• 9.379.506 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Smith

Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Plot Black Death

"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."

Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Poppe

Ik ben minder te spreken over Black Death.

Het verhaal kabbelt maar aan, waarin het nergens interessant wordt.

En dan het vreselijke accent van Van Houten, brr...

Over Gernandt kun je geen echt oordeel vellen, die zegt de gehele film geen woord.

Bean lijkt weer in de rol van Boromir te vallen haast! Leuk hoor, maar niet genoeg om de film echt te laten boeien.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

niet verwacht maar vond hem toch goed

avatar van johnrambo

johnrambo

Jammer dat er weer mensen zijn die deze film één ster geven waardoor andere mensen denken hoger te moeten stemmen om het gemiddelde te compenseren.Misschien is het niet helemaal je ding maar één ster geven raakt kant nog wal.

De grauwe sfeer van het middeleeuwse Engeland is goed weer gegeven. De juiste opbouw van de spanning in deze film maken hem van het begin tot het einde boeiend.In deze film zijn geen grote veldslagen te zien maar wel goede kleinschalige gevechten. Ook het acteerwerk van Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten is van formaat. Al ben ik het wel met de meeste mensen eens dat Carice van Houten een accentje had wat niet helemaal spoorde met de rest van de acteurs. Genoeg bloed in deze film maar de close up scenes van de martelingen bleven ons bespaard. Alles bij elkaar genomen een aanrader van de liefhebbers van het middeleeuwse ridder genre.

avatar van De GeuS

De GeuS

De film is lekker grauw en gelukkig niet te traag. Ik ging naar aanleiding van bovenstaande reacties wel op het accent van Carice letten en begon me er ongewild ook licht aan te ergeren.

Kan iemand me trouwens uitleggen waarom de oud-monnik op het laatst een andere vrouw mee laat nemen in dat veld? Dat kon ik niet helemaal volgen. Was dat een terugblik?

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

De GeuS schreef:

dat werd verteld, hij ging opzoek naar de heks (carice) maar hij zag in veel vrouwen haar gezicht. die eerste die gemarteld werd bekende toch ook niet? omdat zij het ook niet was dat zag hij alleen maar en ging daarom verder opzoek

avatar van Milan07

Milan07

Carice ziet er uit als een spook met de opgeblonde haar en het Nederlandse accent druipt ervan af. verder speelde ze wel haar rol goed. Film was wat middelmatig, het duurde even voordat hij op gang kwam, dit kwam wel weer het verhaal ten goede, niet een film om nogeens te kijken want zo goed is ie ook weer niet. Het einde was een tikje bizar. Klein rolletje voor Tygo Gernants, had hem al herkend als Ivo.

avatar van RealMovieFan

RealMovieFan

Ik vond Carice eigenlijk wel goed acteren, alleen probeerde ze teveel een 'bekakt' engelse accent aan te meten wat niet echt overeenkwam met de rest van de acteurs. Ik vond alleen dat bibberige camerawerk niet echt fijn om naar te kijken, verder was het eigenlijk wel een goede film.

Het einde snapte ik in eerste instantie ook niet helemaal, maar het werd achteraf wel duidelijk dat die eerste vrouw dus Carice helemaal niet was, maar gewoon een andere vrouw, alleen zag Osmund het gezicht van Carice

Matige film die traag op gang komt en nergens echt spannend wordt en inderdaad dat accent van Carice is om van te gruwen.

avatar van Vascago

Vascago

Zeer aardig. De sfeer en soundtrack zijn top. Ook het acteerwerk is goed te noemen, alhoewel Carice een vreselijk accent heeft. Dat Sean Bean zijn Boromir rol gewoon overspeelt irriteert me niet, want die rol ligt hem gewoon prima. Het verhaal is behoorlijk simpel, maar wel leuk uitgewerkt. Helaas is er veel te weinig spanning in de film te bespeuren. Weinig gore ook helaas. Vandaar dat ik niet verder kom dan 3,5. Met wat meer spanning en gore had dit een topfilm kunnen zijn.

avatar van amsterman

amsterman

Ongelofelijk dat deze film zo'n hoge Rating krijgt. Ook op Imdb een 7.7. Belachelijk. Ongeloofwaardig verhaal, onrealistich. Slecht acteerwerk, van voornamelijk Carice van Houten, buiten haar accent probleem. Carice is echt van het Nederlands Soap niveau in deze film. Besteed je tijd hier niet aan. Van 0 tot 10, een 3.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

het eerste half uur was veelbelovend, maar toen Tygo Gernandt liet zien dat hij niet tegen messen kon, (lekker koppie weer) was het over met de pret en verloor het zijn kwaliteit. de beeldvorming was tot het einde wel goed, en ook het acteerwerk was dikke prima! Carice stond haar mannetje zoals ze altijd wel doet. maar het verhaal zwakte af en werd het een soort goedkoop horror verhaaltje. maar binnen de beeldvorming bleef het wel aardig om naar te kijken.
geen slechte film, maar het verhaal van binnenkoms tot het verlaten van het dorp was minder van niveau dan de rest van de film.

avatar van faun

faun

Lekkere rouwe film, bleef toch ondanks een flinterdunne verhaal geboeid.

avatar van Quido

Quido

En dan het vreselijke accent van Van Houten, brr...

Sinds wanneer acteer je alleen als je iets zegt?

