Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 26 november 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Komt een Vrouw bij de Dokter
"Would you cheat on your partner when they needed you most?"
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.
Stijn
Ramon
Luna (6 y/o)
Luna (3 y/o)
rose
Omschrijf "Plat". En geef eens in deze context aan wat NIET plat is...
missl
stijn is nog steeds een zak, net zoals in het boek. al vond ik het nu wat heftiger omdat carice heel goed speelt en daardoor stond ik aan 'haar' kant en vond ik de problemen van stijn totaal immoreel en irritant.
even per acteur;
barry atsma; als het zijn intentie was om een zak te zijn en te irriteren is dat hem goed gelukt.
carice van houten; speelde erg goed, je leeft vanaf het eerste moment met haar mee. ze zet een sterke vrouw neer.
anna drijver; heb ik niet echt een mening over, was alleen maar naakt.
overigens is het einde in het boek veel intenser dan in de film.
Paalhaas
Ik kan me prima vinden in de recensie van MacManus, alleen kom ik een puntje lager uit.
danim
vond het een prachtige film
goed gespeeld en erg mooi om te zien
het boek gelezen dus was erg benieuwd naar de film
de wanhoop de frustratie en de gekte het vluchten van
werd goed weergegeven
top film
AmazingPP
Waarom nou steeds die opmerkingen over onnodig veel naakt? In de echte wereld zijn mensen veel vaker naakt. Dat is hetzelfde als dat je zegt dat e mensen onnnodig veel spijkerbroeken aan hebben. Deze film gaat ook over passie en overspel. En dat doeje niret met kleren aan. Nederlandse film zijn veel veel preutser juist dan Spaanse, Deense, Franse, Zuid Amerikaanse of Koreaanse films. Denk dat ze alleen in de derde wereld en in Amerika preutsere films maken. De groeiende angst voor het menselijk lichaam is voor mensen die de jaren zeventig en tachtig hebben mee gemaakt een beetje eng... Hoe zou dat toch komen.
Er zijn zelfs zichzelf nota bene links noemende mensen die zich aan een hoofddoek minder storen dan aan blote mensen. Worden we langzaam gebrainwashed?
Onnodig veel naakt is in mijn mening naakt wat niks meer aan het verhaal toevoegd. Het is naakt om het naakt zijn en dat is allang niet meer schokkend te noemen, ik bedoel: van Houten hebben we al lang naakt gezien in Zwartboek.
AmazingPP
Waarom zou het ook schokkend moeten zijn?
Dat is het nou juist. Naakt is niet schokkend. Vroeger echter wel. Dan was een blote Soutendijk in Spetters in het nieuws en in alle praatprogramma's op de televisie! Maar in deze film had ik meer het gevoel dat het juist als schokkend bedoeld was... Voor het schokeffect. Of heb ik het mis? (snelle reactie, trouwens...)
Quido
Als het schokkend bedoeld was, hadden ze wel wat meer neukscènes laten zien. Het meeste naakt dat nu te zien is, is in zgn. tussenshots. Geloof dat er in de film vier keer (kort) geneukt wordt (en dat voor een film over liefde en overspel), waarvan één scène ook nog eens met kleren aan is. Vind het opmerkelijk en in zekere zin ook wel verrassend dat er weer zo de nadruk wordt gelegd op het hoge naakgehalte, terwijl dat reuze meevalt. Wanneer je de screentime op zou tellen, zou er wellicht nog langer naakt zitten in de scènes met Carmen in het ziekenhuis of thuis na een chemo of wat dan ook, dan daadwerkelijk 'erotisch' of seksueel getinte scènes.
Quido
Overigens al ruim 500.000 bezoekers binnen twee weken. Blijft verbazingwekkend sterk draaien (nog steeds een weekomzet van ruim 1,7 miljoen tegenover 480 duizend euro voor nr. 2 2012). Kijken hoe lang de film het nog volhoudt.
Rodehaan
Niet slecht maar niet genoeg om de Nederlandse film
uit het dal te trekken daarvoor is toch meer nodig.
nrc.nl - film - Na succesvolle films staan makers toch droog
Stephan
Bijna geen enkele film maakt in Nederland uiteindelijk winst.
Uitzonderingen daargelaten
phone home
Amazin PP zegt:
Maar als iedereen in een cowboyfilm cowboyhoeden draagt e hele film lang dan zeg je toch ook niet"te veel cowboyhoeden, dat voegt op gegeven moment niks meer toe". Bloot zijn is een state of being, net als het dragen van een tuinbroek of een harnas. Mensen zijn wel eens bloot. Sommigen worden er mooier door andern lelelijker of kwetsbaarder of weet ik veel. De ontwikkeling dat hoge mate aan bloot eerder op valt dan hoge mate aan geweld *althans vaker vermeld wordt) is een enge tendens. En het zegt iets over de verandering van onze cultuur en het onder druk staanvan de seksuele revolutie die veel bevrijding en beschaving met zich mee bracht.
Antina
Gister naar de bios geweest om deze film te zien; ik was zeer onder de indruk! Het is een heel indrukwekkend verhaal, ook al had ik het boek gelezen, ik was weer opnieuw geboeid door het verhaal. De hele zaal zat te snotteren, knap als je het droog kan houden bij deze film. Absolute aanrader!
johnnyvergerfan
Ik reageer met name even op het bericht van Chiel.
Hij refereert aan de trailer van deze sterke film van een debutant regisseur! De trailer liep vast maar Chiel geeft aan nog net te horen dat er een "Clocks" Coldplay kopie/variant is gebruikt door een nepbandje...
