• 9.380.133 stemmen

Rango (2011)

Animatie / Avontuur | 107 minuten / 112 minuten (extended cut)

Genre: Animatie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 112 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin

Releasedatum: 2 maart 2011

Plot Rango

"Heroes come in all different colors."

Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.

Rango / Lars (stemrol)

Beans (stemrol)

Mayor (stemrol)

Rattlesnake Jake (stemrol)

Priscilla (stemrol)

Roadkill (stemrol)

Doc / Merrimack / Mr. Snuggles (stemrol)

Balthazar (stemrol)

Spirit of the West (stemrol)

Bad Bill (stemrol)

avatar van RickZ

RickZ

Animatiefilm in goede westernsfeer, goede kwaliteit animatie maar wat matig verhaal, en met relatief weinig humor. 3+

avatar van Film Pegasus

Rango is een parodie op de western (en andere films) geworden. Het niveau is gelukkig hoog genoeg. Ik herinner me nog creatieve films als Bolt en Bee Movie die origineel wilden uitpakken, maar uiteindelijk een te jong publiek aantrokken. Het verloop is ook flitsend genoeg om mee gesleept te worden in de flow. Leuke momenten, verwijzingen voor de filmliefhebber en voldoende humor. Het enige nadeel is wel het verhaal. Niet bepaald origineel met het typische Amerikaanse verloop met vrij voorspelbare wendingen. Het is op het randje van moraliserend zelfs. Maar dat heb je wel met Amerikaanse animatiefilms natuurlijk.

Rango is misschien geen absolute topper, hij komt wel origineel uit de hoek en heeft voldoende geëntertained. Een aanrader dus en samen met 'How to train your dragon', 'Mary & Max' en 'Ponyo' één van de betere animatiefilms die ik de laatste tijd gezien heb.

avatar van Camorra

Camorra

Rango gekeken met mijn neefjes, hun vonden het heel leuk maar om eerlijk te zijn, ik vond het zelf ook leuk, de Amerikaanse versie gekeken en ik heb echt genoten van de stem van Johnny Depp. Die stem, het verhaal, gewoon alles het was een leuke film. Dit is ook een van de eerste werken die ik van Nickelodeon Movies heb gezien (naast spongebob) en ik moet zeggen dat me dit toch wel bevalt, er zit ook echt wat humor in. In vergelijking met Disney..

3.5* amigo's

avatar van Zeriel

Zeriel

Schitterend gemaakt, indrukwekkend gedetailleerd uitgewerkte personages. Knap gemaakte animatie.

Het verhaaltje is alleen vrij simpel, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Het verloopt alleen wel erg voorspelbaar. Wat ik jammer vond was het bombastische gedeelte met de vleermuizen, en ook de slang was een beetje teveel van het goede, op zich reuzeknap gemaakt allemaal.

Wat meer subtiliteit had de film goed gedaan. Die subtiliteit zit wel in de karakters, maar helaas niet in het scenario.

avatar van Jzor

Jzor

Grappig, maar ook wat saaie stukken en soms mislukt grappig. Standaard, dus een 3*

avatar van Vince2301

Vince2301

Erg mooi gemaakt en duidelijk HD-kwaliteit (wat m.i. niet bij alle animatiefilms uit de verf komt)

Het verhaal begint goed, maar loopt na de helft flink uit de klauwen: veel te drukke en onzinnige actie en (zelfs voor een animatiefilm met een kameleon in de hoofdrol) onwaarschijnlijkheden.

Ik vind hem erg gemiddeld, maar geef de film door de erg mooie beelden toch een hogere score.

avatar van Xerces

Xerces

Nou, van deze animatiefilm schrok ik wel even vorige week. Wat een super film! De animaties zijn echt zóóó goed, bijna niet van echt te onderscheiden. Deze film is mooi, grappig, echt een plaatje. De leeftijdsgrens vind ik wel wat aan de lage kant. Ik vond hem niet echt toegankelijk voor jonge kijkers. Dat werd me vooral duidelijk tijdens één van Rango's psychedelische trips. De hele film ademt dit psychedelische sfeertje wel een beetje uit. Beslist het kijken waard, maar verwacht niet dat de kinderen blijven zitten.

avatar van nakada

nakada

Deze film maakte mijn verwachtingen waar. Het ziet er inderdaad allemaal prachtig uit. Samen met Legends of the guadians de allerbeste van de laatste tijd, alleen sprak mij deze qua sfeer veel meer aan. Ik kon het stof als het ware proeven.

