• 9.376.795 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Ruth Connors

Buckley Salmon

avatar van Linds

Linds

Ik vond de film verschrikkelijk langdradig. Alles wat je in 1minuut kon vertonen, duurde wel een kwartier.

Ik had iets heel anders van de film verwacht... Voor iemand die een film wilt zien met een opbouwende spanning, is deze film geen aanrader.

Ik vond het onlogisch dat de vader ineens wist wie de moordenaar was, juist doordat hij ineens die foto te zien krijgt...

avatar van K*D

K*D

Stanley Tucci was echtt geweldig in de film. Hij zat zo goed in zijn rol. Ze hadden hem ook zo goed veranderd, ik las hier pas dat die rol door hem werd gespeeld. Petje af.

Verder vond ik het echt een leuke film, hij was wat lang, maar dat vond ik helemaal niet erg. Alleen jammer dat je af en toe echt de green screen zag.

Rianneke_Dan

Hij was inderdaad geweldig hier, een van engste moordenaars die ik heb gezien in een film. Kreeg echt kippenvel van zijn uitstraling en zijn doen en laten. Maar ja chapeau voor hem want dat was wel de bedoeling van zijn personage natuurlijk!

Elineloves

De meest enge moordenaars zijn types als deze man, daar kan geen butcher tegenop.

avatar van Triple G

Triple G

Had hier aanzienlijk meer van verwacht. Waar moest deze film heen? Ik hoopte op iets magisch. Of een sterk uitgewerkt bovennatuurlijk element. Maar er klopt verdomde weinig van. Combinatie van over de top personages, emotieloze magie, gemaakt drama en tegenstrijdigheden.

Steeds had ik weer verwachtingen die vervolgens weer de grond in werden geboord door een slappe scène of zelfs een lelijke dooddoener.

Acteerwerk was eveneens weinig boeiend. Geen enkele rol is ook maar enigszins uitgediept. Sterker nog, het lijkt of deze opzettelijk oppervlakkig gehouden zijn. God mag weten waarom.

Het einde was al helemaal tenenkrommend makkelijk. Een anti-climax eigenlijk. Peter Jackson kan aanzienlijk beter.

avatar van Knisper

Knisper

gadnoz schreef:
Ik zag dus totaal niet in hoe de vader wist dat het een bekende van haar moest zijn geweest die haar naar binnen had gelokt.
Er zit toch duidelijk een spiritueel tintje aan de film. Niet alles in een film hoeft rationeel verklaard te worden.

avatar van jolof12345

jolof12345

Slaapverwekkende film

jolof12345 schreef:

Slaapverwekkende film

Omdat...?

Knisper schreef:

Precies. Een groot gedeelte is ook eigen fantasie en interpretatie.

avatar van seloz

seloz

Veel te langdradig. De scenes duurden overdreven lang. Ik kreeg er slaap van. Jammer, want de kern van het verhaal was goed.

Rianneke_Dan schreef:

Zelfs nog geen Lord of the Rings gekeken? Moet je eigenlijk wel een keer doen hoor

Ik heb ze in huis rianneke! alle 3! Ik probeer me open te stellen en ga beginnen met deel I vanavond...waarschijnlijk (:

Goed bezig! Ben benieuwd wat je ervan vind

Rianneke_Dan schreef:

Goed bezig! Ben benieuwd wat je ervan vind

me too (: the lovely bones vind ik mooi, maar dat zegt dus niets over lotr?

Elineloves

LotR vergelijken met The Lovely Bones is hetzelfde als Silence of the Lambs vergelijken met Step Up. D.w.z, qua stijl niet te vergelijken. Peter Jackson is het enige raakpunt.

ok (:

canciser

Kink Kong komt dichter in de buurt.

avatar van FritzzTheCat

FritzzTheCat

Mooie verfilming van een onverfilmbaar boek. De moeilijkheid is dat je alles vergelijkt met wat je gelezen hebt, en dat maakt de film over het algemeen slechter, uitzonderingen daargelaten.

Toch is deze film een dikke 3.5 * waard. De acteerprestaties zijn goed, de setting is mooi weergegeven en de emoties, waar het hier toch om draait, komen "in your face" en zijn een traantje waard.

88Fabian

de special effects in deze film waren erg mooi,het eind van de film
vondt ik gewoon echt minder,te simpel eigenlijk wil je dat die viezekerel opgepakt wordt en nooit meer vrij komt,inplaats van een ijspegel op je kop en dan valt van een berg.
maarja niet elke film ken perfect zijn.

canciser

Ten eerste, er zitten geen special effects in deze film. Ten tweede, wat jij zou willen zou de film zo veel slechter en cliché maken. Maar goed...

Elineloves

Vond jij het geen special effects hebben dan? Er zaten hier en daar toch best wel wat tussen hoor, als ik zo terugdenk aan de film.

canciser schreef:

Tsssss,geen special effects,heb je de film wel gezien,CGI alom.

canciser

Special effects is geen CGI. Special effects zijn ontploffingen en dergelijken. CGI is met de computer toegevoegde decor enzovoort.

canciser schreef:

Welnee. CGI is zeker een vorm special effect.

avatar van K*D

K*D

Net de film zien liggen bij FRS, 16,99, denk dat ik nog even wacht.

The One Ring schreef:

Welnee. CGI is zeker een vorm special effect.

Het is een toevoeging aan het decor, het zijn geen special effects.

Heb het even opgezocht, en het zijn visual effects

canciser schreef:

Het is een toevoeging aan het decor, het zijn geen special effects.

Heb het even opgezocht, en het zijn visual effects

Waar opgezocht, want het is gewoon niet waar. Visual effects zijn een onderdeel van special effects. Special effects zijn namelijk een effecten die een bepaalde illusie moeten creëren, die iets laten lijken wat er niet echt is. Een explosie is in principe niet eens een special effects, omdat die vaak wel echt uitgevoerd worden (behalve als ze met CGI gedaan worden). Andere voorbeelden van special effects zijn schaalmodellen, matte paintings, stopmotion-animatie, projectie, etc.

Zie hiervoor Wikipedia, of als je iets wetenschappelijkers oekt Bordwell & Thompson.

canciser

Dat zal theoretisch gezien wel kunnen kloppen. Maar een tomaat is ook een stuk fruit als je begrijpt wat ik bedoel. Praktisch gezien noemt bijna niemand zulke CGI special effects.

88Fabian

Hahahaha dit is komisch,wat een slap *****

Wat slap?

Ik had het trouwens ook op wikipedia gevonden, dat CGI uit Special effects en Visual Effects bestaan. Maakt mij verder vrij weinig uit, maar ik houd het bij visual effects.

canciser schreef:

Ik weet niet met wie je om gaat, maar ik heb CGI in dagelijks gebruik al honderden malen special effects genoemd. Het is slechts zo dat de special effects meer zijn dan alleen CGI. Zowel theoretisch als praktisch is CGI een special effect, in ieder geval in mijn ervaring.