Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Plot Black Death
"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."
Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.
Ulric
Dalywag
Monk
Abbot
Grimbold
1080P is tot heden de beste kwaliteit die je kunt krijgen. Ik vind het wel altijd grappig als ik berichten lees van een bepaald persoon die vrijwel alle films heeft bekeken via Film 1 en dan bij iedere film aangeeft "mooie HD kwaliteit" terwijl Film 1 als hoogste kwaliteit 1080i (HD ready) heeft en regelmatig is het ook nog gewoon opgewaardeerde DVD kwaliteit (zoals DVD spelers met een HDMI uitgang)
Seifer
Dat moet pijnlijk zijn geweest voor Osmund toen hij erachter kwam dat hij bedrogen was , en dat hij dat meisje zelf had vermoord. Maar goed hoe stom kun je zijn om dat te geloven, juist een monnik zou toch niet in zulk soort dingen trappen?
K. V.
'k vond hem ook niet mis. 'k had gedacht dat het meer een actievolle film ging zijn, maar dit was niet meteen het geval. Een echte horrorfilm vond 'k het ook niet, maar hij moest het inderdaad meer hebben van de sfeer.
De cast deed het niet slecht: Carice van Houten heeft gelukkig haar Nederlandse tongval laten varen.
Voor de rest vond 'k het wel een puike film.
John Lee Hooker
Een herhaling van bestaande Middeleeuwse werken zonder een echt origineler verloop. Hoe lager de rang van een ridder des te eerder hij sneuvelt en zo kun je het hele boeltje al voor een groot gedeelte voorspellen. Het vermoeden dat ik had wanneer de jongen vertrok met zijn beschermers bleek dus te kloppen en afgezien van een goede performance is ook zijn onderdeel van het verhaal evenmin indrukwekkend. Sean Bean is altijd wel degelijk maar ik vind het niet erg slim om hem in zo'n ouderwets harnas te gieten want je wordt stiekem steeds herinnert aan The Lord of the Rings en ik denk dat menig andere acteur deze rol ook gemakkelijk had kunnen vervullen. Eenmaal op reis is er niet gigantisch veel te ontdekken, we komen in een willekeurig dorp terecht waar alle inwoners atheïst blijken te zijn en dat is dan ook het voornamelijkste waar onze helden mee geconfronteerd worden. Het vriendinnetje van Osmund blijft vooral op de achtergrond en ondanks haar onzekere toekomst is deze zijtak niet erg veelbelovend. Verder vond ik het vreemd dat Swire werd opgehangen terwijl het andere slachtoffer een simpele messensteek in ontvangst mocht nemen en de keuze van Osmund om Averill 'uit haar lijden te verlossen' vond ik iets te overhaast.
De overige producties van Christopher Smith voelden vrij authentiek aan en daardoor ben ik helaas teleurgesteld met deze magere voorstelling.
doogle
Begin van de film vond ik wel hoopvol, mooie beelden en een goede sfeer! Maar helaas zakte de film later in en naar het einde toe werd het zelfs een beetje absurd en afgerafeld. Maar wat was Carice van Houten vreselijk! Nog erger dan ik had gedacht! Niet alleen vanwege haar engels, maar vooral omdat ze de rol totaal niet kon dragen, erg jammer!
Angelo2
Alles onder 1080P is gewoon HD-ready kwaliteit en niet meer.
Geloof dat 720p zelfs beter is dan 1080i. Bewegende beelden zijn vloeiender bij 720p.
Angelo2
Ooh Reinbo was me al voor.
Aardige film waarin een monnik samen met een gezelschap harde ridders op zoek gaat naar een dorp dat blijkbaar imuun is voor de heersende pest. De eerste helft komt wat traag op gang, maar eenmaal in het dorp wordt de film een stuk boeiender. Het ziet er allemaal wel goed uit en het geweld is bruut en bloederig. Verder heeft de cast een behoorlijke Nederlandse inbreng in de vorm van Tygo Gernandt en Carice van Houten.
voomzap
Volstrekte logica. Ze moesten hem afvoeren om bij de anderen de indruk te wekken dat ze vrij zouden zijn indien ze van hun geloof zouden stappen. Eenmaal uit het zicht werd hij opgehangen, een offerritueel was in zijn geval niet meer nodig gezien hij God had afgezworen. Trouwens zo simpel was de messteek niet, zijn hele maag werd opengereten nadat hij was gekruisigd.
