menu

Rango (2011)

mijn stem
3,29 (1501)
1501 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
107 minuten / 112 minuten (extended cut)

geregisseerd door Gore Verbinski
met de stemmen van Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin

Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=W7YFtVwYZW4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Prudh
3,0
Tussen de vaak simpele en voorspelbare humor door (die te vaak is gestoeld op understatements) is dit nog best leuk. Paar leuke verwijzingen naar Westerns, maar dat kan ook niet anders. In Pirates 3 gaf Verbinski al een knipoog maar het genre. Dat was ook helaas het beste moment uit die film, maar ter zijde. In Rango ook een stand off en zelfs een Klaus Kinskikonijn, Clint Eastwood als spirit van het westen en voor de rest alle gangbare elementen voor het genre. Ik zal vast wel wat verwijzingen gemist hebben. Er zitten verder een paar bijzonder sfeervolle stukken in die een fijne adempauze betekenen voor de grapjes die al snel een sleur vormen. Ook snap ik niet waarom de karakters in dit soort animatiefilms altijd net wat vreemder moeten ogen dan ze al zijn. Er is al gekozen voor een kameleon (die hadden we nog niet gehad) en dan moet hij ook nog eens en knik in zijn nek hebben en zijn ogen moeten schreef staan. Van dat soort dingen. Ik hou er niet van als en film effectbejag haalt uit simpele anomalieën. Een kameleon als cowboy is toch gek genoeg? De visuals zijn ok maar verre van top notch, zeker in detail ziet het er vaak wat minder goed uit. Ik las dat dit de eerste complete animatie van Industrial Light and Magic was. Muziek van Zimmer ten slotte fijn en passend.

avatar van BenicioDelToro
4,0
Geweldig genoten van Rango, een gedurfde parodie op het fenomeen western. Verbinski stopte zijn film vol knipogen (en niet alleen naar westerns) en kleurrijke personages die lekker wacky zijn. Geniale vondst zijn de vier muzikale Mexicaanse uiltjes die het verhaal van toelichting voorzien. De animaties vond ik ook prima, weer even wat anders dan wat we gewend zijn, maar zeker origineel. Nu eens niet de aaibare zachte dieren maar smoezelige ratten, buideldieren en reptielen, die toch iets sympathieks krijgen. De stemmencast was eveneens prima (Depp is prima op zijn plaats, maar ook de bijrollen worden goed ingevuld door o.a. Alfred Molina, Abigail Breslin, Ned Beatty, Isla Fisher, Bill Nighy en Harry Dean Stanton. De score van Hans Zimmer sluit er prima op aan.

Mijn vriend en ik hebben ons allebei erg vermaakt met deze film en waren het er na afloop over eens dat dit een betere western is dan True Grit. Misschien vloeken in de kerk, maar de Coens hebben dit keer mijn (hoge) verwachtingen niet waar kunnen maken, terwijl Rango, waar ik veel minder hoge verwachtingen van had, bleek buitengewoon vermakelijk. 4*

avatar van Naomi Watts
3,0
Fijne animatiefilm.

Depp is natuurlijk perfect als voice actor van een hele wacky kameleon. Verbinski trekt een heel blik open aan wacky characters, de character en environment design is subliem en heeft ook nog een aantal leuke references in petto. De Clint Eastwood reference (Spirit of the West) in zijn golfcart met zijn oscars en de Fear and Loathing reference waren niet minder dan briljant, jammer dat dit helaas wat te sporadisch voorkomt. Heel wat leuke humor maar helaas ook te veel 'simpele' humor wat zo'n animatie met een snarky protagonist niet echt ten goede komt. Haal je die 'simpele' concessies naar het biospubliek eruit dan kan je wel eens een briljante animatie voor adults over houden. Blijft jammer, want Rango was dan ook puur gefocussed op de niet jeugd, dan had het wel wat gedurfder gemogen. Toch wel een erg leuke film, die zorgt voor genoeg lachmomenten. Een dikke voldoende, al sluit ik een 4* niet uit bij herziening.

avatar van Onderhond
2,0
De ironie.

Rango is misschien wel de eerste Amerikaanse CG animatie die visueel een wat sfeervollere stijl probeert neer te zetten, en daar ook aardig in lukt. Verbinski gooit er ook een paar losse, sfeervolle scenes in die weinig verhaalgerelateerd zijn. Nog een groot pluspunt.

