Iron Man 2 (2010)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 28 april 2010
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man 2
"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."
Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...
- Trailer (YouTube)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Agent Coulson
Howard Stark
Senator Stern
Xen0n
Straks komt er zo een mooie trilogy-box, terwijl ik Iron Man al thuis heb en dan vast zijn vervolg.
Dat is het nadeel, je weet het nooit van te voren
Angrod_Pallanén
Nou. Dat kon je best verwachten. Tegenwoordig krijgt elke grote blockbuster een vervolg, lijkt me niet echt een verrassing meer... zeker niet tegen de tijd dat de DVD er aan komt, dan is het nieuws van het succes en mogelijk vervolg al geleverd.
eppo349
YouTube - AC/DC - Shoot To Thrill (Iron Man 2)
De soundtrack is niet verkeerd.
Menace2society
Iron Man 2 regisseur Jon Favreau heeft op zijn Twitter-pagina een opmerkelijke tweet geplaatst over Iron Man 2. Deze tweet geeft meer prijs over The Avengers (2012) superhelden team-up film, die aansluit op de films als Iron Man 2 (2010), The Incredible Hulk (2008), Thor (2011) en Captain America (2011).
Favreau geeft op zijn twitter-pagina antwoord op een vraag van een fan: "Does ‘Iron Man 2’ take place before or after Hulk movie? Favreau geeft een duidelijk en helder antwoord: "Before". Dit betekent dus dat The Incredible Hulk zich hoogstwaarschijnlijk afspeelt tussen Iron Man 2 en The Avengers. We herinneren ons allen nog de korte cameo van Tony Stark (Iron Man) aan het einde van The Incredible Hulk.
Dit geeft wederom aan dat Marvel een rode draad heeft in de verschillende Marvel verfilmingen die uiteindelijk samenkomen in The Avengers (2012). Iron Man 2 draait vanaf 29 april 2010 in de Nederlandse bioscoop.
Bron : filmtotaal.nl
Xen0n
Vet filmpje! Mickey rourke ziet er daar wel heel zielig uit met die zweepjes
Monaco coole setting!
AHWA
Nieuwe trailer nog gaver dan de eerste. Gauw deel 1 weer eens herzien om me hierop voor te bereiden.
Rosicky
Robert Downey jr., Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Don Chaedle, Samuel L. Jackson en Edward Norton... Zie daar maar eens een slechte film mee te maken.
RSmovie91
Die nieuwe trailer ziet er erg goed uit zeg.
Humor, veel actie en zo te zien ook mooie wagens (R8 Spyder
Als het nodige voor een goede Iron Man opvolger zit er dus in
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Hm... ik wacht toch nog even af. Het valt mij op dat er wel erg veel schurken in de film zitten (Johansson, Rourke en nog zo'n gast die in de trailer zoiets zei van dat hij Iron Man er als antiek uit wilde laten zien). Laatste keer dat er zoveel schurken in een superheldenfilm zaten was met Spider-Man 3, en dat was nou niet bepaald een geweldige film. Dus ik houd toch nog even m'n adem in bij deze film, maar ik hoop (en verwacht eigenlijk ook wel) opgelucht adem te kunnen halen als ik over een maandje of twee in de bios zit.
Xen0n
speelt Norton ook in deze film dan?
Nee volgens mij (en imdb) speelt Edward Norton hier niet in mee..
Ik vraag me af waar hij dat vandaan heeft
Rosicky
Oops, ik heb me totaal verkeken in die trailer, dat is Rockwell. Ik heb echt drie keer moeten kijken, maar goed, evenwel een erg goede acteur.
supermovieman
Mag ik vragen waarom deze poster er eigenlijk hier opstaat? Op deze site staan toch altijd de hoofdposters op van films, en geen character posters zoals deze. Want dit is absoluut niet de hoofdposter, kijk maar op wikipedia. De hoofdposter is de gene waar Iron Man en War Machine op staan! Die stond hier overigens wel op een tijd geleden! Maar waarom is die nou vervangen?
Leland Palmer
Er is nog geen uiteindelijke (theatrical) poster. Die op Wikipedia is gewoon ook nog een teaserposter, net als deze. Toevallig staat er nu een character poster van het personage van Rourke, omdat dat de nieuwste poster is, maar als de uiteindelijke (laatste) poster verschijnt zal die gewoon geplaatst worden natuurlijk.
Horrordude
Ik snap niet hoe Whiplash een uitdaging is voor Iron Man.. Heeft hij alleen die zwepen of mis ik iets? Maar hoe dan ook, ik kijk er naar uit
Kevin13
Die poster is precies van een Star Wars film.
wimnoot
Heeft hij zwepen? Ik dacht dat hij last van zijn nek had!
Deze poster lijkt toch niet alleen op die van starwars? Het is een beetje een standaard poster met alle hoofdpersonen erop.
Ik heb in ieder geval erg veel zin in deze film, deel 1 was mijn favoriete film van 2008.
Leland Palmer
Charmides
YouTube - 'Iron Man 2' Trailer [HD] Hoop er een mooie superhelden film van. Mooie poster inderdaad trouwens
Blarown
idd een beetje standaard poster
hij doet me ook aan het LOTR poster denken,
maar heb in ieder geval superveel zin in die film
Iron Man 1 vond ik te gek
Titus9
tweede trailer is stukken beter
YouTube - Iron Man 2, returns with a 2nd trailer, and its better than the first 1!!!!!
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Vind beide trailers cool. En begin nu erg benieuwd te worden... het is tenslotte nog maar 2,5 week! En de poster... ik vind em wel aardig. Lijkt veel op die van deel 1, beetje dezelfde stijl.

Scarlett Johansson was er kapot van dat ze twee grote rollen misliep: "Ik voelde me gefrustreerd en hopeloos"

Robert Downey Jr. keert Marvel de rug toe: "Dat is helemaal klaar"

The Lord of the Rings: The Two Towers

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
technologiemalibusuperheldgebaseerd op stripwraakpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)break out marveltonystarkmalibu, california, usamarvel cinematicsuper fire suitprison cell breakoutbreaking out excited