Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Alex De Rakoff
Met onder meer: Tamer Hassan, Danny Dyer en 50 Cent
Bekijk via Prime Video
Plot Dead Man Running
De leider van een bende uit de onderwereld geeft Nick vierentwintig uur de tijd om hem het grote geldbedrag terug te betalen wat hij hem schuldig is. Nick zal er alles voor moeten doen om het geld bij elkaar zien te krijgen. Hij vraagt zijn beste vriend om hulp, voordat het te laat is...
Thigo
Johnny Sands
Fat Bald Man
kArIzMa_Movie
Een artikel van 1 mei, 2009 luidt:
Curtis Jackson, beter bekend als 50 Cent, heeft een contract getekend om mee te spelen in de Engelse low budget film Dead Man Running. Hij wil gratis meespelen, maar eist wel dat zijn ‘dagelijkse kosten’ vergoed worden. Dat lijkt geen bijzonder buitensporige eis, ware het niet dat 50 Cent elke dag met zo'n 40 mensen kwam opdagen, goed voor een dagelijks kostenplaatje van 44.000 euro.
Zijn tegenspeler Danny Dyer ergerde zich groen en geel aan de entourage: "50 Cent was buitengewoon goed. Hij was drie dagen op de set en het kostte ons maar liefst 15.000 euro. Elke dag kwam hij met 40 mensen aanzetten en die waren vreselijk. De rapper zelf was bijzonder aardig, alleen zijn entourage niet."
Wat kost die cheaplyrics rapper duur zeg!
athes18
fock 50cent zn entourage, tuurlijk is het way to much 44k per dag, maar, zonder zijn rol/naam in de film zou het heel wat minder mensen interesseren in de US....dus dankzij hem kunnen ze dat geld makkelijk afbetalen dankzij alle amerikanen die nu die film ook kijken puur alleen omdat 50 cent erin zit..... stupid turku praat over de film ofzo........redelijke film...aangezien ik van dit soort genre hou geef ik het 3.5* anders zou ik em 3* geven, weer een goede prestatie van Danny Dyer ...1 van de betere britse acteurs vandaag de dag.....leuke film als je van ciminaliteit/drugs etc houd en van dit soort films... aanrader wat mij betreft.
gr.
Goodfella1812
alle films met 50 cnt lijkt me waardeloos
Zo waardeloos waren Righteous Kill, Home of the Brave en Get Rich or Die Tryin' nou ook weer niet. Daarnaast zijn Danny Dyer en Tamer Hassan sowieso wel leuke acteurs dus ik ga deze film zeker wel kijken. Kom er nog op terug.
johnhendrikos
zo waardeloos waren rightous kill, home of the brave en get rick nu juist weer wel. en zo ook deze prent.
Goodfella1812
Smaken verschillen, deze film vandaag gekeken en zoals ik al verwacht had waren Dyer en Hassan weer erg goed te doen. De rol van 50 was dusdanig klein dat zijn acteertalent, goed of slecht, toch geen invloed had op de film. Gewoon een leuk klein vermakelijk Brits misdaadfilmpje. Zeker geen onvoldoende 3*
b00ts
Ik hoop dat het gemiddelde zakt, naarmate er meer gestemd wordt, want die 3,26 op dit moment is veel te veel. Wat mij betreft worden sommige goede stukken echt afgewisseld met stukken GTST. 50 ct kende ik alleen van naam, en nu nog trouwens. Ik heb geen idee wie het dan was. Maakt voor mijn beoordeling ook geen reet uit. Met 2,5 ster geef ik misschien nog iets teveel.
Het succes hangt niet van 50 cent af want die was niet bijzonder.
De andere 2 waren goed en redden de film.
Verhaal is niet nieuw maar weet wel wat te boeien.
hannes64
- 1926 berichten
Ja, leuke groffe engelse zoals `t hoort film.
Hele goede rollen van beiden....Tamer Hassan, Danny Dyer dus.
Heeft me heel erg vermaakt.
Weer een soort van Guy Ritchie-methode...maar , daar houd ik wel van.
Voor de liefhebber van zulk soort?
3 ***
jollyjoker
nice, lekkere film ala guy ritchie, lock stock and two smoking barrels, etc etc
kan me niet anders indenken dan dat 50c meedoet ivm een grote naam op de poster, rolletje is niet slecht maar beetje overbodig om 50c daarvoor te laten uitrukken. wat mij betreft een aanrader als het gaat over een engelse misdaad/actie film.
d0nCoRl3oN3
Gewoon goede film precies wat ik ervan verwacht, goed geacteerd door Tamer Hassan en Danny Dyer.
chocodillen
Erg goede film, maar die 50 ct is bar slecht. Gelukkig maar een klein rolletje.
Grunner
Echte verstand op 0 film, kijkt lekker weg maar verwacht geen diepgaand verhaal. Jammer dat 50ct weer een rol moet hebben, die vent kan niet eens rappen laat staan acteren!
