Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Plot Black Death
"In an age of darkness one man will face the ultimate battle against evil."
Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken.
Ulric
Monk
Abbot
Grimbold
mock turtle
Best een goede film! Het geeft een interessante kijk op hoe er in de Middeleeuwen tegen de pest, het geloof en tovenarij werd aangekeken. Veel spanning en mystiek, veel actie en wrede scenes, maar redelijk realistisch gebracht. Enige minpuntje het accent van Van Houten dat, vooral bij stemverheffingeen, een beetje uit de bocht vliegt, maar verder een verrassende meevaller!
notsub
Dit zag er goed uit. De Middeleeuwen in de de huiskamer is in dit geval wel iets speciaals. De pest, hekserij en het geloof komen ruim aan bod in deze niet al te subtiele film. Het verhaal is niet heel diepgaand, maar biedt voldoende houvast voor een aantal aangrijpende momenten en bruut Middeleeuws hakwerk.
Rickmans
Waar ligt dat dorp ergens??? Niet de beste rol van Carice, maar wel een aardige film hoor.
missl
Niet helemaal mijn soort film maar de spanning en sfeer is genoeg om je te vermaken, kakt wel wat in wanneer ze in het dorp komen.
Vond het accent van Carice van Houten helemaal niet verkeerd.
Djarune
Wat heeft Tygo Gernandt toch een geweldige kop. Hij lijkt echt op Aguirre in deze film. Hij moet echt vaker zijn CV met pasfoto's opsturen naar makers van dit soort films.
Djarune
Nu de film helemaal afgezien en vind deze behoorlijk underrated op MM. De beelden zijn prachtig, het onderwerp scherp en Redmayne acteerde fantastisch. De muziek sluit nadeloos aan. De sfeer stopt inderdaad als ze naar het dorp komen, maar dan komt er langzaam weer een nieuwe sfeer boven. Inderdaad niet de beste rol van Carice. Sean Bean speelde beter dan zijn gemiddelde film en naast Gernandt heeft ook John Lynch een geweldige acteerkop voor dit soort werk. Echt een verrassing als ik naar dit cijfer kijk.
Masterchief
Leuke film die inderdaad een goed beeld geeft over hoe er in de middeleeuwen werd gedacht over de pest en ook de gedachtes van die tijd tegenover hekserij en het geloof.
Pkunk
Verassend vlotte film. Ik had het op basis van het verhaal en de trailer allemaal een stuk trager met minder actie verwacht. Prima acteerwerk en goede casting. Soms iets te opervlakkig allemaal. Wat meer diepgang had de film best kunnen hebben denk ik. Maar uiteindelijk niets te klagen.
3,5
REDBULLETJE
pfff.... ik vond het een saaie film
Maar dat een Nederlander erin speelde wist ik niet, dus ze heeft echt heel goed geacteerd
puckb96
Vond het absoluut geen saaie film. Vond em wel apart. Leuk dat Carice Van Houten erin mee speelt, want ze was best wel een leuke toevoeging aan de film. Ook Sean Bean speelde een goede rol vond ik zelf. Volgens mij heb ik nog nooit films gezien Van Christophe Smith, ik ben benieuwd wat ie nog meer in petto heeft.
Lof78
Voor een lowbudget film best aardig...vooral de lokaties zijn te prijzen. Een film over de PEst of Zwarte dood waar best eens cinema aandacht aan te weiden valt! met Carice van Houten en Tygo Gernandt (in een kleine rol van tongloze vrijbuiter)..met verder Sean Bean (die gewoon zijn rol van Boromir herhaald uit de LOFTR) Eddie Redmar (die gewoon zijn rol herhaald uit de ''Pillars of the Earth'')...en vond Van Houten wat tegenvallen als Heks! **/ ster
casualjaantje
Goede film met een origineel verhaal, voldoende spanning, mooie settings en gedurende de hele film een passende sfeer. Verder een sterk spelende cast met een goede rol van Carice van Houten als wrede 'heks', en een leuke bijrol van Tygo Gernandt als tongloze huurling.
Goed.
miss_efron
Zeker geen slechte film! Leerrijk om te zien hoe het er aan toe gaat in de tijden van de pest.
Harde film over de donkere jaren in de middeleeuwen. Het blijven echt wel donkere films uit die tijd met een sfeer van eerst vechten en dan praten, meestal in naam van God. Het dorp waar ze uiteindelijk belanden heeft iets van The Village of The Wickerman dat evengoed blindelings een geloof volgt net als de ridders en heksenvervolgers. Bovendien is het onderwerp van pest nog niet dikwijls zo nadrukkelijk aan bod geweest als in deze film. Misschien geen topper, maar wel een zeer aangename film en beter dan verwacht.
puckb96
Waarom wordt dit eigenlijk een horrorfilm genoemd?
JacoBaco
Waarom wordt dit eigenlijk een horrorfilm genoemd?
Omdat Tygo Gernandt erin speelt.
Nee, de genre omschrijving geeft in ieder geval niet aan dat het een horror betreft.
scratchthatone
Leuke film, mooi beeld over de pest, christelijke godsdienst en het gewone volk tijdens de middeleeuwen.
Aanrader als je van middeleeuwse actiefilms houdt
puckb96
Omdat Tygo Gernandt erin speelt.
Volgens IMDB en het doosje horror.
Partyboooi
Niet echt super boeiend, toch maar afgekeken in ieder geval. Horror zeker niet, of alleen vanwege de 'gore' die je ziet, maar das tegenwoordig normaal toch. Geen aanrader, watchable.
2,5**
_Moonwalker
Dit is precies mijn soort film. Het middel-eeuwen, een ziekte die bovennatuurlijk lijkt voor de mensen, een vleugje mystiek en mysterie...precies de ingrediënten voor een goede film voor mij.
Het verhaal was mooi bedacht en ze lieten zien hoe mensen tegen tovenarij, religie en het bovennatuurlijke in het algemeen aankeken.
Heb me prima vermaakt met deze film!
bjerik76
Tjongejonge, zojuist afgelopen, ik vond hem heel goed !
De cast, het verhaal.
In eerste instantie lijkt het een low-budget film, mede omdat Carice van houten in een buitenlandse film zit.
( waarom denk je dan ?, omdat ze zo goedkoop is lijk me niet, of omdat ze zo meer Nederlanders naar de film weten te trekken?)
Dat begrijp ik nog steeds niet, maar ik vond hem gewoon enorm goed !
ook complimenten voor Carice, en het verassende eind van de film.
krijg je toch een brok van in de keel.
Je kan eigenlijk niet kiezen tussen een partij.
De christenen hebben gewoon het beste voor, en ook de niet gelovigen hebben het beste voor hun eigen volk.
geen pijl te trekken. ( en ook geen pijl en boog gezien in deze middeleeuwse film...)
aanrader .
Thorak
De christenen hebben gewoon het beste voor,
Meen je dat nou echt serieus???Als er een moordlustig en gewelddadige groep is geweest zijn het de christenen wel! De enige reden dat de kerk zo groot is geworden is door moord en doodslag. Met name in de middeleeuwen hebben ze flink huisgehouden, dat word ook door deze film nog eens benadrukt. Had je een andere opvatting, werd je meteen als heks aangezien en geexecuteerd.
Vreemde opvatting voor ''het beste voor hebben'' heb je dan...
bjerik76
het ging mij meer om de monnik, die was op zich niet geweldadig.
Thorak
Heb je het eind wel gezien dan? Je hebt het ook over christenen in meervoud, dus lijkt het me vrij voor de hand liggend dat je de hele groep bedoelt.
notorious_kim
Goede film. Geen topfilm, maar voor liefhebbers van dit genre vind ik het wel eentje die boven de middenmoot uitsteekt.
Eddie Redmayne vind ik een super acteur, eerder reeds gezien in Pilars of the earth. Sean Bean is ook weer goed, ridderrollen gaan hem echt goed af (zie maar naar Boromir in LOTR).
Nelusje
Erg goede film, gruwelijk, maar geloof niet dat het heel anders was als in de echte tijd van de pest. Bizar aan de film was dat naast meerdere goede internationale acteurs en actrices, opeens Tigo Gernand (als ik het goed schrijf) een rolletje te pakken had, dat was wat minder.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

The Physician
Avontuur / Drama, 2013

Frailty
Horror / Thriller, 2001
inquisitionmonnikheksdorpslagveldriddermartelennecromancer middle ages (476-1453)paganpersecutionmiddeleeuwsplaguepandemicbubonic plague 14th centurypestilence