• 9.380.176 stemmen

Rango (2011)

Animatie / Avontuur | 107 minuten / 112 minuten (extended cut)

Genre: Animatie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 112 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin

Releasedatum: 2 maart 2011

Plot Rango

"Heroes come in all different colors."

Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.

Rango / Lars (stemrol)

Beans (stemrol)

Mayor (stemrol)

Rattlesnake Jake (stemrol)

Priscilla (stemrol)

Roadkill (stemrol)

Doc / Merrimack / Mr. Snuggles (stemrol)

Balthazar (stemrol)

Spirit of the West (stemrol)

Bad Bill (stemrol)

avatar van Fisico

Fisico

Fijne animatiefilm die een hulde brengt aan de western aan de hand van wat woestijnbeestjes. Uiteraard allemaal wat cliché en voorspelbaar. Het verhaaltje van een liegende loser die zich een held waant, van zijn sokkel valt en uiteindelijk toch een held blijkt, is al een tijdje uitgemolken in Hollywood. Maar dat mag de pret niet bederven, want Verbinski en Depp maakten er een leuke animatiefilm van. Leuke verwijzingen ook naar een aantal films waaronder de beroemde klok uit The quick and the dead. Ook visueel en qua sfeerschepping ziet het er allemaal netjes uit. De film ademt western uit en zo hoort het ook.

Hier en daar valt het wat in echter. Niet alle beestjes zijn even interessant. De luchtaanval met de havik was wel zeer leuk en grappig. Ook de scènes met de ratelslang waren fantastisch. Fijn ook dat het eens niet draait om goud, maar wel om het kostbare water. Ideaal op maat voor kinderen dus en bovendien actueel. Winnaar op de Oscars destijds als beste animatiefilm destijds, vóór Puss in boots onder andere. Mja, waarom niet eigenlijk?

avatar van IH88

IH88

“No man can walk out of his own story.”

Aardige animatiefilm. Het verhaal van Rango is niet al te bijzonder, en er wordt veel gebruik gemaakt van materiaal van oude klassiekers. Clint Eastwood komt zelfs even langs. Johnny Depp is wel geweldig als Rango, en ook de andere stemacteurs doen het goed. Er is chemie, het is vermakelijk en de animatie ziet er ook goed uit. Een aantal problemen van de film zorgen ervoor dat niet alles werkt, maar op de momenten dat Rango en de andere personages op avontuur gaan is het een enerverende rit.

avatar van mrklm

mrklm

Een animatiefilm die in de eerste tien minuten expliciet verwijst naar Singin’ In The Rain, Fear & Loathing in Las Vegas en Lawrence of Arabia kan nooit slecht zijn. Johnny Depp is bovendien subliem in de titelrol en de realistische animatie van de vele dierenkarakters die verschijnen in deze western is een gewaagde, maar geslaagde keuze. Regelmatig visueel verbluffend, maar het plot over een hagedis [Depp] die zichzelf voordoet als revolverheld Rango en verzeilt raakt in een conflict tussen dorpsbewoners en hun burgemeester [Ned Beatty] is een rommelig allegaartje van verwijzingen naar westernklassiekers.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

"Amusant maar nergens onder de huid gekropen, en wat mij betreft technisch ongetwijfeld indrukwekkend maar inhoudelijk zéker niet de beste animatiefilm ooit", schreef ik bijna tien jaar geleden. Nu herzien, en ik heb toch veel meer van kunnen genieten, zeker op DVD waar ik in mijn eigen tempo naar de film heb kunnen kijken. En door dat eigen tempo heb ik ook veel meer kunnen zien, bijvoorbeeld de scène waarin Rango met zijn posse een toneelstukje opvoert alvorens de huifkar met de fles te stelen: hij moet zijn medespeler opporren om de tekst te zeggen, en terwijl hij de tekst aanhoort zie je zijn mond bewegen omdat hij –acteur-cum-drama-queen tot in zijn tenen die hij is– onbewust met zijn mond de tekst zwijgend meepraat. Een klein detail dat ik over het hoofd zou hebben gezien wanneer de audiocommentaartrack me er niet op had gewezen, en zo zit de film vól met kleine grapjes op voor- en achtergrond. Een klein animatie-meesterwerkje.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best tof.

Mooi geanimeerd avontuur. Toffe setting ook en best kleurrijk in beeld gebracht. Visueel brengt Gore Verbinski echt wel iéts. Verhalend weinig verrassend, wat vooral de ietwat lange speelduur niet echt rechtvaardigt. Zeker het eerste half uur wordt er te veel geteerd op drukke maar gemakkelijke mopjes, wat de boel toch al snel iets te kinderlijk maakt. Niettemin zitten er wel toffe dingetjes tussen, en alles bij elkaar genomen heb ik best genoten van Rango.