De keuze van Osmund om Averill 'uit haar lijden te verlossen' vond ik iets te overhaast.
Ja dat vinden we allemaal als nuchtere kijker. Jammer he

Juist deze naieve monnik die in een microcosmos leefde, gelooft zulke dingen. Het was ook een erg overtuigende misleiding van de "heks"[/spolier]. En zeker in de tijd waarin dit zich afspeelde.
voomzap
Redelijk onderhoudende film met een atheistische boodschap over de waanzin van het geloof. Nog altijd actueel en aanrader voor liefhebbers van middeleeuwse taferelen, iets wat mij meestal niet kan bekoren maar in dit geval zoetjes uitgezeten!
Malli
Met de pest, het middeleeuwse christendom, de middeleeuwse setting en Sean Bean als hoofdrolspeler heeft deze film heel wat aardige ingrediënten, maar de mayonaise pakt helaas niet echt. Hier zat veel meer in.
Malli
Carice van Houten heeft gelukkig haar Nederlandse tongval laten varen.
Dat vond ik eerlijk gezegd niet. Haar Nederlandse tongval was meteen duidelijk.
Ralf81
Sfeervol, vermakelijk, en een beetje freaky. Verder niet meer dan gemiddeld.
john mcclane 2
voor een deel een realistische blik op de meest ellendige wanhoops tijd van de geschiedenis.
wat ik zelf wel raar dat deze mensen zo'n rotsvast geloof hadden/hebben
wat zelf al zeiden in het begin van de film,terwijl als er naast de 2e wereld oorlog EEN periode is
waarbij je het recht hebt om hevig te twijfelen aan "god" dan is het dan wel.
hoe dan ook,leuk om carice en tygo te zien,jammer dat tygo geen teksts had.
maar door de zeer slechte beeld kwaliteit,geen 3 sterren.
Leno
Aardige film waarbij het verhaal een goede balans biedt tussen spanning, fantasie en actie. De achtergrond (de pest) en de setting geven de film net dat extra dat de eendimensionale karakters bijna compenseert.
yesplease
Rauwe, spannende film over het geloof in de middeleeuwen. Beslist beter dan de gemiddelde film.
_Casper_
Ik ben best een fan van deze regiseur, vond zijn films creep, triangle en severance erg cool... maar vind deze beduidend minder dan die 3 films...
De film begint vlot en leuk.. maar zakt daarna erg in... en het eind voelt een beetje ''goedkoperig'' aan...
De acteer prestaties zijn matig, vind ook carice in deze film minder spelen....
Ondanks deze negatieve punten heb ik me er toch wel een beetje mee vermaakt, tis een beetje een film die je een x doordeweeks op tv zou zien ofzo... dan je er even mee vermaakt en daarna weer vergeet
lucid dreamer
geplaagd (ha!) door clichématige personages, een voorspelbaar plot en typische vereenvoudigde afbeelding van de middeleeuwen, zakt het leeuwendeel van de film na een kort maar prima begin in om af te sluiten met een fascinerend einde.
de ruimte voor interpretatie die het begin nog boeiend hield, wordt snel volledig dichtgemetseld door stereotype ruige mannen (al dan niet met het afgezaagd kloppende goede hart) en hun 'spoilers'. en, zoals hierboven al vaker werd vermeld: vanaf dat moment zijn er nog weinig verrassingen.
tot op drie/vierde van de film, wanneer er plotseling een heuse psychologische ondertoon binnen wordt gevoerd en het schijnt alsof het misschien niet de bedoeling was om een met bloed besmeurd middeleeuws niemendalletje te maken. wat het dan wel is blijft onduidelijk, maar de innerlijke strijd die Osmund (Redmayne - de enige noemenswaardige rol) zijn hele reis moet hebben gevochten krijgt hier, in deze met pulp afgewisselde scenes, het kaliber dat we van een protagonist mogen verwachten. het einde voelt beklemmend aan; ergens smaakt het zelfs naar meer.
Fryce
Lekker klein middeleeuws filmpje. Goed verhaal en prima in beeld gebracht.
J.Ch.
