• 9.379.404 stemmen

Met onder meer: Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Ruud Feltkamp

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 september 2009

Plot Lover of Loser

Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Emma'

Ik snap niet wat iedereen in deze film ziet. Het is een van de slechtste films die ik ooit heb gezien, het acteerwerk vond ik zeer matig en kreten als; 'Ik baal als een stekker' hoor je maar zeer zelden in het dagelijks leven. Het was beter geweest als het niet goed was afgelopen.

avatar van canciser

canciser

Verhaal was slecht, acteerwerk was slecht. Uitvoering was ook onder de maat, en toch was het te pruimen. 2*

avatar van Intothefreedom

Intothefreedom

.Fee. schreef:

Ik val niet echt binnen de doelgroep (19 jr.) maar ik was heel benieuwd naar een verfilming van een Carry Slee boek. Het is mijn eerste verfilming en hij is me eerlijk gezegd toch wel erg tegengevallen. Ik las, toen ik nog wat jonger was, alle boeken van Carry Slee. Ik verslond ze, om het zo maar even te zeggen.

Wat mij vooral irriteerde waren de acteurs. Ik vond ze allemaal slecht, met uitzondering van Martijn (Mees) dan. Ook Gaite helaas (wat een naam overigens). En dan Ruud Feltkamp, ongelooflijk slecht gekozen. Loverboys do not look like him. Hij was totaal niet overtuigend en ik vind het maar gewoon een jongetje.

Laten we over de rest van de bijrollen maar niet uitweiden.

Ik kan er niet meer van maken dan 2 sterren, omdat het verhaal nog wel interessant was en omdat Martijn gewoon wel goed acteerde.

Grappig overigens dat Carry Slee zelf nog even voorbij komt lopen!

Precies wat ik denk. Ben al blij dat ik hem niet in de bios gezien heb of de film gekocht heb. Totale geldverspilling. Een kutfilm met een verwarrend verhaallijn.

Ook die Gaite acteert echt overdreven. Maar dat was ook te verwachten van een Nederlands film. Uitzondering voor Turks Fruit.

avatar van Quido

Quido

Verwarrend? Gaite overdreven? Dat lijkt me beide 180 graden anders.

avatar van Intothefreedom

Intothefreedom

Quido schreef:

Verwarrend? Gaite overdreven? Dat lijkt me beide 180 graden anders.

Nja eigelijk niet verwarrend. Eerder heel voorspelbaar. Maar vind gaite idd overdreven acteren. Als in té schijterig, bang, huilen. Alsof ze in een horrorfilm speelt. Vond haar irritant.

avatar van Jozz

Jozz

Nu heb ik ook andere Carry Slee verfilmingen gezien (Afblijven, Timboektoe, Radeloos), en dan moet ik concluderen dat ik dit toch zeker de beste en spannendste vind. De film keek dan ook lekker weg.

Wel ben ik het eens met de kritiek over een deel van de cast. Gaite Jansen speelde best aardig, maar ook ik snap niet waarom Ruud Feltkamp gecast is als loverboy. De meeste mensen kennen 'm al als lieverdje uit GTST, en daarbij heeft hij gewoon niet de uitstraling die je nodig hebt voor zo'n rol. In ieder geval deed hij wel z'n best. De bijrollen van (bijvoorbeeld) Eva's vriendinnen daarentegen zijn helemaal tenenkrommend neergezet...

Toch 3*, omdat ik wel vooruitgang zie t.o.v. de andere films!

Emma'

Hoe komt deze film in hemelsnaam aan een gemiddelde van 3,19?

Emma' schreef:

Hoe komt deze film in hemelsnaam aan een gemiddelde van 3,19?

Omdat 'ie voor kinderen bedoeld is en kinderen deze film waarschijnlijk helemaal geweldig vinden?

Kippie. schreef:

Zitten al die kinderen op MM dan? Zeker de basisschool kinderen zullen 'm helemaal geweldig vinden, maar het lijkt me toch niet dat die allemaal een MM account hebben :O

Emma' schreef:

Nee, dat zeg ik ook niet, maar misschien beoordelen de users hier de film hier wat milder aangezien de doelgroep groep 7/8 is.

Kippie. schreef:

Betekent dat dat er slecht geacteerd moet worden? Ik bedoel, Gaite Jansen doet het nou niet bepaald geweldig, het komt totaal ongeloofwaardig over, ook als de doelgroep groep 7/8 is, moet er alsnog goed geacteerd worden. Dus dan snap ik niet dat de users hier er een hoge beoordeling voor geven als die kinderen dat toch niet zien, want dat is gewoon luiheid van de acteurs.

