Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 112 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin
Releasedatum: 2 maart 2011
Plot Rango
"Heroes come in all different colors."
Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.
- Trailer (YouTube)
- Rango (MusicMeter)
Rango / Lars (stemrol)
Beans (stemrol)
Mayor (stemrol)
Rattlesnake Jake (stemrol)
Priscilla (stemrol)
Roadkill (stemrol)
Doc / Merrimack / Mr. Snuggles (stemrol)
Balthazar (stemrol)
Spirit of the West (stemrol)
Bad Bill (stemrol)
Herr Oxnard
in het begin met de Fear and Loathing referentie had ik nog hoop maar uiteindelijk vond ik alleen de mexicaanse vogeltjes met gitaartjes leuk..de rest kon ik helemaal niks mee!
ralfsjam
Giteren gekeken met kinderen, dus ook de NL versie. Moet zeggen dat ik tot halverwegen moest wennen aan de stemmen, die in mijn ogen niet goed bij de figuren hoorden. Ook zaten er veel drukke conversaties bij, en die verzopen in het nederlandse gekrakeel waardoor de onduidelijk werd voor mij en voor de kinderen. Nu weet ik bijna zeker dat de USA versie duidelijk is en waarschijnlijk ook grappiger...
Verder was de film leuk in elkaar gezet, en zag het er prima uit. Verhaal daar in tegen was wat zwakjes... Waar ik de USA versie waarschijnlijk een 4 had gegeven, geef ik de NL versie een 3.5. Maargoed, zo is het nu eenmaal met het nederlands.....
lvlvlv
Deze film is de één van de beste animatie films ooit gemaakt ne dikke proficiat pour rangoooooo!!
mcdaktari
Dat ben ik volkomen met je eens, het is tot in de details goed en mooi gemaakt en het is daarbij ook nog een hele leuke film, Johnny Depp geeft de film toch ook wel wat extra´s want hij doet het meer dan goed.
Camorra
Rango gekeken met mijn neefjes, hun vonden het heel leuk maar om eerlijk te zijn, ik vond het zelf ook leuk, de Amerikaanse versie gekeken en ik heb echt genoten van de stem van Johnny Depp. Die stem, het verhaal, gewoon alles het was een leuke film. Dit is ook een van de eerste werken die ik van Nickelodeon Movies heb gezien (naast spongebob) en ik moet zeggen dat me dit toch wel bevalt, er zit ook echt wat humor in. In vergelijking met Disney..
3.5* amigo's
Davido
Vooral een zeer MOOIE film qua grafics. Misschien wel de mooiste animatiefilm.
Verhaal/opzet was wel heel anders dan de overige animatiefilms. Leuk om te zien maar vond hem niet heel bijzonder. Begin was wat druk en leek niet echt op een animatiefilm. Mn vrouw viel in slaap.Zij kon de film niet oppakken. IK heb hem gewoon lekker weggekeken.
Voor de grafics een dikke 5 maar verhaal en opzet een 2,5.
Daarom een totaal van 3,5
Zeriel
Schitterend gemaakt, indrukwekkend gedetailleerd uitgewerkte personages. Knap gemaakte animatie.
Het verhaaltje is alleen vrij simpel, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Het verloopt alleen wel erg voorspelbaar. Wat ik jammer vond was het bombastische gedeelte met de vleermuizen, en ook de slang was een beetje teveel van het goede, op zich reuzeknap gemaakt allemaal.
Wat meer subtiliteit had de film goed gedaan. Die subtiliteit zit wel in de karakters, maar helaas niet in het scenario.
bladerunner63
mooie graphics in HD maar zeer flauw verhaal ...zelfs op de rand van het irritante...zat meer in !
Timba69
Mooi gemaakte animatiefilm. Heb hem in het nederlands met de kids meegekeken en dat viel mij niet mee. Voor de kinderen waren de teksten soms even moeilijk te volgen.
