Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 112 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin
Releasedatum: 2 maart 2011
Plot Rango
"Heroes come in all different colors."
Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.
- Trailer (YouTube)
- Rango (MusicMeter)
Rango / Lars (stemrol)
Beans (stemrol)
Mayor (stemrol)
Rattlesnake Jake (stemrol)
Priscilla (stemrol)
Roadkill (stemrol)
Doc / Merrimack / Mr. Snuggles (stemrol)
Balthazar (stemrol)
Spirit of the West (stemrol)
Bad Bill (stemrol)
WatchHigh
Dit is niet wat ik verwacht had, verwachte een goede grappige animatie film ergens op het finding nemo niveau maar helaas niet het geval, de grapjes zijn inderdaad mislukt, soms dacht ik nou grappig zeg ik en ik betwijfel het dat zelfs amerikanen het grappig zouden vinden, het enige lichtpunt was in die kroeg de boer scene, heb bij gelachen, maar voor de rest de film in totaal is langdradig, slecht verhaal, niet boeiend, niet grappig, het had veel meer moeten zijn deze film... ook ligt de grens dan qua humor een beetje op 3 jarig niveau terwijl deze film toch niet geschikt is voor zulke jonge kijkers, slang etc, dus richt zich meer op volwassenen en geweldig gefaalt.
2,0 sterren
jipt
Leuk filmpje dat er bij vlagen fantastisch uit ziet. Doet eer aan het genre en kent een aantal geestige inside jokes. Vooral de Ride of the Valkyries scene was tof. Maar sommige grappen zijn toch echt te flauw. 3,5* En dat is een verademing na gister de vreselijke wannabe-western Cowboys & Aliens gezien te hebben.
Rodger
Een van de beste animaties van dit jaar, tot in de details goed gebracht..
3.**
Lennon
Ik vond hier echt geen bal aan!
Ben erg gek van animaties, maar dit was echt niks voor me.
Het is vaak zo dat meneer Depp in vrij vage films speelt, en blijkbaar heeft dat ook invloed op animatiefilms (uiteraard niet alles)
VforVictor
Was wel een leuke film, her en der btje saai maar keek toch lekker weg
Nighinn
Ik had er veel meer van verwacht, opzich de animatie is prachtig echt heel mooi gemaakt, maar voor de rest vind ik het een doodsaaie film, mijn dochter vind er ook niet veel aan, echt een mislukte kinderfilm
NYSe
echt een mislukte kinderfilm
Animatiefilms zijn niet per definitie kinderfilms.
Laks
Leuke animatiefilm.
Ik vond het echt heel erg mooi geanimeerd. Heb deze in de bios gezien waardoor de animatie en de graphics allemaal nog wat meer in de verf komt te staan. Hiervoor alleen al zou ik een 5 willen geven, maar daarvoor vond ik het verhaal soms wat te langdradig en de humor niet altijd grappig genoeg. Groot pluspunt aan Depp ook, hij doet het echt heel goed.
K. V.
'k vond het geen misse film. 'k vond het een redelijk volwassen animatiefilm, die het genre western toch een nieuwe wind inblaast.
Het verhaal was goed, niet super origineel, maar wist toch te boeien.
De film zag er wel erg goed uit en ook de stemmen zaten goed.
Een echte topper vond 'k het wel niet, maar toch een leuke film.
Decec
Een leuke animatie/avontuurfilm...
Wel leuk gemaakt...
Verschillende dieren, slang, vogel zijn perfect gemaakt...
Grappig vier uiltjes maken gezellig tussendoor muziek...
Prima verhaal...
Perfect achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Prachtig mooi HD kwaliteit...
Jessen0wnt
Vermakelijke animatie die lekker fris en fruitig aanvoelt, voelde ook totaal niet voor kinderen. Visueel indrukwekkend en leuke liedjes. Verhaal is vlot en meeslepend. In meerdere verhalen tegen gekomen, maar toch voelt het origineel. Geslaagde productie, 4 ster
Thomas83
Rango ziet er er vaak schitterend uit, maar inhoudelijk vond ik het maar erg matig allemaal. Weer zo'n verhaaltje over een of ander dier of figuur met menselijke trekken, die uit zijn natuurlijk omgeving is weggerukt en een of ander groot en moreel vaak leerzaam avontuur beleeft.
