• 9.376.883 stemmen

Bring It On: Fight to the Finish (2009)

Komedie / Sport | 103 minuten

Genre: Komedie / Sport

Geregisseerd door: Bille Woodruff

Met onder meer: Christina Milian, Rachele Brooke Smith en Laura Cerón

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Bring It On: Fight to the Finish

Cheerleader Lina Cruz hoopt met haar team de Spirit Championships te winnen. Als haar moeder echter hertrouwt moet ze meeverhuizen naar Malibu, waar ze te maken krijgt met een nieuw huis, nieuw stiefzusje en het ergste van alles: een nieuw cheerleaderteam dat niet kan tippen aan haar oude groep.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Hij is weer heerlijk Bring it on: all or nothing net wat beter, maar daarna zijn deze en de eerste wel de leukste.

Er valt genoeg op aan te merken, en het is zeker geen oscarfilm of dergelijke, en tuurlijk is het verhaal ook weer voorspelbaar.

Boeit me allemaal niet zoveel, daarbij komt nog dat Christina Milian aardig speelt wat ik niet verwachtte. Leuke danschoreografie weer en lekker feel-good en zeker lekker weg te kijken.

Omdat dit me favoriete feel-good films zijn voel ik me genoodzaakt deze 5* te geven Daarbij heb ik me ook gewoon volop weer vermaakt En als er nog een deel komt ben ik daar ook zeker voor te vinden

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik kom er gewoon nu pas achter dat Milian in de hoofdrol was, ze kwam me al zo bekend voor...

Deze film is een wandelend cliché, totaal niet vernieuwend, voorspelbaar van begin tot eind, met stereotype personages die allemaal net niet goed genoeg uit de verf komen.

Toch heb ik me aardig vermaakt. De dansjes zagen er goed uit, het sfeertje was oké en de film is prima om samen met vriendinnen te kijken, dus je kunt heerlijk kakelen en commentaar geven op de personages zonder dat de mannen zich er aan storen.

Milian als actrice kende ik nog niet, alleen als zangeres, maar ze zorgde toch voor een aardige verrassing. Zei al direct dat het een erg mooi meisje was, maar ook haar acteerwerk is best goed.

Leuk feelgood filmpje voor een girls night.

avatar van Shadowed

Shadowed

Beste deel.

Iets wat je niet snel zal verwachten als het vanuit deel 5 moet komen. Maarja, het is niet zo dat de concurrentie vanuit de voorgaande 4 delen zo hoog lag. Ondanks dat deze film nog steeds niet perfect is, loopt het allemaal gewoon beter in vergelijking met de voorgaande delen.

Vooral door de seksuele humor van Rash overboord te gooien en de maatschappelijke thema's iets beter uit te diepen (het niet welkom zijn in een bepaalde buurt en het verschil in cultuur) wat in de eerste delen ook niet echt gebeurde. Het is nog steeds niet perfect (uiteraard) maar het vlot in ieder geval beter.

Visueel ook zonder twijfel het knapste deel uit de reeks. De cinematografie is vaak beter, de dansscènes flashier en de details iets beter. Nogmaals, de concurrentie was niet hoog, maar deze film gaat er dus in ieder geval overheen. Fijn dat er in deze reeks überhaupt nog aandacht naartoe is gegaan.

De types, ondanks dat de spoiled brats nog steeds zegevieren, zijn ook beter. Milian doet het heel aardig in de lead maar het is wat mij betreft Roden die het best opgaat in haar rol. De rest is wat middelmatiger, sommige hebben een te moeilijke rol maar anderen weten zich weer beter te redden.

Het schrijfwerk blijft kort door de bocht en nog wat slordig, maar het ziet beter in elkaar dan in de vorige delen. Alles krijgt nu eigenlijk (en eindelijk) een beetje aandacht. De teamontwikkeling, karakterontwikkeling en smoelwerk. Het zit allemaal nu wat beter, ondanks dat de film soms nog iets te abrupt is in relatief grote gebeurtenissen zomaar te laten verschijnen. Denk maar aan een half team dat in het laatste half uur uit het niets opstapt. Of de beslissing om Milian teamcaptain te maken.

103 minuten lijken wat te lang, maar worden gelukkig wel beter benut dit keer. Geen vervelende types, ondanks dat er nog wel types bijlopen zoals opnieuw de verwende kwasten die net wat te vaak worden gebruikt. Het kijkt ook heel aardig weg, dit deel krijgt mijn voorkeur uit de hele reeks tot nu toe. Ik denk niet dat het nieuwste deel er overheen gaat.

Overigens wel jammer dat de finale nog wel onoverzichtelijk wordt gemonteerd waardoor je het verschil eigenlijk niet ziet tussen de teams in wie beter is. Maar dat is ook iets waar elk deel last van heeft gehad.