• 9.379.002 stemmen

Robin Hood (2010)

Actie / Drama | 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong

Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens

Releasedatum: 13 mei 2010

Plot Robin Hood

"Rise and rise again, until lambs become lions."

Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...

Robin Longstride

Friar Tuck

Sheriff of Nottingham

avatar van Mikemans

Mikemans

Gisteren de trailer in de bios gezien. Dit ziet er lekker heftig uit\!!!! Gelukkig hebben ze de de tights en het maffe hoedje + veer weg gedaan .

Ik laat mijj verrassen.

avatar van IcU

IcU

Mikemans schreef:

het maffe hoedje + veer weg gedaan .

Is juist een min punt. Dat hoort gewoon.

Je maakt toch ook geen superman zonder cape?

• 19685 berichten

Die maillot en hoedje met veer zijn een 'Hollywood vinding'. Beide zijn overigens al vele jaren uit de films en TV series over Robin Hood verdwenen.

De oorspronkelijke (bij)naam van het personage uit de legendes (vér voordat Hollywood er zijn eigen versie van maakte, met Douglas Fairbanks, en Later Errol Flynn, die op zijn beurt Fairbanks immiteerde) was 'Robin in the hood'.

Dat betekent niet dat Robin een hoed(je) droeg, maar een kap- of capuchon over zijn hoofd, die hem onherkenbaar maakte.

En dat natuurlijk in een schutkleur, die harmonieerde met die van het bos.

Uitstekend vorm gegeven in de superbe TV serie 'Robin of Sherwood' .

Dus wat dat betreft is de Fairbanks-Flynn kleding versie zeker niet correct.

Maillots zouden in de bossen van Sherwood, waar Robin zich voornamelijk ophield, overigens al gauw 'ladders vertonen'

Ben benieuwd naar deze

avatar van Blarown

Blarown

deze gaa ik zeker zien in de bioscoop, Russel Crowe altijd een supergoeie acteur in dit soort films, Gladiator.

ik kijk er naar uit!

avatar van Child in time

Child in time

Blarown schreef:

ik kijk er naar uit!

Maar een veertiger als Robin Hood daar stel ik me toch een beetje vragen bij..Hopelijk komt hij geloofwaardig over!

• 19685 berichten

De leeftijd lijkt mij niet zo'n probleem.

Het verhaal kan gewoon gaan over een latere periode van Robin Hood's leven.

In de legendes die op schrift gezet zijn bereikte hij ook een behoorlijke ouderdom..

Sean Connery speelde in 'Robin and Marian' ook een Robin op latere leeftijd.

Hij was toen toevallig net zo oud als Crowe nu.

Kevin13

En hij ziet er toch nog best fit uit om Robin Hood te spelen. Wat niet wil zeggen dat ik hem wil als Robin Hood.

Child in time schreef:

Hoe oud was de echte Robin Hood uit de verhalen , liederen en folklore dan volgens jou? Staat er ergens dat hij een twintiger of dertiger moet zijn?

Wat ik er van gelezen heb wordt dit zo wie zo een hele andere Robin Hood dan wat we al eerder gezien hebben. De grote vijand is dit keer niet de sherif van Nothingham maar het hele franse leger. Ik verwacht een veel betere Robin Hood dan Kevin Costner neerzette met zijn Amerikaanse accent. Die was trouwens ook een veertiger toen hij Robin Hood speelde.

avatar van Child in time

Child in time

Het hangt uiteraard allemaal een beetje van het verhaal af. Wat ik bedoelde was enkel als ze er een soort coole superheld-achtige Robin Hood van maken Crowe wat uit de toon zal vallen..

Ik hoop dat hij me kan verrassen!

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Kan niet wachten op deze film!!

Eerder hadden Ridley Scott en Russell Crowe een TOP film neergezet, namelijk Gladiator. En nu Robin Hood, ik ben echt heel erg benieuwd naar deze film, echt heel erg benieuwd.

