• 9.376.911 stemmen

Met onder meer: Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Ruud Feltkamp

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 september 2009

Plot Lover of Loser

Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Persbericht

HOOFDROLLEN VOOR BEKENDE JONGE STERREN EN NIEUW TALENT

Martijn Lakemeier (Oorlogswinter),

Ruud Feltkamp (Kruimeltje, Kees de Jongen, TV-serie GTST) en

Gaite Jansen (gespot op de grote castingdag)

LOVER OF LOSER

naar de bestseller van Carry Slee

scenario: Maria Peters ~ regie Dave Schram

Vanaf oktober 2009 te zien in de Nederlandse bioscopen

Start opnamen

De opnames voor Lover of Loser gaan medio april van start en zullen tot half juni duren. Vanaf oktober 2009 is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien. KRO is net als bij Radeloos, Afblijven en Timboektoe co-producent van de film.

In oktober verschijnt bij FMB Uitgevers (imprint Carry Slee) rondom de bioscooprelease een speciale filmeditie van de bestseller Lover of Loser

De film Lover of Loser is een productie van Lover of Loser Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst) en wordt door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd. Met elkaar maakten zij eerder Radeloos, Afblijven en Timboektoe, de eerste drie boekverfilmingen van Carry Slee.

Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

kappeuter schreef:

Gaite Jansen (gespot op de grote castingdag)

Nja, speelt al een tijdje in Spangas en heb d'r in Flikken Maastricht voorbij zien komen.

avatar van gotti

En ze zit nu in Coach. Dus helemaal een ontdekking is het niet natuurlijk...

Ja maar ze doet al een tijdje mee met de castings.

Gaite Jansen speelt de hoofdrol van de 15-jarige Eva, de hoofdpersoon van het verhaal. Ze wil later modeontwerpster worden. Ze is in stilte verliefd op Mees, die ze niet goed kent. Haar moeder Katja heeft een kapsalon. Ze woont haar hele leven al alleen met haar moeder, die nu sinds 3 maanden een nieuwe vriend heeft, Willem. Eva is doodsbang voor Willem. Ze vertrouwt hem niet. Gelukkig kan ze goed over haar problemen praten met haar beste vriendin Julia. Het feit dat ze zelf geen vriend heeft, in tegenstelling tot haar vriendin Julia, maakt haar onzeker.

Bij alle grote castingdagen voor de Carry Slee-verfilmingen deed Gaite auditie. Bij Afblijven kwam ze een ronde verder, bij Timboektoe kwam ze twee rondes verder, en bij Radeloos greep ze net naast de hoofdrol. Ook bij de grote castingdag voor Lover of Loser was ze weer van de partij. Nu, een paar jaartjes ouder en met inmiddels meer ervaring, was het duidelijk. Zij speelt Eva!. Het is haar eerste filmrol. Inmiddels was ze al te zien in de TV-series Spangas, Flikken Maastricht en Gaandeweg. Momenteel ook in De Co-Assistent.

Quido

Wel een bijzonder talentvolle cast overigens. Jansen (Coach) en Lakemeier (Oorlogswinter) hebben een erg sterk speelfilmdebuut achter de rug. Feltkamp is hopelijk wat gegroeid sinds Kruimeltje en Kees de Jongen. Ben in ieder geval benieuwd, de Slee-verfilmingen kenden tot nu toe een stijgende lijn.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

avatar van Bella Liviana

Bella Liviana

matthijs_013 schreef:

Als ik het plot zo lees weet ik volgens mij al hoe dit gaat eindigen.

als je het boek leest wel ja...maar dat weet je nog niks

want je kan uit 2 einde's kiezen,nou ja je kan eigerlijk kiezen tussen 2 verhaallijnen..

Hier een setverslag:

NeerlandsFilmdoek.nl; Op de set van Lover of Loser

En binnenkort ook interviews met Carry Slee, Dave Schram, Maria Peters, Martijn Lakemeier en Claire Bender!

avatar van HighSpeed12

HighSpeed12

Ik ben wel benieuwd naar deze film, want ik heb ook het boek gelezen en ik moet zeggen dat ik dat een knap stukje werk vond. Heb 'Radeloos' ook gezien - ook een geweldige film vind ik. Weet nog niet of ik 'Lover of Loser' in de bios ga kijken, ik denk het niet, maar ik koop hem in 2010 wel op dvd.

soom

Ik ben best wel benieuwd. Hoewel Martijn Lakemeier na Oorlogswinter nauwelijks meer die ene rol kan overtreffen, wat mij betreft is hij al onsterfelijk door die ene rol in Koolhoven's wereld te hebben gespeeld. Ook de andere castleden lijken me zeker de moeite waard. Zeker benieuwd naar, dus ik weet de gang naar de bios te vinden! (en hoewel dit soort berichten niet echt meerwaarde bieden, ik moest dit echt zeer zeker even typen!!)

avatar van Veruca

Veruca

Nou... ik ben benieuwd. Maar na, Afblijven, Timboektoe en Radeloos denk ik niet dat dit nou echt een meesterwerk gaat worden. Ik vind Thomas Acda en Martijn Lakemeier wel een pluspunt, dus ik zal zeker naar de bioscoop gaan.

avatar van HighSpeed12

HighSpeed12

Ga in september met mijn beste vriend Danny naar de bios voor deze film!

Ben heel benieuwd... ik kan niet wachten!

kayleigh95

ik wil graag naar deze film maar hij is voor 16 jaar en ouder!?

kayleigh95 schreef:

hij is voor 16 jaar en ouder!?

Kan ik me nauwelijks voorstellen. En als dat zo is, kan de kijkwijzer ook direct de prullenbak in.

avatar van gotti

Peters en Schram zijn niet helemaal gek natuurlijk, gewoon alle leeftijden dus:

KIJKWIJZER.nl:

Quido schreef:

ik heb op foroxity.nl gekeken en daar stond voor 16 jaar en ouder,

gotti schreef:

Peters en Schram zijn niet helemaal gek natuurlijk, gewoon alle leeftijden dus:

KIJKWIJZER.nl:

ja hier staat voor alle leeftijden maar niet bij foroxity.nl?

avatar van *Joly*

*Joly*

Serieus, als ik die tekst lees.

Vraag ik me af waarom er film van moest gemaakt worden.

Het is niet eens een boeiend verhaal

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Het is toch een succesvol boek? Blijkbaar boeit het verhaal genoeg jongeren.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

toch wel benieuwd, martijn lakemeier was zo ontzettend goed in Oorlogswinter.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

matthijs_013 schreef:

Als ik het plot zo lees weet ik volgens mij al hoe dit gaat eindigen.

je weet bij dit soorst films altijd hoe ze gaan eindigen

avatar van vinnie2000

vinnie2000

pffff weer zo'n carry slee verfilming. Houdt het dan nooit op?

avatar van MovieGirl13

MovieGirl13

Heb hem vandaag in de bios gezien.

Ik vond hem het beste van de verfilmingen van de boeken van Carry Slee. Het verhaal is wel anders dan het boek, maar ik vind het wel een echte aanrader.

avatar van Xen0n

Xen0n

Tot nu toe zijn de films na de boeken van Carry Slee me alles meegevallen, normaal ben ik niet zo'n fan van Nederlandse films, maar deze weten me meestal wel te bekoren. Deze ga ik dan ook zeker bekijken.

soom

Martijn speelt hier in deze film maar een bijrolletje, (vind ik hoor), maar hij weet van Mees echt een persoon te maken van wie Eva houdt, maar ik, als kijkster, ging ook zeker mee met alles wat het personage van Eva meemaakte. Martijn is dan ook echt hartveroverend bezig.

Dave Schram heeft dan ook een zeer boeiende en zeer goede prent gemaakt, vond het in elk geval een stuk waarheidsgetrouwer dan Loverboy van Lodewijk Crijns.
Gaite Jansen als de charismatische Eva, vond ik echt heel goed, en het moment dat ze bezig was met een naaimachine, dacht ik, wauw, dat dat nog bestaat, zo'n ouderwets apparaat. Vond dat wel erg leuk ja.
Het enige wat ik wel een beetje jammer vond, was de casting van Thomas Acda, hij leek echt van de auto cue af te lezen wat hij moest zeggen, vond ik.
Susan Visser (zij is toch de weduwe van de betreurde Roef Ragas?) vond ik ook wel een tikkeltje slecht, maar wel een stukkie beter dan Acda, dat dan weer wel.
En ja, laat ik nog maar eens een acteur noemen, Ruud Feltkamp is gewoon een heel goede acteur, vond hem best een beetje gevaarlijk en eng, heel goed gespeeld dus.

De 4e Slee verfilming is er best eentje om nog wel over na te denken, het onderwerp (omdat het actueel is ofzo? - maar de andere onderwerpen zijn net zo actueel, dus wat klets ik nu!?) raakte me ietsje meer dan de andere 3 verfilmingen van Carry Slee. En ik vind de actrices en acteurs er per film echt op vooruitgaan, Dave Schram heeft duidelijk de juiste smaak te pakken. Op naar nummer 5, mag ik hopen.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

ik vind het echt een hele leuke film!!

ik heb hem vandaag gezien in de bioscoop

ik was helemaal omder de indruk

heb hem 4 sterren gegeven

groetjes de dochter van Pierre1965

avatar van La__Belle

La__Belle

Mijn klasgenote zit er in, ze speelt de bitch met dat blonde haar. (:

Carlijn heet ze. Prachtige meid en goede actrice!

La__Belle schreef:

Mijn klasgenote zit er in, ze speelt de bitch met dat blonde haar. (:

Carlijn heet ze. Prachtige meid en goede actrice!

Nou... Zo goed was Carlijn niet, de show werd namelijk gestolen door Gaite.. Carlijn moet echt nog wel het een en ander leren over acteren, imo.