• 9.374.764 stemmen

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Julia Roberts en Patrick Stewart

Releasedatum: 28 augustus 1997

Plot Conspiracy Theory

"What if your most paranoid nightmares had just come true?"

Jerry Fletcher is een paranoïde New Yorkse taxichauffeur die in alles een samenzwering ziet. In zijn wereld vermommen alledaagse dingen zich in kwade krachten. Officier van Justitie Alice Sutton hoort hem aan en denkt daarbij aan de verdachte omstandigheden waaronder haar vader is vermoord. Ze neemt Jerry's verhalen pas serieus als er werkelijk kwade zaken gebeuren. Dan beginnen ze samen de levensgevaarlijke speurtocht naar de waarheid in een wereld, waarin niemand te vertrouwen is.

avatar van Jordy

Jordy

Vond deze film niet al te denderend, een beetje een slap aftreksel van de hele X-Files hype toendertijd. Vond Gibson en Roberts niet echt overtuigend, verder wel vakkundig gemaakt. 3 sterren.

avatar van neo

neo

beetje vreemde film,maar zker wel goed.het verhaal is nogal ingewikkeld.gibson en roberts zijn errug goed in deze film.

3.5 sterren

avatar van dttom

dttom

Vond Gibson een beetje irritan.

avatar van Blindfold

Blindfold

Dit was de eerste film die ik op het gigantische scherm van Pathé Schouwburgplein te Rotterdam zag, dus dit gaf deze film net ietsje meer.

avatar van BS

BS

Jammer dat zMel op momenten echt gek wordt.Wel een goed verhaal en spannend van tijd tot tijd.Toch kijken,is best leuk.3 sterren.

avatar van Dingez

Dingez

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik deze heb gezien, maar ik weet nog dat ik het niets vond: heel vreemd. Gibson & Robberts zijn inderdaad niet overtuigend samen.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Inderdaad wordt Gibsons gekte soms vermoeiend, maar het is wel een goeie film. En natuurlijk Gibsons beschrijving van true luv...

avatar van gimli f

gimli f

Goede film...? Hm, dan maar opnemen misschien...

avatar van tovenaar

tovenaar

Met vlagen ontzettend overacting van Mel Gibson, dat verpestte het geheel een beetje voor mij. Verder wel een aardig filmpje, niet veel bijzonders.

avatar van Goodfella

Goodfella

Niet meer dan een standaard X-Files aflevering. Vervelende overacting van Gibson en een verhaaltje dat uitgaat als een nachtkaars. Zonde, want de film had imho best wel wat potentie. 2,5*

avatar van jester

jester

Goodfella schreef:

Een matige X-files aflevering dan wel, ben het verder helemaal met je eens. Het begin is erg aardig, maar na de ontsnapping uit zijn appartement wordt het snel minder.

Op de een of andere manier vind ik Gibson het best tot zijn recht komen in de Mad Max of Lethal Weapon films. En van Roberts ben ik al helemaal geen fan. Dan zie ik veel liever Duchovny/Anderson.

avatar van Stephan

Stephan

Erg vermakelijk.

Gibson eens in een heel andere rol. Dat pleit voor 'm.

avatar van amv@123

amv@123

Ik vond dit wel een mooie film om te kijken, jammer dat Mel Gibson af en toe een beetje te druk of gek was.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

De stukken dattie onder de dope zat.... HILARISCH gewoon... in de rolstoel...
"NOOOoooooooh i don't wannaaaa dance..." :D

Voor de rest gewoon aardige (gedateerde) film.

avatar van tovenaar

tovenaar

Willem-Jan schreef:

(gedateerde) film.

Vertel?

avatar van Diesel

Diesel

Willem-Jan schreef:

Voor de rest gewoon aardige (gedateerde) film.

Vertel...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Er lang geleden gezien. Een voor mij vrij vage maar wel goede film. Julia Roberts en Mel Gibson acteren erg goed en dat trekt deze film dan ook boven de middelmaat. 3*

avatar van jassonn

jassonn

Leuke film. Mel Gibson doet het erg leuk.3.0 sterren.

avatar van Apoc

Apoc

Goede rol van Mel Gibson.

Verhaal beetje langdradig.

Ik houd wel van leuk samenzweringsverhaal, maar dit is wel een beeetje overdreven. Al met al een aardige film.

avatar van yodek

yodek

Intrigerende film, die je aan het denken zet over het mind control gegeven. Of het overdreven is, valt door een gewone sterveling als ik niet te beoordelen, maar als je gaat zoeken op het web naar mk ultra, dan roept dat toch heel wat vragen op. En ja, dat project is gestopt, maar dan officieel

In ieder geval hebben de makers wel hun doel bereikt, denk ik. Het gegeven laat je niet snel los, ook niet de opmerking van Gibson over de strijd (en soms samenwerking) tussen de allerrijksten (die je nooit ziet of hoort, en dan heb ik het niet over Bill Gates enzo) Zie (lees) bijv. ook het boek van John Brunner (vermaard sf-auteur), De Allerrijksten.

Er wordt goed geacteerd door de volledige cast, en de vaart gaat nimmer uit de film. Soms wordt het Gibson (door het script wel erg makkelijk gemaakt om weg te komen, wat het geheel een ietwat onrealistisch tintje geeft, maar goed, het blijft natuurlijk een Hollywood productie.

4 gasreuzen

avatar van speedy23

speedy23

Meteen bij de eerste scène heeft de aandachtige MM'er door dat het hoofdpersonage geïnspireerd is op dat van Martin Scorsese's Taxi Driver uit '76 (vertolkt door Robert De Niro). Maar hier wordt de 'onverlaat' vertolkt door Mel Gibson, en daardoor weet je helaas ook meteen dat dit onmogelijk een dolle psycho als Travis Bickle kan zijn - Gibson kan het immers niet over zijn hart krijgen een slechterik te spelen. Hij is een publiekstrekker, net zoals zijn tegenspeelster Julia Roberts. Samen rijfden ze bijna 950 miljoen frank, bijna de helft van het totale budget, binnen voor deze ruim anderhalf uur durende twomanshow. Vervelen zal u zich niet doen, al houdt Gibsons personage de film doorlopend in een iets te hyperkinetische sfeer. Zijn engagement om een verdwaasde goedzak te spelen is soms een beetje teveel van het goede. Neem daarbij de uitbundige actiescènes in de drukke grootstad en je kan zich aan geen enkel moment rust verwachten. En uiteraard blijft de romantiek niet uit. Met zo'n droomkoppel mag men die kans niet laten voorbijgaan...

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Wat speeld Mel Gibson toch zijn rol in deze film 'Magnefiek'....

Een goede en spannende film met naar mijn zeggen, vrij veel leuke humor tussen de actie momenten door...

avatar van KLah

KLah

Hai

Ik heb deze film als een van de eerste gekocht voor mn DVD verzameling. Ik vind het een hele aardige film. Mel Gibson vertolkt werkelijk een magnifieke rol. Hij speelt heel goed een zeg maar psychopaat die veel samenzweringen ziet.

Persoonlijk vond ik wel de bad guy (Capitain Picard) tegenvallen. Ik vond em niet in de film passen als persoonlijkheid.

Maar echt een hele leuke film die goed staat in mn collectie.

Ik twijfel tussen een 3.5-4. Het liefst geef ik em een 3.75 ster.

MvG

Klah

avatar van willum

willum

Aardige film, maar geen toppertje.

Voor mij de leukste uitspraak uit de film:

"i'm turning into a Jerry"

3 sterren.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ik ga met je mee willum. Aardige film idd,maar het is het net niet helemaal. Desondanks is hij goed te bekijken en is het verhaal ook nog wel te doen,maar heb ik beide acteurs (Gibson en Roberts) in wel betere/leuke films zien spelen.

Geniaal. geen seconde wordt je rust gegund tijdens deze film. vaak vindt ik het nadeel van thrillers dat ze halverwege even inzakken om het publiek op adem te laten komen, deze niet hij gaat gewoon door zonder te stoppen. Mel Gibson is echt geniaal.

avatar van gemaster

gemaster

Film is vakkundig gemaakt enzo, maar het kon me geen moment echt boeien. De afloop liet zich natuurlijk al weer raden. 3 sterretjes voor een aantal zeer aardige scenes.

avatar van andrew

andrew

Op zich wel een goede film, alleen vond ik Mel Gibson niet geschikt voor deze rol. Hij werkte soms zelfs op mijn zenuwen, of zou dat de bedoeling zijn geweest.... 3*

avatar van 007

Dit is een meesterwerk.Prachtige thriller en wat een goed verhaal. En prachtig opgebouwd. En goede acteurs, oh mensen over deze film kan gewoon niks slechts gezegt worden. Mel gibson speelt mss wel 1 van zijn beste rollen. nog maar eens : dit is een meesterwerk. Een thriller zoals het hoort te zijn. 4 sterren en half.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Het enige dat ik me van deze film kan herinneren is dat ie binnen een halfuur weer terug in de hoes zat.