• 9.413.333 stemmen

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Met onder meer: Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 26 november 2009

Plot Komt een Vrouw bij de Dokter

"Would you cheat on your partner when they needed you most?"

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.

predator schreef:

Naaktheid is volgens mij behoorlijk essentieel in de film, omdat het keihard laat zien dat niemand de controle heeft over het leven en dus over de mooiheid van het menselijk lichaam. Stijn is duidelijk niet in staat om met die confrontatie om te gaan. En in deze tijd van plastische chirugie en botox zijn er wel meer mensen die dat probleem hebben.

Overigens vind ik het juist vaak storend in Amerikaanse films dat heel krampachtig naaktheid in bed wordt bedekt met een laken, terwijl dat juist heel onrealistisch is.

En Daisy2603, ik heb wel eens alleen ergens rondgelopen in het centrum van Amsterdam. Maar volgens mij was het vooral symbolisch bedoeld in de film....... En euthanasie met een drankje heb ik helaas ook wel eens van dichtbij mogen meemaken...

altijd zo plat

Aangezien je ook niet met voorbeelden kon komen betreffende je generalisatie over filmmuziek, durf ik nu al te stellen dat je deze stelling ook niet overtuigend kunt staven.

Quido schreef:

Om hier een filmpje te plaatsen van Kim Holland

vind ik niet echt gepast

avatar van huppeltje

huppeltje

Zeer geslaagde film, alles klopte. Gezeur overigens over naaktscene's: waren echt netjes, waar hebben we het over.

Verder tip: ga er naar toe, maar als je weet dat het niet je genre is of je niet tegen emotie kan: blijf vooral thuis!

Om hier een filmpje te plaatsen van Kim Holland

vind ik niet echt gepast

Het is in één klap duidelijk wat jouw referentiemateriaal is.

avatar van Wouter

BlueJudaskiss schreef:

Ja, ik ben ook inderdaad heel erg benieuwd waar hij deze stelling op baseert...

Begin een beetje te denken dat Rode Haan een klein beetje aan de filmwereld geroken heeft. Hij weet echter steeds niet echt vand e hoed en de rand en zegt dan nietkloppende dingen.

avatar van mikey

mikey

Waarom hebben de 2 bovengeplaatste heren eigenlijk nog niet gestemd?

Karl van H.

Dat kan net zo goed van jou worden gevraagd

avatar van Wouter

Daisy2603 schreef:

Beste allemaal,

. Storende teksten en vreselijk veel bloot! Waarom leren de nederlandse filmmakers nog steeds niet dat dit soort taferelen NIET langer van deze tijd zijn?!

Eh... heb je gezien hoeveel mensen er naar toe gaan? Ben jij wel van deze tijd?

Kijk naar Amerikaanse films jongens! Kijk naar hoe zij dit doen, we snappen het ook wel zonder al die blote beelden.

Ook sommige USA films hebben bloot, maar blijkbaar kijk je enkel de main stream films waarin mensen met kleren aan in bed liggen. Waarom zou Europa net zo hypocriet moeten doen?

Reinoud, een film maken is iets anders dan een tv programma. Inhoudelijke teksten, minder bloot en ordinair gedrag (Carice je bent geen Monique vd Ven en hebt zeker meer stijl dan dat! Alles is liefde). Barry, never mind --> als acteur stel je niets voor en dat heb je wederom bewezen.

Waar vertoonde Carice ordinair gedrag?

Karl van H.

Ik denk dat het doelt op het veelvuldige naakte gehuppel van Van Houten.

avatar van rose

rose

altijd zo plat

Of je kunt het omdraaien. Waarom daar zo preuts? Als jezelf preuts bent en van deze scenes alleen maar rode oortjes krijgt van gene, laat dan deze films links liggen en kijk iets van de EO.

polopolo150

Ik weet niet echt waar ik moet gaan beginnen...

Deze film is meer dan geslaagd, het verhaal, de scene's... eigenlijk is alles gewoon perfect. Ik heb geen ene scene gehad waarvan ik moest gaan klagen.

De acteurs speelde een fantastische rol, ze speelde zo goed dat ik zelfs even niet kon zien dat ze acteerde.

Het verhaal is bijzonder goed, en heel mooi neergezet. Ik zat te twijfelen of ik naar 2012 of deze film zal kijken in de bioscoop. En ik had toch deze film gekozen. En ik heb er geen spijt van. Er is ook weinig onzin in het verhaal, dit verhaal laat gewoon zien hoe het leven eruit ziet... waar je hoopt dat je level net zo mooi zou zijn als een sprookje, en dan het in een hel loopt.

