Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 26 november 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Komt een Vrouw bij de Dokter
"Would you cheat on your partner when they needed you most?"
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is.
Stijn
Ramon
Luna (6 y/o)
Luna (3 y/o)
jedje
barslechte film, had het idee dat ik na een 2 uur durende commercial zat te kijken. Kan niet meer over de top, alleen Carice speelde goed.
cddrive
Goede (Nederlandse) film; jammer alleen (mijn mening) van de euthanasie-scene; echt heel slecht gefilmd en een anticlimax in de opbouw van de film. Let wel; het gaat mij niet om de euthanasie maar om de verfilming van het moment. Verder een prachtige film die de emotie van het boek een heel eind benadert.
TomRayder
Een boek die meer dan een miljoen exemplaren hefet verkocht. En nu door de film waarschijnlijk nog meer. Dat valt niet mee.
Toch heeft Oerlemans, zonder regie ervaring, deze film geregisseerd. Lef heb je dan absoluut. Maar of het een goede film is een tweede.
De stijl van de film lijkt inderdaad op het boek. Snel, kort en krachtig maar de facetten van het leven absoluut niet vermijdend.
De casting van Carice van Houten en Barry Atsma zijn levendig te noemen. En de chemie die je op het scherm ziet is geloofwaardig.
Voor hen die het boek hebben gelezen, zij weten wat je te wachten staat. Voor hen die het niet hebben gelezen. Zij zullen waarschijnlijk stil worden van de film. Toch is het Oerlemans gelukt om diezelfde humor en nuchterheid uit het boek over te brengen in de film.
Het boek weet de bikkelharde realiteit vaak rauw weer te geven maar heeft tegelijkertijd een zeer eigenzinnige bijna cynische kijk op het leven. Zo ook in de film.
Het boek beschrijft ook een geweten van de hoofdpersonage in de rol van zijn compagnon Frank. Zo ook in de film. Daarnaast geeft Oerlemans de ruimte om Atsma als voice-over de film wat meer informatie te verschaffen. Wat juist in het boek gebeurt door zijn compagnon Frank.
De film heeft wat weg van Turks fruit. Alleen was de hand van een meester in die film zichtbaar duidelijk. Nu lijkt KEVBDD vaak vergeefse poging hierop te (willen) lijken. Juist door de naaktscenes (niet storend).
Kritisch is het camerawerk en de gekozen muziek. Niet altijd kwamen deze tot hun recht. Zo zijn enkele close ups te dichtbijgeschoten of staan mensen niet geheel in beeld. De muziek valt niet altijd lekker in met name tijdens de uitgaanscenes. De geschreven muziek daarentegen ondersteunt de film.
De vraag of het Oerlemans gelukt is is voor ieder. Het is jammer dat de discussie zo zeer om Oerlemans gaat in plaats van de film. Want ondanks een eerste debuut als regisseur is deze film verre van slecht. Sterker nog hij komt zelfs heel dichtbij het boek. Met meer regie ervaring had Oerlemans van deze film wellicht een nieuwe nederlandse klassieker kunnen maken.
egelhunter
Ik vond juist de muziek wel heel goed bij de film. En de soundtrack van Kane is ook gewoon een supermooi nummer. En de overeenkomst dat de vrouw van zanger dinand overleden is aan borstkanker (guusje nederhorst) en laat dat de tegenspeelster van arnie zijn geweest in gtst (reinout oerlemans)
Rodehaan
Ja lef weet ik niet financieel zal die het niet zo voelen als
je miljoenen tot je beschikking hebt die miljoenen zijn trouwens
wel goed besteed want technisch ziet de film er wel goed uit
maar ja met mooie plaatjes alleen maak je nog geen goede film,
ik denk ook dat de editor heel wat invloed heeft gehad op
het montage maar uiteindelijk moet de regisseur het verhaal vertellen, Oerlemans heeft nu een beetje
ervaring opgedaan en kan die misschien voor zijn volgende film
gebruiken als die er ooit komt .
Quido
carolat
Supermooie film. Reinout heeft de kijker goed weten te raken. De verfilming was bijna even goed als het boek. Vooral de scene in de tunnel was goed. Het enige minpuntje was de euthanasiescene. Deze had wat dramatischer mogen zijn.
soom
Pff... Ik ben al ik weet niet hoeveel keer met een stukkie tekst begonnen, maar het wil niet echt lukken, ik zit een beetje te vast in m'n gedachten vrees ik. Hoop dat het deze keer wel gaat lukken om tenminste onder woorden te kunnen brengen, wat ik voelde.