De pest blijft het goed doen in films en boeken, tot mijn grote vreugde. Wat is een middeleeuwse film zonder nietsontziende dodelijke ziekte? In Black Death krijgen we stapels lijken te zien, chaos in de dorpen, mensen die angstig nekken en oksels inspecteren vrezend daar builen te vinden. Als gevolg van de pest zijn daar vervolgens de beschuldigingen van hekserij, iedereen die gespaard wordt is verdacht - en dan met name vrouwen. Waar beschuldigingen van hekserij zijn ontstaat al snel allerhande bijgeloof met de vreemde rituelen van dien. Alle ingrediënten dus voor een mooie middeleeuwse film.
Wat ik intrigerend vond aan deze film was de lange twijfel of dit een historisch drama zou worden of meer een sword and sorcery film. Lang blijft het onduidelijk of alles logisch te verklaren is of dat er iets bovennatuurlijks in het spel is. Carice van Houten is goed bezig als mysterieuze heks die die onzekerheid nog even aanwakkert. Behalve haar pruik heb ik niks op haar aan te merken.
De overige acteurs doen het ook prima. Sean Bean ziet er weer eens uit alsof hij zo uit The Lord of the Rings is weggelopen, maar dat mag geen nadeel heten. Zijn personage is boeiend omdat hij diep geloof en grove gewelddadigheid weet te combineren. Misschien het spannendste moment in de film is als Ulric wordt gevierendeeld en het de vraag blijft of hij wel of niet zijn geloof zal afzweren - en de verrassing die daarop volgt. Carice van Houten is overigens heerlijk koelbloedig in die scène. Eddie Redmayne doet zijn best als monnik, en hoewel ik het ermee eens ben dat zijn innerlijke strijd in het grootste deel van de film niet helemaal goed voor de dag komt, vind ik wel dat die aan het eind goed, al zij het wat wrang, verbeeld wordt. Het eind zelf komt net iets te abrupt, het wrange kan ik wel waarderen, maar dan moet je niet in de allerlaatste regel tekst daaraan iets proberen af te doen.
Black Death is eigenlijk ongeveer wat ik ervan verwacht had. Niet veel positieve verrassingen, maar ook geen echte teleurstellingen. 3,5 sterren.
harrynebbus
Alles onder 1080P is gewoon HD-ready kwaliteit en niet meer.
Opgewaardeerde cd kwaliteit is 560P , 720P is HD, 1080i zit tussen 720P en 1080P in, dus 1080i is dus geen HD ready maar bijna Full HD. het is dus beter nog als 720P. waar je wel gelijk in heb is dat 1080P momenteel het beste is. al duurt het niet lang meer voor dat Ultra HD [resolutie 2160x3840] op de markt komt, dit beeld heb ook al gezien. Het is zeer mooi!
arno74
Ondanks de relatief lage waardering had ik toch wel hoop dat deze film me goed zou bevallen, zoals dit wel het geval was met Season of the Witch (2011). Helaas was dat niet het geval.
Wat mij betreft is het een film die wel te zien is, maar echt goed wordt het nergens. Om te beginnen is het een echte ridderfilm, en dat had ik niet verwacht. De onderwerpen 'pest' en 'heksen' zijn toch meer een achtergrondverhaal in een film waar ridders de hoofdrol spelen. Dat dit mij tegenviel is overigens niet de reden waarom ik het redelijk laag waardeer.
Wat ik wel storend vond was het overdreven schokkende camerawerk, iets wat zelfs irritant werd. Cinematografisch had deze middeleeuwse film met de natuur als achtergrond ook beter gekund. Voor de verzorgde costuums is er genoeg aandacht, maar niet voor de achtergronden, het contrast vond ik des te meer opvallen waardoor het soms wat weg had van een toneelstuk. Ook de manier waarop het verhaal wordt gebracht vond ik erg matig, het verloopt maar moeizaam, vaak ontbreekt ook de spanning, en het voelt soms langdradig aan waardoor het voor mij telkens maar moeilijk door te komen was.
Iets te saai, te dun en te vlak voor mijn smaak. 2*
henriz
Zware film. Binnen de video on demand vond ik hem onder 'actie'. Ik heb de film daardoor veel te licht ingeschat. Er zit werkelijk niet één sympathiek personage in deze film. Ik trok dan ook een bijzonder deprimerende les uit deze film: religieus zijn of niet, alle mensen zijn slecht.
Als je dergelijk drama kunt hebben zeker geen slechte film.
justforuse
Best een leuke film. Goede sfeer en ook goede muzikale begeleiding.