Emma' schreef:

Sorry, maar bij die eerste zin haak ik al af. Nee, dat betekent niet dat er slecht geacteerd moet worden. Dit is volgens mij nog het beste acteerwerk van de verfilmingen van Carry Slee. Kinderen kijken gewoon door acteerwerk enz. heen, tenminste op die leeftijd maakte ik me daar niet druk over. Luiheid? Waarom zouden de acteurs hun best niet doen?

avatar van Quido

Quido

Emma' schreef:

Gaite is juist ontzettend sterk in deze film.

ook als de doelgroep groep 7/8 is, moet er alsnog goed geacteerd worden.
Dat gebeurt ook, op enkele kleine bijrollen na.

Kippie. schreef:

Ze doen misschien wel hun best, maar misschien niet genoeg. En als dit echt alles is wat ze kunnen, denk ik dat de regisseur toch wel wat andere acteurs nodig heeft. Ik denk dat de acteurs beter konden, zeker Gaite. Het ligt ook niet alleen aan de acteurs hoor, het is ook gewoon het hele plaatje wat het nogal bagger maakt. En ik denk juist, dat volwassen users op MM dat wel zou opvallen en er juist een slechte beoordeling op geven, ondanks het feit dat de doelgroep groep 7/8 is. Maar ja, dat moeten ze ook zelf weten, hoeveel * ze geven. Ik vind het alleen raar dat zo'n film zo'n hoge beoordeling heeft

Emma' schreef:

Ik weet bijna zeker dat de acteurs zich erg inzetten om er een goede film van te maken! En een film goed vinden is ook nog altijd meningsgebonden. Wij hebben hem bijvoorbeeld allebei 1* gegeven, maar iemand anders die bijvoorbeeld 20 jaar is kan hem misschien wel heel erg waarderen. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Ik vond het ook een slechte film, maar als ik kijk naar de doelgroep denk ik dat die het wel zullen waarderen. Omdat we nu een beetje in herhaling vallen stel ik voor een einde te maken aan deze discussie?

Emma'

Ja hoor, is goed Bedankt voor dit hartelijke en verwarmende gesprek

avatar van Amanda90

Amanda90

"Vroeger" ben nu 20, maar vanaf een jaar of 12/13 tot mn 16e heb ik toch wel heel veel boeken van carry slee gelezen, vond ze allemaal geweldig. Dit was ook voor mij de eerste boekverfilming van Carry Slee die ik ging bekijken.. En vond het eigenlijk niet zo heel erg tegenvallen als sommige hierboven zeggen.. Ook het acteerwerk vond ik helemaal niet zo erg tegevallen!
Bij de scene dat ze "gered" wordt door de vrachtwagenchauffeur dacht ik eigenlijk al dat de film was afgelopen, tenminste dat ze gered was bla bla bla.
Uiteindelijk vond ik het dus nog wel verassend dat het verhaal nog verder ging!

Al met al niet de beste film die ik gezien heb, maar zeker niet de slechtste!

avatar van Seifer

Seifer

En jij bent geen kind?

Seifer schreef:

En jij bent geen kind?

Je weet best wat ik met kinderen bedoel. Maar goed, jij met je 521 jaar kan heel wat anders verstaan onder kinderen natuurlijk.

avatar van niethie

niethie

Na het uiterst vermakelijke Radeloos deze er ook maar meteen aan vastgeplakt, ging er opnieuw met weinig verwachtingen in en dat bleek niet geheel onterecht. De eerste helft is erg overtuigend en het thema is prima verwerkt. Verrasend goede rolverdelingen ook weer, zelf Kruimeltje als loverboy deed het niet eens zo heel onaardig en Gaite Jansen is een heel leuk meisje! Helaas gaat het vanaf daar snel downhill en krijgen we zoveel opgeblazen Slee moraaltjes voor onze kiezen dat een teiltje wel verijst is, het stuk in dat bordeel bijvoorbeeld met de creepy infiltrerende stiefvader, je ziet het aankomen maar omdat het zo ongelofelijk dommig is hoop je gewoon dat het toch niet zo zal zijn, vreselijk! Of die liefdensverklaring aan het eind dan, fouter kan het bijna niet! Grotendeels is dat natuurlijk vooral het scenario aan te rekenen, dat vaak gewoon te zwak is. Toch wel jammer want dat doet dit soort films vaak gewoon de das om...