Het verhaal is vaak wel redelijk ondergeschikt natuurlijk, het gaat meer om de personages. Maar laten die nou net in deze film totaal oninteressant zijn. Het uiterlijk van de hoofdpersoon alleen al is weinig innemend. Popculturele verwijzingen zijn altijd wel vermakelijk, maar voor mijn gevoel wel een beetje een gimmick geworden de laatste jaren.
Maar het grote zwakke punt van Rango is de pijnlijk slechte humor. Denk dat ik een keer heb moeten lachen, om dat heel simpele grapje met die zoemende vlieg. Voor de rest met enige plaatsvervangende schaamte lopen kijken. Sfeer heeft de film dan weer wel, en gelukkig is de muziek ook goed. De regelmatige actie en achtervolgingen is saai en wat vermoeiend. Gelukkig komt de film het laatste half uur helemaal tot leven, maar dat is veel te laat. 2.5*.
nakada
Thomas83
Voor de makers blijkbaar wel, want er worden gewoon regelmatig pogingen tot humor gedaan, zoals eigenlijk in bijna alle animatiefilms uit Amerika.
martijn011
- 2034 berichten
Een prima animatiefilm! Het valt tegenwoordig niet mee om nog een leuke en originele animatiefilm te maken, maar Verbinski is het gelukt. Ook al is het verhaal nogal standaard en in veel films al voorgekomen, toch maakt de uistekende sfeer en de leuk uitziende personages het tot een vermakelijk geheel.
Zoals al eerder gezegd is het de westernsfeer die de film zo leuk maakt. Er is ook niet geschuwd om van andere westerns te jatten, onder andere Once Upon a Time in the West en the Quick and the Dead waren duidelijk te herkennen. Ook Apocalypse Now was duidelijk te herkennen door middel van de scene met de luchtaanval met de muziek van Wagner. Uitstekend gedaan!
De humor mag er bij tijd en wijle ook wel zijn. Soms wat flauw, maar toch ook wel zeer grappig af en toe. De leuke bijfiguren uit het dorpje maken het tot een leuk geheel. Ik moet zeggen dat ik me wel vermaakt heb met deze originele westernanimatie! Compliment voor Verbinski en Depp!
Gon1234
Rangoooooooooo. Ran-go-oooo! (Rango theme)
Een leuke en erg mooi uitziende animatiefilm met leuke personages. Maar helaas is er een gebrek aan een goed en spannend verhaal, waardoor de film me uiteindelijk toch tegen viel. 3*
cordiacovens
dit is een animatiefilm met ook daadwerkelijk een verhaal erin, het is niet grappig bedoeld maar meer. een goede western die ook prachtig geanimeerd is.
DigiGee
Ik had er veel van verwacht! Ben eigenlijk best teleurgesteld in deze animatie. Het zag er zeker wel goed uit maar er mist gewoon wat. Vond het verhaal niet zo sterk. Eerder saai. Leuk om te zien, maar niet een film die ik met veel enthousiasme aan zal raden. Voor mij heeft het geen must-see gehalte. Jammer!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Mooi gemaakte animatie/western, met hier en daar wat te kinderlijke grappen, te weinig geestige personages (sommigen zien er ondermaats uit), een verhaal dat op zich wel boeiend is, maar waar weinig boeiends mee is gedaan, en een Johnny Depp die meer dan alleen zijn naam toevoegt.
De aparte stijl qua animatie maakt veel goed, en oogt bij vlagen interessant. Deed me soms wat denken aan Fantastic Mr. Fox.
mr_erp
Aparte animatiefilm met zo nu en dan lekker droge humor.
Deze film is naar mijn mening alleen meer een film voor volwassenen dan voor kinderen. Dit door de vele verwijzingen naar andere films. Deze verwijzingen werden vaak nogal droog gebracht en dit was voor mij dan ook nog wel het grootste pluspunt van deze film.