Eerst volgen we een groepje christenen die niet deugen, en dan komen die in een dorpje met antichristenen die ook niet deugen. De enige waarvan je het idee hebt dat ie wel deugt blijkt uiteindelijk ook niet te deugen. Mooi zo, hoef je ook geen sympathie voor iemand te hebben en kun je genieten van een verhaal dat zich afspeelt in de door pest geteisterde wereld van de 14e eeuw. Het leven was toen hard en niet vrolijk, en dat laat de film goed zien. Wie zegt dat vroeger alles beter was kon zich nog wel eens flink vergissen.
baspls
"I like to think that he found peace. That he continued seeing beauty in the world. Goodness."
Redelijke film over de pest. Lijkt erg op Season of the Witch al is deze veel realistischer. Dit is dan ook geen fantasy/horror maar meer een historische film. Sean Bean en Carice van Houten waren wel goed in hun rol al kon ik het niet helpen telkens wat te horen aan de stem van Carice, steeds net een 'vernederlandsde' uitspraak. Eddie Redmayne was ook wel goed als de monnik. De film begint sterk maar word aan het einde wat minder. Was wel vermakelijk. Cinematografie mocht wat minder geschut maar verder zien de beelden er allemaal wel goed uit.
Kondoro
Black Death
Een heerlijke film over de pest in de middeleeuwen, en natuurlijk het grootste gezeur in die tijd "Heksen" met aardig wat bekende acteurs, lekker actie scene's, een naar mijn mening goed verhaal met af en toe goeie "Mind Fucks" en zieke kills!
Sean Bean kwam me natuurlijk direct binnen.. Onze acteur uit game of thrones! Zijn dood was echt heel erg gruwel! deed het goed! Ik vindt hem altijd wel lekker acteren... Eddie Redmayne deed het ook wel prima! John Lynch, Andy Nyman en de andere van het team waren leuke Squad soldaten! En konden ook wel lekker vechten! Ik keek wel even op toen opeens Tygo Gernandt voorbij kwam! Maar altijd leuk om hem eens voorbij te zien komen in zo'n film! Ook Carice van Houten had ik niet verwacht in de film! Als DE "heks" deed ze het super goed! En ik vermaakte me prima!
Black Death heeft eigenlijk meerdere onderwerpen die besproken worden.. De pest en de heksen "plaag" die men had in de middeleeuwen! Je kon ook goed zien hoe onhygiënisch het eigenlijk toen was en in de tijd van nu! Maar goed, nu hebben wij ook een douche etc.. ! Het verhaal was leuk maar ik vond hem soms een beetje langdradig! Vooral in het dorp was niet echt lekker met het verhaal! Alleen toen ze gevangen werden en BIJNA allemaal vermoord werden was leuk! Ik zelf kijk bijna nooit naar middeleeuwse films.. Ik vindt deze meestal wel leuk, en vooral de zwaardgevechten vindt ik altijd vet om te zien! Helaas waren hier niet echt veel gevechten! Maar Actie zit er in ieder geval in! Maar als je de film goed volgt, zit er best nog wel een groot verhaal in verwikkelt over de jacht op een heks.. Die ze graag wouden vangen omdat ze daar al eerder een squad hebben vermoord! Vrijwel toen ze het dorp in liepen begonnen je hersens raar te werken, en had je vaak het gevoel "Wat gebeurd er" en kom je alles te weten hoe en wat! Het einde was helaas een beetje jammer en erg afgehakt.. Pats , boem film afgelopen! Dus ik vindt dat het einde wel beter mocht!
Ik vindt dat deze film een 3.5* verdient! Een kameraad en ik wouden een film kijken en gingen dus kijken op Netflix Nederland naar een leuke film! Hij wou graag Horror zien en toen drukte we deze aan! Helaas is het verre alles behalve Horror! Af en toe zie je dat er ledematen rond vliegen en de pest bulten.... Maar dat is alles ook.. Maar voor een middagje film kijken is deze zeker een aanrader!

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

The Physician
Avontuur / Drama, 2013

Frailty
Horror / Thriller, 2001
inquisitionmonnikheksdorpslagveldriddermartelennecromancer middle ages (476-1453)paganpersecutionmiddeleeuwsplaguepandemicbubonic plague 14th centurypestilence