Wat jammer dan dat 1. het een Western is geworden, 2. de vreselijke humor nog steeds de rode draad vormt in deze film. Met Westerns heb ik sowieso al erg weinig, daar kan de film niet zozeer aan doen maar het beperkt wel serieus mijn filmplezier. Maar het is vooral de humor die een grote domper is op de film.

Veel belachelijke grapjes en erg voor de hand liggende filmverwijzingen. Eastwood (:Z), Fear & Loathing (:|), Star Wars (muziekje geloof ik, en anders wel die kloofscene) - wie steekt er in godsnaam nog Star Wars referenties in z'n film! ... en nog een paar die ik waarschijnlijk gemist heb, maar me verder toch geen bal interesseren. Voice acting is verder ook matig, enkel Ray Winstone (heerlijk accent ook) weet er iets van te maken.

Visueel verder dus zeker keurig, echt mooi nergens, maar erg detailleerd en een zeer eigen stijltje. Soundtrack is inwisselbaar, maar meer had ik van ZImmer ook echt niet verwacht.

Het resultaat is een straaltje hoop voor de Amerikaanse CG animatiefilms, maar ze zullen toch echt een keer van format moeten wisselen om iets echt goeds uit hun mouw te schudden. Eerste wat eruit moet is die vreselijke humor.

2.0*

avatar van tukkerstein
4,0
Leuke film. De referenties vond ik nou niet zo boeiend, de helft kende ik niet omdat ik normaal gesproken niet zo ben van de 3,5 durende westerns, maar het was gewoon een leuke film. Animatie is prachtig en heb ik nog niet eerder zo gezien, de personages, omgevingen en noem maar op waren geweldig vormgegeven. Alleen daarom al 3*. De stemmen waren goed uitgezocht, en het verhaaltje kijkt leuk weg. De humor was af en toe niet heel boeiend - het werd dan vaak wel grappig gebracht - maar er zitten ook best een paar leuke (visuele) grapjes in.

4*, originele animatiefilm!

avatar van The One Ring
4,0
Ik ging hier met weinig verwachtingen naar toen. Ik kende alleen de poster, de trailer zag ik nooit, dus ik wist niet dat het hier om een western ging. De verwachting was dat het de zoveelste Dreamworksachtige komedie zou worden met slechts alleen maar clichés en filmspoofs. Wat ik kreeg is wellicht de meest bizarre big-budgetanimatiefilm uit Amerika in de afgelopen jaren en een heus juweeltje. Vergeet Dreamworks, Disney en Pixar even, Rango is wat anders.

Ik ken eigenlijk geen CGI-animatiefilm die zoveel aandacht besteed heeft aan de sfeer. Veel oof voor kleurgebruik, belichting en kadrering. Het ziet er waanzinnig uit, maar de grootste verrassing is dat het gebruikt wordt om een stoffig, smerig, droog en rauw wilde westen neer te zetten. Dat wordt ook doorgezet in de character design. Geen enkel personage lijkt ontworpen te zijn met een oog op schattigheid. Ieder karakter ziet er afwijkend uit, maar ze zijn allemaal mooi in hun lelijkheid. Hoe snel verwacht je in een film als deze een personage tegen te komen met een pijl door het oog, die er aan de andere kant van het hoofd uitsteekt? Veel detail tot in ieder haartje hoeft niet per se de mooiste film op te leveren, maar het mag toch gezegd worden dat Rango wat dat soort details betreft de beste van al deze films is. Rango is visueel puur genieten. Muzikaal ook. Toegegeven, we hebben niet per se nog een film nodig waarin wéér Ride of the Valkyries gebruikt wordt en een Morriconepastiche ligt natuurlijk enorm voor de hand, maar de uitvoering van al deze muziek is wel perfect in zijn gebruik.