De film heeft echter een matig verhaal. En wat ik het grootste minpunt vond is dat de film zo vreselijk langdradig en saai werd. Deze film vind ik daarom voor zowel kinderen als volwassenen toch niet echt een aanrader.
Demeter
Wat veel negatieve reacties bij deze film. Allerlei mensen die een kinderfilm verwachtten, terwijl het dat niet is en mensen die 'er hogere verwachtingen' van hadden, maar niet zeggen wat die verwachtingen dan waren. Waarschijnlijk omdat ze het zelf niet weten. Dan kan ik me meer aansluiten bij onderstaande reactie. De animaties zijn van voortreffelijk niveau, samen met TinTin de mooiste die ik ooit heb gezien en de western-insteek met bijpassende typische woestijndieren is origineel.
Rango werkt als een verassing; een film waar je even aan moet wennen. Wanneer je echter doorhebt waar je naar aan het kijken bent kan het genieten pas echt beginnen.
De film onderscheidt zich van de meeste animatiefilms door de filmische "cinematografie" (waar ze de geweldige Roger Deakins blijkbaar voor benaderd hebben) en de subtiele humor. Waar de meeste CGI-tekenfilms zich sinds Shrek meestal richten op de wat flauwere grapjes en grolletjes, daar doet Rango meer denken aan een volwassen speelfilm, maar dan toevallig geanimeerd.
Dit door zich te focussen op aspecten als sfeer en drama en de humor spaarzaam en naturel over te brengen. Depp zoekt in zijn te prijzen prestatie niet zozeer naar de lach, maar naar manieren om zijn personage expressief te maken en te houden. Het is dan ook niet zozeer de animatie, maar vooral het enthousiasme van de (stem)acteurs die je af en toe doen vergeten dat je naar een volledig met de computer gemaakte film zit te kijken.
Al met al een film die in kwaliteit niet onderdoet aan de klassiekers van Pixar.
En zelfs beter dan de meeste klassiekers van Pixar. Zo... ik heb het gezegd.
tommycool
Waarom matig ? Wat waren dan jouw verwachtingen ?
ik had meer actie, en meer grappen verwacht. ik vond de animaties zeer goed gedaan, maar het verhaal boeide me na een tijdje niet meer. de animatie films zijn tegenwoordig gewoon niet meer zo goed als vroeger, vind ik.
_Casper_
Het heeft niet de ''speciale'' kracht die tangled en how to train your dragon hadden maar tis wel een hele toffe, leuke en avontuurlijke animatie film! heb me er echt mee vermaakt en geen seconde mee verveeld en afentoe ook leuk mee gelachen
zeker waard om te zien!!
3.5
.81.
Een film met erg goede momenten, maar ook met erg slechte momenten.
En dat is jammer, want de film begon erg goed. Je leefde al direct mee met het hoofdpersonage en je werd meteen meegesleurd in een spannend avontuur en leuk avontuur. Je vraagt je echt af hoe de kameleon het helemaal alleen uit zou kunnen houden in de woestijn. Maar dan, dan komt hij in de stad. En dan word de film heel anders, waarbij een saai en nogal cliché-achtig verhaal in de kijker staat. De scènes worden dan ook alsmaar saaier, ondanks de mooie (bij momenten indrukwekkende) en vooral visuele beelden.
Ik hou het op 3*, omdat het er visueel mooi uitzag en er een paar grappige momenten in zitten.
Mooiste still : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
runescapemate
het is geen slechte film, maar wel 1 van de slechtse animatie film die ik ooit heb gezien. hadden ze leuker kunnen maken.

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Isla Fisher (46)

Il Y A Longtemps Que Je T'Aime

Life of Pi
Avontuur / Drama, 2012

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
gunslingersheriffnevadaheldburgemeesterpetdystopielizardwater supply outlawindiaanwater shortagewestersgeestchameleonmariachi construction sitearmadillo disillusionmentwoestijnconstructionfrontier townsmall western town pets3danimal lifeanimal protagonistold westhigh noon