Ik houd pertinent en absoluut niet van ziekenhuizen. De geur, en het erheen gaan en daar zijn, brengen me altijd en onherroepelijk, in gedachten, naar 2004. Het verfilmd zien van ziekenhuis in en uit, zoals ik dat hier zag, vond ik dan ook beslist onprettig, want het doet me altijd wel wat om zulk soort dingen te zien. Zelfs al is het niet mijn leven, en is het maar film, en dus niet echt echt, toch vond ik bepaalde dingen ondraaglijk om te zien.
Carice is goed, ze laat Barry en Anna echt een beetje in haar schaduw staan, en vooral het moment met Luna, dat ze haar dochter hoort zeggen dat ze niet wil dat ze dood gaat.. Ik vond dat echt hartbrekend en al wist ik dat de film bijna afgelopen was, toen al wilde ik opstaan en weggaan, omdat het in schril contrast staat met m'n eigen leven, en ik echt helemaal niet meer wilde zien. Het vreet nog altijd aan me, namelijk, bepaalde dingen die ik niet gezegd heb, toen ik de kans had.
Ik voelde een diepe ontroering bij Turks Fruit. Die film sloeg direct door naar de 5*, waar 'ie nog altijd op staat. Dat heb ik niet echt bij deze film gevoeld, hoewel het uiteraard wel enkele heel erg sterke scenes in zich heeft, daar zorgt Carice wel voor, zij is echt een klasse apart. 4*, laten bezinken, dan komt er nog misschien een halfje bij.
ThaProphet15
Vond deze film erg goed en erg overeenkomen met het geweldige boek. De dingen die juist het boek goed maken, komen terug (misschien op een andere manier) terug in de film.
En de dingen die de makers er op eigen houtje in hebben gedaan, maken het verhaal just sterker en beter.
Cubasi
WOW !
Ik ben nog nooit zelfs na de aftiteling van een film blijven zitten. En toen ik opstond en mij omdraaide zat de halve bioscoop elkaar te knuffelen en te troosten. Oprecht een ode aan de liefde.
Mooi rauw in beeld gebracht, soms zelfs een beetje steriel. De personages hadden nog iets meer uitgediept mogen worden en ik miste het buitensporig drugsgebruik van Stijn. Maar de boodschap kwam over. Na de pauze alsof je een klap in je gezicht kreeg.
*hoed afzet voor Arnie, Barry, Anna, Carice en de rest van de crew*
Boek was goed, de film beter..
Sukantara
Gister deze film in de bioscoop gezien. Hij was goed, mooi, met een vleugje amerikaans erin. Zal wel van Reinout komen. Ik vind het gek, als je het boek leest, maak je je eigen beeld ervan..........
Wel iets anders dan ik verwachte, maar zeker de moeite van het kijken waard.
93.9
Net zo 'degelijk' als de regisseur.
Sommige scenes waren tenenkrommend, andere aardig emotioneel.
Deed soms aan de film 'Loft' denken en die vond ik erg slecht.
3, 5
Stoneman
Helemaal mee eens.
- 11913 berichten
Vlot gemaakte film die mij meer wist te raken dan ik aanvankelijk dacht. Prachtig in beeld gebracht en sterk spel van Van Houten en Drijver. Jammer alleen dat die laatste veel te weinig te doen krijgt in een matig geschreven rol.
Raffael77
Ik heb het boek niet gelezen en moet zeggen dat het mij meeviel.
De film is gewoontjes met af en toe sterk acteer werk en filmwerk.
In de bios gisteren moesten heeeeel veel dames huilen en dan vooral bij het einde. Wel te begrijpen maar ik heb zoiets al eerder gezien op tv maar dan echt en dan merk je veel meer emotie.
Carice doet het heel goed en springt boven de rest uit.
Voor liefhebbers van dit soort films kijk dan ook eens naar My Sister's Keeper.
Aan het eind zag je een ter naar gedachtenis Judith.
Weet iemand toevallig wie dat was of dat ze bekend was?
rose
Ik heb het boek niet gelezen en moet zeggen dat het mij meeviel.
De film is gewoontjes met af en toe sterk acteer werk en filmwerk.
Carice doet het heel goed en springt boven de rest uit.
Voor liefhebbers van dit soort films kijk dan ook eens naar My Sister's Keeper.
Aan het eind zag je een ter naar gedachtenis Judith.
Weet iemand toevallig wie dat was of dat ze bekend was?
Judith was de vrouw van Kluun. Het personage dat Carice speelde.
angerona
Ik vond t helemaal niks.
Heb heel de tijd gedacht,wat een ongeloofelijke L*L van een vent zeg,en wat een troela dat ze dat allemaal pikt van hem.
