurlijk het leven van de hoofdrolspelers.. maar zelfs het leven van de Hotel-medewerkers wordt in het licht gezet.. en dat vond ik een erg positieve sfeer aan deze film toevoegen! alles wordt een stuk realistischer als de kijker meerdere personages op het scherm krijgt..
Valt weinig te zeggen over deze film.. de film liet mij met een goed gevoel achter.. dus verdiend zowiezo minimaal een 4! en misschien bij een 2de kijk-beurt nog wel een halfje meer.. kortom: deze film is me zeker bevallen!.
Ook leuk dat in ieder verhaal Elvis steeds terug komt(leuk extraatje voor de fans
.. )maar ook dat is gelukkig niet te *aan gedikt* waar velen andere films vaak wel de fout in gaan..
4 sterren! verdiend niks minder
Mescaline
Heb je de Jarmusch-box gekregen van de Sint, Mescaline?
Jammer genoeg niet.. maar voor 35 euro wou ik hem ook niet laten liggen.. heb er nu 3 films uit gezien en moet zeggen.. vind het tot nu toe een erg goede koop
Vinokourov
Prachtige film met subtiele linkjes
. Het eerste verhaal uit het drieluik is een soort 'Lost in Translation', maar dan omgekeerd (Japanners in Amerika) en was misschien nog wel het beste van de drie. Het tweede deel was ook heel behoorlijk en dan met de karakterisering van de normale ietwat onwennige Europeaanse en de geflipte Amerikaanse. Tot slot werkte het derde verhaal met een geweldige Steve Buscemi ook prima op de lachspieren. Het verhaal deed een beetje als een voorloper van Tarantino-films aan.
Ohja vergeet ik ook nog de twee uiterst stoere hotelbedienden. Dat waren eveneens prachtkarakters
Erwinner
3e film van Jarmusch en weer weinig an.
Ik had deze regisseur hoog zitten na A Night on Earth maar na Mystery Train en Broken Flowers is mijn interesse alweer getemperd.
Toch zijn het wel 3 films met een aparte insteek die afwijken van het gros.
Verhaal 2 en 3 halen het niveau van deel 1 drastisch omlaag. Echt jammer dat deel 1 niet voortgezet werd. Zag er best mooi uit met die rode koffer door de fijn gekleurde setting.
Deel 2 is simpelweg bagger en deel 3 is wel aardig, had alleen veel meer uitgehaald kunnen worden imo.
yorgos.dalman
Ik vond het tweede deel met de twee vrouwen juist het mooist. Minder opdringerige slapstick, een vleugje spanning en mystiek, en mooi kleurgebruik ('onze' cameraman Robby Müller heeft goed naar de schilderijen van Edward Hopper gekeken en dat is een grote plus).
Jarmusch eerste vier films (Permanent Vacation, Stranger than paradise, Down by law en Mystery train) blijven als a-typische 'slices of life' zijn beste.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Hævnen
Drama / Romantiek, 2010

Aruitemo Aruitemo
Drama, 2008
hotel roommemphis, tennessee elvis presleycheap hotelintertwined livesepisodic movie