Daarmee komen we aan bij wat Rango pas echt goed laat werken. Het is misschien een parodie, maar niet slechts eentje die een hele reeks films voor de gek probeert te zetten. Het is een van die zeldzame parodieën die zo verliefd is op hetgene wat het parodieert dat hij duidelijk probeert bij de grote jongens te horen. Nog zeldzamer is het als zo'n film ook in zijn missie slaagt. Rango houdt niet alleen de western voor de gek, het is vooral een lofzang op het genre. Daardoor kon ik ook meer door de vaak voorspelbare humor heen kijken. Veel grappen zijn makkelijk en voor de hand liggen, maar door de liefdevolle context kon ik ze nu wel waarderen. De grappen zijn er ook niet om de sfeer te doorbreken, zoals vaak bij Dreamworks vaak het geval is. De grappen zijn zelfbewust, maar niet té zelfbewust. Tangled probeerde eerder al deze combinatie van een eervolle genrefilm met 'moderne' grapjes, maar slaagde daar slechts ten dele in. Rango slaagt er compleet in. Daarnaast zit er ook gewoon erg leuke humor in bij tijd en wijle, zoals de confrontatie tussen Rango en die donkere hagedis in de bar. Sommige referenties worden ook niet voor humor gebruikt. Er is bijvoorbeeld een scène waarin de bad guy een deel van de tekst van de schurk uit Chinatown letterlijk overneemt, maar dit wordt niet als een grap gedaan. Het werkt wel.

Één van de dingen die mij het meest stoort aan Dreamworks is dat hun films vaak vlak voor de climax ineens doodserieus en sentimenteel worden, zogenaamd om een hart te tonen. Pixar doet zoiets ook, maar daar werkt het omdat de hele films altijd al een serieuze onderlaag hebben, in tegenstelling tot de concurrenten. Ik dacht dat Rango misschien het lef zou hebben om het serieuze stuk te schrappen. Dat bleek niet het geval, maar de film redt zich er op toepasselijk originele wijze uit. In plaats van sentimenteel te worden in het serieuze stuk, wordt de film surrealistisch, met een adembenemende scène waarin Rango een straat oversteekt (klinkt minder spannend dan het is), Clint Eastwood ontmoet (is een beter eerbetoon aan een ster denkbaar dan deze perfect gebruikte cameo, zelfs al deed Timothy Olyphant de stem?) en bomen ziet wandelen. Het is hier dat Rango naar nieuwe hoogten stijgt.

Natuurlijk is het verhaal niet bijster origineel, maar tijdens het kijken viel me dat nauwelijks op, omdat ik er teveel plezier in had. Kleine foutjes zijn hier makkelijk te vergeven, vooral omdat het nauwelijks erger wordt dan een flauw grapje hier en daar. Je krijgt er veel voor terug. Had ik gezegd dat er een droomscène geïnspireerd op Dalí in zit? Veel te kort helaas, maar het zit erin. Zelfs een werkelijk spannende en goed opgebouwde actiescène is present, in de vorm van de achtervolging in de kloof. Het mag niet het hart hebben van een Pixarfilm, maar de creativiteit hier ligt hoog.

Ik zou bijna een 4,5* willen uitdelen, maar misschien is dat iets te hoog gegrepen voor Rango's prestaties. Anderzijds is het een film die ik meteen weer wil zien, wat altijd een goed teken is. Je zou Verbinski het bijna vergeven dat hij ooit Pirates of the Caribean: At World's End gemaakt heeft. Hopelijk houdt Verbinski het bij animatie in de toekomst. Pixar komt dit jaar helaas met een vervolg op Cars, wat best eens kan betekenen dat de beste Amerikaanse animatiefilm van dit jaar Rango zou kunnen worden.
4*

avatar van rep_robert
3,5
Toch een aardig verrassing, wat vooral komt door de frisheid van de film en de uitstraling over het geheel. De animatie is werkelijkwaar fenomenaal mooi, samen met Legends of the Ga'hoole toch de mooiste 3D animatiefilm die ik heb gezien. De details(de haren en ogen) zijn echt bizar mooi zo af en toe.

Depp is ook erg aanstekelijk en vooral zorgt zijn personage het eerste uur voor de coole humor. Ook de vele verwijzingen naar andere films zorgen natuurlijk altijd voor een glimlach. Daarnaast gaat de film natuurlijk wel weer de gebruikelijke sympathieke kant op, maar doordat het eerste uur zo leuk was maakt dat eigenlijk geen donder uit. Het voelt namelijk helemaal goed.

Weinig op aan te merken.