Geef hem nu 3*, maar misschien dat ik hem bij een 2e keer kijken in de orginele versie een hoger cijfer kan geven.
Best lollig filmpje. Moet het vooral hebben van de karakters en losse dialogen. Qua verhaal is het natuurlijk (bewust) wel erg bekend terrein uit de aloude klassieke westerns.
Maar verder vlot en leuk gemaakt.
leucomelas
Erg mooi gemaakt.
Redelijk moeilijk voor de kleintjes.
Heb wel eens leukere verhalen gezien, toch een 3,5 zag er erg mooi uit en was toch vermakelijk.
bennie jolink
Had hier toch meer van verwacht. De animatie en de visuele detaillering in de karakters en omgevingen is adembenemend, maar waarom is niet dezelfde aandacht aan het scenario besteed? Alles is zo vreselijk voorspelbaar dat je gewoon zit te wachten tot een scene eindelijk is afgelopen en er misschien nog 's wat spannends gaat gebeuren. Dat gebeurt helaas niet, en alleen voor goede visuals verdient een film geen voldoende.
Keane1983
Animatie's zien er allemaal super gelikt het, het verhaal is simpel maar onderhouden.
Stemmen zijn leuk gecast bij de personages.
Humor zit er voldoende in, althans dat vond ik (humor is persoonlijk). Ik heb meer dan eens in een deuk gelegen
Na de toch wat negatieve reacties op deze site was ik aangenaan verrast door deze film.
Van mij een 3,5*
Jzor
Grappig, maar ook wat saaie stukken en soms mislukt grappig. Standaard, dus een 3*
Vince2301
Erg mooi gemaakt en duidelijk HD-kwaliteit (wat m.i. niet bij alle animatiefilms uit de verf komt)
Het verhaal begint goed, maar loopt na de helft flink uit de klauwen: veel te drukke en onzinnige actie en (zelfs voor een animatiefilm met een kameleon in de hoofdrol) onwaarschijnlijkheden.
Ik vind hem erg gemiddeld, maar geef de film door de erg mooie beelden toch een hogere score.
Pecore
Klopt het dat ik een aantal referenties aan andere film ben tegen gekomen in deze film? E.T., Lord of the Rings, Pirates of the Carribean, Sergio Leone films, Fear and Loathing in Las Vegas... Of zie ik dingen die er niet zijn?
mnrk
No one is going to tango with the Rango...
Dit was een zeer mooi gemaakte animatiefilm van Gore Verbinski....Het zag er allemaal zeer mooi uit (vooral op Blu-ray).
Het verhaal is niet zo heel bijzonder, maar aangezien het tempo in de film prima is en de humor ook maakt mij dat "persoonlijk" niet zo veel uit.
De humor en verwijzingen naar andere films is ook absoluut een prima toevoeging bij deze animatiefilm
, maar het is Johnny Depp als Rango die de film net dat extra's geeft. Hij heeft de juiste stem voor Rango
...
balosa
wel mooi gemaakt maar ik vond het maar een saai verhaal en de dialogen waren ook niet geweldig
JanDahler
Film ziet er werkelijk prachtig uit in HD. Ook het hele western sfeertje beviel me, alles zag er enorm sfeervol uit. Ook het karakter Rango had wel wat, wat niet kan gezegd worden van alle andere karakters, die ik eigenlijk al weer vergeten ben.
Deze Rango had van mij iets luchtiger mogen zijn, tegen het einde aan word het allemaal wel wat te maf.
Af en toe zit er zeker goede humor in maar had nog meer gemogen om een echte topper te zijn.
een mooie 3.5*
Kanisz
Na afgelopen weken wat 'echte' westerns gekeken te hebben nu maar een animatiefilm in het genre. De referenties naar andere films deden me vaak lachen, en ook de overige humor was goed. Openingsscene bijvoorbeeld
... Mooi geanimeerde film met aardig verhaaltje. Johnny Depp sterk gecast voor de stem van Rango. 3.5*, wie weet bij herziening nog meer...
Film zag er werklijk prachtig uit, mooiste wat ik gezien heb op animatie gebied Geen wonder ook dat achteraf bleek dat Roger Deakens hiervoor verantwoordelijk was. Eindelijk een film die met de animatie vooral op sfeer mikt en vaak waarlijk mooie fotografie weet te evenaren. De film was leuk met tal ven geinige referenties, maar wel iets te lang en de humor was vaak ook net niet scherp (maar dat was dan weer te verwachten met Verbinski aan het stuur
) Al met al prima filmpje.
3,5* en dat is een enorme comeback na de 0,5 voor de 3e Pirates film.
Qua fotografie dan. Zaten werkelijk prachtige plaatjes tussen, die niet van echte film te onderscheiden waren. Niet die te cleane Pixar stijl of die waterverf look van Ghibli.
Xerces
Nou, van deze animatiefilm schrok ik wel even vorige week. Wat een super film! De animaties zijn echt zóóó goed, bijna niet van echt te onderscheiden. Deze film is mooi, grappig, echt een plaatje. De leeftijdsgrens vind ik wel wat aan de lage kant. Ik vond hem niet echt toegankelijk voor jonge kijkers. Dat werd me vooral duidelijk tijdens één van Rango's psychedelische trips. De hele film ademt dit psychedelische sfeertje wel een beetje uit. Beslist het kijken waard, maar verwacht niet dat de kinderen blijven zitten.
nakada
Deze film maakte mijn verwachtingen waar. Het ziet er inderdaad allemaal prachtig uit. Samen met Legends of the guadians de allerbeste van de laatste tijd, alleen sprak mij deze qua sfeer veel meer aan. Ik kon het stof als het ware proeven.
Ik vond de humor prima. Niet teveel slapstick of voor de hand liggende schunnige grappen. Het verhaal was redelijk eenvoudig en uiteindelijk loopt een en ander toch af via de geijkte paden. Maar het tempo blijft er goed inzitten en de personages zijn leuk genoeg om de film te dragen.
Een aanrader.
NYSe
Rango werkt als een verassing; een film waar je even aan moet wennen. Wanneer je echter doorhebt waar je naar aan het kijken bent kan het genieten pas echt beginnen.
De film onderscheidt zich van de meeste animatiefilms door de filmische "cinematografie" (waar ze de geweldige Roger Deakins blijkbaar voor benaderd hebben) en de subtiele humor. Waar de meeste CGI-tekenfilms zich sinds Shrek meestal richten op de wat flauwere grapjes en grolletjes, daar doet Rango meer denken aan een volwassen speelfilm, maar dan toevallig geanimeerd.
Dit door zich te focussen op aspecten als sfeer en drama en de humor spaarzaam en naturel over te brengen. Depp zoekt in zijn te prijzen prestatie niet zozeer naar de lach, maar naar manieren om zijn personage expressief te maken en te houden. Het is dan ook niet zozeer de animatie, maar vooral het enthousiasme van de (stem)acteurs die je af en toe doen vergeten dat je naar een volledig met de computer gemaakte film zit te kijken.
Al met al een film die in kwaliteit niet onderdoet aan de klassiekers van Pixar.
vbkay
Begon sterk. Het taalgebruik en de referentie naar Fear and Loathing doen vermoeden dat het een film is die gericht is op volwassenen. Helaas zwakt de film steeds verder af naar een lager niveau en verloopt weer volgens het standaard, voorspelbare Hollywood stramien.

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Isla Fisher (46)

Il Y A Longtemps Que Je T'Aime

Life of Pi
Avontuur / Drama, 2012

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
gunslingersheriffnevadaheldburgemeesterpetdystopielizardwater supply outlawindiaanwater shortagewestersgeestchameleonmariachi construction sitearmadillo disillusionmentwoestijnconstructionfrontier townsmall western town pets3danimal lifeanimal protagonistold westhigh noon