Duurt me nog te lang voordat die eindelijk uitkomt.

Ik laat me verrassen!!

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

kan ook niks wachten ben ontzetent fan vanb de legende

avatar van barns

barns

Ik heb toch mijn twijfels bij Russel Crowe als Robin Hood.

Deze man heeft al prachtige acteerprestaties neergezet (met name gladiator), denk dat dit teveel van het goede is.

Maar ik veroordeel hem nog niet, eerst afwachten tot ik deze film gezien heb

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Ik kijk ook vol verwachting uit naar deze film. Alleen verwacht ik wel een soort tweede Gladiator, waarbij Crowe helemaal centraal staat. Ja, vergelijken van films is soms niet helemaal op zn plaats maar onwillekeurig denk ik toch aan Gladiator, zeker bij het zien van de trailer. Wat bij Gladiator goed werkte (tekst, beeld, geluid) kan hier totaal de plank misslaan omdat Robin Hood dan 'niet meer origineel is.' Een held die strijdt voor het goede, een slachtoffer van intriges, wil aanvankelijk niet vechten, maar de omstandigheden forceren het, wordt verliefd op een vrouw, komt uiteindelijk oog in oog te staan met zn ergste vijand en sterft op een eervolle wijze met veel langzame beelden, gevoelige muziek etc?
Maar wie weet zet Ridley Scott een goede film is die onverwachte wendingen aanneemt en wél origineel is, waarbij goed is omgegaan met onvermijdelijke clichés.
Het is enkel afwachten

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwste en laatste trailer.

wimnoot

Eigenlijk gezien de cast en de regisseur kan het niet fout gaan deze film. Hoewel de trailer (gelukkig) niet te veel weg geeft, heb ik vrij hoge verwachtingen van deze film. Ik verheug me vooral op de rol van Mark Strong, waar ik sinds kort een fan van ben.

• 19685 berichten

De trailer ziet er veelbelovend uit.

Met het uiterlijk van Robin en Marian ben ik wat minder blij.

Crowe is mij te pafferig, hetgeen nog benadrukt wordt door het korte haar.

Maar vooral van Blanchett schrik ik een beetje.

Wat ziet die er ' verwelkt' uit hier.

Maar ze heeft zo te zien wel een zeer actief aandeel in de actiescènes.

Robin en Marian in hun nadagen zo te zien, maar niet minder actief.

Het geheel is zo te zien gefilmd in nogal grauwe kleuren.

Dat tekent de sfeer al duidelijk.

Ik ben niet bang voor een tegenvallende film eerlijk gezegd.

@wimnoot: (O.T)

Marc Strong heeft ook een rol in de nieuwe Disney-Pixar productie 'John Carter of Mars', die momenteel in Engeland en de USA opgenomen wordt.

avatar van Quido

Quido

Gladiator meets Saving Private Ryan.

avatar van Wilderness

Wilderness

Trailer zier er mooi uit

avatar van spy30

spy30

kan niet wachten om deze film te gaan kijken dit is opzeker een top film

klik

Hier een mooie Italiaanse poster.

planet_of_death

Aardige poster. Vind deze wel mooier. Robin Hood = pijl en boog.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Toen ik de eerste trailer zag dacht ik "dit gaat niks worden", maar na het zien van de laatste trailer kan ik niet wachten. Lijkt me een spectaculaire film!

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Zit ik echt op te wachten , alleen jammer van Kate Blancet

Kevin13

Gaat echt niets worden. Die poster alleen al is alles behalve Robin Hood..

planet_of_death

Inderdaad, dat is Russel Crowe.

Kevin13

Die heel heel heel toevallig Robin Hood vertolkt.

planet_of_death

Hij heeft er totaal niet de juiste kop voor.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Hoe zag robin hood er dan echt uit volgens jou? Ik heb wel eens begrepen dat hood eigenlijk homo was, dus ook geen maid marian enzo. Ik verwacht echter een mix kingdom of heaven en galdiator.