4*

avatar van Elineloves
3,5
'' Stay in school, eat your veggies, and burn all the books that ain't Shakespeare. ''

Rango. Ik keek ontzettend uit naar deze film, voornamelijk vanwege Gore Verbinski en (de stem van) Johnny Depp. Blijkbaar ben ik na het zien van de trailer met te hoge verwachtingen er in gegaan, want ik was niet heel enthousiast toen ik de zaal uitliep.

Ik vind het voornamelijk jammer dat iets wat al heel vaak gebruikt is in dit soort films, namelijk een groepje dieren die moeten samenwerken om weer water te krijgen, ook zo duidelijk de nadruk krijgt in Rango. Het is dan wel in een western-achtig jasje gestoken, maar ook dit weet niet helemaal te bevredigen. De film bevat weliswaar veel knipogen naar spaghettiwesterns en alles wat daarbij hoort, maar dit komt niet altijd even goed uit de verf. Het voelt zelfs een tikkeltje cliché aan.

Wat ik achteraf gezien ook gemist had, was scherpe humor. Tuurlijk zitten er wel wat momentjes in waarbij je je mondhoeken opkrult tot een flauw glimlachje, maar echt lachen doe je niet. Er had sowieso meer met 'Rango' gedaan kunnen worden, het bleef allemaal zo braaf en dit dier komt daardoor ook niet over zoals het zou kunnen. Een kameleon heeft tenslotte zoveel mogelijkheden, waarom is hier amper gebruik van gemaakt?

De dialogen zijn vaak van een volwassen niveau en daardoor ook minder toegankelijk voor kinderen. Sowieso voelt de film na een dik uur behoorlijk 'zwaar' aan en lijkt de vaart er een beetje uit te zijn. Het had dan ook best een wat kortere speelduur mogen hebben.

Toch is het niet alleen maar negatief, want op visueel gebied is Rango prachtig. De verschillende dieren voelen soms bijna menselijk aan en zijn tot in detail in orde. Ook de actiescènes zijn goed in beeld gebracht en de amfibieën en reptielen weten deze scènes ook naar een hoger niveau te tillen.

Toch is het in veel opzichten een 'net niet' film. Beoordelen is dan ook lastig, sowieso een voldoende, maar neig ik dan meer naar de 3.0* of toch naar de 3.5*? Ik laat dit cijfer vooralsnog even staan, laat de film even bezinken en wie weet spookt hij me morgen nog steeds door mijn hoofd -of juist niet- en denk ik er wel anders over.

avatar van Chainsaw
3,0
Als er één regisseur is die niet voor elke film bij één genre blijft hangen, dan is het Gore Verbinksi wel. Met Rango zet hij een amusante animatiefilm neer, die deels vernieuwend aanvoelt, maar tegelijkertijd een hoop platgetrapte paden betreedt. Dit laatste komt natuurlijk vooral doordat de gehele film een ode is aan de oude western, maar het hele plot is sowieso bijzonder voorspelbaar; alles gaat volgens het boekje, daar valt weinig nieuws te vinden. Wel voelt de film redelijk fris qua stijl, er komen wat interessante scènes voorbij (met name de droomsequentie of het segment met de wandelende bomen).

De toon aan het begin van de film deed nogal vermoeden dat Rango echt een product voor de kleintjes is; een hoog tempo en een zo hoog mogelijke grapdichtheid, door bijvoorbeeld ons hoofdpersonage een paar keer over de snelweg te laten slingeren. Gelukkig blijkt de film niet enkel voor de kleintjes, bepaalde dialogen en referenties naar andere films zijn natuurlijk leuk voor de wat oudere kijker. En tegenover elke flauwe scène staat wel een geestig moment. En zoals gezegd, visueel zit er ook zeker wat interessants tussen. Verder heeft men een aantal prima stemacteurs aan boord gehaald, zo horen we naast Depp onder andere Bill Nighy, Stephen Root en Ray Winston voorbij komen. Had wat dat betreft toch gehoopt op een iets verrassender script, want dat bleef hier toch wat magertjes. Desondanks leuk vermaak. En dat kun je prima aan Verbinksi overlaten.