Ik vond de humor prima. Niet teveel slapstick of voor de hand liggende schunnige grappen. Het verhaal was redelijk eenvoudig en uiteindelijk loopt een en ander toch af via de geijkte paden. Maar het tempo blijft er goed inzitten en de personages zijn leuk genoeg om de film te dragen.

Een aanrader.

avatar van NYSe

NYSe

Rango werkt als een verassing; een film waar je even aan moet wennen. Wanneer je echter doorhebt waar je naar aan het kijken bent kan het genieten pas echt beginnen.

De film onderscheidt zich van de meeste animatiefilms door de filmische "cinematografie" (waar ze de geweldige Roger Deakins blijkbaar voor benaderd hebben) en de subtiele humor. Waar de meeste CGI-tekenfilms zich sinds Shrek meestal richten op de wat flauwere grapjes en grolletjes, daar doet Rango meer denken aan een volwassen speelfilm, maar dan toevallig geanimeerd.

Dit door zich te focussen op aspecten als sfeer en drama en de humor spaarzaam en naturel over te brengen. Depp zoekt in zijn te prijzen prestatie niet zozeer naar de lach, maar naar manieren om zijn personage expressief te maken en te houden. Het is dan ook niet zozeer de animatie, maar vooral het enthousiasme van de (stem)acteurs die je af en toe doen vergeten dat je naar een volledig met de computer gemaakte film zit te kijken.

Al met al een film die in kwaliteit niet onderdoet aan de klassiekers van Pixar.

avatar van jipt

jipt

Leuk filmpje dat er bij vlagen fantastisch uit ziet. Doet eer aan het genre en kent een aantal geestige inside jokes. Vooral de Ride of the Valkyries scene was tof. Maar sommige grappen zijn toch echt te flauw. 3,5* En dat is een verademing na gister de vreselijke wannabe-western Cowboys & Aliens gezien te hebben.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het geen misse film. 'k vond het een redelijk volwassen animatiefilm, die het genre western toch een nieuwe wind inblaast.

Het verhaal was goed, niet super origineel, maar wist toch te boeien.

De film zag er wel erg goed uit en ook de stemmen zaten goed.

Een echte topper vond 'k het wel niet, maar toch een leuke film.

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatie/avontuurfilm...

Wel leuk gemaakt...

Verschillende dieren, slang, vogel zijn perfect gemaakt...

Grappig vier uiltjes maken gezellig tussendoor muziek...

Prima verhaal...

Perfect achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Prachtig mooi HD kwaliteit...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijke animatie die lekker fris en fruitig aanvoelt, voelde ook totaal niet voor kinderen. Visueel indrukwekkend en leuke liedjes. Verhaal is vlot en meeslepend. In meerdere verhalen tegen gekomen, maar toch voelt het origineel. Geslaagde productie, 4 ster

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Een prima animatiefilm! Het valt tegenwoordig niet mee om nog een leuke en originele animatiefilm te maken, maar Verbinski is het gelukt. Ook al is het verhaal nogal standaard en in veel films al voorgekomen, toch maakt de uistekende sfeer en de leuk uitziende personages het tot een vermakelijk geheel.

Zoals al eerder gezegd is het de westernsfeer die de film zo leuk maakt. Er is ook niet geschuwd om van andere westerns te jatten, onder andere Once Upon a Time in the West en the Quick and the Dead waren duidelijk te herkennen. Ook Apocalypse Now was duidelijk te herkennen door middel van de scene met de luchtaanval met de muziek van Wagner. Uitstekend gedaan!

