Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 11 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Dear John
"Love brought them together. Will fate tear them apart?"
Een jonge soldaat John Tyree (Channing Tatum), is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden. Maar de lange afstand tussen beiden lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.
Savannah Lynn Curtis
Berry
Captain Stone
Randy
missl
De dialoog staat vol met de cliches en die channing kan alleen maar mopelen. Maar toch is het wel romantisch, een meidenfilm maar er zijn veeel betere in dit genre.
miab
Ik vond het een schitterende film, met een fantastische vertolking van Channing Tatum. Goed opgebouwd verhaal. Ik zat er helemaal in! Ondanks dat het cliché matig eindigd (hoe kan het tegenwoordig anders, we hebben alles al gezien). Mij gaat het meer om de inhoud en de beleving die een film je doet voelen. Dat is met deze prent prima gelukt!
Decec
Ik vond een mooi drama/romantische film....
Prachtig verhaal...
Acteur Channing Tatum speelt zeer goed...
Uitstekend camerawerk..
Ik zou nog een keertje kijken...
Zeker aanrader...
Tenenkrommend.
Waarom deze romcom het eerste uur van de kijker nog het voordeel van de twijfel verdient, is begrijpelijk. Het verhaal kent genoeg variatie en hoop is gevestigd. Het laatste half uur wordt dan toch de verplichte dosis zoetigheid toegediend. Op tenenkrommende wijze uiteraard. Met als enige doel, zo plat mogelijk de kijker emoties te ontlokken.
Doorsnee.
david bohm
Sentimentele draak van een film waarbij zowat elk personage emoties los kan maken bij de kijker, vandaar ook dat ze in deze kleffe hap zitten.
De krullenbol (Ms Seyfried) speelt aardig en tja die weet zo nu en dan een snaar te raken. Voor het overige wordt het ene cliché na het andere opgestapeld. Verschillende milieus, de soldaat type ruwe bolster blanke pit wel een tikje jaloers, de autist met het hartje van goud et cetera et cetera. En dan de teksten pffff vermoeiend.
Anderhalf sterretje met name voor de krullenbol.
Hereistom
Sentimentele draak van een film
Waarom kijk je dan dit soort films als je ze toch niet op hun waarde kan schatten!
miss_efron
Beetje een triestig midden,maar een toch wel Happy End.Zeer goed met Channing Tatum die normaal acteert in films zoals:Fighting,G.I. Joe...Maar niet beter dan The Notebook.
Renee-Anna
Ik vond het echt een teleurstellende film. Ik heb hem gekocht in de videotheek. Maar nog altijd niet afgekeken na 4x proberen te kijken. Hij is langdradig. Saai en slijmerig. Een film vol clichées. Het kan er aan liggen dat ik dit soort films eigenlijk totaal niet aangenaam vind. Van die liefdesdrama's maar dit ging me echt te ver.
Gekeken vanwege Amanda Seyfried wat ik een mooie vrouw vindt. Al met al vond ik het best een aardig romantisch drama met goede rollen van Channing Tatum en natuurlijk ook Amanda Seyfried (alleen al vanwege haar schoonheid). De bijrol van Henry Thomas als ietwat autistische vader was ook gewoon goed.
Watcherd
Ik vond hem erg teleurstellend. Het begin was chliche, halverwege de film vond ik hem wel leuk en zelfs spannend maar ik vond dat het verhaal een rare wending nam en bleef met een onbevredigd gevoel achter. Het verhaal klopt naar mijn idee niet!
mijnmening
Ik vond dit best een leuk tussendoortje hoor. Best romantisch, mooi verhaal die je toch meesleept. Ik vond het vooral mooi opgezet, het gaat om zoveel meer dan hún liefdes verhaal. De vader, tim, de muntencollectie. Het is allemaal één geheel.
Ik zal deze wel aanraden om te kijken, als je zin heb in een romantische film tenminste.
mijnmening
Ogja, van dezelfde makers als de Notebook. Ongetwijfeld, maar aan de notebook kan hij zeker niet tippen. Voor de rest, kijk mijn vorige reactie!
jess1
Ik had er niet al te hoge verwachtingen van maar het viel me mee (althans, totdat ik het einde kende...). Mooie film, goed geacteerd, mooi verhaal. Je wordt ook echt meegesleept en af en toe pink je wel een traantje weg. Ik zou het niet clichématig willen noemen. Was het dat maar, want ik haalde totaal geen voldoening uit het einde. Zoals Watcherd al zegt, het verhaal neemt een rare wending en er worden nogal vreemde dingen gedaan. Daarmee doel ik op het feit dat Savannah met Tim trouwt, alleen maar omdat hij ziek is. Daarvoor hoef je toch niet te trouwen? Je kunt toch ook voor hem zorgen zonder de liefde van je leven op te geven? Maar goed, dat is mijn mening. Misschien dat andere mensen dat anders zien.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Slappe hap van zouteloze dialogen, voorspelbare dooddoeners, aangezette vertedering en meer van zulks spul - als een flauwe hamburger bij een fastfoodketen.
Het begin is echt zó geforceerd, alsof de makers dachten: 'de kijker weet toch wat er gaat gebeuren, dus laten we het maar zo gesmeerd mogelijk neerzetten.' Met uitspraken als: 'Ik wil je vader ontmoeten. Vanavond nog!' En: 'Hij praat anders nooit met mensen, maar met jou wel.' (over het contact van het autistische jongetje en John).