De scene's is, zoals ik al zei, gewoon om te genieten, er is geen enkele overbodige scene's geweest (en dat kan ik van geen enkele andere film zeggen), en sommige scene's, vooral de auto en 'feest/dance' scene's moet je gewoon in een bioscoop of in een home cinema set bekijken. Het is gewoon spectaculair over hoe goed en mooi het verhaal wordt verteld.

Muziek keuzes en de soundtrack van de film is ook perfect. ik kon er echt van genieten.

Deze film is een hele mooie, en hele goeie film. Vandaar dat deze film een hele hoge rating van mij krijgt.

Ik heb er ook 0,5 punten extra erbij gedaan. Ik heb vrienden die kanker hebben... en zelf kan ik wel begrijpen wat die man allemaal zelf doet en meemaakt... het is gewoon klote.

Als je van goeie Drama houdt met een goeie/spannend verhaal, dan kun je makkelijk naar deze film kijken.. Anders moet je maar niet kijken naar dit... ongelofeljik hoeveel Horror/Science-Fiction fans deze film zit af te kraken zeg.

Tenzij je echt moeite hebt met vrouwenborsten en het woord kanker... dan is het een ander verhaal.

P.S voor mensen die zitten te klagen over dat er vrouwenborsten te zien zijn in deze film:

Wat is het probleem? Ik snap echt niet het probleem niet.

rose schreef:

Ik weet niet maar je mag toch wel een mening hebben over deze film ,of zit ik tussen de fanclub leden van Oerlemans .

Oerlemans kon het anders doen maar heeft gekozen voor de

Nederlandse traditie namelijk lekker plat.

avatar van blablabla89

blablabla89

Super film! Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Nederlandse films met enkele uitzonderingen daargelaten maar deze film was echt aangrijpend en meeslepend. Goede acteerprestaties ook, van Carice wisten we dat natuurlijk al lang maar ook Barry Atsma was verrassend goed. Ik hoor van anderen dat de film het niet haalt bij het boek maar aangezien ik het boek niet gelezen heb kan ik daar niet over oordelen. Bovendien kan ik me ook geen film herinneren die beter was dan het boek. Het blijft moeilijk om in een film van 1,5 uur een heel boek te vertellen. Het ontbrak misschien een beetje aan diepgang, de gebeurtenissen rolden in een sneltempo voorbij, maar dit vond ik niet echt storend. Het sloot wel aan bij de dynamiek van de film zelf, de emotionele rollercoaster. Het enige echte minpuntje vond ik de muziek. Beetje amateuristisch in mijn ogen. Ook vond ik de titels bij de hoofdstukken een beetje overbodig maargoed, het zij ze vergeven. Het feit dat ik echt enthousiast ben over een Nederlandse film is voor mij al genoeg.

Oerlemans kon het anders doen maar heeft gekozen voor de

Nederlandse traditie namelijk lekker plat.

Natuurlijk mag je een mening hebben, maar je roept al weken dingen zonder ze te onderbouwen. Ook nu weer.

polopolo150 schreef:

Hoe kom je erbij dat iedereen die deze film niet leuk vindt een horror of science fictionfan is?

Karl van H. schreef:

Ik ben iedereen

Stephan

De symptomen worden inderdaad duidelijker en duidelijker...

Karl van H. schreef:

Dat zeg ik niet... soms hou ik ok van horror en Science Fiction.

Maar kijk naar de mensen die zitten te klagen, die houden bljikbaar van hele andere dingen dan dit soort dingen. En hier is het blijkbaar de horror/science fiction mensen.

polopolo150 schreef:

Dat zeg ik niet... soms hou ik ok van horror en Science Fiction.

Ik hou van goede films ook van goede drama's maar hiervoor kijk

ik liever over de landsgrenzen heen zoals Duitsland , Belgie en

scandinavische landen die hele mooie films op de makt brengen.

Verder dacht ik ja Oerlemans heeft geen filmschool gehad heeft

tevens weinig ervaring dus deze moet wel afwijken van andere

Nederlandse films, maar helaas hij heeft teveel geluisterd naar mensen van de oude stempel en dat is te zien.

Aan de andere kant ook niet zo vreemd ,als je jaren pulp maakt voor TV kun je niet op eens een top film maken dat zou een wonder zijn geweest.

Quido

Weer lul je onzin, haal je er totaal niet relevante zaken bij en speel je op de man Oerlemans. Ex-werknemer van Eyeworks ofzo?

*gefrustreerde onzin*

Hoe lang ga jij je frustratie nog pijnlijk ventilleren over Reinout Oerlemans? Regisseur is gelukkig geen beschermd beroep en als acteur jaren op een set staan is weldegelijk relevante ervaring voor het regisseren.

Je blaat voortdurend dat het pulp is, maar je zegt nergens WAT er precies pulp is (behalve dan dat je niet om weet te gaan met bloot scenes). Je maakt bij de mensen hier in ieder geval geen goede indruk dus ik zou zeggen... kom eens met goede argumenten. Noem het beestje bij het naampje.

Neem een voorbeeld aan deze recensie. Jullie lijken het qua waardering eens te zijn, maar hier wordt tenminste inhoudelijk wat gemeld.

Stephan schreef:

Een ander punt van kritiek is de groep vaste gebruikers. Nieuwelingen hebben vaak het gevoel dat ze alles aan hen moet verantwoorden en beargumenteren, terwijl zij naar hun eigen mening reeds hebben geuit.

Stephan

Als die nieuwelingen voortdurend het woord willen nemen met onzin, mag je dat verwachten ja.

Ik hou van goede films ook van goede drama's maar hiervoor kijk

ik liever over de landsgrenzen heen zoals Duitsland , Belgie en

scandinavische landen die hele mooie films op de markt brengen.

Dat heb ik ook. Meestal vindt ik Nederlandse films helemaal niks. Kan eigenlijk ook niet eens begrijpen waarom ik eigenlijk naar deze film ben geweest.

avatar van tamara74

tamara74

ik ben net naar de film geweest. ik vond het een hele mooie film! heel mooi in beeld gebracht allemaal. het boek sleurde me meer mee dan de film. ik vond het acteerwerk ook heel sterk.

btw, zag ik Reinout oerlemans in de film voorbij lopen? in het begin toen ze dat bedrijf aan het opbouwen waren??

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

Klopt, die viel mij ook al op!

avatar van Daisy2603

Daisy2603

Is dit nu helemaal waar het over gaat? Het gaat over een film, geen alles verwoestende ramp! Elkaar aanvallen op een MENING?

Hallo! Check ya head again! Twisten of een mening goed/ fout is? Of het wel of geen goede film is? Ik geef simpelweg mijn mening, of dat nu zint of niet.. het is en blijft mijn mening!

Inmiddels heb ik duidelijk gemaakt hoe IK over deze film denk, als een ander heeft genoten ben ik blij voor hen en zet ik niet de aanval in omdat ik er anders over denk.

Respect en vrijheid van meningsuiting, das toch nog altijd de bedoeling van deze website? verder sluit ik hierbij graag de discussie wanneer het gaat om MIJN MENING. Vermakelijk is het wel...

P.s nog graag 1 opmerking, ook ik heb het plegen van euthanasie van héél dichtbij meegemaakt; dit gaat niet overnight. En wanneer je daarover wilt twisten, raadt ik je aan nog eens goed na te denken over wat je zegt.

avatar van Daniel112

Daniel112

Daisy2603 schreef:
Nog even een aantal opmerkingenn:
*Hoe vaak hebben jullie in een lege bus in amsterdam gezeten?

*Op een leeg kruispunt gelopen midden in het centrum van amsterdam?

* Is euthanasie echt zo makkelijk in NL? NEE!! Het is geen kwestie van een drankje maar van een langslepende procedure: ik wil morgen dood, zo werkt het niet mensen! Een slecht beeld, wat ongetwijfeld mensen op vreemde ideeen brengt en een ethisch discussiepunt kan vormen.

Het gaat niet eens zozeer over jouw mening maar dit soort irritante "feitjes".

- Ja, ik heb wel eens in een lege bus/tram gezeten in Amsterdam ligt geheel aan de tijd/plaats waar je opstapt.

- Ja, ik heb wel eens midden in Amsterdam s'nachts op een leeg kruispunt (in dit geval muntplein) gelopen

- Gelukkig dat ik het nog nooit van dichtbij heb meegemaakt maar ik lees een paar comments terug dat iemand hier op moviemeter het wel van dichtbij heeft meegemaakt en zegt dat het zo ongeveer ging.
(ervan uitgaande dat hij/zij niet liegt hierover)

avatar van Daisy2603

Daisy2603

eutanasie pleeg je NIET in 1 dag. Morgen wil ik niet, zo werkt het niet. Voor jou hoop ik dat je het nooit hoeft mee te maken. Het gaat niet eens "ongeveer" zo...

Hoe ik naar films kijk is nog altijd mijn zaak. Daar hoef jij mij niet op "aan te spreken". Voor de zoveelste keer; ik geef MIJN mening.

Daarmee basta