3 sterren.

avatar van Donkerwoud
3,0
Met liefde voor de cinema in elkaar geflanst allegaartje van visuele trucs om de wereld van de schattige Rango tot leven te brengen. Het sterke is dat de karakters het zelden moeten hebben van hun aaibaarheidsfactor, maar dat het juist gedrochten zijn. De animatie is van een hoog niveau en zet zeer zeker een nieuwe standaard voor nieuwe animatiefilms. Let ook vooral op de details als bewegende haren, spetterend water, opvliegend zand, etc. Helaas dat het inhoudelijk teveel scoort met onnozele grapjes en een formule-matig script. De grenzen van het genre worden alleen opgezocht in de animatie en niet in een grensverleggend of origineel script.

avatar van wwelover
4,0
Weer eens wat anders. Een animatie film die wat meer gericht is op volwassene, en dat terwijl het toch van Nickelodeon is. Vond hem erg geinig, en Johnny Depp was gewoon uitstekend als Rango. Het verhaal is geinig, al had het wel ietsje spannender gemogen. De grappen zijn erg sterk. Visueel zag het er ook uit. Vond voornamelijk de verwijzing naar Pirates of The Carribean geinig, wanneer Rango de geest ontmoet.

4*

avatar van John Lee Hooker
4,0
Ik kijk niet zoveel tekenfilms, maar ik vond dit toch een subliem werkje. Het is allemaal op schaal afgemeten, gezichtsexpressies komen goed naar voren, personages hebben hun eigen ding, het zag er eigenlijk gewoon uit als een normale film, maar dan in aan Animatievorm. Qua shots en indeling van het beeld was het niet veel anders dan bijvoorbeeld 3:10 to Yuma.

Ik was vooral onder de indruk van het begin. Die stunts en dialogen zijn allemaal tot in de puntjes uitgedacht.
Daarna gaan we verder met een redelijk cliché verhaal, maar ik vind dat ik een Animatiefilm daar niet echt op af kan rekenen. Want het zag er gewoon wel erg fresh uit. Flessen, glazen en stokken leken soms wel echt te bestaan, en dan gecombineerd te zijn met de tekenfiguren.

Rango zelf ziet er erg lijp uit. Ik vond het leuk dat de andere dieren (van het avonturengroepje) allemaal een eigen karakter hadden en dat je ze wel kon vergelijken met sommige figuren uit bestaande films. Zo was er een ouwe rot die de zaken een beetje negatief bekeek, een redelijk coole kat die de zaken op zijn eigen manier zag en speurwerk leverde, een nieuwsgierige kikker, een domme vogel met die sigaar in z'n snavel, een geheimzinnige kraai als indiaan, de mexicaanse uilen en zo nog meer. Ook het vriendinnetje van Rango had typische eigenschappen en is visueel erg goed uitgewerkt.

Ik meen ook dat er een bepaalde boodschap aan de film hing. 'Niemand kan weg uit zijn eigen verhaal, leef je leven'.


Erg mooie beelden, boeiende personages en een hoop verassingen.


Ps: waarom doen ze juist déze film níet in 3D?

avatar van Shinobi
3,0
Op zich wel een vermakelijke film om te zien, de absurde personages en de prachtige animatie die soms net echt leek.
Had alleen wel iets ingekort kunnen worden.

3,0 Sterren.

avatar van Rianneke_Dan
4,0
Leuke en originele animatiefilm.

Film begon al goed met een grappige intro, en de sfeer zit er gelijk goed in. Dat word gelukkig ook nergens minder, Rango blijft sfeervol en met name door de setting voelt de film origineel aan. Ook de humor vond ik leuk, goede volwassen grappen waardoor je je als oudere kijker ook gelijk makkelijk in de film komt. Dat zat dus wel goed, ik had alleen persoonlijk wat minder met het verhaal. Niet echt mijn ding helaas, maar gelukkig maken de verschillende en oh zo grappige personages dit helemaal in orde. Rango steekt er wel bovenuit met zijn manier van praten en uitdrukkingen, wat ook typisch Depp was. Maar ook de uiteenlopende dorpsbewoners waren vermakelijk om naar te kijken.

De animatie zag er geweldig uit, en de soundtrack mocht er ook wezen. Helaas duurde de film voor mijn gevoel erg lang, terwijl de speelduur meevalt. Begin was leuk, maar tegen het einde werd het toch minder en te traag. De aanwijzingen naar andere films vond ik ook geslaagd, kon er in ieder geval wel om lachen.