Thrillseekah
Heb me goed vermaakt met deze film. Vond netzoals iedereen ook 50 Cent belabberd. Wat een slechte acteur is dat zeg. Danny Dyer en Tamer Hassan zijn echt geniaal. Ik vond het een leuke film om te zien en er zit inderdaad geen diepgaand verhaal in. Heb mij goed vermaakt!
andijvie
Zalige Engelse gangsta film. Kijkt heerlijk weg. Nix b-film, gewoon een niet bijzondere maar wel degelijke movie.
Omdat ik hem voor minder dan 50 Cent kan krijgen (pindakazen) zal ik hem eens een kans geven. Het lijkt me een B-film maar omdat hij toch nog een redelijk hoog gemiddelde heeft kan ik me daar in vergissen.
Een soort van Guy Ritchie film maar dan wel wat minder. Maar eerlijk gezegd heb ik me er best goed mee vermaakt. 50 Cent was inderdaad niet veel soeps maar hij komt er nauwelijks in voor dus dat is niet echt storend. De beide hoofdrol spelers Tamer Hassan en Danny Dyer kon ik niet maar ze deden het best redelijk.
Verhaal is eenvoudig maar wel leuk en regelmatig grappig, zeker omdat ze steeds in andere situaties (sommige best grappig, zoals o.a. bij de Celtic drugdealer) terecht komen. Einde is overigens best goed. Uiteindelijk is het wel een soort van B-film maar wel een goede. De muziek in deze film vond ik ook best goed, zeker in het begin met de Prodigy.
Wat wel een gemiste kans is in deze film zijn de vrouwen. Er zitten best een paar sletterige vrouwen in en ze zijn eigenlijk allemaal van lichte zeden maar er valt niets te zien
Dat is zeker een gemiste kans want in dit soort films horen altijd een stel tieten thuis. Zeker als je ziet wat voor een rollen deze vrouwen speelde.
Maar ondanks deze gemiste kans (kost wel een half punt) is het een vermakelijk film die vanwege de duur (90 minuten) prima te bekijken valt en eigenlijk niet verveeld want de vaart zit er goed in.
eppo349
Wat mij betreft een krappe voldoende, in sommige scenes is het niveau hoog genooeg, maar helaas zitter er ook gedeeltes tussen die bedroevend slecht zijn (oa. 50 cent). Het is te doen,
mock turtle
Sober gefilmd en doet daardoor realistisch maar ook saai aan. Verhaal is erg goed, met veel droge humor, maar er was wel veel meer van te maken.
gauke
Onderhoudend, serieus, maar ook voorspelbaar verhaal, dat gelukkig enige humor kent en enkel ter vermaak lijkt gemaakt.
Stefann8
Ik vond het wel een 'vermakelijke' film. Als je je verveelt is het een aanrader, maar ik heb betere films in dit genre gezien.
Insignificance
Niet te pruimen. Dat geldt uiteraard voor 50 Cent, maar ook Dyer en Hassan krijgen de film eigenlijk nergens op cool. Tamme aflevering van beide heren en een flauw verloop kenmerken de film al snel. De momenten dat het even lijkt op te veren, worden ook vakkundig de nek omgedraaid. Wanneer de kolos in beeld verschijnt, hoop je op iets spetterends, maar het gevecht dat volgt, is vooral teleurstellend. Zoals zoveel bijzonder karig uitpakt.
Nick's moeder is eigenlijk nog het leukste onderdeel, maar zelfs dat wordt op melige wijze afgerond. Ondertussen wordt het scenario steeds gekker, waarbij vooral de uitleggende flashbacks te belabberd voor woorden zijn. Het zal allemaal wel blits bedoeld zijn, maar De Rakoff bakt er bijzonder weinig van. Er komt zo af en toe een aardig trackje voorbij en je schijnt te kunnen skiën in Dubai, maar grof, gaaf en/of lollig is teveel gevraagd.
gerahrd
Goeie film zeer vermaakt ik hou wel van dit soort films. Krijgt van mij een 3/4.
Rodger
Simpel, en goed.
Dat heb je wel eens bij sommige films, simpel.. maar goed om te zien.
Bij deze idem dito.
3**
orbit
- 12092 berichten
Soort kopie van Snatch, maar best amusant.. totaal geen essentieel kijkmateriaal, maar stukken amusanter dan de gemiddelde romkom e.d.
Decec
Een goede Actie/Misdaad film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Nieuwe acteurs (geen bekende...)...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Aardige film waarin een man 24 uur de tijd krijgt om zijn schuldeiser terug te betalen. De film heeft veel weg van de Guy Ritchie misdaadfilms en er is dus ook weinig origineels aan, ditzelfde geldt voor de personages. Maar het kijkt wel lekker weg vanwege het vlotte tempo, een flinke scheut humor en een aantal goeie plot-twists.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime