• 9.378.340 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

Karl van H. schreef:

Dat mag. De kritiek over het baardje van Atsma hoeft trouwens niet serieus genomen te worden, dat je het even weet

Atsma speelde echt enorm goed. Ik had de hele tijd het idee dat ik naar Kluun zat te kijken. Ben benieuwd naar een volgende filmrol van hem.

phone home schreef:

Maar de film gaat juist over een zwakke figuur. Het dillemma wordt aardig neer gezet maar je blijft denken ; "wat een zak"

Dat maakt de film eerder beter dan slechter. Beter dan een film waar je niks bij voelt.

Clubscenes inderdaad overbodig. En de clubscene me zijn dochtertje op groot scherm was slecht effectbejag (to put it mildly)

Dat vond ik juist een hele sterke scene, omdat daar de twee werelden (eindelijk) bij Stijn door elkaar heen gaan lopen.

avatar van Rodehaan

Rodehaan

predator schreef:

Ik had meer het idee dat ik naar een slechte acteur

zat te kijken , kluun kwam helemaal niet bij me op.

avatar van Allepinie

Allepinie

Ik vond 'm tegenvallen... Het lijkt wel alsof Oerlemans je kost wat kost aan het huilen wil krijgen. Maar door de stortvloed van emoties in de film, blijven ze vóór het scherm vrijwel uit. Daar waar het boek de emoties goed doseerde en je echt wist te raken, blijft de film ver van je bed. Ik kan ook niet zeggen dat de film van het begin tot het einde boeit. Je probeert te bedenken of je de film zou waarderen als je het boek niet gelezen zou hebben, en dat zou moeilijk worden...

Wat betreft de acteerprestaties is het een ander verhaal, die zijn gewoon goed. Op Frenk na worden alles figuren goed gespeeld.

Ik vind het een gewaagde film, en wat mij betreft een brug te ver voor beginner Oerlemans, jammer. Ik had gehoopt dat de muziek die Kluun in het boek aanhaalt, die vel doet voor de sfeer in het boek, ook gebruikt zou worden in de film. Gemiste kans.

avatar van rose

rose

Rodehaan schreef:

Ik had meer het idee dat ik naar een slechte acteur

zat te kijken , kluun kwam helemaal niet bij me op.

Ach, schei toch uit man. Hij is de verrassing van de hele film.

avatar van Quentin

Quentin

Zo'n 300.000 bezoekers in de openingsweek met een schermgemiddelde van 16.699 euro, ben benieuwd wat voor een recette de komende maand gaat opleveren.

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Quentin schreef:

Dat is inderdaad niet mis al is het een vertekend beeld maar daar

raak je in Nederland onderhand wel gewend aan.

Er zijn hieronder natuurlijk veel mensen die het boek hebben gelezen

en ook speciale voorstellingen die het bezoekersaantal zeker goed heeft gedaan.

Het is de vraag of ze ooit uit de kosten komen maar hiervoor is het nog

te vroeg.

avatar van Quentin

Quentin

Vertekend beeld? Die mensen zijn gewoon feitelijk naar de film geweest.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ja, ik ben ook inderdaad heel erg benieuwd waar hij deze stelling op baseert...

avatar van barcelonagek

barcelonagek

Zeer slecht, het boek vond ik al niks alleen het goede geschrijf en dat je er zo mee word ingetrokken maar paar goede mensen die ik ken en me eigen moeder hadden kanker.. mis ze nog elke dag maar slechte film!

Als je van iemand houd ga je niet vreemd maar hij neukt gewoon er oplos als je het over kanker hebt, kan je beter The bucket List en My Sister's Keeper zijn prachtige films die verdienen een Oscar en heb zelf in de zaal gezien dat mensen het niet droog houden, deze film slaat kant nog wal, nee helaas... Stelt me zeer teleur! Een internationale beroemde actrice van eigen bodem wilt nog niet zeggen dat dit een topfilm is of word

Daisy2603

Zojuist deze film bekeken en helaas heb ik er geen goed woord voor over. Wat een belabberde vefilming van zo'n ingrijpende gebeurtenis!

Een aaneenschakelijk van cliché's en herhalingen (hoe vaak kan iemand weglopen voor een moeilijke situatie? ). Storende teksten en vreselijk veel bloot! Waarom leren de nederlandse filmmakers nog steeds niet dat dit soort taferelen NIET langer van deze tijd zijn?!

Kijk naar Amerikaanse films jongens! Kijk naar hoe zij dit doen, we snappen het ook wel zonder al die blote beelden.

Reinoud, een film maken is iets anders dan een tv programma. Inhoudelijke teksten, minder bloot en ordinair gedrag (Carice je bent geen Monique vd Ven en hebt zeker meer stijl dan dat! Alles is liefde). Barry, never mind --> als acteur stel je niets voor en dat heb je wederom bewezen.

Maar goed, het blijft een kwestie van smaak en deze film gaat wat mij betreft het geheugenvakje in samen met alle andere nl films. Ik beloof bij deze mij niet meer te laten verleiden een nl film te bezoeken! Olé

Daisy2603

Nog even een aantal opmerkingenn:
*Hoe vaak hebben jullie in een lege bus in amsterdam gezeten?

*Op een leeg kruispunt gelopen midden in het centrum van amsterdam?

*En hoe haal je het in je hoofd om de pruik van je zieke vrouw heen en weer over haar hoofd te schuiven om em goed te krijgen? (zo komisch, ik kwam niet meer bij)

* Is euthanasie echt zo makkelijk in NL? NEE!! Het is geen kwestie van een drankje maar van een langslepende procedure: ik wil morgen dood, zo werkt het niet mensen! Een slecht beeld, wat ongetwijfeld mensen op vreemde ideeen brengt en een ethisch discussiepunt kan vormen.

* Oh en wie waren die mensen die aan het einde op het balkon zaten te wachten? Slechte uitdieping van de personages

jammer.. heel jammer...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Dag Daisy!

avatar van Evilized

Evilized

OK!

Ik kan me helemaal aansluiten bij daisy.

Deze film was saaaaaaaaaaaai

Er zat weinig tot geen emotie bij de acteurs. ik snapte dan ook niet helemaal waarom ik snikkende dames in het donker hoorde :/

Ik moest bij sommige scenes gewoon mijn lach inhouden.

jammer dat de media hier zo'n verrekte hype van gemaakt heeft.

overal in et nieuws. steengoede film hier beste acteer prestaties daar.FOUT! FOUT FOUT! mijn KONT acteert nog beter op een zondag middag!!

deze film was vreselijk steeds dat zelfde geneuzel en maar hehalen.

nooit meer!!

avatar van Sty

Sty

Daisy2603 schreef:

Heb je het boek gelezen?

avatar van Quido

Quido

Daisy2603 schreef:

Ja, kijk naar American Pie en al de genregenoten, zelfs naar The Informant, Sin City, Friday the 13th, noem maar op. Voorbeelden te over ...

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Daisy2603 schreef:

Bloot niet van deze tijd? Waar denk je dat al die kinderen die elke dag geboren worden vandaan komen (en dus ook verwekt)? Omdat mensen de hele dag hun kleren aanhouden?

avatar van Klaas-Jan

Klaas-Jan

Vond er erg weinig aan. Eigenlijk een heel gewoon (zielig) verhaal, geen bijzondere dialogen, twee uur lang alleen maar emoties, emoties, emoties, zogenaamd mooie emotionele muziek onder emotionele momenten.. pfff. Een erg lange zit.

avatar van SunChaser

SunChaser

Reinbo schreef:

Simek is toch emo all over, die wordt al emotioneel als iemand een deur dicht doet....

Precies, wat een gladjakker die Simek. Kijk eens op youtube hoe Wim de Bie Simek 15 jaar geleden al nadeed. Perfect.

Boek was walgelijk, film nog erger. Ode aan de liefde my ass.

avatar van eppo349

eppo349

Meegesleurd in de hype, de film gaan zien. Voor mij was het een "zonde van m`n tijd" film, wat een drama.

avatar van movo2

movo2

hahaha laatste tien minuten van de film niet gezien want toen brak er brand uit in de bios en moest iedereen naar buiten...

dat maak je ook maar één keer in je leven mee.

"dames en heren sorry sorry maar iedereen moet nu het pand verlaten er gaat een brand alarm af"

en dat precies op het heftigste moment van de film...

maar ik geloof dat ze dood gaat

avatar van Daniel112

Daniel112

prima film, snap al die super negatieve commentaren hier echt niet. Zo zie ik maar weer dat ik nooit eerst naar de comments op MM moet gaan kijken voordat ik een film kijk; sommige mensen zijn hier namelijk wel erg kritisch.

Prima als je een film niet goed vind maar het wordt zo overdreven. Kan het niet geloven dat sommige mensen 1 ster gevenen het ook echt menen, het verhaal is 1 ding en dat zal de een meer boeien dan de ander maar er wordt toch echt goed geacteerd dus alleen daarom zou je al minimaal 2 sterren moeten geven. Ikzelf heb 5 sterren gegeven omdat ik vind dat het gemiddelde wel mag worden opgeschroefd, mijn echte score is een dikke 4*

Daisy2603

1) Ja, heb boek heb ik met veel plezier gelezen, mooi, ontroerend, gedoseerd... zelfs enigzins erotisch. Maar een film is iets anders dan een boek.

2) De meeste Amerikaanse films zijn nog altijd smaakvoller dan deze versie vrienden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel.. Zoals de vreselijke films die jij nu opnoemt maar veel nl films (en zo ook deze) hebben geen stijl wanneer het gaat om bloot/ seks. Wellicht is het niet te vergelijken want de buitenlandse filmindustrie is velen velen malen groter dan de nl. Maar hallo! Dit is ordinair verfilmt! Nogmaals, mijn mening, hoef je niet te delen...

3)Precies, wat je zegt WavanBuuren, daar komen kindjes van.. Maar een elegantere verfilming was op zijn plaats geweest, mijns inziens. IK denk dat dit niet langer kan... Het is te ordinair! Ik hoef echt niet naar de blote kont van Carice of die krullenbol te kijken en ik vind het smaakloos. Als ik een film als deze had gezien waarin niet zoveel bloot verschijnt had ik er nog anders over gedacht... Maar we leven niet meer in een provocerende tijd, waarin een film als bijvoorbeeld Turks fruit werd bestempeld als: spannend, vernieuwend of iets dergelijks. Laat het wat genuanceerder zien,dan had ik er wellicht respect voor opbrengen. Afgezien van de slappe teksten, constante emotionele prikkeling (die ook ik erg grappig vond in bepaalde scenes) en belabberde acteerprestaties (waar is toch die echt emotie?)....

4) Complimenten zijn er ook: Carice is en blijft een prachtige vrouw. Op momenten ook goed "ziek" en in staat om enigzins geloofwaardig over te komen. Wat een gezicht met prachtige ogen! En ja, een vrouw geeft een andere dame een compliment

5) Evilized, treedt jouw kont ook op? En zo ja, waar dan? Wil graag kaartjes bestellen

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Daisy2603 schreef:

3)Precies, wat je zegt WavanBuuren, daar komen kindjes van..

Overigens maar in minder dan 1% van de gevallen hoor. Kun je nagaan hoe vaak wij mensen toch nog in onze blote kont waar te nemen zijn. Niet helemaal onlogisch dat dit in films ook regelmatig voorbij komt.

Ik heb deze film nog niet gezien, maar dat komt snel. Dan pas kan ik er écht over oordelen of ik je opmerking terecht vind natuurlijk.

avatar van Evilized

Evilized

Daisy2603 schreef:

Ik heb gesproken met Reinoud knuppelmans over misschien een rolletje voor mijn kont in deel 2!

Nu had ik zo'n grote hoop dat mijn kont als lead mocht spelen maar heb het script gelezen en bij nader inzien heb ik hun toch bedankt voor de rol.

even voor de mensen die toch nog even twijfelen of ze zouden moeten gaan of niet...................NIET DOEN geloof al deze leugenaars hier op Moviemeter niet.

Daisy2603

Je bedoeld kritische filmkijker mag ik hopen...?

avatar van Eddy55

Eddy55

Ik kan me absoluut niet terug vinden in de (vele) kritiek op deze film. Dit was voor het eerst sinds jaren dat ik na een film zo onder de indruk was. (en ik zie best veel films, 4-5 per week) Atsma en Van Houten waren geweldig, het verhaal werd overtuigend neergezet, de achtergrondmuziek, de opbouw, kortom op elk punt was deze fim een topper.

De raakt je meer dan welke film dan ook, bijna net zo goed als Simon, wat in mijn ogen een van beste films ooit is.

Van alle genoemde kritiekpunten is het vele naakt wel iets waar gedeeltelijk in mee kan denken, dat had inderdaad minder gekund. Maar zeker 5 sterren.

avatar van rose

rose

Daisy2603 schreef:

Jij vind het moeilijker om te zien dan het te lezen? In het boek wordt de seks net zo rauw beschreven als dat het in de film te zien is. Ik vond het nergens ordinair worden. Vond die scenes juist verbluffend goed neergezet. Mij schrikt seks ook bijna nooit af in een film. Waarom heeft het merendeel daar toch moeite mee?

• 1954 stemmen

Naaktheid is volgens mij behoorlijk essentieel in de film, omdat het keihard laat zien dat niemand de controle heeft over het leven en dus over de mooiheid van het menselijk lichaam. Stijn is duidelijk niet in staat om met die confrontatie om te gaan. En in deze tijd van plastische chirugie en botox zijn er wel meer mensen die dat probleem hebben.

Overigens vind ik het juist vaak storend in Amerikaanse films dat heel krampachtig naaktheid in bed wordt bedekt met een laken, terwijl dat juist heel onrealistisch is.

En Daisy2603, ik heb wel eens alleen ergens rondgelopen in het centrum van Amsterdam. Maar volgens mij was het vooral symbolisch bedoeld in de film....... En euthanasie met een drankje heb ik helaas ook wel eens van dichtbij mogen meemaken...

avatar van Daniel112

Daniel112

WTF?!?!!

enigzins erotisch ??? denk dat jij het boek dan toch echt nog een keer moet lezen:D.... enigzins erotisch... laat ik het zo stellen; ik vond de film eerder enigzins erotisch, dan zou het boek Porno moeten zijn ^^