Channing Tatum is duidelijk niet gecast vanwege z'n acteergave, al doet hij het later in de film wat beter. Amanda Seyfried vind ik ook totaal niet bij hem passen, alsof ze zijn kleine zusje is. Dodelijk voor films als deze. De chemistry tussen de twee is dus gewoon in de scheikundelokalen blijven hangen.
Gelukkig wordt de film een tikkeltje beter als de legermomenten komen, maar de scènes blijven een zure optocht van schaamtevolle standaard.
Als ik toch een pluspunt moet noemen is het de redelijk ingetogen rol die Richard Jenkins neerzet. Daar is weinig klefs mee gedaan, gelukkig. Best een mooi moment als John de brief aan zijn vader voorleest in het ziekenhuis, ook al is het - alweer - enorm aangezet.
Zwaar onvoldoende. Ik begrijp niet dat je nog met zoiets aan kunt komen, eerlijk gezegd. 2*
BBarbie
"The Notebook" is vele malen beter!
Het eerste deel van "Dear John" is niet onaardig, maar naar het einde toe zakt de film weg. De chemie tussen Seyfried en Tatum is ver te zoeken. Richard Jenkins is wel goed en daarom is het jammer dat de verhaallijn over autisme zo matig uitgewerkt is.
linda1234
Mooie film, maar ik had er toch meer van verwacht, vooral omdat het bekend werd gemaakt als 'van de makers van de Notebook', dan heb je toch al snel hoge verwachtingen.
MiekieMow
Overgewaardeerd. Hoewel ik smelt van romantische scenes (+ passende muziek) en daarom echt heb genoten van deze film, vind ik de verhaallijn op zich erg leeg, alle momenten waren slecht uitgewerkt (zeg maar 30 minuten geplukt uit een andere film en dan in 2 minuten). Alles was erg leeg, inc het einde, en inc de karakters helaas.
oh, en ik ben het eens met wat sommige hier zeggen dat het eerste deel sterker is. (waarsch door het romantische aspect)
SnakeDoc
Aardig Romantisch / Drama filmpje, al is dit eigenlijk het soort dat je met je vriendin op de bank moet gaan kijken, waarbij ze al snikkend in je armen kan vallen. Maar aangezien ik die vriendin nog niet heb was het niet erg geweest deze gewoon nog even in de kast te laten liggen!
In iedergeval degelijk gespeeld en redelijk verhaal ondanks het extreem hoge zoetsappige gehalte van de film
Redelijk liefdesdrama over een stel dat verliefd wordt, en waarbij de mannelijke helft al snel wordt uitgezonden naar het buitenland. Absoluut een tranentrekker en hier en daar ook behoorlijk voorspelbaar. En zoals gebruikelijk bij een verhaal van Nicolas Sparks, gaat er ook hier weer iemand dood, maar deze keer is het niet één van de geliefden. Het tempo is traag, maar aangenaam.
shawna
Best een aardige film. De film kwam moeizaam op gang later werd de film wat beter en begon ik m te waarderen het einde vond ik weer een stuk minder.
Al DeNiro
Mooie drama.
Verhaal en romantische scenes zijn goed, maar sterkste vond ik de scenes met John's vader.
Die Tatum begint ook een veelzijdige acteur te worden. Ik heb hem in actie, komedie, romantiek en drama zien spelen.
snoozerlover
Mooie en ontroerende film. 100% geboeid. Ook Channing Tatum vond ik erg goed evenals Seyfried. Niet te evenaren met de Notebook, welke van dezelfde schrijver is (en maker?), maar zeker een goede tweede!
E-Ve
Niet echt een goede verfilming van het boek, geeft niet in die mate weer wat de schrijver wou overbrengen.
AandF
De verhaallijn met die autistische vader was nog het interessantst!
Vond het dan ook erg mooi dat het uiteindelijk dus over de vader ging aan wie hij dacht, en niet aan het meisje wat ik had verwacht.. Verder kwam het echt over als; kom laten we de notebook 2 maken! en dan slechter uitgevoerd ook nog! Chemie met Amanda & Channing klopte naar mijn gevoel ook niet zo. En wat raar dat Savannah zomaar ineens 'haar grote liefde' dumpt. Het einde is me niet veel bijgebleven.
Matig, 3*
rokkenjager
Wat een draak van een film zeg! Ik vrees dat ik een herziening voor The Notebook maar links moet laten liggen.
gauke
Ik las ergens dat deze film geen romance is tussen twee mensen maar tussen twee Amerikaanse liefdesfilm figuren. In ieder geval is het onvoldoende om twee jonge mensen suikerzoet hand in hand aan het strand te zien zitten. Dan is de moeizame relatie tussen de jonge soldaat en zijn autistische vader veel interessanter dan de zwakke lovestory met het kitsche happy end en de plompe Amerikaanse oorlogspropaganda. Tussen haakjes: wat een mooi lijf heeft Channing Tatum!
HoneyRyder
echt super slecht!!! had iets van the notebook verwacht, leek er alleen erg op, maar verder niks: saai, geen chemie tussen de hoofdrolspelers, verhaal was slecht, langdradig, nee het deed hem niet voor mij. vind amanda een slecht actrice, hier is zij slecht, in mean girls, jennifer's body, chloe eigenlijk alle films..
Rodger
Te langdradig, en weinig inhoud.. sorry voor de lief hebbers, maar er zijn betere in de genre..
2**

Romantische dramafilm 'Dear John' met Channing Tatum is nu te streamen op Prime Video

The Notebook
Drama / Romantiek, 2004