De humor mag er bij tijd en wijle ook wel zijn. Soms wat flauw, maar toch ook wel zeer grappig af en toe. De leuke bijfiguren uit het dorpje maken het tot een leuk geheel. Ik moet zeggen dat ik me wel vermaakt heb met deze originele westernanimatie! Compliment voor Verbinski en Depp!

avatar van Gon1234

Gon1234

Rangoooooooooo. Ran-go-oooo! (Rango theme)

Een leuke en erg mooi uitziende animatiefilm met leuke personages. Maar helaas is er een gebrek aan een goed en spannend verhaal, waardoor de film me uiteindelijk toch tegen viel. 3*

avatar van cordiacovens

cordiacovens

dit is een animatiefilm met ook daadwerkelijk een verhaal erin, het is niet grappig bedoeld maar meer. een goede western die ook prachtig geanimeerd is.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Mooi gemaakte animatie/western, met hier en daar wat te kinderlijke grappen, te weinig geestige personages (sommigen zien er ondermaats uit), een verhaal dat op zich wel boeiend is, maar waar weinig boeiends mee is gedaan, en een Johnny Depp die meer dan alleen zijn naam toevoegt.

De aparte stijl qua animatie maakt veel goed, en oogt bij vlagen interessant. Deed me soms wat denken aan Fantastic Mr. Fox.

avatar van mr_erp

mr_erp

Aparte animatiefilm met zo nu en dan lekker droge humor.

Deze film is naar mijn mening alleen meer een film voor volwassenen dan voor kinderen. Dit door de vele verwijzingen naar andere films. Deze verwijzingen werden vaak nogal droog gebracht en dit was voor mij dan ook nog wel het grootste pluspunt van deze film.

De film heeft echter een matig verhaal. En wat ik het grootste minpunt vond is dat de film zo vreselijk langdradig en saai werd. Deze film vind ik daarom voor zowel kinderen als volwassenen toch niet echt een aanrader.

avatar van schram101

schram101

Hoewel het niveau van Rango hier en daar nogal eens schommelt mogen we aan het einde toch concluderen dat Verbinksi een leuke film heeft neergezet. Geen animatie film voor de kleintjes, maar een droge film met veel knipogen naar andere films. Het had wat komischer gekund (vooral de bijpersonages) maar Rango en natuurlijk Johnny Depp maken het allemaal lekker luchtig. De zingende uilen zijn ook een leuke toevoeging.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Toch jammer dat een film die zo goed en origineel begint als Rango uiteindelijk verzandt in een flinke lading clichés. Natuurlijk is het ook de bedoeling om alle westernclichés in een dierenjasje te gooien maar het maakt de film wel heel erg voorspelbaar en weinig origineel. Gelukkig zitten er hier en daar wat goede grappen in. Ook is het allemaal erg mooi geanimeerd en vormgegeven en doen de stemacteurs het best leuk.

Toch mogen ze in de VS iets meer hun best gaan doen, de animatiefilms van de laatste jaren zijn nogal inwisselbaar. Verwijzingen zijn vaak best leuk (die naar Fear and Loathing bijvoorbeeld) maar soms ook nogal misplaatst (die naar Star Wars bijvoorbeeld). Iets meer fantasie kan geen kwaad.

avatar van Heseven

Heseven

Reinbo schreef:

Film zag er werklijk prachtig uit, mooiste wat ik gezien heb op animatie gebied Geen wonder ook dat achteraf bleek dat Roger Deakens hiervoor verantwoordelijk was. Eindelijk een film die met de animatie vooral op sfeer mikt en vaak waarlijk mooie fotografie weet te evenaren. De film was leuk met tal ven geinige referenties, maar wel iets te lang en de humor was vaak ook net niet scherp (maar dat was dan weer te verwachten met Verbinski aan het stuur ) Al met al prima filmpje. .

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Dit is voor mij eveneens het beste van wat ik tot nu toe gezien heb op het gebied van animatie. De scène met ´The Spirit of the West´ is een mooi voorbeeld hiervan.