2,5 sterren

avatar van Alleygator

Alleygator

Wat moeten we nou met zo'n product als dit. Ik snap dat de doelgroep hier veel plezier aan zou kunnen beleven. Dit valt voor mij in de categorie Volle Maan en Costa. Het verhaal is alleen iets interessanter. De enige acteur die hier nog het beste naar voren komt is Martijn Lakemeijer, de rest was nog volop in een leerproces. Gaite Jansen ontwikkelt zich op dit moment met In Therapie tot een prachtige actrice, maar dat is in deze film nog niet aan de orde. Dat komt mijn inziens door het rammelende scenario.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Prima filmpje als je een meisje van 13 jaar bent. Voor mij helaas een diepe onvoldoende. Toch nog een ster voordat het er allemaal wel redelijk mooi uitzag en voor een zeer zwakke film was het zelfs nog even spannend. Helaas is dit niet meerwaardig tegenover de pijnlijke dialogen en het nogal oppervlakkige verhaal. 1 ster

avatar van Hanna.

Hanna.

Soms een beetje spanning als aan het eind,

maar de rest is toch een dikke onvoldoende.

avatar van rose

rose

Hier en daar een foutje. Hier en daar wat slecht acteerwerk.

Maar ook hier en daar ook wel leuk.

avatar van rose

rose

soom schreef:

Ik ben best wel benieuwd. Hoewel Martijn Lakemeier na Oorlogswinter nauwelijks meer die ene rol kan overtreffen, wat mij betreft is hij al onsterfelijk door die ene rol in Koolhoven's wereld te hebben gespeeld. [/i)

Dat deed hij idd niet.

avatar van buitenbeentje

buitenbeentje

tja. niet super film. niet bijzonder.

Maar voor een nederlandse film vind ik hem vrij goed.

Afblijven, timboektoe zijn nog 10x zo erg.

martijn lakemeier is wel heel erg leuk

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

acteerwerk was om te huilen, zo slecht.

Ik vraag me ook af wie geld steekt in deze sort films? winst zullen ze toch nooit kunnen draaien?

Of worden deze sort films gemaakt met subsidie geld, dus onze geld?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dramatisch slechte Slee verfilming. Dat het allemaal standaard is, is geen nieuws. Hoe thema's ook kunnen verschillen. Radeloos, Drugs/ loverboys etc. het ziet er allemaal 't zelfde uit. Acteerwerk is hier niet al te best, Acda komt 't beste uit de verf. Ruud Feltkamp als loverboy, nee dat is absoluut geen geschikte rol voor hem. Voorspelbare gebeurtenissen. En het komt af en toe zeer onrealistisch over. Een serieus onderwerp is bij deze film totaal niet goed uitgekomen. Een 1,0 voor Acda dan maar.

avatar van Diogo

Diogo

Ik kan me weer storen aan zoveel leden hier.

Ik wil echt niet dat iedereen deze film geweldig vind, maar het acteerwerk was gewoon niet slecht dit keer.

Over het algemeen was er juist heel goed gecast en geacteerd. En of het verhaal je dan aan staat of niet, tja dat is natuurlijk persoonlijk.

Maar om te zeggen dat er slecht geacteerd werd, nee dat was gewoon niet zo.

En deze film heeft het heel goed gedaan in de theaters... dus ook al worden deze films met ons geld gemaakt. Het wordt dubbel en dwars terugverdient. Dus hou even op met al dat gezeik, als het tegendeel bewezen is.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

'Lover of Loser' gisteravond bekeken en het is zeker een mooi Nederlands dramafilm. Een beetje het niveau van 'Radeloos' al moet ik zeggend at ik die toch nog net even wat beter vond. En sowieso de beste van alle verfilmingen van Carry Slee. Afijn, terug naar deze film. Het acteerwerk is best wel aardig. Ik vond vooral Ruud Feltkamp goed in zijn rol eigenlijk. Zoals al voor mij werd gezegd, hij heeft inderdaad de kop voor een rol als deze. Ook Martijn Lakemeier en Gaite Jansen vond ik niet verkeerd. Uiteraard is niet alles even geweldig en het gaat dan vooral om de spannende scenes zoals op het tankstation en op de autosnelweg. Ik zat toch wel met spanning te kijken bij die scenes. Het geheel ziet er in ieder geval goed uit.