Heb me hier dus goed bij vermaakt. Je ziet tegenwoordig een hoop (leuke) animatiefilms maar Rango onderscheid zich wel door de de leuke setting en het personage van Depp

4*

avatar van moviemafketel
3,0
Water, het goud van de woestijn. En de eenzame kameleon die hier voor moet gaan zorgen.
De animatie is geweldig gedaan. Alle dieren lijken daadwerkelijk wat menselijks te hebben.
Ieder zo met zijn of haar eigen karakter. Toen de film begon was ik bang dat het behoorlijk saai zou worden, maar dit verandert gelukkig al heel snel. Ik houd niet zo van westerns en dus ook niet van de setting hiervan, maar Rango blijft vermaken. Humor zit er niet echt in. Wel is het script goed bedacht. Die bank waar het water wordt bewaard is bijvoorbeeld zeer komisch haha.

Jammer dat Rango niet wat vaker gebruik maakt van zijn fysieke camouflage of opgaat in de omgeving. Aan de andere kant is hij natuurlijk wel een echte kameleon, daar hij zich totaal anders voordoet dan hij eigenlijk is. Hij heeft natuurlijk altijd in zo'n lullig bakkie moeten leven met zijn speelgoedvisje, dus dat hij de woestijn in het begin maar een helse plek vindt kan ik goed begrijpen.

De achtervolging-scenes waren heel erg knap gemaakt. Uiteraard kun je je vraagtekens zetten of vleermuizen overdag wel in die hitte en dat licht naar buiten komen, maar goed je moet bij een film als dit daar doorheen willen kijken natuurlijk.

De muziek was prima, de karakters herkenbaar en de animatie zeer volwassen en geperfectioneerd.

Zeker een aanrader in het animatie-genre!

avatar van Jawaddedadde
3,0
Niet meteen briljant, maar onderhoudend.

Hier en daar wel eens moeten lachen en de animatie zag er goed uit. Het hele verhaal kon me eerlijk gezegd niet boeien en vond het op de langen duur zelfs wat vervelend worden.

Leuk als tussendoortje, meer niet.

avatar van LOTR-lover
3,5
Had een totaal andere verwachting want ik vind het namelijk absoluut geen standaard animatiefilm voor kinderen. Vind het meer een film voor volwassenen eigenlijk. De stijl sprak me erg aan, het is redelijk "realistisch" (als je dat woord kunt gebruiken voor een animatiefilm). Het is misschien niet continu doordrenkt met de standaard Pixar humor zoals je die in Up of Finding Nemo tegenkomt maar juist het verhaal vind ik in deze wel interessant. Zeker het bekijken waard.

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
Geslaagde animatie film en toch wel weer 1 van de betere die ik de laatste tijd zag.
Johnny Depp is erg goed in dit soort rollen in spreken, hij geeft het personage echt een leuke twist met zich mee.
Ook was het natuurlijk hilarisch om de knipoog naar fear and loathing te zien

Heb me zeker vermaakt met Rango en een paar keer goed kunnen lachen.

3,5*

avatar van ibendb
3,5
Inderdaad één van de betere films van 2011. De wereld van Rango ziet er zo mooi uit. Ik heb niet echt moeten lachen met deze film, maar ik heb me toch vermaakt met de klunzig uitziende Hagedis.

3.5*

avatar van james_cameron
3,5
Leuke, sporadisch wat maffe animatiefilm met Depp bijzonder goed op dreef in de hoofdrol. De film hinkt een beetje op twee gedachten, waardoor de film als geheel wat onevenwichtig is. Aan de ene kant is het een bizarre cultfilm vol referenties naar van alles en nog wat (waaronder veel films van Depp zelf), aan de andere kant is het een nogal standaard kinderfilmpje met een voorspelbaar uitgewerkt plot. Onderhoudend is het gelukkig allemaal wel en de animatie is erg mooi gedaan. Vooral de kleurenpracht van het personage van Depp spat van het scherm af.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Geslaagde western-animatie.

Je moet tegenwoordig wel oog voor kwaliteit hebben om in de golf van animatiefilms die toppers en de floppers eruit te halen. Gelukkig merk je al meteen dat deze Rango best wel goed is. De film bevat een goede mix van humor en avontuur. Waar het allemaal luchtig en grappig begint, daar wordt het na een tijdje meer en meer een western met alle bekende zaken.

Gelukkig zakt de kwaliteit van de film niet in. Het westernsfeertje is behoorlijk aanwezig. Alles is stoffig, oud en krakkemikkig en is gewoon mooi geanimeerd. Het gevoel is er meteen. Jammer dat het hoofdverhaal zelf niet enorm boeiend is. Dit had wel beter gekund. Maar het stoort nou ook weer niet zo erg.

Ook prima is de soundtrack en de stemmen van de beesten. Zowel in uiterlijk als met hun stemmen passen ze perfect in het verhaal. Het zijn ook geen lieve diertjes, maar lelijke, verminkte en vreemde beesten. Zeker Rattlesnake Jake vond ik geweldig. Rango zelf mag er trouwens ook zijn. Lekker vreemd (anders zou Depp het ook vast niet vertolken hé ) en grappig.
Fijn waren ook de verwijzingen naar andere (western)films. Zo was het wel erg leuk om The Man With No Name, ook wel The Spirit Of The West te zien. Zulke zaken geven de film extra credits. Als je een beetje filmkijker bent herken je wel wat verwijzingen.

Prima tussendoortje.

PS: Die zingende Mexicaanse uilen waren schitterend!

3,5*

avatar van Leland Palmer
3,0
Leuk avontuurlijk westerntje in animatievorm, met een leuke bijdrage van Johnny Depp die zo aardig was om de stem van Rango in te spreken; dat werkt prima, leuk en regelmatig vooral grappig gedaan.

Het stoffige, droge, warme, western-sfeertje is (bijna) constant aanwezig, versterkt door de prima, veelvuldig aanwezige score van Hans Zimmer. Genoeg humor, veel vermakelijke scénes, prachtige beelden, zelfs nog de nodige droom / trip-scénes en... Hunter S. Thompson; ''I knew it!''.

Voor de rest duidelijke (en leuke) verwijzingen naar de ''oude'' / klassieke westerns. Die piepende windmolen deed me direct aan 'Once upon a Time in the West' denken, al was dat misschien nog niet eens een opzettelijke verwijzing. Heb me prima vermaakt met deze film. Dikke voldoende.

avatar van IcU
2,0
IcU
Visueel bijzonder fraai, inhoudelijk saai en voorspelbaar. Na 30 minuten weet je al precies hoe de film zich zal vorderen, en dat doet deze dan ook zo. Depp deed het leuk, maar niet bijzonder. Erg veel humor was er ook niet te ontdekken. Helaas.

avatar van SaNDuTjE
3,0
Aardige animatie die visueel gezien geen commentaar hoeft te verwachten anders dan erg goed.

Depp doet het goed als de stem van Rango maar verveelt een beetje richting het eind. Zijn typische stemgeluid kan mij niet een hele film boeien en begon het zelf wat te irriteren. De meeste grappen, vooral in het begin, zijn wel geslaagd maar vaak niet erg origineel. Ik bleef wachten op een grap die me zou bij blijven doordat ik van bank af zou rollen, maar zo ver kwam het nergens. Het simpele verhaal leent zich daar misschien ook niet voor en is dat de oorzaak voor de wat geijkte komedie.

Prachtige geanimeerd met veel details maar jammer genoeg nergens vernieuwd, ondanks dat er toch een aantal scenes tussen zaten die de film een andere wending leken te geven. Nu leuk om een keer gezien te hebben maar ik verwacht deze snel vergeten te zijn.

3*

avatar van Spetie
3,5
Leuke westernachtige animatiefilmm

Rango is anders dan andere Amerikaanse animatiefilms en op dat gebied zeker verfrissend. De animatiestijl is wat ruwer, maar dat ziet er op het oog erg mooi uit.

Depp is aan de ene kant perfect gecast als stemvoor deze gekke hoofdrolspeler Rango, maar aan de andere kant slaagt hij er niet in om constant leuk te blijven. Dat is ook het enige minpunt aan Rango. De humor is soms wat flauw en de echt leuke stukjes op dat gebied, waren helaas al in de trailer voorbijgekomen.

Desondanks valt er verder gelukkig nog veel te genieten. De sfeer is super en de verwijzingen zijn diverse andere oude westerns,(the Good, the Bad...., Once upon a Time in the West, Django, High Noon etc..) zijn talrijk en op een erg leuke manier in de film verwerkt.

Ja ik heb me prima vermaakt met deze animatiefilm. Het mist de echt leuke humor om vier sterren te krijgen, maar verder is er eigenlijk weinig op aan te merken.

3,5*

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Easthoedje.

Waar Rango erg grappig begint door het opvoeren van de waanzinnige characters, ontstaat halverwege dan toch het formule-gevoel. De western die zich vervolgens voltrekt moet het dan ook van de uitvoering hebben, maar die schiet soms een beetje te kort. Met name op het vlak van de onnodige actiescènes en de niet altijd werkende humor. Dieptepunt is Olyphant die zijn beste Easthoedje opzet: een irritante onderbreking waarbij 's werelds beroemdste spaghetti-cowboy wordt gepersifleerd.

Redelijk.

3,5
Een goedlopend verhaal met leuke personages.
'Rango' is geen standaard animatiefilm. Sterker nog, voor kinderen die prima kunnen praten en verstaan lijkt hij me nog verdomd saai. De film leunt namelijk niet op aaibare sidekicks of hartverwarmende liedjes. In plaats daarvan krijgen we goede westernsetting met vreemde wezens en volwassen thema's.
Wat dat betreft ben ik wel weg van Gore Verbinski die de vaart in het verhaal er goed in houd. Rango en consorten maken erg leuke avonturen mee die goed in elkaar overlopen en je geboeid houden. Toegegeven, de eerste helft van de film was betrekkelijk saai en verwerpelijk, maar zodra Rango sheriff wordt, zijn de rapen gaar. Des te beter werken de morele verhaallijnen van behoudt van water en blijven geloven. De boodschap is duidelijk maar komt nergens prekerig over.
Daarnaast zijn er genoeg leuke grappen om de sfeer luchtig te houden. 'Rango' zit vol met memorabele personages die een verfrissende (hehe, snap je?) afwisseling zijn van de klunzige hoofdrolspeler. Ik moet zeggen dat de cast er op papier fantastisch uit ziet maar ik geen van allen zelf herkend zou hebben.
'Rango' is een vermakelijke film met leuke wendingen, diverse personages en een goed plot.

avatar van Black Math
2,5
Aardige animatie, vooral de actiescènes waren behoorlijk spectaculair, met name de autocrash aan het begin. Een aantal aardige referenties naar andere films, vooral wat muziek betreft. Leuk om de Walkürenritt en An der schönen blauen Donau terug te horen. Grappig ook dat de muziekband een relatief actieve rol speelde. Zo wordt er toch een beetje gespeeld met het concept film.

Toch zeker ook minpunten. Het plot bevat toch weer de clichémomenten van iemand die zich beter voordoet dan hij is, ontmaskerd wordt en uiteindelijk toch de held is. Hoe vaak hebben we dat nu niet gezien?
Maar wat nog irritanter was, was dat de film erg donker was, waardoor soms erg weinig te zien was. Erg jammer, maar misschien komt het ook door de schermpjes in de tourbus waarin ik de film heb gezien. Ik zal hem zeker nog eens herzien. Tot die tijd 2,5* maar wellicht dat als bij de herziening het mee blijkt te vallen met de donkere scènes dat er nog een sterretje bijkomt.

4,0
moviemafketel schreef:
Zag gisteren bij die zender van KPN waar films worden besproken dat alle scenes ook fysiek zijn gespeeld met elkaar, dus niet in een lullig studiootje waar van een papier wordt opgelezen in een microfoon. De animatie is dus echt geacteerd door Depp en consorten. Dit
om het nog dynamischer en echter te laten overkomen qua emoties etc.


En dat is ze goed gelukt! Je kon echt zien dat ze hun best hadden gedaan op de animatie, en van alle klachten over het donker/licht? Ik heb er helemaal geen last van gehad!

3,5
Humor viel wat tegen bij deze film. Visueel is het een spektakel, echt fantastisch mooie animatie. Verhaal was wel oke en de karakters waren wel leuk gedaan. Opzich een prima film.

Had wel het gevoel dat het meer kon zijn dan het was.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:44 uur

geplaatst: vandaag om 04:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.