Dit bandje is Starsailor en het nummer wat ze hebben gebruikt heet "Way To Fall". Dit nummer is afkomstig van hun album "Love is Here" welke in 2001 is gerealesed.
"Clocks" is afkomstig van het album "A Rush of Blood To The Head" welke is uitgebracht bijna anderhalf jaar later...... Als je het al dan wilt vergelijken ( wat absoluut niet opgaat)... wie is dan eigenlijk het nepbandje??
-get your facts straight before you make any judgement at all-
[ quote="phone home"]
(ik kan trouwens die quotekadertjes niet maken. hoe moet dat?) [/quote]
En dan de spatie even weghalen achter de eerste [
p.s.: Weet iemand het aantal zalen waarin de film nog draait?
Als je een stuk tekst van mij wilt citeren dan druk je op het meest rechtse symbooltje. Daarna kun je me quoten zoveel je wilt!
Ik snap je reactie best wel, maar ik blijf bij mijn standpunt dat er teveel onnodig naakt in de film zit. Na twee keer had ik dat wel gezien. Kwestie van smaak, valt niet over te twisten.
Yehudit
Het boek vond ik persoonlijk nogal waardeloos, al dat valse sentiment. Ik heb er geen traan om gelaten. Maar nu Carice Carmen speelt, verandert dat denk ik wel iets aan de zaak. Wat een geweldige actrice, wat een persoonlijkheid. Ik ga 'm vast binnenkort nog wel zien, en om eerlijk te zijn verwacht ik er veel meer van dan van dat prul van Kluun.
Celluloid Dreams
Dit moet toch wel de meest verwerpelijke film van dit jaar zijn, misschien wel dit decenium. Ik denk dat Reinout Oerlemans de tweelingbroer van John Williams is. Wat een eikel zeg. Ik denk dat als je niet nat ging Reinout bij de uitgang staat om je met een honkbalknuppel in je ballen te slaan, zodat je als nog met natte ogen de zaal verlaat. Hij blijft echt maar doorzagen, ongelofelijk. Verder doet hij veel te veel zijn best met allemaal flauwe trucjes die volledig misplaatst zijn (ik denk dat hij zijn favoriete films nog eens opnieuw bekeek en dacht: oh, dat wil ik ook in mijn film! Want als dat erin zit, dan moet het wel interessant zijn!). Heel vervelend uitgedacht allemaal. Ode aan het leven, ode aan de liefde. Wat een kletskoek. Het enige beetje oprechtheid en spontaniteit komen van Carice van Houten. Die stijn is trouwens een echte, om het maar eens in zijn woorden te zeggen, kankerlijer.
wavanbuuren
Ook ik heb er gisteren aan moeten geloven. Samen met moeders de vrouw naar komt een vrouw bij de dokter
Ik had het boek al gelezen, dus wist wat me te wachten stond.
De film blijft ook redelijk dicht bij het boek.
Daar is op zich niet zo veel mis mee, alleeen daar komt voor mij ook het grootste bezwaar naar boven.
De karakter setting is namelijk zowel in het boek, als in de film nogal oppervlakkig, waardoor ik moeite heb om met de hoofdpersonen mee te leven. Slechts bij de laatste dagen van Carmen wordt dit enigszins goed gemaakt, maar dat is natuurlijk rijkelijk laat.
Verder ligt de enorme snelheid van bepaalde scenes me niet zo en vond ik Carice in het eerste half uur niet zo overtuigend.
Daar staat tegenover dat ze dat in het vervolg van de film meer dan goed maakt en dat ik ook Atsma prima vond acteren.
Ook waren er een aantal scenes die ik wat extra's vond hebben. Ik vond de tunnelscene erg mooi en de beelden van Thahiti prachtig.
Al met al een film die het kijken best wel waard is, maar die in mijn optiek weinig toevoegt aan wat we al (beter) kennen.
magere ***
Rodehaan
goedkope reactie.
Ik vind het meer een eerlijke reactie.
Karl van H.
Ik vind het nogal een overdreven reactie: zoveel seks zit er namelijk niet eens in.
wavanbuuren
Inderdaad. We gaan met zijn allen amerika achterna.
Stelletje preutsen.
Johanneke
wat mij betreft echt een ode aan de liefde!
Ode aan de liefde ? Stijn is een egoistische klootzak die alleen aan zijn eigen libido kan denken zonder daarbij ook maar enigins rekening te houden met zijn vrouw Carmen. Hij claimt niet meer van haar te houden, door de kanker. Dat dat haar veranderd heeft, terwijl hij alleen maar zichzelf tegenkomt. Alles behalve een ode aan de liefde, gewoon een realistisch verhaal die het een keer niet bekijkt vanuit de slachtofferrol.
Deze verhaallijn maakt het overigens wel een een ge-wel-dig boek. en de film, tsja. Mooi, maar typisch NLs. Veel bloot, veel gevloek. En daarmee veroordeel ik het niet, het valt me alleen op. Goed werk van oerlemans als debuut film.
Stephan
Mooi, maar typisch NLs. Veel bloot, veel gevloek.
Denk nou toch eens na...
Elineloves
Opvallend, het gemiddelde hier is veel lager dan ik had verwacht. Ga deze film vanavond kijken in de bioscoop samen met een vriendinnetje, ik denk dat het snotteren wordt. De zakdoekjes zitten al in mijn tas.
Karl van H.
Wellicht is de gemiddelde MoMe-bezoeker gewoon niet zo'n snotteraar
Ik vind het gemiddelde trouwens wel vrij goed kloppen, hoor.

Nieuw op HBO Max: Sean Penn en Dakota Johnson samen te zien in 'Daddio'

Kijktips voor Valentijnsdag: déze romantische films vind je op Netflix