• 9.379.969 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Smith

Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Plot Black Death

"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."

Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Thorak

Ondanks Carice van Houten hoopte ik toch op een goede film aangezien Sean Bean hier in mee doet. Zijn rol vind ik toch niet helemaal een Boromir reprise hoor. Van Houten was weer eens een grote telleurstelling en niet eens door haar 'accent', ze kan gewoon niet acteren! Die ene en enige gezichtsuitdrukking is gewoon niet voldoende om een goede rol neer te kunnen zetten. Tygo Gernandt speelt haar wat mij betreft dan ook gewoon weg en dat zonder ook maar een woord te zeggen. Het verhaal van deze film is ook te simpel om te boeien, waar je hoopt op een of andere mysterieuze verklaring of verschijnsel, gebeurt er totaal niets en ís er ook helemaal niets.

Deze film is net alsof je een hele boeiende middeleeuwse thriller hebt waarvan je alleen de bijrollen maar te zien krijgt, en dat zelfs met Sean Bean.

johnrambo schreef:

Jammer dat er weer mensen zijn die deze film één ster geven waardoor andere mensen denken hoger te moeten stemmen om het gemiddelde te compenseren.Misschien is het niet helemaal je ding maar één ster geven raakt kant nog wal.

4 sterren geven raakt ook kant nog wal aangezien deze film op alle vlakken tegen valt. Zelfs Sean Bean die ik normaal erg goed vind presteert hier niets. Het feit dat je zelf over compenseren begint en een 4 geeft doet mij toch sterk vermoeden dat je zelf ook hoger geeft om te compenseren.

Quido schreef:

En sinds wanneer wordt er echt geluisterd in plaats van ondertitels te lezen?

Dat doen volgens mij de meeste mensen hoor... Zeker met de huidige 'kwaliteit' van ondertitles kun je die beter negeren en luisteren naar wat er gezegd word!

avatar van Monkey68

Monkey68

''AAL BIE BAK AASHOOLLL" Nooit iemand over het accent van Arnold gehoord maar wel je eigen landgenoten afzeiken, zielig hoor! Effuh kappuh nah, kinders.. Prima fillum, lekkah sfeertjuh, nix op an tuh merrukkuh.......................

Thorak

Niet om het een of ander, maar toentertijd heb ik toch heel wat mensen gehoord die het daar over hadden hoor! Op de middelbare school liep iedereen dat accent juist na te doen bij zowel Engels als Duits...

Als we in de jaren 80 al MoveMeter hadden gehad zou dat zeer zeker veel vuldig opgemerkt zijn. Als je Arnold's eerste films bekijkt was hij zelfs totaal onverstaanbaar! Zijn allereerste film had hij zelfs helemaal geen tekst omdat hij geen Engels kon spreken.

Wat voor Van Houten geldt, geldt ook voor Jeroen Krabbé en Derek de Lint, die hebben ook een duidelijk Nederlands accent. Verschil met die 2 is dat zij wél enigsinds kunnen acteren, wat dat accent weer enigsinds te niet doet gaan.

avatar van Monkey68

Monkey68

Nog ff gekeken bij The Terminator en zelfs bij Conan the Barbarian, maar niks over zijn accent of onverstaanbaarheid. Misschien is de oplossing om over een jaartje of 25 nog eens een stukkie te schrijven.............................

avatar van james_cameron

Toepasselijk grimmig en naargeestig, maar gelukkig ook best spannend. Goed gemaakt en degelijk gepeeld, met een vrij grote rol voor Carice van Houten. Geen bijster goede rol helaas, en ook haar wisselvallige uitspraak speelt haar weer eens parten. Gelukkig is Sean Bean (qua uiterlijk zo weggelopen uit The Lord Of The Rings) aanwezig om te laten zien hoe het wel moet. De handheld aanpak van het camerawerk is niet altijd even doeltreffend, maar visueel overtuigt de film wel. Flink wat gruwelijke en bloederige toestanden- wat verwacht je ook anders van een film met een dergelijke vrolijke titel.

henkula

Over Gernandt kun je geen echt oordeel vellen, die zegt de gehele film geen woord.

gelukkig maar....

henkula

En onze Rutger niet te vergeten...het ontgaat je, dat ze speciaal vanwege het accent gekozen worden. De meeste Amerikanen kunnen toch het verschil niet horen tussen een Duitser en Nederlander.

Tel uit je winst!

avatar van Picker

Picker

Prima film, geeft goed weer dat de meeste dingen toen in de naam van ( een denkbeeldige ) god werden gedaan en alles wat vreemd was met heksen te maken had en op de brandstapel hoorde.

Spijtig dat zo'n slordige 500 jaar later alleen het gedeelte van de heksen op de brandstapel gestopt is

henkula schreef:

Tel uit je winst!

Rutger Hauer was ik niet vergeten hoor

Hij heeft niet zo'n Nederlands accent als de anderen naar mijn idee, vandaar dat ik hem niet noemde. Yorrick van Wageningen valt geloof ik ook wel mee qua Nederlands accent...

Het klopt dat niet Engels sprekenden vaak worden gecast juist vanwege hun accent, maar dat lijkt me in deze film zeker niet het geval. Dit valt voor mij gewoon onder het kopje 'slechte B-film', ondanks Sean Bean (die ook onder de maat presteerde voor zijn doen).

avatar van diandi

diandi

Film met mooie sfeer. En een goed verhaal waarbij kennis van wat geschiedenis en de geschiedenis van het Christendom in het bijzonder zal meewerken om de film te begrijpen.

En het afbranden van landgenoten is heel Nederlands. Alles wat op enige wijze boven het maaiveld uitsteekt, moet neergesabeld. Carice is één van de topactrices van Nederlandse bodem. Je kunt van haar houden of niet. Maar zeur niet over "niet kunnen acteren". Probeer een ander succes te gunnen.

Thorak

Ik gun Carice van Houten alle succes die ze kan krijgen hoor, maar dan zou ze eerst moeten leren acteren.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

God! er spelen 2 nederlanders in een buitenlandse film en iedereen loopt weer te zeiken..... zeiken om het zeiken!

als ze nou echt niet kan acteren, okay! maar ze doet het aardig in mijn ogen! als we nou eens blij zijn dat we een actrice hebben die af en toe naast de grote en de groteren der aarden mag staan.

Thorak

In jouw ogen mischien wel, in mijn ogen totaal niet. Ze overstijgd nergens het niveau van een gemiddelde soap serie. Ik heb haar nu in een aantal films gezien en haar acteren word er niet bepaald beter op. Een goede acteur of actrice kan heel veel door mimiek laten zien, verschillende emoties e.d. Van Houten heeft maar 1 gezichtsuitdrukking! Tygo Gernandt weet zich wel redelijk staande te houden tussen de anderen. We hoeven ook echt niet blij te zijn dat zij naast een aantal 'grote' acteurs mag staan in een film hoor. We hebben gelukkig meerdere acteurs uit Nederland die dat doen en die wél kunnen acteren! Als jij het zeiken om het zeiken wil noemen moet je zelf weten, maar dat veranderd niets aan dat Carice van Houten een slechte actrice is.

avatar van Quido

Quido

Buiten dat ik Carice wel een goed actrice vind, moeten we ook niet net doen alsof het buitenland het walhalla is wat film of acteren betreft ...

avatar van Poppe

Poppe

Oooooo, dus je moet Carice goed vinden om ze Nederlands is... Wat een hypocrisie zeg..

maar ze doet het aardig in mijn ogen!

Precies, in JOUW ogen.. Ik vind haar optreden (en ook in Repo Men) tenenkrommend..

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een pestfilm die aardig wegkijkt.

Black Death is een soort geschiedenis-avonturen-drama. De pest en het feit dat de mensen vroeger dat als iets van hogerhand zagen, hadden nare consequenties, wat hier wordt weergegeven in een paar grove (suggestieve) scenes.

Het sfeertje van de middeleeuwen en de dampende moerassen is goed neergezet, ziet er mooi uit. De film verveelt nergens maar het is het allemaal net-niet, het had in potentie aangrijpend of spannend kunnen zijn maar helaas.

De hobbelende beelden bij gevechten zijn trouwens irritant, snap niet waarom dat foefje in films zo vaak gebruikt moet worden behalve dat het zogenaamd de kijker moet meesleuren. Vind het eerder een zwakte-bod: ziet de actie er anders niet goed uit?

Wel goed dat er geen belerend religieus sausje over je heen wordt gesmeerd, althans niet meer dan hoe er vroeger tegenaan werd gekeken. Zou wel anders geweest zijn als het van Amerikaanse makelij was gok ik zo.

Krappe 3* (vind Christopher Smith er helaas met elke film iets op achteruit gaan.)

avatar van Quido

Quido

Poppe schreef:

Wie zegt dat?

Thorak

ralfsjam, min of meer indirect..

avatar van cees72

cees72

kabbel, kabbel, kabbel, maar waar is het verhaal? Enige verdieping zou toch wel prettig zijn geweest. Het is nu behoorlijk ééndimensionaal.

avatar van Minotaures

Minotaures

Eerst was 't genre horror, nu dus niet

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Nee niet echt, zitten wat harde stukken in maar verwacht geen horror.

avatar van Picker

Picker

Wat betreft de film en mijn 1e bericht;

Ik heb het woord "denkbeeldig" bewust tussen haakjes gezet, omdat het mijn beleving van de film was en mijn idee over het hele gebeuren. De film legt ook aan het einde duidelijk uit
dat de mensen zelf simpelweg niet wisten of ze handelden uit wraak of omdat het een taak was van god. En er duidelijk zichtbaar onschuldige vrouwen op de brandstapel belanden omdat een boze monnik liefdesverdriet heeft.

Vieren delen doen we hier niet meer en we zijn er ook met z'n allen over eens geworden dat de aarde rond is, mijn idee is dus ( gelovig of niet ) moderniseer de rest van die ouwe troep ook wat...

avatar van Nycos

Nycos

3* voor de glansrol van Tygo !!

avatar van rep_robert

Meende hem al te herkennen als de stille man Ivo. Nu hoef ik niet meer te gaan zoeken Nycos. Ik ga weer verder met de film

avatar van rep_robert

Na het zien van de film begrijp ik de discussie over god e.d. ook wel. Het neemt een erg prominente rol in de film in beslag.

Het begin is wel leuk en neemt je mee op een middeleeuws avontuur, geen vrolijk avontuur. De film is bijzonder grauw en het schuwt een paar lijken meer of minder ook niet. Het geweld is daarbij ook nog is grof en ook hier zit er niet veel censuur in.

Ben wel van mening dat ik de film liever anders had gezien, ik vond de film eigenlijk bovengemiddeld tot na de dorpsscene. In het begin voel je die spanning die echt te snijden is. Heel mooi gedaan, maar daarna houdt het eigenlijk op en krijg je teveel heen en weer gezever over wel of niet geloven tussen van Houten en Bean+consorten.

Dat is ook 1 van de problemen, er wordt een beetje teveel over god geneuzeld in de film, duidelijk niet mn pakkie an.

Daarbij gezegd is het wel leuk om van Houten in zo'n film te zien, maar toch lijkt ze me gemiscast. Ze heeft helemaal niet het goede accent om geloofwaardig over te komen. Over Gernandt kan je kort zijn, hij ziet er geloofwaardig uit. Maar omdat hij geen tong heeft is het ook niet echt zo lastig.

Aardig groffe actiefilm dat ondanks een stortvloed aan god in de film toch wel redelijk te pruimen is.

Thorak schreef:

Rutger Hauer was ik niet vergeten hoor

Rutger spreekt wel goed Engels, maar wel met een onmiskenbaar accent in goede B-Films.Blood of Heroes bijvoorbeeld.

rep_robert schreef:

Dat is dus juist lastig, je bent dan als acteur volledig afhankelijk van je mimiek en lichaamstaal. Nou is dat iets waar Gernandt erg goed in is dus voor hem inderdaad niet heel erg moeilijk. Juist om die reden vind ik Van Houten dus geen goede actrice, zij kan dit juist helemaal niet.

henkula schreef:

Rutger Hauer´s accent lijkt een beetje per film te verschillen, in sommige films heeft hij echt geen Nederlands accent. Blood of Heroes, bij anderen beter bekend als Salute of the Jugger (bij mij althans) is inderdaad een erg goede film ja.

avatar van RickZ

RickZ

Avonturenfilm dat zich afspeelt in middeleeuwen, met een monnik die afreist naar een mysteries heidens dorpje zonder de zwarte pest. De gebeurtenissen daar stellen weinig voor. Er zit weinig actie in deze film, onvoldoende.