Van mij 0.5
P.S. De muziek was ook veel te hard en de scene's in de clubs sloegen totaal nergens op.
phone home
Maar de film gaat juist over een zwakke figuur. Het dillemma wordt aardig neer gezet maar je blijft denken ; "wat een zak"
Dat maakt de film eerder beter dan slechter. Beter dan een film waar je niks bij voelt.
Clubscenes inderdaad overbodig. En de clubscene me zijn dochtertje op groot scherm was slecht effectbejag (to put it mildly)
Delvenaartje
Van mij 0.5
Altijd een fijn om een film af te kraken, en dan vooral als je nieteens weet wat de juiste naam is van de hoofdpersoon...
rose
Diogo
Deze film vond ik heel goed.
Carice speelt de sterren van de hemel, en ook barry speelt goed.
De euthanasie-scene vond ik juist supersterk, en deze film is voor nederlandse begrippen een meesterwerk vind ik!
Ik raad hem dan ook iedereen aan, waar ik wel bij moet zeggen dat ik het boek niet heb gelezen.
Superfilm!
moviefan87
Film heeft typisch te maken met fouten van een debutant. Dichtgesmeerd met muziek, scenes die als enige doel hebben om te laten zien wat voor shots de regisseur in huis heeft (hij is getalenteerd, maar voert het soms wat door), en veel te veel van het hak op de tak springen.
Positieve aspecten waren het acteerwerk van iedereen, vooral van Carice en de interessante surrealistische scenes die Oerlemans er tussendoor gooit. Toch wist de film mij niet echt te raken, misschien omdat ik het thema te heftig vond en mezelf daar voor buitensloot of iets dergelijks. 2,5*
- 11913 berichten
Haal dan meteen dat deel van 'voor nederlandse begrippen' even weg... als je toch bezig bent.
angerona
Sorry,typefouten kunnen tegenwoordig niet meer.
Het had Carice moeten zijn..mijn welgemeende excuses..
Gelukkig kun je zelf beter typen..(Altijd EEN fijn om een film af te kraken??)
En ik dacht dat deze berichten bedoeld waren om je mening te geven,maar dat heb ik dan ook al verkeerd begrepen..erg blond van me,ik zal het nooit meer doen.
Berty
Vond dat deze film veel beter had gekund.
Heeft me niet goed geraakt.
Ging veel te snel, vond het net een lange trailer.
Tuurlijk kun je dat verwachten bij een verfilming van een boek maar ik had toch liever gezien dat er iets beter de tijd werd genomen om in het verhaal te komen.
Verder vond ik de echo's tijdens de conversaties vervelend, en kwamen de gedachten die je zo soms te horen kreeg voorgelezen over, en niet echt als gedachtes.
2,5 meer kan ik er helaas niet van maken en ik ging er echt heel positief heen!
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De film is net iets minder dan het boek, vandaar 4,5*. Het boek krijgt van mij 5+*.
Ik leef me normaal niet gemakkelijk in bij films en boeken.. Maar zowel het boek als deze film heeft me enorm aangegrepen. Wat een pure emotie!
Ik vond de film heel mooi gefilmd, het zag er zo ontzettend gelikt uit. Sommige personages hadden verder uitgediept mogen worden, en het feest-leven van Stijn is ook wat minder wild weergegeven... Maar wat greep het me weer opnieuw aan. Sterker nog, ik heb gedurende de hele film aan mijn persoonlijke situatie gedacht. Nee, ik heb niemand verloren aan kanker. Maar wel iemand kwijtgeraakt (ook niet aan de dood overigens)... Pff, wat was ik blij dat het eind van de film (de laatste 5 minuten) wat minder heftig waren want ik had niet graag, wellicht als enige man, met natte rode ogen uit de zaal willen lopen tussen alle (huis)vrouwen.
Geweldige film. Heb je gevoel, heb je het boek gelezen, hou je van romantiek. Ga deze film kijken!
- 11913 berichten
Dat je die neiging daartoe toegeeft vind ik top. En het ook daadwerkelijk doen maakt je helemaal niet minder mannelijk. Stoer juist.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Van mij 0.5
Lees het boek, en je weet precies waarom de muziek zo hard ging en waarom die scenes in die discotheken toegevoegd waren...
Het feit dat iemand die het boek niet leest, op deze manier de film waardeert zegt eerlijk gezegd wel iets over de manier waarop de film in elkaar is gezet. In het boek leef je echt met elk personage mee, iets wat in de film iets beter uitgewerkt had kunnen worden. Vandaar dat dit, naar mijn mening, echt een film is waarbij je (in de meeste gevallen) eerst het boek had moeten lezen..

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime