Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot The Lovely Bones
"The story of a life and everything that came after..."
Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...
Susie Salmon
Ruth Connors
Buckley Salmon
Ray Singh
Plerk
Wat ik goed aan deze film vind is de manier van vertellen - ik ken wel meer films waarbij je aan de hand van een voice over een verhaal voorgelegd krijgt maar meestal gebeurd dit dan door nog levende personages en is dit niet zo dat betreft het in ieder geval geen jong meisje dat vermoord is. Al verhalend wordt je in de film gezogen en zie je hoe het Susie vergaat in haar laatste momenten en daarna. Vond het ook erg boeiend en tegelijkertijd creepy om te zien hoe de moordenaar zijn plan voorbereid.
De balans tussen thriller en drama is naar mijn idee prima. Voor mensen die de film nog niet gezien hebben maar de trailer wel is het wellicht goed te weten dat dit geen detective, who-dun-it film is. Ik vind dat de trailer die suggestie wekt. Uiteindelijk is de communicatie tussen Sussie en haar vader die de dader zoekt zeer minimaal en ook zeker niet hetgene waar de film om draait. Toch zijn er genoeg spannende momenten maar ook zeker wat zweverigheid en drama.
Acteerwerk vond ik prima - Tucci stal wat mij betreft de show met zijn rol als creepy buurman Mr. Harvey. De manier waarop hij staart is aan de ene kant zo veelzeggende maar laat ook genoeg de ruimte om je af te vragen wat er in dat zieke hoofd omgaat.
De scenes met de oma waaraan meerdere al refereerde hadden ook van mij niet gehoeven hoewel het wel zorgde voor contrast en aangaf dat iedereen er het beste van probeerde te maken zonder Susie. Ik stoorde me eigenlijk maar aan de scene in het 'In Between' waar Susie in een soort van kids tv style aan het dansen is. Maar al met al mag het de pret niet drukken.
Eindoordeel: Prima film met mooie effecten en meerdere spannende momenten.
Mister Onserious
Een super film, gwn alles is goed, acteerwerk is prima en dan bedoel ik vooral wahlberg en Tucci,de verhaal komt goed naar voren langzaam maar zeer vrij,en het plot was grandioos goed echt zie ik niet vaker.
Charmides
Ik moet hem nog zien. Maar ik verwacht er een goed verhaal van. Mede door dat Peter Jackson de regisseur is.
Zero_Sunshine
Speciale film.
Op sommige momenten was ik wel wat gefrustreerd over dat het allemaal wat langzaamaan ging en niet alles liep zoals je het zou verwachten.
Maar al bij al is de film me na een aantal dagen nog altijd bijgebleven, goed of slecht.
angel-eyes18
Vanmiddag ff kieken...ben benieuwd
EliasZ
deze film verdiend een veel hogere score!
hangtangding
De trailer ziet er veelbelovend uit.
Toch vond ik de film zelf wat tegenvallen.
Ik vond het niet duidelijk in beeld gebracht dat het meisje haar vader hielp vanuit de hemel. Een beetje onwerkelijk allemaal.
Ook vond ik het jammer dat je niet veel meekreeg hoe de moord was gepleegd.
Het had veel diepgaander gekund.
Moemsie
Vond het een boeiende film fie verschillende emoties opwekte...van afschuw, verdriet, humor tot opluchting...mooi in beeld gebracht, goede begeleidende muziek. 4 ****
angel-eyes18
Ik weet niet wat ik van deze film moet denken...hij liet me achter met een raar gevoel....
Op het moment dat ze ontsnapte realliseerde ik me niet eens dat ze eigenlijk al dood was.
Dat moment dat ze ontsnapte en op zoek ging naar haar ouderlijk huis , haar ouders.. was een emotioneel stuk.
Susie zette hier een mooie rol neer , ondanks dat ze vermoord werd.
Dikke 4,5*
Rmie
Mooie warme film.
Het jonge meisje acteert fantastisch evenzo de buurman.
Zag ik in de aftiteling Brian Eno nu voorbij komen?
Goede muziek met als laatste een stukje van "Van" the man.
ernstkrijger
uitstekende boeiende film, ik had een ander soort film verwacht maar heeft me verrast.goeie cast en goed geacteerd vooral de buurman is wel scary
glaedr
Niet echt een goede film, er zitten soms wel mooie stukken in en het ziet er allemaal wel goed uit, maar er zitten vooral belabberde delen in. Het moet allemaal erg cliché en sentimenteel, en naar mate het einde nadert wordt dat trieste alleen maar versterkt wat erg irriteert. Wat het nog het ergst maakt is het einde, dat alles snel even goed moet komen. Die allerlaatste zin die gezegd wordt, maakte er geen mooi einde van, maar ik kreunde en zuchtte alleen maar, en wilde zo snel de bioscoop verlaten, omdat er allemaal emotionele 'Venus' figuren om mij heen zaten die het allemaal een mooie film vonden en helemaal verder gingen visualiseren over het beeld van verkrachting en de hemel, en hoe zij als vrouw daar centraal in stonden.
Deze film is gewoon te vergezocht, maar mooi als je er een zwakte voor hebt.
PS: Stanley Tucci verdiend nog even een bedevaartplekje, hij zat echt goed in zijn rol, hij speelde gewoon goed en als het aan mij ligt heeft hij de 'Benno de badmeester Factor'
Zonderiaan
Ja, ik zag het allemaal wel, maar het raakte me allemaal niet. Moeilijke zit.
dolphinazee
Ben wel geintreseerd in deze film.
Ga binnekort wel kijken in de bios.
Ben benieuwd
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik mis in de filmbeschrijving als extra genre 'Fantasy'. Voor mij zat er net wat teveel fantasie in deze film. In de Metro van gisteren werd het als 'Zonnatura-reclame' betiteld (wat ik vandaag pas las, nadat ik gisteren de film heb gezien, ik wist dus totaal niet wat ik kon verwachten). Ik kan mij daar best wel in vinden.
De film is bij vlagen erg aangrijpend, erg goed en superspannend. Op andere momenten moest ik mijn best doen om de aandacht op het doek te houden. Ik heb enorme mixed feelings bij deze film en vind het ook moeilijk om tot een cijfer te komen.
Het einde stond me enorm tegen, dat kost zeker een halve *. Oftewel, een geheel punt op de 10-puntenschaal! Je wilt dat iemand die draak tegenhoudt, en Susie's lichaam terecht komt.. Je wilt dat hij gepakt wordt, niet dat hij op deze ongeloofwaardige manier om zeep wordt geholpen.
3,5* is uiteindelijk mijn eindoordeel. Heel lang stevende de film af op 4+, maar door iets te langdradige fantasie (sommige scenes, niet allemaal) en door het iets te wisselende genre (Die oma, die komt regelrecht uit een komedie en alle scenes met haar passen totaal niet in de film) kom ik uiteindelijk niet hoger dan het door mij gegeven punt.
Gettho-
het boek gebasseerd op de film (of andersom?) heb ik toevallig vandaag gekocht.
Ben ook erg benieuwd na de film!
moet hem zeker nog zien.
wyatt earp
Het heeft een tijdje geduurd, maar dan eindelijk is er een nieuwe film van Peter Jackson uit. Zoals we van hem gewend zijn de laatste tijd, worden we weer verbluft met special effects. Dit keer in mindere mate aanwezig, maar de hemel zag er werkelijk prachtig uit. Verhaal is aangrijpend, maar is bij sommige stukken is de gang er ook totaal uit. Met name het vanaf het stuk nadat Susie vermoord is staat het verhaal een beetje stil. Op ongeveer de helft komt er weer een beetje op gang. En dan begint het ook steeds meer interessanter te worden, en af en toe zelfs spannend. De personages in de film zijn zeer interessant, met name mr. Harvey, de moordenaar van Susie. Trouwens ook prachtig geacteerd door Stanley Tucci, klasse
Een minpuntje is echter wel het einde. Ten eerste had ik liever gezien dat het lijk van Susie in de brandkast gevonden werd, zodat de moordenaar rechtmatig gestraft worden. En dan komen we bij het volgende minpuntje, en dat is dat hij vervolgens op een bijzondere ongeloofwaardige manier om het leven komt.
Nog een minpuntje is het stukje als oma komt logeren, en er een zogenaamd 'grappig' stukje komt. Opzich leuk natuurlijk, maar dan in een komedie. Het paste totaal niet bij de rest van de film.
Kortom: het grootste gedeelte is interessant en zeer aangrijpend, maar er zitten stukken bij waar Peter Jackson totaal de weg kwijt is. Wat opzich jammer is, want dan had het hele goede film kunnen worden. De prachtige cgi, en het goede acteerwerk , en de interessante personages zorgen ervoor dat het toch nog een mooie film wordt.
Chainsaw
Een nieuwe film van één van je favoriete filmmakers is altijd feest, hoewel ik al ietwat minder enthousiast was over Jackson's droomproject King Kong dan zijn werk daarvoor. En wat betreft The Lovely Bones is dit zelfs de eerste film van Jackson die voor mij ruim onder de 4 sterren scoort. Want dit viel aardig tegen. Paar mooie plaatjes, een enkele sterke rol en af en toe behoorlijk sfeervol, maar verder deed deze film me opvallend weinig. En dat is eigenlijk voor het eerst bij een film van Jackson.
De wereld waar Susie zich in begeeft is hier en daar best mooi, maar na de zoveelste keer verliest het zijn kracht en doet het je weinig meer. Verder voelden de meeste karakters ook vrij leeg aan en deden me te weinig. Met name die Holly werkte nogal op mijn zenuwen (inclusief de Song to the Siren scène, dat ging me echt een aantal kilometers te ver). Maar het grootste mankement zat hem voor mij in de humor. Met zijn eerste drie films heeft Jackson bewezen een geweldig gevoel voor humor te hebben. Maar waarom deze film een verschrikkelijke comic relief krijgt in de vorm van oma Susan Sarandon is mij een groot raadsel. Prima actrice verder, maar wát een belachelijke rol.
Maar om het even over de positieve boeg te gooien; Stanley Tucci is fenomenaal! Vond het altijd al een fijne acteur en nu laat hij echt zien wat hij in huis heeft. IJzingwekkend karakter en prachtig neergezet door deze ondergewaardeerde acteur. Verder telt The Lovely Bones gelukkig een paar voortreffelijke en sfeervolle scènes, waarvan er jammer genoeg veel te weinig zijn. Het sterkste moment is zonder twijfel als Susie na haar moord thuis komt en in Harvey's badkamer terechtkomt. Erg sfeervol. En verder (uiteraard) een geinige cameo van de regisseur zelf. Moest overigens even gniffelen bij de laatste scène met Harvey (kreeg even een behoorlijke Bad Taste/ Derek flashback).
3 sterren.
DeScherpschutter
Mooie film...
Vraag me 1 ding eigenlijk wel af, er staat in het verhaaltje dat ze verkracht en vermoord wordt maar in de film heb ik totaal niets gezien of gehoord van een verkrachting, of heb ik wat gemist?
wyatt earp
Mooie film...
bobje30
Vond het zeer speciale film.!! De afwisselingen tussen de werelden waren zeer apart, maar het werkte wel, want hij bleef boeien en was toch wel onder de indruk van de film.
4 sterren.!!
Cor de Nier
Wow, wat slaat Jackson hier de plank finaal mis. Het in de dop aangrijpende verhaal wordt tot op schaamteloze wijze overgedramatiseerd, ja zelfs uitgebuit met huil-of-ik-schiet momenten te over, inclusief aanzwengende muziek.
Met name de 'tussenwereld' delen komen niet over en halen slechts tempo uit de soms spannende en intense gedeeltes in de echte wereld (zo is er een mooie scene tussen Wahlberg en Tucci). De film had er beter aan gedaan zich hier op te richten ipv met de potsierlijke voice-over bijzonder doorzichtig op het gemoed van het publiek in te spelen.
