Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Plot Black Death
"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."
Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.
Ulric
Monk
Abbot
Grimbold
JDSsmetje
Monnikken, ridders, soldaten en een necromancer ? Niets voor mij !
Hankieh
Lijkt me misschien juist wel wat worden. Een mooie opstap van Carice van Houten
RealMovieFan
Ik vind haar juist helemaal niet arrogant...overschat misschien maar arrogant zeker niet!
jordybeukeboom
Lijkt me wel een leuke film voor haar om in te spelen, maar, mede gezien de regisseur, zeker geen garantie voor een topfilm
Veruca
Carice is zo overschat en arrogant
Ik vind Carice niet overschat maar wel arrogant..
Tonypulp
Creep was oke, severance was erg goed en Triangle verassend en verwarrend, heerlijk. Alleen staat mij de setting van deze film niet echt aan, maar ben wel benieuwd
Iron Maiden
pfff, wat slecht.
Ben bang dat zelfs Sean Bean dit niet kan redden,
Tonypulp
Als ik dit zie krijg ik er toch ontzettend veel zin in. Sowieso wel vertouwen in deze regiseur.
A savvy stylish horror-actioner – Variety
Vanaf 17 augustus 2010 verkrijgbaar op DVD (Just Bridge Entertainment)
erik1677
Hmmm wat was er nu weer mis met deze trailer?
Ik vond het er uitstekend uitzien.
Ben al zwaar benieuwd naar deze film.
TragieStar.*
Lijkt me wel een leuke film, maar het verhaal klinkt niet echt super geweldig..
Rizz
Ik heb hier wel zin in. Ik verwacht geen geweldige film, ondanks de namen, maar wel een vermakelijke.
Timecop
Monnikken, ridders, soldaten en een necromancer ? Niets voor mij !
Monnikken, ridders, soldaten en een necromancer ? Echt iets voor mij!
Timecop
Carice is zo overschat en arrogant
Da's dan weer wel waar, ja. Vindt Thekla Reuten bijvoorbeeld stukken beter.
missl
nou carice lijkt me helemaal niet zo arrogant, maar in principe maar dat ook niet uit als ze het maar goed doet op beeld en in films en dat vind ik wel van haar. leuk dat ze nu ook de overstap neemt met producties uit het buitenland, al lijkt me dit niet zo goed. maar dat is enkel omdat het niet mijn soort film is, ook vind ik het niet iets voor carice maar goed, wie ben ik.
wellicht.. op naar de doorbraak...
Catwoman1986
Ik begrijp niet zo goed hoe mensen beoordelen dat Carice arrogant is, je kent haar toch niet persoonlijk?
Mij lijkt de film wel goed, dit soort verhalen spreken me altijd wel aan. Leuk dat Carice erin speelt, ik vind haar wel ok als actrice
Poppe
Carice heeft gewoon geen goede Engelse uitspraak.., dus ben bang dat dit 3 x niks gaat worden.. Ik vond de trailers nou ook niet overweldigend.. Sean Bean is behoorlijk gedaald in de pikorde heb ik het idee..
adder
wat belachelijk om een film die niets eens is bekeken al 4,5 ster te geven
Aardige middeleeuwen film met ook een kleine maar goede rol van Tygo Gernandt als de man met de axe. De uitspraak van Carice van Houten is inderdaad niet erg goed maar ze komt er mee weg.
handelaar
Vraag me af of die werkelijk zo slecht is omdat het een direct to dvd film is.. volgens mij niet in de bios verschenen?
Lefgozer
Inderdaad, viel me ook al op bij Repo Men.
Lunith
Inderdaad, viel me ook al op bij Repo Men.
Ook ik vond de uitspraak van Carice erg slecht in Repo Men. Gelukkig had ze een niet al te grote rol. De geloofwaardigheid van een personage verdwijnt dan - voor mij - in het niet: die kan ik niet serieus nemen als karakter. Tenzij er wordt uitgelegd dat hij/zij buitenlands is, wat in Repo Men niet het geval was.
Maar ik vond Triangle verfrissend en ga vanavond Severance kijken. De stijl van de regisseur spreekt me wel aan, dus Black Death laat ik niet voor Carice liggen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Physician
Avontuur / Drama, 2013

Frailty
Horror / Thriller, 2001
inquisitionmonnikheksdorpslagveldriddermartelennecromancer middle ages (476-1453)paganpersecutionmiddeleeuwsplaguepandemicbubonic plague 14th centurypestilence