Ik neig voorlopig zelfs naar een viertal sterren voor dit werk. Hoewel het verhaaltechnisch niet helemaal in orde is naar mijn mening, en de humor was soms ook ver te zoeken.. In een aantal recensies wordt verwezen naar de western clichés in de film.. dit vind ik de grootste onzin. De laatste scène geeft namelijk aan dat de film juist opzettelijk dit soort clichés bevat, en dat daar handig gebruik van wordt gemaakt om sfeer en humor te scheppen in de film.

Nadat ik afgelopen week Frankenweenie in de bioscoop heb gezien dacht ik deze week niet dat ik nog zo´n mooi werk zou gaan zien, wel dus. Ik leg overigens geen link tussen deze films, dat zou niet correct zijn. Maar bij beide films ging er een wereld aan nieuwe elementen voor mij open, net als 3 jaar geleden toen Avatar verscheen.

Prachtige film, en de stem van Johnny Depp had een absolute meerwaarde voor de film! 4* voorlopig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Chaotische film. Had er meer van verwacht. De humor is wel leuk en veel grappen zijn speciaal voor volwassenen. Erg leuk was de verwijzing naar Fear and Loathing in Las Vegas in het begin.

Het ziet er geweldig uit allemaal en de muziek is echt fantastisch. Maar jammer dat Rango eigenlijk het enige echt leuke karakter is en de film op mij wat te druk en te rommelig overkomt. En tevens is het lang niet altijd zo grappig.

avatar van Geno

Geno

Het is weliswaar een van de minst grappige animatiefilms die ik gezien heb... maar wat was het een geweldig fascinerende film! Het verhaal is zo 'onderhoudend' dat - ook al wil je misschien afhaken - je toch blijft verder kijken.

Ik sta nog steeds verbaast van de 'levensechtheid' van dergelijke bedenksels. Zeker een toppertje, en het komt redelijk in de buurt van niet-meer-te-overtreffen animatie-kanonnen als; TinTin, IceAge, Tangled, Shrek, Madagaskar, ToyStory, Up en How to train your Dragon...

Zeker nog eens terugzien!

Voor mij een 3,5!

avatar van Metalfist

Metalfist

I think the metaphor broke my spleen

Eigenlijk heb ik voor een tijd een hekel aan Rango gehad. Ik had de film nog niet gezien maar ik werkte indertijd bij de Carrefour en naast mijn afdeling werden er DVDs verkocht. Als promotiemateriaal hadden ze Rango dan ook in de DVD speler gestoken maar geniaal als ze ginder zijn waren ze de afstandsbediening kwijtgeraakt waardoor ik een godganse dag datzelfde liedje van bij het menu hoorde. Je kunt je voorstellen dat ik dan ook ongecontroleerd terug ineenkromp toen de vriendin van mijn broer, die een grote Johnny Depp fan is, deze film wou opzetten en ik dat muziekje terug hoorde.

Maar het is best wel een vermakelijke zit geworden, al had ik het naar het einde toe wel een beetje gehad met de capriolen van de kameleon. Zeker het moment waarop hij levenloos naast de weg valt en hij wordt weggedragen door die insecten was me net iets teveel. Op zich nog wel leuk gedaan met The Man With No Name uit de Dollar trilogie van Leone als Spirit of the West te laten optreden maar dan had Verbinski er beter aan gedaan om Eastwood zelf de stem te laten doen in plaats van Timothy Olyphant. Nu krijg je een ietwat geforceerd personage naar mijn gevoel. Voor de rest bevat Rango nog wel een paar leuke knipogen naar andere films (Fear and Loathing in Las Vegas onder andere) maar het waarom vat ik eerlijk gezegd niet want titels als Star Wars hebben niet erg veel met het Western genre te maken. Neen, dan vond ik de toevoeging van de Lee van Cleef lookalike, Rattlesnake Jake, een betere zet. Een erg leuk personage en de perfecte afsluiter. Hij tilt de climax toch naar een iets hoger niveau.