De film valt definitief op de kont in het hemeltergende slotkwartier, met een tenenkrommend slotmonoloog. Verder valt het volstrekt misplaatste comic relief (?) karakter van Sarandon op, wie bedenkt dit soort dingen toch?
Nipt nipt nipt 1,5*.
Helemaal eens met het bovenstaande! Wat een ongelofelijke bagger film... Ben meerdere malen in slaap gevallen om vervolgens tussen twee werelden wakker te schrikken. Een voice-over is negen van de tien keer geen echt succes voor een topper, die ene is dan American beauty. Kevin Spacey roept in tegenstelling tot deze 14-jarige niet dat hij dood is... Slotmonoloog is eigenlijk na de eerste vijf minuten al duidelijk!
0,5* omdat nul ook zo vlak is...
JohnWilliams
Moet nog altijd naar deze gaan, tis natuurlijk een Jackson dus ik MOET eigenlijk wel
Knisper
Toch weer een sterke film van Peter Jackson. Puur cijfermatig zou hij een van mijn favoriete regisseurs moeten zijn (6 films gezien en allemaal 4* of 4,5*), maar wat dat betreft is hij wel een beetje een buitenbeentje. Toch is The Lovely Bones een hele sterke film en dat is vooral omdat Jackson weet hoe je iets in beeld moet brengen. Je kan heel goed zien dat over elke overgang, elke camerabeweging etc. nagedacht is. Die liefde voor film, zie ik altijd al snel bij hem terug.
De film start heel erg sterk. De familie wordt goed geschetst, alle personages krijgen genoeg tijd en het is voortreffelijk gefilmd. Verder is het aardig dat je al met de voorkennis zit van wat er gaat gebeuren. Dat werkt hier heel effectief; het eerste half uur gaat praktisch over andere zaken (waardoor je het bijna vergeet) en als het toch zover is, hoop je alsnog dat het onvermijdelijke niet gaat gebeuren. Maar de belevingswereld van Susie is in ieder geval goed neergezet en wat mij betreft een goede keuze om het moment suprême niet expliciet in beeld te brengen.
In het vervolg zakt de film nogal in. Dat hele 'in-between'-gebeuren pakte me aanvankelijk niet zo. Het helpt ook niet dat de voice-over een tikkeltje te dik wordt aangezet, waardoor de af en toe wat zweverige teksten het risico lopen om op de zenuwen te gaan werken. Gelukkig wordt er nog genoeg geswitcht naar de 'echte wereld', die wat mij betreft toch sterker is.
Het vraagstuk wat de film vervolgens opwerpt, vind ik best interessant. Is het belangrijker om een vreselijke gebeurtenis achter je te laten en als gezin door te gaan of moet de dader boeten voor zijn daden, tegen elke prijs. De film vormt daar een duidelijke mening over (iets wat ik regelmatig erg mooi vorm gegeven wordt), al laat het niet veel ruimte voor het vormen van een eigen mening, maar daar stoorde ik me verder niet zo aan. Verder is het leuk dat tegen het einde het thriller-element eigenlijk volledig verdwijnt ten faveure van drama-gedeelte over het vinden van de rust om verder te gaan met het leven. Denk daarbij aan Susie's zus die thuiskomt met bewijsmateriaal, maar dat bijna wegstopt als ze merkt dat haar moeder thuis is of de scène waar de kluis wordt weggewerkt. Overigens vond ik de scène waar Susie in de hemel komt (voordat ze weer terugloopt) eigenlijk nagenoeg een kopie van een vergelijkbare scène uit Inland Empire (vooral de muziekkeuze ook), maar dat ligt misschien aan mij.
Goede film dus, zeker niet perfect, maar met zulk professionalisme en enthousiasme gemaakt, dat de film gewoon erg goed werkt.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

My Sister's Keeper
Drama, 2009