• 9.380.493 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Mickey Rourke en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 28 april 2010

Plot Iron Man 2

"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."

Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...

Pepper Potts

Lt. Col. James 'Rhodey' Rhodes

Natalie Rushman / Natasha Romanoff

Justin Hammer

Agent Coulson

Howard Stark

Senator Stern

andrehoek schreef:

In de trailer zit een stukje met Robert en Gwyneth waarin hij zoiets zegt als "You compleet me". Iemand dit stukje in de film gezien...?

Die hebben ze deruit geknipt en is vervangen door de eerste scene

avatar van Fryce

Fryce

Ik heb me wel vermaakt. Vond hem niet zo leuk als deel 1, maar blijft prima bios voedsel.

avatar van Thorak

Thorak

Gisteren met enigsinds gemengde gevoelens uit de bios gekomen.

Waar deel 1 een erg goede opbouw had en een goed gedoseerde film was liet dit deel 2 knap te wensen over. Geen enkele opbouw en na zo'n 5 á 10 minuten zit er ook totaal geen enkele verassing meer in het verhaal. Er waren (afgezien van een goed eerste deel) 2 dingen waar ik me op verheugde; de droge Downey jr's humor en de soundtrack van AC/DC. Ook die 2 lieten me in de steek. Opzich de humor die er in zat was wel aardig maar minder dan deel 1 en AC/DC zat er maar 2 keer in, waarvan 1 bij de aftiteling. Toch raar dat ze dan een cd uitbrengen met 15 nummers en die dan Iron Man 2 noemen....

De actie scenes waren wel goed in beeld gebracht maar waren te overdone en kort, liever had ik het wat minder overdone gezien en wat langere beter uitgewerkte gevechten.

Een zeer krappe 3*

avatar van barcelonagek

barcelonagek

Erg leuke goede aktiefilm praktisch niks op aan te mekren maar die Scarlet vond ik alleen leuk in het pakje voor de rest vond ik haar 10x niks, wat een bleke huid en dat kleur haar, graag weer blond haar en ze had geen boeiende rol of zinnen dus zij was echt overbodig en het einde had ik wel meer aktie enzo verwacht maar de koek was wel op!

avatar van The One Ring

The One Ring

Een mooi voorbeeld van hoe typische blockbusterzwaktes overwonnen kunnen worden door een goed gevoel voor fun. Het verhaal van dit vervolg loopt niet zo lekker als in deel 1. Zo is de achtergrond van Mickey Rourke's schurk redelijk vaag en nogal cliché. Ook heb ik geen idee waar dat conflict tussen Stark en Rhodey op de helft van de film over ging en ook niet waarom Rhodey dat pak naar het leger bracht. Het grootste mysterie is echter het personage van Scartlett Johanson: heeft iemand door wat zij precies met het verhaal te maken had? Gelukkig heeft ze relatief weinig te doen. Ze is ook met afstand de slechtste acteur uit de hele cast. Had gewoon uit de film geweerd moesten worden.

De zwakte van de verhaallijn wordt met gemak gecompenseert door de zeer geslaagde humor en een aantal fijne actiescènes. Het is eigenlijk een screwball-superheromovie. Tony Stark blijft voor mij de enige boeiende superheld, simpelweg omdat hij meer gemodeleerd lijkt te zijn op een personage van Humphrey Bogart dan op Superman. De oneliners zijn dan ook daadwerkelijk gevat en de acteurs ratelen door alsof ze elkaar verbaal de baas willen zijn. Ook de meeste andere grappen zijn geslaagd, met als beste het einde met die senator. Heerlijk droog.

De acteurs hebben er over het algemeen lol in, met uitzondering van Paltrow die hier, in tegenstelling tot in deel 1, vooral moet zeuren en Scarlett Johanson, die in iedere film zich lijkt te vervelen. Rourke haalt echter het maximale uit zijn minimale bijdrage, Cheadle is een fijne vervanging van Howard en Sam Rockwell (die tot mijn blijde verrassing na Downey Jr. en Cheadle de meeste schermtijd had) bewijst wederom een van Hollywoods meest ondergewaardeerde acteurs te zijn in een komische bijdrage als Starks wezelachtige concurrent. Rockwell steekt Downey Jr. bijna naar de kroon. Bijna, want Downey Jr. blijkt toch wel weer degene te zijn die de film maakt tot het echte succes. Het is gewoon goed om te zien dat er nog blockbusters bestaan waarin acteerwerk belangrijker lijkt dan CGI, misschien omdat Favreau zelf een acteur is. Overigens levert de film qua actie ook voldoende leuks op, met name op de racebaan.

Het totaalplaatje mag dan wat foutjes hebben en zo bevredigend als het eerste deel is Iron Man 2 niet, maar toch zeker een dikke voldoende.

planet_of_death

Amusant! Recensie volgt morgen.

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

Behoorlijk teleurgesteld de zaal verlaten. Het pure 'iron man-gehalte' lag veel te laag. Het eindgevecht met rourke is ronduit teleurstellend. Gelukkig was Downey Jr. weer in vorm + Scarlett in haar pakje uiteraard

avatar van Resurrection

Resurrection

Nee, Iron Man 2 heeft mij niet kunnen overtuigen, voor de pauze was het zelfs weinig vermakelijk. Grote minpunt was het verhaal, zelfs voor een opgeklopte Hollywood-heldenfilm was het wel erg standaard waardoor er totaal geen verassing meer in het verschiet lag. Daarnaast kwamen de nieuwe personages ook niet lekker uit de verf. Hoewel ik Sam Rockwell normaal gesproken kan waarderen en ik ook geen moeite heb om naar mevr. Johansson te kijken, vond ik hun karakters,samen met die van Rourke, niet verassend genoeg om werkelijk iets toe te voegen. Het tweede deel maakt nog wel wat goed en ook Downey Jr. kon ik, zoals altijd, appreciëren, vandaar 3*

Dit is trouwens pas het tweede werk van schrijver Justin Theroux, die eerder Tropic Thunder schreef (die mij erg tegenviel). Ik vind het wel opvallend dat ze zo'n grote productie in handen leggen van zo'n onervaren duo als Favreau en Theroux.

planet_of_death

Het verhaal vond ik wel iets beter dan die van deel 1.

Mijn Iron man 2 recensie

Lezen op eigen risico!

"The truth is I am Iron man!" Daarmee eindigde de uiterst geslaagde Iron man 1

Iron man 2, het begon best spannend, en duidelijk. De film was zich aan het opbouwe, goed maar erg traag vond ik. Tot de monaco scene was alles lkkr goed aanhet verlopen. Tot daarna, de film raakte zijn snelheid kwijt en begon traag te worden. Er zaten een paar fouten in met verhouding tot de strippenreeks. Maar het was alles behalve vervelen tijdens de film! De 2de helft begon nog traag maar kreeg langzaam zijn vaart terug.

De eindscene was kort maar krachtig..

Dit alles geef ik een 4* omdat dit echt een aftrap is naar de avengers en naar Iron man 3 !

Komt er een deel 3 dan?

planet_of_death schreef:

Komt er een deel 3 dan?

K verwacht van wel want de Maderin is er nog niet eens in geweest!

En die moet nog komen want zonder de Maderin is Iron man geen Iron man! Dus k verwacht het wel en Robert Downey Jr. zei dat er een triologie zou komen... Dus ik hoop van wel

Maar dat de avengers zal komen is zeker! Ik hoop dat Edwart Norton er ook in gaat komen aangezien hij problemen had met Marvel!:S

avatar van gotti

Ook het tweede deel is niet meer dan leuk, en bloed naarmate het einde nadert zelfs een beetje dood. Wel enorm gelachen om Stark die 'even' een deeltjesversneller bouwt...

avatar van missmies777

missmies777

IK vond het echt wel een leuke film!

alleen jammer dat er af en toe te veel verteld werd waardoor mijn aandacht een beetje weg viel. De actie was wel echt om van te genieten! ook zeer leuke humor

Sjoerdow

Waar komt die 3,62 vandaan?

Zo goed was deze film toch echt niet hoor mensen

Dat vind jij ja.

Klopt!

Maar vinden de mensen hier, Iron man 2 dan echt een recent top 100 plaatsje waard?

Dat gaat toch veel te ver voor een film met zoveel mankementen?

avatar van rep_robert

Noem de mankementen is dan. Volgens mij zat jij uiterst vermaakt naast mij in de bios

avatar van paul83

paul83

Jammer, had er meer van verwacht. In een deel 2 verwacht je iets meer actie en helemaal van Iron Man.

Vond de aanloop naar de finale bizar lang duren. Er werd veel tijd gestoken in de personages. Had ook meer verwacht van de gesprekken tussen Downey en Sam Jackson.

De man die hem moet bewaken is overigens wel hilarisch. De rest van de grappen waren voor een jong publiek had ik het idee.

Acteurs doen hun werk overigens prima en voornamelijk Rockwell en Downey.

Leuke film maar ook echt niet meer dan dat. Deel 1 was stukken beter.

avatar van voomzap

voomzap

Net zo zwak als deel 1

avatar van wimnoot

wimnoot

Wat vind je er dan zo zwak aan?

avatar van skipy05

skipy05

Heel goede film. Goed vervolg. Mss iets minder dan deel 1. Hij was wel iets anders dan ik had verwacht maar toch ook goed. Robert Downey Jr speelde weer heel goed.

avatar van voskat

voskat

Sjoerdow schreef:

Waar komt die 3,62 vandaan?

Het grote publiek dat enkel voor blockbusters gaat weet niet beter dan dat dit het toppunt van filmgenot is.

Ik bedoel maar:

missmies777 schreef:

Maarrrrr na verloop van tijd komen er steeds meer representatieve ratings binnen van wat meer onderscheidend publiek en dan wordt dat gemiddelde netjes rechtgetrokken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Mickey Rourke speelt hier de ultieme schurk, wat heb ik genoten van elke seconde die hij in beeld te zien was.

Het accent brengt hij overtuigend ("There will be blood in the water") en hij heeft echt de uitstraling die een film als deze nodig had om memorabel te zijn.

Dit was dan ook de reden dat ik hiervoor naar de bios ging, ben al jaren fan van hem.

Zelfs al voor zijn comeback The Wrestler, wat in mijn ogen gewoon weer een meesterwerk was op zijn schitterende cv.

Het eind gevecht was inderaad wel veels te kort, net als Ivan in beeld komt is het alweer afgelopen helaas, hier was veel meer uit te halen!

Robert vind ik namelijk helemaal niks, Don Cheadle was ook een goede toevoeging, wat kan die man acteren!

Wat een special effects trouwens, alles ziet er echt prachtig uit.

Zat met open mond naar de race scene te kijken!

Twijfelde tussen 3 en 3,5.

Deel 1 had weer de koning Jeff Bridges meespelen, maar dit deel Mickey.

Hmm, houdt het hier op.

Kan altijd nog omlaag na een herziening die er zeker gaat komen op Blu-Ray.

rep_robert schreef:

Tuurlijk. Alleen ik heb me minstens zo vermaakt bij Sherlock Holmes, Transformers, Transformers 2, Law abiding citizen, Terminator Salvation, The wolfman, Percy Jackson etc. Ik vind het allemaal van gelijk niveau en deze film springt er niet tussen uit ofzo. Over het algemeen bedoel ik dan (ongeacht het genre).

De mankementen vind ik: Het eindgevecht, het standaard verhaaltje wat niks verrassend brengt, Mickey Rourke die maar weinig brengt als bad-guy. En tja, het hele gebeuren rond meneertje Stark die dood schijnt te gaan en het niet verteld aan zijn vrouwtje etc. Te cliché voor woorden!

Niks wat we nog niet gezien hebben, en dus voor mij geen top recent notering waardig.

avatar van syntagma

syntagma

Wel leuke film, maar niet heel bijzonder. Heb 'm in een kleine bios gezien met de halve film wazig beeld, maar heb me desondanks goed vermaakt. Duurde voor m'n gevoel ook vrij lang (124 minuten zie ik nu). Erg over-the-top verhaal en sommige dingen wel erg ongeloofwaardig. Maar mooie special effects, veel actie, Mickey Rourke prima, Scarlett een genot om te zien (Gwyneth ook wel een snoepje soms hoor!), etc. Horen en zien vergaat je soms tijdens de actiemomenten. Vind het zelf wat minder dat alles nu veel meer vanzelfsprekend is (meerdere suits, meerdere mensen die erin kunnen, mobieltjes die niet werken maar die van Pepper wel, nieuwe technology binnen 1 dag uitvinden en werkend krijgen, etc.). Eigenlijk gewoon een standaard deel 2, meer van hetzelfde maar dan meer overdreven.
Al met al leuk popcornvermaak en soms wel wat goede grappen.

avatar van tiiim

tiiim

Ik vind bombastisch het perfecte woord voor deze film.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik ga deze donderdag maar eens bekijken .

avatar van Rossje09

Rossje09

super vette film! Het begon wat slap met weinig actie maar de tweede helft was puur genieten!!!!!

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Micky Rourke was super, film was aardig vooral de vecht scenes en de special effects. Acteer werk was goed maar dat kan niet anders met deze hoofdrol spelers. Wat ik een min puntje vondt is dat de film in mijn ogen soms wat sneler had gemogen. Hij was af en toe erg langdradig.