• 9.374.502 stemmen

Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)

Actie / Misdaad | 83 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: The Mankillers / Pussycat / Faster Pussycat... Kill! Kill! / Faster Pussycat! Wham! Bang! / Faster, Pussycat! Go! Go!

Geregisseerd door: Russ Meyer

Met onder meer: Tura Satana, Haji en Lori Williams

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Faster, Pussycat! Kill! Kill!

"Go-Go For a Wild Ride With the ACTION GIRLS!"

Drie wilde nachtclubdanseressen in drie snelle auto's nemen vrij van hun baantje in een stripclub om op het moordpad te gaan. Ze kidnappen de vriendin van één van hun slachtoffers en verschuilen zich op de afgelegen ranch van een aan een rolstoel gekluisterde man en zijn twee zoons.

Coole poster

avatar van stinissen

Russ Meyer de koning van de d-cup!!

avatar van bennie jolink

bennie jolink

geweldige filmtitel, geweldige poster, maar de film is een beetje saai. eigenlijk zie je alleen die drie babes een beetje in de auto zitten en een keer duwen ze iemand van de weg geloof ik.

hoop niet dat alle russ meyer's zo zijn.

bennie jolink schreef:

hoop niet dat alle russ meyer's zo zijn.

Ik vrees van wel, maar eerlijk gezegd zou ik ze allemaal moeten herzien (maar dat staat me ook weer tegen)

mikey

Cultfilm over drie grote en gemene meiden, met grote voorgevels. De titelsong is extreem cool, de film ook. RIP Russ. 4.5

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel geinig allemaal. Het verhaal stelt niks voor en de dames lijken niet om hun acteertalenten te zijn aangenomen. Maar het word allemaal wel grappig gebracht. Met weer een paar heerlijk foute one liners.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik vond deze toch iets minder dan "Beyond the Valley of Dolls" maar toch een ruime voldoende voor deze film

FisherKing

Je bent wel bezig met de fijnzinnigere genre's

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik ben bezig met 401-500 van de THey Shoot Pictures Don't They top 1000 films. En daar staan dit soort films in. Net als Flaming Creatures, Nuit et Brouillard en Scorpio Rising (brrr homo/nazi-bikers )

Sterkte dan !

mikey

Ook na herziening een ubercoole comic cultfilm, door sommigen enigzins terecht beschouwd als de voorloper van the texas chainsaw. (met psycho). Ik zeg er vaak zelden iets over maar deze film heeft prachtig camerawerk. 4.5 blijf staan. Ow ja deze film kreeg zijn cultstatus nadat john waters zei: dit is mijn lievelingsfilm. (aldus de actrices in de docu op de dvd.)

mikey

Die onderste dekt het de 'comic' lading van de de flick.

avatar van Wouter

Artistic trash.....

avatar van milus

milus

Tja ...

Merkwaardig ding eigenlijk. Hoe kan iets nou slecht en goed tegelijk zijn. Nogal camp. Toch maar gaan zien, want is een soort campcult-klassieker. Gewoon op dvd te krijgen in de lage landen inmiddels (hehe eindelijk)

avatar van sju

sju

Geruchten gaan de ronde dat Tarantino deze wil remaken...

sju schreef:

Geruchten gaan de ronde dat Tarantino deze wil remaken...

Echt?

avatar van Wouter

Geloof er weinig van.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Tarantino wil remake Russ Meyer-cultklassieker - Filmblog - Film1.nl

Het kan natuurlijk waar zijn, maar Tarantino zegt zoveel....

avatar van lesamurai

lesamurai

Erg goede cultfilm die echter uitblinkt in tegenstelling tot het andere werk van Russ Meyer. Cult is een genre dat erg leuk is omdat het over de top is en als het dan ook nog eens een klassieker is dan is het echt een sensationele cult topper.

Russ Meyer heeft het inderdaad wel erg goed voor elkaar met deze film die absoluut niet mag ontbreken in je filmcollectie.

avatar van lesamurai

lesamurai

Nogmaals een van de brilliantste films van Russ Meyer maar een ding begrijp ik niet; waarvoor wordt Super Vixens in veel boeken gezien als een meesterwerk van Russ Meyer, ik ben het hier totaal niet mee eens, Supervixens verliest totaal z'n cultwaarde, in tegenstelling daarvan is dat niet het geval bij Faster Pussycat, KILL.....KILL... want die is ronduit brilliant.

avatar van Metalfist

Metalfist

Komt vanavond in Virus (programma op Canvas) om 23:30 een soort van special over de film, denk niet dat ze de hele film vertonen omdat het een 35 minuten duurt... Toch maar opnemen.

Voor meer informatie Klik

avatar van xenne

xenne

ze hebben de hele film wel degelijk getoond, schandalig dat ze het niet vooraf aangekondigd hebben. de inhoud van Virus wordt nooit vooraf vrijgegeven, waarom dat goed is (meteen maar eens een mail sturen!). toevallig ben ik op de film gebotst, natuurlijk blijven kijken vanwege de vele mooie cups. ik had er wel geen idee van naar wat ik aan het kijken was, want geen info in de kranten / TT.... pas aan het eind van de film ben ik met de aftiteling wijzer geworden. 't was de eerste film die ik zag van Meyer, kende de naam & reputatie wel. ik vond het een aangename film, ik schrik er wel van dat hij van 1965 is, tijdloos. verhaal stelt niet al te veel voor, maar de sfeer en cups doen de rest.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ben ik even blij dat ik onze recorder ver heb laten doorlopen...

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Tetten!!!!!!

avatar van Adrenal

Adrenal

lesamurai schreef:

Cult is geen genre en is niet per sé over the top (vaak wel).

En als een cultfilm een klassieker is, dan is het geen cultfilm meer want dan is het een klassieker. ( )

avatar van sju

sju

Een cult film kan nu prima een klassieker zijn...

mikey

Sterker nog cult betekend min of meer 'classic' (voor de fans dan..)

avatar van Adrenal

Adrenal

Nou, voor mij niet. Dit is misschien wel een cultklassieker maar een echte klassieker betekent voor mij iets anders, zoiets als Casablanca of Citizen Kane.

avatar van Malick

Malick

Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)

Deze cultfilm van Russ Meyer uit 1965 zorgde voor enige veranderingen in de filmindustrie en groeide qua status uit als één van de beste van de regisseur. De film begint lekker ondeugend met een gevecht in het water tussen twee schone dames. Na een moord schuilen de drie dames op een ranch waarbij de drie gewelddadige drag-racende vrouwen de mannen onder druk zetten voor een pak geld. Hoe zou dat dit toch aflopen?

Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met Meyer en moet eerlijk bekennen Faster, Pussycat! Kill! Kill! viel lichtelijk tegen dat vooral kwam door het einde dat zo stomvervelend serieus moest zijn. De jazzmuziek klonk behoorlijk fris in het eerste gedeelte van de film toen vervolgens de laatste twintig minuten de krijsende violen erbij werden gehaald kreeg ik het gevoel dat regisseur er een serieus einde aanwou brijen. Gelukkig bleven de vele insinuaties overeind zodat er toch wat te genieten was. Dus een ietwat teleurstellende kennismaking met een eigenzinnige regisseur maar dat wil niet zeggen dat ik het hier bij jou. Er zullen zeker meerdere gaan volgen en hopelijk zijn die gewoon de hele film door fout zoals dat moet bij dit soort films. 5.0