• 9.378.932 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Mickey Rourke en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 28 april 2010

Plot Iron Man 2

"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."

Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...

Pepper Potts

Howard Stark

Senator Stern

avatar van adr

adr

Marvel filmpjes kijken altijd wel goed weg.

avatar van otherfool

otherfool

Deel 1 was één van de beste blockbusters van de 21e eeuw, en hoewel de opvolger (logischerwijs) nooit dat niveau haalt heb ik me er prima mee vermaakt.

De film is nog meer tongue in cheek als het origineel, met een mompelende Russische tattoo-koning en cynische gladjakker avant-la-lettre als opmerkelijk bad guy duo. Gelukkig krijgt IronMan naast de gekende hulptroepen ook support van de immer appetijtelijke Johansson, wiens secret agency overigens garant lijkt te staan voor een 3e deel.

Het is allemaal opmaat voor een hoop geknok en explosies in het laatste half uur, weinig verheffend maar genoeg voor een avondje luchtig vermaak.

3*.

avatar van rkdev

rkdev

Zeer vermakelijke 2e Iron Man film, al was deze wel wat rommelig. De actie zag er supergoed uit vooral de scene met de formule 1 auto's is oogverblindend en wederom speelt Robert Downey Jr. zijn rol weer heerlijk over the top, maar het verhaal is wat mager en sommige personages zijn wat vergezocht. Maar al met al wel een zeer vermakelijke film.

avatar van cubano077

cubano077

hele saaie film en wat een kort eindgevecht zeg

avatar van EspenSGX

EspenSGX

otherfool schreef:
... Gelukkig krijgt IronMan naast de gekende hulptroepen ook support van de immer appetijtelijke Johansson, wiens secret agency overigens garant lijkt te staan voor een 3e deel. ...

Een derde deel is nog zacht uitgedrukt. Iron Man is onderdeel van de Marvel Cinematic Universe. Dit houdt in dat verschillende Marvel films in hetzelfde filmuniversum plaatsvinden. Tot nu toe horen daar Iron Man, Iron Man 2 en The Incredible Hulk bij (in deze volgorde). Aanstaande films zijn Thor, Captain America (beiden 2011), The Avengers (2012), Iron Man 3 (2013) en daaropvolgend komen nog films van SHIELD/Nick Fury, Black Widow, Ant Man, etc.

Ik heb deze film een 4.5 gegeven, omdat ik Iron Man, Iron Man 2 en The Incredible Hulk als een geheel zie, en dit valt me tot nu toe nog niet tegen. In Iron Man 2 zijn tot nu toe heel veel hints naar SHIELD en de Hulk gegeven.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Waar naar de Hulk dan? Dat heb ik dan niet mee gekregen.

avatar van Hanske82

Hanske82

Goed vervolg op een goeie deel 1 .. Ik hou wel van zulke films. Robert Downey jr. is toch wel een favoriete acteur van mij. Goeie rol had ie ook in Kiss Kiss Bang Bang. Vooral doorgaan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Nietm eer dan een aardige film. Vond deel 1 een half puntje beter. Moet echter wel zeggen dat ik die Batmanreeks van Nolan echt veel beter vind.

avatar van Q Jones

Q Jones

Deel 1 vond ik ook helemaal geweldig, deze was leuk, goed voor een avondje op de bank met een biertje er bij

avatar van Threeohthree

Threeohthree

En popcorn!

avatar van gerrit019

gerrit019

1 was briljant ... 2 is een stuk minder maar nog steeds aangenaam vermaak.

avatar van Betamax

Betamax

Minder dan deel 1 maar zeker niet slecht.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Iron man 2

Deel 1 vind ik een matige film,dan toch maar deel 2 bekeken voor het concept en deze viel echt goed mee.Jammer dat deze slechter scoort dan het eerste deel.

Er zit hier meer actie in langere gevechten en beter acteerprestaties.

In een film als deze is humor vanzelfsprekend , deze keer was het nog goeie humor ook.

Iedereen speelt zeer goed,en overtuigend je vindt natuurlijk wat kritiek puntjes maar ze waren niet opvallen of storend.

De special-effects waren weer om te smullen.

Heb hierboven al kritiek gehoord dat het eindgevecht te kort is,ik vond hem voor een Marvel film te zijn zeker te doen.

De totale lengte is ook goed langer mocht hij niet zijn anders werd hij te langdradig,hij mocht zelf 10 minuten korter.

Het verhaal is redelijk matig,toch is het beter dan deel 1.

Nu was er ook een betere "badguy".

Heb me dus zeer goed vermaakt met dit 2de deel,toch jammer dat deze minder scoort dan deel 1.

En hopelijk is deel 3 evengoed(of beter) dan dit deel.

Dus nu geef ik hier voor een ruime 3.5*

avatar van Jiv

Jiv

De film was oke. 2,5* voor Scarlett! (L)

avatar van Noodless

Noodless

Sowieso beter dan het eerste deel. Redenen : betere bad-guy, de geweldige autorace scène en Scarlett Johansson

6,5/10

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

*zucht* En ook hier een onleesbaar bericht verwijderd.

Deel 1 vond ik een goeie film,dan toch maar deel 2 bekeken voor het concept en deze viel echt goed mee.de slechterik vont ik ook beter.

Er zit hier meer actie in langere gevechten en beter acteerprestaties.

De special-effects waren weer om te smullen en vond ik ook beter.

Toen ik deze trailer bekeek dacht ik dat het eindgevecht bij de autorace was,gelukkig was dat niet waar want nu hadden we uitzonderlijk 2 gevechten met de "badguy" en het echte eindgevecht was zeer leuk.Er was ook nog een gevecht met zijn vriend toen hed hij zijn pak gestollen.

Heb hierboven al kritiek gehoord dat het eindgevecht te kort is,ik vond hem ook te kort ik heb al films gezien waar het gevecht langer was.

De totale lengte is ook goed mischien iets langer voor de gevechten

Het verhaal was beter dan deel 1.

Nu was er ook een betere "badguy".En ik vond de "badguy"veel beter.

Heb me dus zeer goed vermaakt met dit 2de deel,ik vond hem beter

en hopelijk is deel 3 evengoed of beter dan het 2 de deel.

Dus nu geef ik hier voor een ruime 4.0

avatar van hedrick

hedrick

Dit tweede deel valt zeer zeker tegen in verhouding tot deel 1 en de eerste anderhalf uur zit je ook meer naar een film over het personage Tony Stark te kijken en hoe ellendig hij zichzelf voelt en naar de soms irritante dialogen (door elkaar heen gepraat) die hij voert met bijvoorbeeld Pepper Potts gespeeld door Gwyneth Palthrow

Het laatste half uur , afgezien van de formule 1 scene in het eerste uur, trekt de film eindelijk aan en zijn de langverwachte special effects en het eindgevecht nog leuk om te zien. Vermakelijk is ook het personage Black Widow gespeeld door de immer mooie Scarlett Johannson, maar hier ook weer een gemiste kans dat ze haar combat skills in het laatste half uur pas laat zien. Al met al een zeer gemiste kans en kom ook niet verder dan een 2.5*

Misschien volgende keer Sam Raimi (spiderman regisseur) aan het roer zetten.

avatar van scorsese

Aardig vervolg waarbij Robert Downey Jr. opnieuw in de rol kruipt van de excentrieke miljardair met het ijzeren pak. Wederom geloofwaardige special effects en spectaculaire actie-scenes die helaas wel erg spaarzaam zijn. En daar ligt toch ook wel het grootsteminpunt van de film. Het begin en einde zijn spectaculair en actievol, maar het middelste gedeelte is gewoon te lang.

Veel bekende acteurs waarvan zeker niet optimaal gebruik gemaakt wordt (zo komt de rol van Scarlett Johannson totaal niet uit de verf).

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Slechte kinderfilm die maar niet op gang komt .

avatar van pierrrke

pierrrke

vond dat er weinig mooie iron-man stukjes waren. Er was maar één iron-man waardig en dat was de autorace natuurlijk. Het einde was een beetje der over. Rus met zn zweepjes Iron-man1 was een film die ook niet zo heel veel actiescènes kent maar die worden nog realistischer en spectaculairder in beeld gebracht. Waar deel 1 nog een stark met charme was vond ik hem hier redelijk irritant, dit ligt niet aan robert downey jr. hij speelt zijn rol fantastisch het is gewoon het personnage. Wel leuk dat er meer grote acteurs in meededen. Vooral die concurrent van Tony is nieuw voor mij. Heb hem nog nooit eerder gezien, hier deed hij het meer dan behoorlijk als irritant mannetje.

Deel 1 bouwde mooi op maar dit was een beetje een rommeltje.

Toch wel leuk om te zien

avatar van 606

Zeker niet verkeert en aantal mooie scenes.

Acteurs goed en bad guy is ook leuk.

Verhaal lijn was niet groot maar wel ok.

3,5 ster

avatar van noke

noke

Leuke film, met name door Mickey Rourke. Die zet een super rol neer. Downey jr was ook wel oke, maar was beter in deel 1

avatar van hankdigger

hankdigger

Viel me een beetje tegen. Wel vermaakt, maar deel 1 maakte toch veel meer indruk, misschien ook omdat ik van deel 1 niks verwachte en dus blij verrast was,
Special effects waren helemaal ok, maar het eindgevecht vond ik toch zwak, zeker te kort en ik vond Iron Man een beetje wegvallen in al het geweld. Hij was een van de vele, i.p.v. de held.
Robert Downey blijft een coole gast, al had de dronken scene niet voor mij gehoeven. Maakte hem te menselijk. Dat hele gevecht tussen die 2 waar z'n hele huis in elkaar werd geknald snapte ik zowiezo niet helemaal, beetje overdreven . 3 punten

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Blijf na de film even kijken voor een kleine onthulling voor deel 3.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een film die me toch een beetje tegenviel.

Bij een vervolg heb ik altijd de neiging (zoals de meesten veronderstel ik) om de film te vergelijken met zijn voorganger. En het moet gezegd: het eerste deel vond ik gewoon beter. Er zaten uiteraard wel leuke actiescenes in, maar misschien net iets te weinig naar mijn zin. Ook vond ik het jammer dat er niet meer werd gedaan met de laatste actiescène (waarin ze het opnemen tegen de bad guy van dienst). Robert Downey Jr. speelt zijn rol wel met verve: hij zet die arrogante en zelfverzekerde multi-miljonair perfect neer, zodat het eigenlijk wel een amusant personage wordt. Ik heb me dus zeker geamuseerd bij het bekijken van deze film, maar ik had er toch meer van verwacht.

avatar van Bruens

Bruens

Ga hem nu kijken, opzet klinkt een beetje standaard, maar dat hoort ook wel bij zo'n film. Downing, Cheadle en Johansson lijken me toch wel capabel voor het neerzetten van een vermakelijk film.

ben benieuwd!!

avatar van Bruens

Bruens

naast dat ik het verhaal minder goed vond dan het eerste deel moet ik zeggen dat ik dit deel veel aantrekkelijker vond. Hij keek erg makkelijk weg. Acteerprestaties vond ik ook erg goed, vond alleen Rourke wat tegenvallen.

my humble opinion

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik had hier echt veel en veel meer van verwacht. Ik vond Iron Man 1 echt een prima film, maar wat duurt het toch gods lang voor dat deze film opgang komt zeg. Veel te veel verhaal voor dit soort films. Maar als er aktie stukken komen dan zijn ze wel super gaaf gemaakt. Ik vond het middenstuk echt heel vervelend, dat hij dood gaat omdat zijn bloed vergiftigd word enz.enz. Dat duurt zo ontzettend lang. Maar goed de rest van de film was wel aardig, en het einde was gewoon goed.

2,5 * ,Ik kan er echt niks meer van maken.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

[quote]hankdigger schreef:

We hebben het hier over een film genaamd Iron Man 2, overdrijven? Ik weet niet hoor maar al dit soort films zijn overdreven, dat is ook een beetje de essentie van dit soort films en wat ze leuk maakt. Maar goed dat is mijn mening dan weer. Ik denk dat het einde meer overdreven was, maar dat is toch juist gaaf?