Genre: Animatie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 112 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin
Releasedatum: 2 maart 2011
Plot Rango
"Heroes come in all different colors."
Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.
- Trailer (YouTube)
- Rango (MusicMeter)
Rango / Lars (stemrol)
Beans (stemrol)
Mayor (stemrol)
Rattlesnake Jake (stemrol)
Priscilla (stemrol)
Roadkill (stemrol)
Doc / Merrimack / Mr. Snuggles (stemrol)
Balthazar (stemrol)
Spirit of the West (stemrol)
Bad Bill (stemrol)
moviemafketel
- 19752 berichten
Zag gisteren bij die zender van KPN waar films worden besproken dat alle scenes ook fysiek zijn gespeeld met elkaar, dus niet in een lullig studiootje waar van een papier wordt opgelezen in een microfoon. De animatie is dus echt geacteerd door Depp en consorten. Dit om het nog dynamischer en echter te laten overkomen qua emoties etc.
Angrod_Pallanén
Moet eerlijk zeggen dat het voor mij geen duidelijk verschil was met andere animatie inspraak.
Black Math
Aardige animatie, vooral de actiescènes waren behoorlijk spectaculair, met name de autocrash aan het begin. Een aantal aardige referenties naar andere films, vooral wat muziek betreft. Leuk om de Walkürenritt en An der schönen blauen Donau terug te horen. Grappig ook dat de muziekband een relatief actieve rol speelde. Zo wordt er toch een beetje gespeeld met het concept film.
Toch zeker ook minpunten. Het plot bevat toch weer de clichémomenten van iemand die zich beter voordoet dan hij is, ontmaskerd wordt en uiteindelijk toch de held is. Hoe vaak hebben we dat nu niet gezien?
Maar wat nog irritanter was, was dat de film erg donker was, waardoor soms erg weinig te zien was. Erg jammer, maar misschien komt het ook door de schermpjes in de tourbus waarin ik de film heb gezien. Ik zal hem zeker nog eens herzien. Tot die tijd 2,5* maar wellicht dat als bij de herziening het mee blijkt te vallen met de donkere scènes dat er nog een sterretje bijkomt.
teaser
Super leuke film! En ben ik de enige die de fear and loathing mannen in de auto zag zitten ? Toen rango op hun voorruit belande!
Nee
Jeroen87
Kreeg m niet uitgekeken, wellicht omdat ik een leuke animatiefilm had verwacht. Sfeer te "donker" en eigenlijk niet echt grappig, vooral serieus. past naar mijn mening niet bij een film als dit.
Angrod_Pallanén
Kreeg m niet uitgekeken
Waarom stem je dan.
benthuu
om het nog dynamischer en echter te laten overkomen qua emoties etc.
En dat is ze goed gelukt! Je kon echt zien dat ze hun best hadden gedaan op de animatie, en van alle klachten over het donker/licht? Ik heb er helemaal geen last van gehad!
ribas123
Ik heb deze film met erg veel moeite af zitten kijken.
Hij kon me gewoon totaal niet boeien.
Het is allemaal zo voorspelbaar.
Zonde voor me tijd dus.
hutsekluts
Prachtig geproduceerde animatiefilm met leuke volwassen karakters. Veel actie en prachtige muziek van Hans Zimmer. Knipoog naar Clint! Niet alleen leuk voor kinderen.
Mirckje
Humor viel wat tegen bij deze film. Visueel is het een spektakel, echt fantastisch mooie animatie. Verhaal was wel oke en de karakters waren wel leuk gedaan. Opzich een prima film.
Had wel het gevoel dat het meer kon zijn dan het was.
Lefgozer
Prachtig gemaakt, een leuk (voorspelbaar) verhaal en een aantal grappige verwijzingen.
Sir Dancelot
Idd prachtig gemaakt met prachtige animatie en prima geacteerd, maar een flinterdun verhaallijntje boordevol met clichés zonder enige creativiteit. Jammer want met het basismateriaal (wereld/karaktertjes) hadden ze véél meer gekund.
digi
Op grafisch gebied behoort de film tot de absolute top, maar het verhaal valt helaas erg tegen.
Op een paar leuke scene's na (de val uit de auto, de sigaar en de vogelscene) was de film erg langdradig en bevat te weinig humor.
Hiervoor heb ik RIO en Tangled gekeken en die waren velen malen leuker dan deze film.
vph1272qm
wederom een cliche verhaal, maar ik heb genoten van de graphics, geweldig mooi gemaakt, zeer gave details en subtiele humor.
sander.h
Heb me prima geamuseerd met deze Rango. Bij tijd en wijle bizarre humor en geflipte personages, maar bovenal prachtig weergegeven en met een sterke soundtrack.
Johnny Depp schittert. 4*
vrossi
volledig eens met de 7 bovenstaande recensies, het is een leuke film om te zien,en grafisch geweldig mooi om te zien..
vond de humor in deze film wel beter dan bij rio of tangled.
somdv
Ik vond dit een geweldige film. 5 sterren voor dit genre (tekenfilm). Bijzonder goed getelend en geanimeerd en geweldige muziek. Depp was geweldig en Rango is een soort Sparrow die in vreemde avonturen door improvisatie zijn weg baant. Absurde humor af en toe. Geestig en geweldig gedaan. Chappeau.
esoxlucius
Vermakelijke film, geen super verhaal maar de realistische computer graphics maken dat helemaal goed.
mrdig
Super standaard verhaal, verzin es iets nieuws denk je dan! De animatie was zeker de moeite waard en prima voice-acting. Afgezien daarvan een heel middelmatige film. Krappe 3*
WTULTC
Mooie film. Eindelijk een beetje een volwassen animatiefilm net zoals die uilenfilm van een tijdje geleden.
sweinsteiger
Mooie film. Eindelijk een beetje een volwassen animatiefilm
Dan moet je ook eens naar Mary and Max kijken, ook een volwassen animatiefilm.
RickZ
Animatiefilm in goede westernsfeer, goede kwaliteit animatie maar wat matig verhaal, en met relatief weinig humor. 3+
vcrrr
Ik ben het eigenlijk wel eens met de review van "Black Math", op de donkerheid na, want dat is echt niet aan de orde wanneer je de film op een normale TV bekijkt (in mijn geval Full HD Blu-ray).
De film komt verder wat traag op gang maar weet toch te enthousiasmeren wanneer 'Rango' niet meer aleen is.
Drie sterren!
TrainAndGain
Als liefhebber van animatiefilms moet ik zeggen dat ik dit een hele mooie vind. Wel een voorspelbaar verhaal maar de film ziet er prachtig uit, mooie details, kleuren en effecten (op blue-ray en full-hd TV)! Ook het acteerwerk van Johnny Depp is goed! Verders is het geen aanrader voor de kids, het is meer een 'volwassen' serieuze animatie in mijn ogen, misschien dat ik 'm daardoor ook zo waardeer.
sweinsteiger
Ook het acteerwerk van Johnny Depp is goed! .

Rango is een parodie op de western (en andere films) geworden. Het niveau is gelukkig hoog genoeg. Ik herinner me nog creatieve films als Bolt en Bee Movie die origineel wilden uitpakken, maar uiteindelijk een te jong publiek aantrokken. Het verloop is ook flitsend genoeg om mee gesleept te worden in de flow. Leuke momenten, verwijzingen voor de filmliefhebber en voldoende humor. Het enige nadeel is wel het verhaal. Niet bepaald origineel met het typische Amerikaanse verloop met vrij voorspelbare wendingen. Het is op het randje van moraliserend zelfs. Maar dat heb je wel met Amerikaanse animatiefilms natuurlijk.
Rango is misschien geen absolute topper, hij komt wel origineel uit de hoek en heeft voldoende geëntertained. Een aanrader dus en samen met 'How to train your dragon', 'Mary & Max' en 'Ponyo' één van de betere animatiefilms die ik de laatste tijd gezien heb.
pooper
aardige film, maar dit concept heb ik te vaak gezien, dit keer dus in een ander jasje. wel leuk dat je johnny depp en benicio del toro langs ziet rijden in een auto (fear and loating in las vegas).

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Isla Fisher (46)

Il Y A Longtemps Que Je T'Aime

Life of Pi
Avontuur / Drama, 2012

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
gunslingersheriffnevadaheldburgemeesterpetdystopielizardwater supply outlawindiaanwater shortagewestersgeestchameleonmariachi construction sitearmadillo disillusionmentwoestijnconstructionfrontier townsmall western town pets3danimal lifeanimal protagonistold westhigh noon