Wat me eigenlijk nog het beste beviel aan Rango was de animatie. Ik had al vaker gehoord dat deze wel vrij degelijk was, was ook winnaar van de Oscar voor animatie van 2012 maar dat betekent niet dat het effectief goed is, maar dit overtreft eerlijk gezegd mijn verwachtingen. De smerige Western sfeer wordt goed in beeld gebracht maar het is vooral het design van de personages dat me erg aansprak. Deze keer geen typische loveable personages die op allerlei rugzakken en pennenzakken gedrukt kunnen worden ter marketing maar gewoon wat grauwere types zoals één of ander beest met een pijl door zijn kop. Animatiefilms van tegenwoordig (al spreek ik hier natuurlijk alweer gemakkelijk over een geruime tijdsperiode) moeten het meestal hebben van de bekende koppen die hun stem aan de personages verlenen. Makkelijk promotiemateriaal natuurlijk maar het is niet gezegd dat die acteurs effectief weten wat ze doen. Johnny Depp weet dat gelukkig wel en levert een geslaagd personage af. Het is en blijft natuurlijk een typisch Depp personage (hij begint dan ook meer en meer op een mengeling van personages te lijken) maar het is vermakelijk genoeg. Bill Nighy is ook altijd een geslaagde toevoeging aan een film en als Rattlesnake Jake steelt hij de show. Het is altijd tof om Claudia Black nog eens te zien/horen maar Timothy Olyphant had voor mij dus niet gehoeven en ik had hier dan ook veel liever Eastwood zelf in gezien.

Beetje moeilijk te beoordelen. Qua animatie is Rango zeker en vast geslaagd, zoveel moge duidelijk zijn. Qua cast heb je ook een geslaagd aantal acteurs maar het verhaaltje is bij vlagen nogal mager en niet elke verwijzing is even passend als de andere. Heb me op zich gelukkig wel geamuseerd en dat blijft natuurlijk de hoofdzaak.

avatar van Leno

Leno

Onoriginele animatiefilm volgens het boekje. Visueel is het aardig en het tempo ligt hoog, toch heeft de film verder niet veel te bieden. Jammer dat het uitgangspunt en opbouw zo vaak hetzelfde zijn.

avatar van arno74

arno74

Helemaal niet onaardig. Prima animatiefilm van goede (beeld)kwaliteit met redelijk geslaagde humor en een aardig verhaaltje. Heel bijzonder is het ook weer niet, maar vermakelijk vond ik het zeker, en prima geschikt voor jong en oud. Leuke en onderhoudende tussendoortje. Ruim 3*, bijna 3,5*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Rango is een alleraardigste ode aan de spaghetti-western. Het ziet er mooi geanimeerd uit, lekker ruw en grauwig. Dat past wel! Het verhaal over een hagedis die in een western-stadje uitgroeit tot held en een oplossing moet bieden was aardig, alhoewel de uitwerking niet opzienbarend is. Prima vermaak hoe dan ook.

avatar van filmkul

filmkul

Leuke en vlotte tekenfilm. De film kent een goed tempo en een grappig verhaal dat eenvoudig maar verder prima wordt uitgewerkt. Er valt genoeg te lachen, met name de dikke knipoog naar spaghetti westerns, inclusief meester Eastwood himself. Visueel ziet de tekenfilm er ook prachtig uit. Goed vermaak voor jong en oud. 3.5/4.0

avatar van scorsese

Goeie film waarin een kameleon terecht komt in een klein woestijnstadje dat zonder water zit. Een vermakelijke setting in het wilde westen met flink wat knipogen naar de spaghettiwestern. Genoeg actie en humor maken dit een vlotte animatiefilm die er ook nog eens behoorlijk sfeervol uit ziet. Johnny Depp valt in positieve zin op in de stemmencast.

avatar van Brabants

Brabants

Grote animatie is kenmerkend voor deze avonturenfilm met een goed verhaal en boeiende personages. Een heel arsenaal aan woestijn beestjes met allen unieke karakters en persoonlijkheden passeren de revue. Vele verwijzingen naar het spaghettiwestern werk en diverse cultfilms maken het verhaal bijzonder boeiend. Elk beeld van deze film is een heus kunstwerkje en dan ook haarscherp tot uitbeelding gebracht. Alleen de 'vanaf leeftijd' waarop deze film is gebaseerd is voor mij wat frappant. Toch niet echt een interessante film voor kinderen die net zes zijn lijkt mij.