Conspiracy Theory (1997)
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Conspiracy Theory
"What if your most paranoid nightmares had just come true?"
Jerry Fletcher is een paranoïde New Yorkse taxichauffeur die in alles een samenzwering ziet. In zijn wereld vermommen alledaagse dingen zich in kwade krachten. Officier van Justitie Alice Sutton hoort hem aan en denkt daarbij aan de verdachte omstandigheden waaronder haar vader is vermoord. Ze neemt Jerry's verhalen pas serieus als er werkelijk kwade zaken gebeuren. Dan beginnen ze samen de levensgevaarlijke speurtocht naar de waarheid in een wereld, waarin niemand te vertrouwen is.
Jerry Fletcher
Alice Sutton
Dr. Jonas
Agent Lowry
Mr. Wilson
Flip
Cynic

Tarkus
Had toch wat meer verwacht van deze film.
Vond het niet echt een thriller een beetje saai zelfs.
Van beide hoofdrolspelers, Gibson en Roberts heb ik al veel betere dingen gezien.

kleez
Goede film, zeker ook in die tijd. Vond het laatste uur / half uur beetje langdradig.
Grappig is dat al die theorieën die hij in het begin noemt (in de taxi) en velen die later worden genoemd zijn nu nog hartstikke 'hot' op vele fora's e.d.
Hier wel een goede review vind ik:
Hoffman reviews Mel Gibson's "Conspiracy Theory" - revisionisthistory.org
(al moet je ook hier in gedachten houden wat het standpunt van de schrijverT is)

Dogie Hogan

Best wel een leuke en ook wel goede thriller, met een lekker opdreef zijnde paranoïde Mel Gibson in één van de hoofdrollen.
Het verhaal zit leuk in elkaar en hetzelfde geldt voor de uitvoering. Ook weet het verhaal te boeien en zitten er komische momenten in (met name natuurlijk die met Mel Gibson). De cast doet het goed en leuk en dan met name natuurlijk de drie hoofdrolspelers Mel Gibson, Julia Roberts (zag er ook niet onaardig uit) en Patrick Stewart als de slechterik.
Kortom gewoon een leuke thriller die zich lekker wegkijkt en ondanks de behoorlijke duur nergens verveeld.

gauke
Het verhaal begon niet bepaald overzichtelijk: er werd op een wilde en chaotische wijze (weliswaar zonder veel vaart) wat af "gesamenzweerd". Maar gelukkig toen Julia Roberts acte op het appel verscheen en er een tandje "af"geschakeld werd, werd de zaak wat interessanter. Helaas was dit ook weer van korte duur. Alles bij elkaar toch een solide maar langdradige actiefilm waar meer in had gezeten. Bovendien vond ik hem vrij donker. Over de cast: Patrick Stewart verraste mij in positieve zin, Julia Roberts speelde okay en van Mel Gibson ben ik sowieso nooit een fan geweest.

Antonev
Vermakelijk allegaartje, met een geestige Gibson! Aardig om eens gezien te hebben.

teacher
Vermakelijke film die naar mijn mening (nog steeds) goed wegkijkt.
Mel Gibson en Julia Roberts vind ik in deze film een goede combi. Naar het eind toe de gebruikelijke Amerikaanse zoet sappigheid die ze er om een of andere reden toch altijd in moeten stoppen maar dat is ze vergeven.
En inderdaad zeker voor uit die tijd(tovh alweer bijna 20 jaar geleden) nog steeds een leuke film.

Goeie film waarin een paranoïde taxichauffeur overal een complot in ziet. Het verloop van deze soms licht komische thriller laat zich niet gemakkelijk voorspellen, waardoor het geheel ondanks de flinke lengte toch onderhoudend blijft. Mel Gibson zet zijn personage uiterst vermakelijk neer en ook Patrick Stewart is wel goed gecast als de bad-guy.

ZenZin
Leuk voor de fan van de oude (jonge) Mel Gibson . Typische flauwekul zoals die alleen in de USA gemaakt kan worden dus de plot zit overvol gaten en om het nog enigszins aannemelijk te maken moet je die wel zelf invullen mbv een dosis fantasie want zoals wel vaker wordt er meer gesuggereerd dan waargemaakt.

frans123
Langdradige flopfilm met Mel Flopson en de frigide Julia Roberts. De laatste zei in een interview dat ze seks "vies, naar en onprettig vond". Dus je kijkt naar een film waar de hoofdrolspelers ondermaats zijn......(Mel letterlijk, die schijnt nogal wat scenes op een verhoging te spelen....) O....in vier dagen twee keer op tv...ja het moet goedkoop)

Lovelyboy
Vlees noch vis die het vooral aan de juiste en vooral pakkende toon ontbreekt voor een dergelijke verhaal. Laat Mel dan ook nog een totale, en vooral irritante, miscast zijn en dan snak ik na anderhalf uur toch naar het einde.
Het idee is opzich nog niet zo verkeerd. Een paranoïde taxichauffeur. Maar het door Gibson neergezette karakter is vooral erg druk en komt eerder kolderiek over dan dat ik mee ga in de spanning van de complottheorieën. De toon in combinatie met muziek is eveneens een totale mispeer. Regelmatig waan ik me door de flauwe muziek eerder in The Pink Panther dan een thriller die serieus genomen wil worden. Iets dat in pieken en dalen verder gaat omdat het allemaal wel iets mysterieuzer wordt maar aan kracht ontbeert door een abominabel slecht gekozen soundtrack van Carter Burwell nog wel die ik de afgelopen weken meerdere keren aangehaald heb als opvallend en goed
Het wordt allemaal iets beter met het verschijnen van de Men in Black om het zomaar te zeggen en uiteraard de aanwezigheid van Stewart. Toch wordt alles weer de nek om gedraaid door de koddige Gibson en relatie met Roberts die iedere chemie ontbeert en eerder een 'moetje' lijkt. De rolstoel scene doet even denken aan Jacob's Ladder's ziekenhuis scene, de koelkast en alle voorraadblikken op slot is een aardig detail, de bios waar Gibson invlucht draait Donner's Ladyhawke en het MK ULTRA verhaal is een aardige zijstap. Toch is het veel te laat en veel te weinig.
Conspiracy Theory strand in een poging vlotter en leuker te willen zijn dan passend voor een dergelijk verhaal. Wellicht dat de film dan ook een typerend jaren '90 product genoemd kan worden en vooral een mispeer met een acteur die in die fase garant stond voor succes.

kissyfur
Ik heb altijd wel een zwak voor Mel Gibson, ook al doet hij vaak dezelfde half-gekke rollen. Maar hij doet veel met zo’n ogen, wat op de een of andere manier bij wel geloofwaardig overkomt.
De film zelf doet er erg lang over om op gang te komen. Pas de tweede helft ontstaat er iets van spanning. Dat is te laat.

Flavio
Zo'n typische jaren 90 B-film in een wat ruimer jasje. Gibson is best leuk op dreef, maar het duurt allemaal wat lang en de muziek is echt opvallend slecht. Het leukste aan de film vond ik nog de klungelige manieren van doodgaan van de slechteriken.

MOVIEMAZZTER
Vermoeiende film eerlijk gezegd. ADHD Mel Gibson gaat helaas snel irriteren.

mister blonde
De ultieme wappie film. In alles de meest belachelijke samenzweringen zien en dan nog denken dat jij degene bent die slimmer is dan weldenkende mensen in wie je slapende schapen ziet. Gelukkig hadden we toen nog geen sociale media om je debiele theorieën op te zetten, nee in die tijd ging je Julia Roberts ermee lastig vallen. Maar dan ben je als wappie je tijd ver vooruit, wat blijkt, is inderdaad je hele leven één grote conspiracy
Aardige film weer van Donner die toch wel veel aangename films heeft gemaakt.

Donald Glover en Maya Erskine schitteren in trailer 'Mr. & Mrs. Smith'

Matthijs van Nieuwkerk maakt tv-comeback na wangedrag: 'Heb het gemist'

Charlie Sheen (58) keert na zes jaar terug als acteur, 'Santa Clauses'-collega noemt Tim Allen een hond: 'Slechtste ervaring ooit' | MovieMeter Recap

Netflix deelt trailer en releasedatum voor actieserie 'The Brothers Sun' met Michelle Yeoh

JFK

Legends of the Fall
Drama / Western, 1994

Disconnect
Drama / Thriller, 2012
new york cityciahelikoptersluipmoordenaargeheimobsessietaxi chauffeurfbiparanoiarolstoeljachttheory politiekregeringcontrolcover-upmoordflashbacksamenzweringmartelentargetgeronimonewsletter
Realtimes | Publishing Network
Social media