Bovendien snap ik dat gezeik van velen op Carice's accent niet. Heeft iedereen overgevoelige oren aangeschaft alvorens de film te gaan kijken? En sinds wanneer wordt er echt geluisterd in plaats van ondertitels te lezen?

avatar van eppy

eppy

@Quido

misschien is het voor buitenlanders niet erg, er zijn namelijk zoveel acteurs en actrices met een accent, en zal het misschien wel exotisch overkomen.

voor een nederlander is dit wel stoorend en helemaal met carice, die praat zelfs brallerig in het engels....

het is tijd dat het mens eens naar een taleninstituut en die aardappel uit haar strot laat halen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Quido schreef:

Sinds wanneer acteer je alleen als je iets zegt?

en als ik je even mag bij staan...

niemand sprak engels toendertijd zoals ze in de film deden. dus als je deze film gaat afkraken op accent, dan deed niemand het goed!

toch? en Gernandt zij toch een keer duhduhuhuhduh of iets dergelijks? is ook acteren hoor!

Quido schreef:

Come on zeg, de film speelt zich af in Engeland. Dan verwacht je ook dat er Engels (fatsoenlijk) gesproken wordt, en niet het polder-Engels wat Carice van Houten er uitperst. Het haalt totaal de gebrachte sfeer van de film naar beneden.

ralfsjam schreef:

en als ik je even mag bij staan...

Leuk feitje hoor, maar iedereen spreekt hedendaags Engels in de film, dus is dat voor mij ook de standaard..

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Gedurende de Zwarte Dood trekt een groep ridders, vergezeld door een priester, er op uit om het dorp dat nog niet getroffen is aan de tand te voelen.

Christopher Smith, die we kennen van horrorfilms Creep, Severance en Triangle komt hier met een rauwe en duistere blik op de middeleeuwen. Geen romantische helden, geen sentimentele mooimakerij, Smith brengt het allemaal extreem rauw in beeld en dat werkt wel overtuigend. De Nederlandse acteurs, Carice van Houten en Tygo Gernandt, doen het prima. Prima film!

avatar van mfpower

mfpower

Wow onverwachte goede film!! een dikke 4 sterren waard!!

avatar van engelen

engelen

Verrassende goede film, prima acteurs had dit echt niet verwacht.

avatar van Triple G

Triple G

Aardig, maar ook niet zoveel meer dan dat. Redelijke actie, sfeer en acteerwerk. Maar nergens wordt de film eigenlijk echt bijzonder of spannend ondanks dat de ingrediënten dat wel mogelijk maken.

De rol van Tygo is inderdaad onopvallend maar daardoor niet slecht. Het accent van Carice (waar enkelen over klagen) viel me dit keer niet zo op, in tegenstelling tot Dorothy Mills waar dit wel degelijk zeer storend was.

Redelijk onderhoudend, zoals gezegd, maar niet bijzonder.

avatar van Waku

Waku

Goed te verteren middeleeuwse actiefilm /mysterie.

Sfeervol. Jammer enkel dat wanneer er gevechtscenes zijn de stabiele camera iedere keer verandert in rommelig en hevig schuddend hand camerawerk zonder steady shot.

Beetje makkelijk opgelost zodat men als kijker de dodelijke afloop steeds mist. Details worden vermeden en die horen eigenlijk best wel in dit genre. Carice van Houten doet het niet eens onaardig maar waaromt Tygo Gernandt voor deze film is gekozen is mij een raadsel.

Aardig tussendoortje

Poppe schreef:

Ik ben minder te spreken over Black Death.

Het verhaal kabbelt maar aan, waarin het nergens interessant wordt.

En dan het vreselijke accent van Van Houten, brr...

Wat een gezwats. Dus jij vind films met o.a. Sylvester Stallone, Sean Connery, Antonhy Hopkins, Ewan Mcgregor ook allemaal slecht. Die praten immers ook geen "abn" engels?

Carice kan goed acteren en heeft inderdaad een nederlands accent. Dit komt omdat ze uit Nederland komt. Niemand ergert zich eraan behalve de nederlanders zelf. Althans een enkeling.

Inderdaad. Klaagt er iemand over het duidelijk hoorbare Franse accent van Marion Cotillard in Inception...?!

tommyknocker222 schreef:

Indd, ze komt uit Nederland.. En dan is het een beetje vreemd omdat terug te horen in een film die zich in middeleeuwen Engeland afspeelt.

Leuk dat je tot de conclusie komt dat ik films van de door jou bovengenoemde acteurs niet goed zou vinden. Het slaat alleen helemaal nergens op.. Het gaat mij namelijk om het accent, en niet om het taalgebruik!

(McGregor vind ik trouwens een zeer goede stemacteur, maar dat geheel terzijde.)

Ik hekel het accent van Carice ja, want je mag toch verwachten (vooral omdat ze toch zo GOED kan acteren) dat ze dan ook wat meer moeite zou doen om van haar accent af te komen. Het kan namelijk wel, zie Famke Janssen!

kappeuter schreef:

Geen idee, die heb ik nog niet gezien!

Poppe schreef:

Ik vind Schots anders ook een behoorlijk accent hoor. Enfin, als Carice, net als Famke, ook in de VS gaat wonen zal het nederlands accent er vanzelf uitgaan. Wie weet gaan de zuurpruimen als jij haar dan ook waarderen.

Poppe

Ben je nou helemaal speciaal lid geworden om mij een zuurpruim te noemen?

En, als je nou goed leest.. Ik vind McGregor een goede stemacteur, ookal is hij Schots. Je hoort het niet aan hem.

Of ik ooit Van Houten zou gaan waarderen als actrice.., denk het niet..

Poppe schreef:

Ben je nou helemaal speciaal lid geworden om mij een zuurpruim te noemen?

Of ik ooit Van Houten zou gaan waarderen als actrice.., denk het niet..

haha deels. Ik was mijn wachtwoord kwijt maar door jouw comment heb ik een nieuwe aangevraagd. Maar goed, allebei een andere mening dat is duidelijk.

ik ga nu zwarboek kijken en vervolgens daar komt een vrouw bij de dokter

tommyknocker222 schreef:

Dat is niet toegestaan. Je hebt een PM.