• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Mickey Rourke en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 28 april 2010

Plot Iron Man 2

"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."

Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...

Pepper Potts

Lt. Col. James 'Rhodey' Rhodes

Natalie Rushman / Natasha Romanoff

Justin Hammer

Agent Coulson

Howard Stark

Senator Stern

Minotaures schreef:

Straks komt er zo een mooie trilogy-box, terwijl ik Iron Man al thuis heb en dan vast zijn vervolg.

Dat is het nadeel, je weet het nooit van te voren

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nou. Dat kon je best verwachten. Tegenwoordig krijgt elke grote blockbuster een vervolg, lijkt me niet echt een verrassing meer... zeker niet tegen de tijd dat de DVD er aan komt, dan is het nieuws van het succes en mogelijk vervolg al geleverd.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Ben zeeeeer benieuwd naar!! De eerste film is echt goed.

avatar van eppo349

eppo349

YouTube - AC/DC - Shoot To Thrill (Iron Man 2)

De soundtrack is niet verkeerd.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

typisch iron man soundtrack

kijk uit naar deze film

avatar van Menace2society

Menace2society

Iron Man 2 regisseur Jon Favreau heeft op zijn Twitter-pagina een opmerkelijke tweet geplaatst over Iron Man 2. Deze tweet geeft meer prijs over The Avengers (2012) superhelden team-up film, die aansluit op de films als Iron Man 2 (2010), The Incredible Hulk (2008), Thor (2011) en Captain America (2011).

Favreau geeft op zijn twitter-pagina antwoord op een vraag van een fan: "Does ‘Iron Man 2’ take place before or after Hulk movie? Favreau geeft een duidelijk en helder antwoord: "Before". Dit betekent dus dat The Incredible Hulk zich hoogstwaarschijnlijk afspeelt tussen Iron Man 2 en The Avengers. We herinneren ons allen nog de korte cameo van Tony Stark (Iron Man) aan het einde van The Incredible Hulk.

Dit geeft wederom aan dat Marvel een rode draad heeft in de verschillende Marvel verfilmingen die uiteindelijk samenkomen in The Avengers (2012). Iron Man 2 draait vanaf 29 april 2010 in de Nederlandse bioscoop.

Bron : filmtotaal.nl

avatar van Nick Hardcore

Nick Hardcore

Whoehoe!!! Mickey Rourke!!!

Xen0n

Vet filmpje! Mickey rourke ziet er daar wel heel zielig uit met die zweepjes Monaco coole setting!

avatar van Mattson

Mattson

Nu ook onze Scarlett gaat meedoen ben ik wel benieuwd...

avatar van AHWA

AHWA

Nieuwe trailer nog gaver dan de eerste. Gauw deel 1 weer eens herzien om me hierop voor te bereiden.

avatar van Rosicky

Rosicky

Robert Downey jr., Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Don Chaedle, Samuel L. Jackson en Edward Norton... Zie daar maar eens een slechte film mee te maken.

avatar van legian

legian

speelt Norton ook in deze film dan?

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Die nieuwe trailer ziet er erg goed uit zeg.

Humor, veel actie en zo te zien ook mooie wagens (R8 Spyder ).

Als het nodige voor een goede Iron Man opvolger zit er dus in

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Hm... ik wacht toch nog even af. Het valt mij op dat er wel erg veel schurken in de film zitten (Johansson, Rourke en nog zo'n gast die in de trailer zoiets zei van dat hij Iron Man er als antiek uit wilde laten zien). Laatste keer dat er zoveel schurken in een superheldenfilm zaten was met Spider-Man 3, en dat was nou niet bepaald een geweldige film. Dus ik houd toch nog even m'n adem in bij deze film, maar ik hoop (en verwacht eigenlijk ook wel) opgelucht adem te kunnen halen als ik over een maandje of twee in de bios zit.

legian schreef:

speelt Norton ook in deze film dan?

Nee volgens mij (en imdb) speelt Edward Norton hier niet in mee..

Ik vraag me af waar hij dat vandaan heeft

avatar van Rosicky

Rosicky

Oops, ik heb me totaal verkeken in die trailer, dat is Rockwell. Ik heb echt drie keer moeten kijken, maar goed, evenwel een erg goede acteur.

avatar van supermovieman

supermovieman

Mag ik vragen waarom deze poster er eigenlijk hier opstaat? Op deze site staan toch altijd de hoofdposters op van films, en geen character posters zoals deze. Want dit is absoluut niet de hoofdposter, kijk maar op wikipedia. De hoofdposter is de gene waar Iron Man en War Machine op staan! Die stond hier overigens wel op een tijd geleden! Maar waarom is die nou vervangen?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Er is nog geen uiteindelijke (theatrical) poster. Die op Wikipedia is gewoon ook nog een teaserposter, net als deze. Toevallig staat er nu een character poster van het personage van Rourke, omdat dat de nieuwste poster is, maar als de uiteindelijke (laatste) poster verschijnt zal die gewoon geplaatst worden natuurlijk.

avatar van Horrordude

Horrordude

Ik snap niet hoe Whiplash een uitdaging is voor Iron Man.. Heeft hij alleen die zwepen of mis ik iets? Maar hoe dan ook, ik kijk er naar uit

avatar van Kevin13

Kevin13

Die poster is precies van een Star Wars film.

Horrordude schreef:

Heeft hij zwepen? Ik dacht dat hij last van zijn nek had!

Deze poster lijkt toch niet alleen op die van starwars? Het is een beetje een standaard poster met alle hoofdpersonen erop.

Ik heb in ieder geval erg veel zin in deze film, deel 1 was mijn favoriete film van 2008.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

wimnoot schreef:

Hij bedoelde de character-poster met Rourke erop. Deze heb ik zonet pas geplaatst.

wimnoot

Oh ja! Ik zie het aan de datum!

avatar van supermovieman

supermovieman

Mooie nieuwe poster! Mooi in stijl van die van deel een!

avatar van Charmides

Charmides

YouTube - 'Iron Man 2' Trailer [HD] Hoop er een mooie superhelden film van. Mooie poster inderdaad trouwens

avatar van Blarown

Blarown

idd een beetje standaard poster

hij doet me ook aan het LOTR poster denken,

maar heb in ieder geval superveel zin in die film

Iron Man 1 vond ik te gek

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Vind beide trailers cool. En begin nu erg benieuwd te worden... het is tenslotte nog maar 2,5 week! En de poster... ik vind em wel aardig. Lijkt veel op die van deel 1, beetje dezelfde stijl.